Bioscoop Films & Series kinderfilms en series Uitstapjes met kinderen

Disney Pixar’s Binnenstebuiten

16 juli 2015
Disney-Pixar-Binnenstebuiten-Emoties-in-je-hoofd-met-kinderen-over-emoties-praten.jpg

Sinds gisteren draait Disney Pixar’s Binnenstebuiten. Een animatiefilm over emoties. Wat gebeurt er nu eigenlijk allemaal in je hoofd? Als je boos bent of bijvoorbeeld vrolijk bent? Binnenstebuiten laat het op een leuke aansprekende manier aan kinderen zien. Disney heeft deze emoties

Disney Pixar Binnenstebuiten

Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley’s belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.


Wie vaker animatiefilms kijkt, weet dat deze films leuk zijn voor kinderen. Maar doordat humor zich vaak ook op volwassenen richt, blijf je kijken. Humor speelt ook in Binnenstebuiten een hoofdrol. De verschillende emoties hebben allemaal persoonlijkheden die bij hun karakter passen. Zo is er Plezier. Meestal maakt zij de dienst uit in het hoofd(kwartier) van Riley. Ze heeft bergen met energie. Voor haar is het glas half vol. Ook is er Woede. Een heetgebakerd typetje die met een druk op de knop kortsluiting kan veroorzaken.En dan is er nog Afkeer. Waar zou Riley zijn zonder deze BFF die  haar  helpt beschermen tegen alles wat beneden haar waardigheid is? Al die emoties bij elkaar zijn een bont gezelschap.

Disney-Pixar-Binnenstebuiten-Inside-Out-recensie-Binnenstebuiten.jpg

Binnenstebuiten helpt met praten over emoties

Met je kinderen over emoties praten is belangrijk. Maar vaak is het ook moeilijk. Vaak is het best lastig om abstracte begrippen uit te leggen. Hoe vaak krijg je niet ‘goed’ te horen als je vraagt hoe het op school was. Als volwassenen is het daarom ook belangrijk om dit voor te leven. Wanneer jij meerdere benamingen gebruikt voor je gevoelslevens, nemen je kinderen deze schakeringen in emoties ook over.

Een film als Binnenstebuiten is dan ook een mooie aanleiding om hier eens bij stil te staan. Net zoals Riley gaan kinderen door verschillende gebeurtenissen waarvan ze ondersteboven kunnen zijn. Denk maar eens aan een nieuwe school(klas) na de zomervakantie of de eerste schooldag. Spannend! Maar je kunt er ook angstig of verdrietig door worden.

Disney-Pixar-Binnenstebuiten-recensie-Binnenstebuiten_GoodGirlsCompany.jpg

Win een Polaroid instax camera

Om te vieren dat Disney Pixar’s Binnenstebuiten op 15 juli in de bioscoop verschijnt, kun je nu meedoen aan de Binnenstebuiten wedstrijd. Je maakt kans op een polaroid camera en bioscoopkaartjes voor Binnenstebuiten.

Wat je daar voor moet doen?

 1. Kies op de pagina jouw emotie van de dag
 2. Maak een foto van je gezichtsuitdrukking die past bij deze emotie
 3. Upload jouw foto naar de fotogalerij

En wie weet maak je kans op deze prijzen.

 • Reply
  Ingelise
  20 juli 2015 at 14:03

  Onwijs van genoten (en dat net als jij opgeschreven). Leuk dat we een zelfde soort recensie hebben qua conclusie!

  • Reply
   Josan
   21 juli 2015 at 08:54

   Ah fijn dat jij de film ook leuk vond 🙂

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]