Verzorging

Dit helpt tegen een droge babyhuid

5 maart 2016
Zo voorkom je een droge babyhuid-GoodGirlsCompany-extreem droge babyhuid.jpg

Veel baby’s hebben een droge huid. Maar enkelen hebben last van een extreem droog babyhuidje. Een huidje dat zo erg droog is dat het schilfert, kapot gaat of waar op ruwe verkleurende plekken op onstaan. Heel vervelend voor je kindje want het jeukt en geeft een trekkerig gevoel.

extreem droge babyhuid-GoodGirlsCompany

Mijn lifesaver voor een extreem droge babyhuid

Wie de uitdrukking babyzacht huidje heeft bedacht weet ik niet. Maar al tijdens de kraamweek, werd mij duidelijk dat het babygave huidje van mijn nieuwe aanwinsten niet bestand was tegen de dagelijkse badjes. Zodra de kraamverzorgster had afgezwaaid veranderde ik het dagelijks in bad stoppen naar 1 keer in de 2 dagen.

Is het nodig om je baby elke dag in bad te stoppen?

Bij Miss C had ik dan ook de nadrukkelijke wens om haar maar 1 keer in de 2 dagen te wassen. Ik had een schat van een kraamverzorgster maar hierover was ze een andere mening aangedaan. Nadat Miss C een week dagelijks in bad was geweest, was er van haar huid weinig over. Haar lichaampje, armen en benen zaten helemaal onder de schilfers zo droog was het! Zodra de kraamverzorgster weg was, nam ik een rigoreuze maatregel. Ze ging 5 dagen niet in bad. Natuurlijk werden bepaalde plekken wel met een washandje gewassen maar meer daar bleef het bij.

De bodylotions van Naty, Earth Friendly Baby en ook de verzorgende badolie van Petit & Jolie waren niet in staat de schade van dagelijks badderen te herstellen. Even dacht ik dat haar huidje voor altijd beschadigd was. Gelukkig had ik nog een tube Madara Cocoa & Plum Creamy Oil staan.

Zo voorkom je een droge babyhuid

Een droog babyhuidje voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Door andere keuze te maken in het gebruik van verzorgingsproducten maar ook het aantal keren dat je je baby in bad stopt valt veel leed te voorkomen.

 • Dagelijks douchen of in bad stoppen droogt de huid uit. Kijk of 1 x in de 2 dagen volstaat en je de rest met een washandje kan wassen.
 • Gebruik verzorgingsproducten zonder zeep, parabenen, SLS of synthetische parfum. Dit is dus ook de reden dat wij geen Zwitsal of Commerciële babyverzorgingsproducten gebruiken. Er zijn voldoende alternatieven die beter zijn voor de babyhuid en ook lekker ruiken.
 • Smeren maar! Maak het een routine om je kindje na bad of douche altijd in te smeren met een verzorgende olie, crème of bodylotion. Niet alleen is het beter voor de huid maar als soort van babymassage werkt het ook heel ontspannend en heb je meteen even een momentje quality time.
 • Gebruik geen Vaseline. Laten we eerlijk zijn. Vaseline is een restproduct uit de aardoliewinning. Naast dat je je moet afvragen of je dit op je kindje wilt smeren, voorkomt het dat iets de huid uit kan maar ook er in. Het vormt al het ware een barrière. Nu heb ik zelf nog versies met landel, shake bitter of alle Vera geur uit de Afrikaanse toko omdat ik dekstandaard Vaseline niet eens lekker vindt ruiken.

tips tegen een droge babyhuid-GoodGirlsCompany.mijn baby heeft een droge huid.jpg

Dit helpt tegen een extreem droge babyhuid

Madara Cocoa & Plum Creamy Oil kan je gebruiken voor kinderen. Ik had hem al getest op mijn ouders  dochters. Maar ik was vergeten dat hij natuurlijk ook voor baby’s gebruikt kan worden. Gelukkig leer je in tijden van nood de echte waarde van bepaalde producten kennen en zo kreeg het alle kans om zich te bewijzen. Laat ik er maar meteen eerlijk over zijn. Ik ben weg van dit product. Het is echt mijn lifesaver wanneer mijn baby last heeft van een droge huid. Waarom?

 • de olieachtige substantie is makkelijk smeerbaar
 • hij past zich makkelijk aan je lichaamstemperatuur aan. Voor het geval je nu denkt: Nou en? Heb je wel eens een pasgeboren baby uit een warm badje gehaald? Dan weet je dat ze niet blij wordt van die plotseling koud laat staan als je dan ook nog een dot koude bodylotion op haar huidje aanbrengt. Deze crème maakte ik warm tussen mijn handen en had dan vaak dezelfde lichaamstemperatuur
 • Je kan er mee scrubben! Ik verwijderde haar dode schilferige huid door deze creme. Meestal smeerde ik dan een laag op haar huidje en maakte vervolgens kleine draaide bewegingen waardoor de schilfers loslieten en de nieuwe huid meteen goed ingesmeerd en gehydrateerd werd. De huidvernieuwing ging in elk geval sneller en de nieuwere huid was minder droog en van een betere kwaliteit.
 • parfum-vrij, geen parebenen, 100% biologische ingredienten

De Madara Cocoa & Plum Creamy Oil is voor mij echt een musthave. Naast de tube die ik al in gebruik heb, heb ik altijd een reserve exemplaar achter de hand. Inmiddels is de huid van mijn jongste weer zo gezond. In de zomer volstaan gewone bodylotions, maar in de wintermaanden gebruik ik hem op de dagen dat ik haar in bad stop. Dus zo’n 3 of 4 keer per week.

Wat is jouw ultieme tip bij een droge babyhuid?

Liefs Josan

 

 

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Cassandra | Momambition.nl
  5 maart 2016 at 17:02

  Hele goede tips, dagelijks douchen of in bad is echt een no go voor de huid van een kind, maar ook voor een volwassene. Ik moet zeggen dat ik erg benieuwd ben naar de crème! Mooi informatief stuk!

 • Reply
  Daantje
  5 maart 2016 at 13:46

  Kokosolie! Dat werkte hier super 🙂

  • Reply
   Josan
   6 maart 2016 at 07:45

   Ja dat gebruikte ik zelf wel in de zwangerschap tegen de jeuk

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]