Lifestyle Uitstapjes met kinderen

DisneyNature film Bears

14 april 2015
DisneyNature Bears-review Disney Nature-hoe heet de moederbeer uit Disney Bears

Tijdens de voorpremière van Cinderella konden mijn dochters en ik alvast genieten van de trailer van Bears. Deze nieuwe film van DisneyNature is vanaf 22 april te zien in verschillende Nederlandse bioscopen. De prachtige natuurbeelden maken de film een groot avontuur voor jong en oud. Ook is er een speciale rol weggelegd voor Thomas Acda. Naast verteller, componeerde hij het nummer ‘Soms moet je doen wat je niet durft’. Dit nummer, een duet tussen Thomas Acda en Jelka van Houten, is speciaal geschreven voor de nieuwe natuurfilm. Hiervoor lier Thomas liet zich door de films inspireren. Centraal in Bears staat de band tussen moederbeer Sky en haar berenwelpen Amber en Scout. De levenslessen die de moeder aan haar koddige berenwelpen overdraagt, zijn zowel grappig als vertederend.

DisneyNature Bears-recensie Disney Nature-review Disney Nature-Moederbeer Disney Nature

De film Bears toont in een adembenemend verhaal een jaar uit het leven van een berenfamilie. Je ziet hoe twee jonge beertjes belangrijke levenslessen leren. Ze maken een reis door het imposante Alaska waar het krioelt van het leven. Deze reis begint als de winter ten einde loopt en de beren uit hun winterslaap komen om de bittere kou te trotseren. De wereld buiten is spannend, maar ook gevaarlijk. De welpjes dalen speels de bergen af. Hierbij ligt een lawine altijd op de loer.

Als de lente plaatsmaakt voor de zomer, moeten de bruine beren hard aan het werk. Want wie niet werkt, zal niet eten. Uiteindelijk doen ze zich tegoed aan de overvloedige zalmtrek. Tegelijkertijd moeten ze altijd op hun hoede zijn voor rivaliserende mannetjes en roofdieren, waaronder een wolf die nooit ver uit de buurt is. Wat Bears zo spectaculair maakt, is de snelheid en de onzekerheid van het leven in Alaska. Deze laatste wildernis op aarde is in Bears prachtig vastgelegd. Daardoor zal de film menig natuurliefhebber kunnen bekoren.

DisneyNature Bears-recensie Disney Nature-review Disney Nature-GoodGirlsCompany-Moederbeer Disney Nature

Wat is DisneyNature?

Eigenlijk kennen we Disney voornamelijk van succesvolle animatiefilms. Films als Sneeuwwitje, Belle en het Beest en Frozen wisten in de afgelopen jaren onze harten te veroveren. Maar Disney wil meer zijn dan producent van animatiefilms. Zo werd DisneyNature in april 2008 opgericht. Het label brengt ’s werelds beste natuurfilmmakers bij elkaar. Met als doel om een verscheidenheid aan verhalen over wilde dieren naar het grote scherm te brengen. Zo worden bioscoopbezoekers overal ter wereld te betrokken, geïnspireerd en geïnformeerd.

DisneyNature Bears-recensie Disney Nature-review Disney Nature-GoodGirlsCompany

Natuurfilm pionier

Walt Disney was een pionier op het gebied van natuurfilms. De eerste vier DisneyNature films, Earth, Oceans, African Cats en Chimpanzee staan alle vier in de top vijf van best bezochte natuurfilms tot nu toe. Disney’s toewijding aan natuurbehoud is een belangrijke pijler van het label. Door Disneynature films kan het publiek helpen een verschil te maken. DisneyNature doneerde een deel van de opbrengst van het bezoekersaantal in het openingsweekend van alle vier de films. Met dit geld zijn drie miljoen bomen geplant in het Atlantisch Woud in Brazilië. Is er voor gezorgd dat ruim 16 duizend hectare zee bij de Bahamas nu beschermd gebied is. En zijn 26 duizend hectare savanne in Kenia en 50 duizend hectare leefgebied voor wilde chimpansees beschermd, en zijn 60,000 scholieren onderwezen over het behoud van en de zorg voor chimpansees.

Disneyfilm Bears-recensie Disney Bears-review Disney Bears-GoodGirlsCompany

Soms moet je doen wat je niet durft

Naast natuur, heeft de film Bears ook prachtig muziek van onder andere Thomas Acda. Thomas zegt over het nummer ‘Soms moet je doen wat je niet durft’: “Het is een prachtig nummer geworden, mede door de waanzinnige stem van Jelka van Houten. Het heeft echt iets ontroerends in combinatie met de filmbeelden. Het is de eerste keer dat Thomas Acda zijn stem verleend aan een Disney-productie. “Ik houd van natuurfilms en van beren”, aldus Thomas. “Ik vind het dan ook een grote eer dat ik gevraagd ben voor de Disneynature-film Bears. Ik ben volledig onder de indruk van de beelden en vind zulk soort natuurfilms prachtig. Ik ben zo enthousiast dat ik niet kan wachten om in de zomer richting Canada te gaan om de beren van heel dichtbij op zalmjacht te zien gaan.”

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
 • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

Dit zijn wij!