Verzorging

Dit helpt tegen een droge babyhuid

5 maart 2016
Zo voorkom je een droge babyhuid-GoodGirlsCompany-extreem droge babyhuid.jpg

Veel baby’s hebben een droge huid. Maar enkelen hebben last van een extreem droog babyhuidje. Een huidje dat zo erg droog is dat het schilfert, kapot gaat of waar op ruwe verkleurende plekken op onstaan. Heel vervelend voor je kindje want het jeukt en geeft een trekkerig gevoel.

extreem droge babyhuid-GoodGirlsCompany

Mijn lifesaver voor een extreem droge babyhuid

Wie de uitdrukking babyzacht huidje heeft bedacht weet ik niet. Maar al tijdens de kraamweek, werd mij duidelijk dat het babygave huidje van mijn nieuwe aanwinsten niet bestand was tegen de dagelijkse badjes. Zodra de kraamverzorgster had afgezwaaid veranderde ik het dagelijks in bad stoppen naar 1 keer in de 2 dagen.

Is het nodig om je baby elke dag in bad te stoppen?

Bij Miss C had ik dan ook de nadrukkelijke wens om haar maar 1 keer in de 2 dagen te wassen. Ik had een schat van een kraamverzorgster maar hierover was ze een andere mening aangedaan. Nadat Miss C een week dagelijks in bad was geweest, was er van haar huid weinig over. Haar lichaampje, armen en benen zaten helemaal onder de schilfers zo droog was het! Zodra de kraamverzorgster weg was, nam ik een rigoreuze maatregel. Ze ging 5 dagen niet in bad. Natuurlijk werden bepaalde plekken wel met een washandje gewassen maar meer daar bleef het bij.

De bodylotions van Naty, Earth Friendly Baby en ook de verzorgende badolie van Petit & Jolie waren niet in staat de schade van dagelijks badderen te herstellen. Even dacht ik dat haar huidje voor altijd beschadigd was. Gelukkig had ik nog een tube Madara Cocoa & Plum Creamy Oil staan.

Zo voorkom je een droge babyhuid

Een droog babyhuidje voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Door andere keuze te maken in het gebruik van verzorgingsproducten maar ook het aantal keren dat je je baby in bad stopt valt veel leed te voorkomen.

 • Dagelijks douchen of in bad stoppen droogt de huid uit. Kijk of 1 x in de 2 dagen volstaat en je de rest met een washandje kan wassen.
 • Gebruik verzorgingsproducten zonder zeep, parabenen, SLS of synthetische parfum. Dit is dus ook de reden dat wij geen Zwitsal of Commerciële babyverzorgingsproducten gebruiken. Er zijn voldoende alternatieven die beter zijn voor de babyhuid en ook lekker ruiken.
 • Smeren maar! Maak het een routine om je kindje na bad of douche altijd in te smeren met een verzorgende olie, crème of bodylotion. Niet alleen is het beter voor de huid maar als soort van babymassage werkt het ook heel ontspannend en heb je meteen even een momentje quality time.
 • Gebruik geen Vaseline. Laten we eerlijk zijn. Vaseline is een restproduct uit de aardoliewinning. Naast dat je je moet afvragen of je dit op je kindje wilt smeren, voorkomt het dat iets de huid uit kan maar ook er in. Het vormt al het ware een barrière. Nu heb ik zelf nog versies met landel, shake bitter of alle Vera geur uit de Afrikaanse toko omdat ik dekstandaard Vaseline niet eens lekker vindt ruiken.

tips tegen een droge babyhuid-GoodGirlsCompany.mijn baby heeft een droge huid.jpg

Dit helpt tegen een extreem droge babyhuid

Madara Cocoa & Plum Creamy Oil kan je gebruiken voor kinderen. Ik had hem al getest op mijn ouders  dochters. Maar ik was vergeten dat hij natuurlijk ook voor baby’s gebruikt kan worden. Gelukkig leer je in tijden van nood de echte waarde van bepaalde producten kennen en zo kreeg het alle kans om zich te bewijzen. Laat ik er maar meteen eerlijk over zijn. Ik ben weg van dit product. Het is echt mijn lifesaver wanneer mijn baby last heeft van een droge huid. Waarom?

 • de olieachtige substantie is makkelijk smeerbaar
 • hij past zich makkelijk aan je lichaamstemperatuur aan. Voor het geval je nu denkt: Nou en? Heb je wel eens een pasgeboren baby uit een warm badje gehaald? Dan weet je dat ze niet blij wordt van die plotseling koud laat staan als je dan ook nog een dot koude bodylotion op haar huidje aanbrengt. Deze crème maakte ik warm tussen mijn handen en had dan vaak dezelfde lichaamstemperatuur
 • Je kan er mee scrubben! Ik verwijderde haar dode schilferige huid door deze creme. Meestal smeerde ik dan een laag op haar huidje en maakte vervolgens kleine draaide bewegingen waardoor de schilfers loslieten en de nieuwe huid meteen goed ingesmeerd en gehydrateerd werd. De huidvernieuwing ging in elk geval sneller en de nieuwere huid was minder droog en van een betere kwaliteit.
 • parfum-vrij, geen parebenen, 100% biologische ingredienten

De Madara Cocoa & Plum Creamy Oil is voor mij echt een musthave. Naast de tube die ik al in gebruik heb, heb ik altijd een reserve exemplaar achter de hand. Inmiddels is de huid van mijn jongste weer zo gezond. In de zomer volstaan gewone bodylotions, maar in de wintermaanden gebruik ik hem op de dagen dat ik haar in bad stop. Dus zo’n 3 of 4 keer per week.

Wat is jouw ultieme tip bij een droge babyhuid?

Liefs Josan

 

 

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
 • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger
 • Kraamweek dag 6✨Afscheid nemen en verwelkomen liggen dicht bij elkaar deze week. Vandaag afscheid genomen van de verloskundige. En daarmee ook van een fase in mijn leven. Ik zal nooit meer een baby krijgen. En ondanks dat ik mijn gezin compleet vind, geeft dat toch een dubbel gevoel 🥺 Is dit herkenbaar? .
.
.
#baby #newmama #dutchmom #melaninbeauty #melaninpoppin #tbb #blackgirlmagic #baby #geboortenieuws #zoon #momblogger #mamablogger #mamaleven #momlife
 • ✨Cling to what is good✨De nachten zijn kort en de dagen zijn lang. Maar Novan doet het goed. 💙En nadat ik me maanden door alle ongemakken van de zwangerschap geworsteld heb en eerder het meer voelde als overleven in plaats van leven ben ik nu zo blij dat mijn lichaam zich begint te herstellen. Ik weer gewoon adem kan halen, niet meer ellendig voel vanwege een laag ijzer en hb. En bovenal geen medicijnen meer hoef te gebruiken. Totaal geen last van Baby Blues 💙in mijn geval ben ik er alleen maar op vooruit gegaan 🙏🏾
.
.
.
#newborn #newbornbaby #newbornfotografie #newbornfoto #baby #mama #newbornmommy #mixedbabies #mixedrace
 • De roze wolk is enorm. Ik heb hem lekker een paar dagen voor mijzelf gehouden maar daar is hij dan: Novan Xem Isaiah Nevis 💙 31.01.2020 geboren om 5:37 uur. 
Hij werd ruim tweeënhalf week te vroeg geboren. Perfect getimed anders zou ik worden ingeleid. Nu dankzij @dedoulas en @puurvroedvrouwen een hele mooie hands-off thuisbevalling gehad in bad. Zo mooi om te ervaren dat mijn zwangerschap en bevalling die in principe medisch waren met de juiste mensen om je heen toch natuurlijk verlopen kan. Waarbij jezelf de regie houdt en bepaalt wat jij wilt. Mijn gezin is compleet en deze bevalling was de beste afsluiting 💖
.
.
. #newborn #rainbowbaby #scriptureblanket #modernburlap #isaiah66 #zoon #geboren #helloworld #geboorte #geboortenieuws #baby #mama #mamablogger #mommyblogger #mommy #birthannouncement #birth #rainbowbaby🌈 #rainbowbabies #rainbowbabyannouncement
 • 🎼 Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season ✨to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la 🎄🤶🏾🎅🏾 Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen 🙋🏾‍♀️
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
 • ⭐𝒢𝓊𝑒𝓈𝓈 𝓌𝒽𝒶𝓉?!⭐⁣
⁣
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. 🎉 En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan 🙏 😆⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys⁣
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
 • ⭐𝓐 𝓫𝓪𝓫𝔂 𝓶𝓪𝓴𝓮𝓼 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂𝓼 𝓼𝓱𝓸𝓻𝓽𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓷𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 𝓵𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓼𝓪𝓿𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓼𝓶𝓪𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓪 𝓱𝓸𝓶𝓮 𝓱𝓪𝓹𝓹𝓲𝓮𝓻⭐ ⁣
.⁣
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
 • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
 • ⭐️𝓣𝓱𝓻𝓸𝔀𝓫𝓪𝓬𝓴 𝓣𝓱𝓾𝓻𝓼𝓭𝓪𝔂 ⭐️ Toen Chloé nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg 😍
.
.
.
⠀⠀
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
 • ⭐𝐼𝒕'𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒐𝒔𝒕 𝒘𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒇𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒚𝒆𝒂𝒓⭐⁣
⁣
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. 🎄Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school😅 en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.❤⁣
.⁣
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmom⁣
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger

Dit zijn wij!