Nederland Seizoenen Uitstapjes met kinderen Utrecht

Disney On Ice viert 100 Years of Magic

24 december 2016
Disney On Ice viert 100 Years of Magic-GoodgirlsCompany

Disney On Ice viert 100 Years of Magic is het magische uitje waar je deze kerstvakantie met je gezin naar toe moet gaan. Samen met dreumes bezocht ik gisteravond deze leuke familieshow in de Jaarbeurs in Utrecht. Hoe ik het vond en of het ook geschikt is voor een kind van 19 maanden? Daar vertel ik je meer over.

Disney On Ice viert 100 Years of Magic is veruit de grootste Disney On Ice show die er momenteel tourt. De show brengt ieders favoriete Disney-figuren samen. Zo zie je Sneeuwwitje, Donald Duck, Mickey Mouse en Minnie Mouse maar ook Elsa en Anna. In de show bevat zijn 30 bekende en geliefde Disney liedjes verwerkt. Zoals Hakuna Matata, het aanstekelijke Turtle Rock en natuurlijk de klapper Laat het los.

Disney-On-Ice-viert-100-Years-of-Magic_GoodGirlsCompany_30

Onze eerste keer Disney On Ice

Tot nu toe was ik nog nooit bij een Disney on ice show geweest. In de voorgaande jaren was er altijd wel iets tussen gekomen, waardoor het niet door kon gaan. Omdat de oudste meiden momenteel niet bij mij zijn, kon ik alleen dreumes mee nemen. Zij is niet de moeilijkste, maar toch ik vond het lastig inschatten. Ik had zo mijn twijfels of een dergelijk grootse show al wel voor haar geschikt is. Wij bezochten de voorstelling van 19:00 uur. Meestal is dat toch al wel bedtijd voor haar. In het ergste geval zou ze én de show niks aan vinden én van vermoeidheid het op een huilen zetten.

Maar al mijn twijfels waren nergens voor nodig. Miss C zat eerst op haar eigen stoeltje en daarna op schoot vol enthousiasme in haar handjes mee te klappen. Op de muziek heen en weer te wiebelen en te zwaaien naar elk Disney personage dat vanaf het ijs onze kant op zwaaide. Ze genoot met volle teugen en vond het allemaal geweldig. Hier heeft producer Kenneth Feld ook echt rekening mee gehouden: “Disney On Ice viert 100 Years of Magic is, meer nog dan iedere andere show, echt voor iedereen. Als ik in het publiek zit, zie ik mensen die net als ik grootouder zijn, enorm genieten van de klassieke Disney verhalen, terwijl de jonge kinderen en hun ouders echt reageren op Frozen en de nieuwste Disney verhalen en animaties.”

Disney-On-Ice-100-Years-of-Magic-Jaarbeurs_GoodGirlsCompany_8

Disney-On-Ice-viert-100-Years-of-Magic_GoodGirlsCompany_33

Disney On Ice viert 100 Years of Magic

De show opent met Mickey en Minnie. Hun vrienden Goofy en Donald willen graag een film maken. Maar ze hebben geen verhaal en weten niet waar over ze een film kunnen maken. Gelukkig hebben ze maar liefst 100 jaar aan Disney magie om uit te kiezen. De verschillende Disney verhalen bieden voldoende inspiratie om een prachtige film te maken. Bezoekers krijgen een reis door de verschillende verhalen.

Een van mijn favoriete elementen is de Disney Prinses Medley. Hier zie je Belle de vloek van het Beest verbreken en even later met haar prins dansen. Ook Tiana, Assepoester,

Sneeuwwitje en Jasmine dansen met hun prinsessen. Tegen de tijd dat Rapunzel met haar prins binnenkomt en ik de eerste klanken van Het licht dat ik nu zie hoorde, kreeg ik toch ook wel een beetje een brok in mijn keel. Het is allemaal heel mierzoet, maar toch…wat heb ik samen met mijn dochters van deze bekende Disneyfilms genoten. Vele jaren geleden- toen ik zelf nog niet eens een tiener was- zag ik Belle en het Beest en nu keek ik samen met mijn eigen dochtertje naar de hoogtepunten uit deze film. Als je daar over nadenkt, krijg je toch wel een beetje kippenvel.

Disney-On-Ice-viert-100-Years-of-Magic_GoodGirlsCompany_14

Disney-On-Ice-viert-100-Years-of-Magic_GoodGirlsCompany_15

Frozen

Verder zie je nog Timon en Pumba. De opbloeiende liefde tussen Simba en Nala met het bekende liedje “ ’s Avonds bloeit de liefde op”. De lengte van de verschillende verhaallijnen verschilt. Het merendeel van de tijd is toch wel gereserveerd voor de meest succesvolle animatiefilm aller tijden: Frozen.

Je ziet de deuren van het kasteel opengaan en Anna naar buiten komen terwijl Elsa majestueus op het dak uitkijkt over het ijs. Ook sneeuwpop Olaf mag natuurlijk niet ontbreken en waar zou de redding van Arendelle zijn zonder Kristoff? Het grappige is dat mijn oudste meiden helemaal klaar zijn met Frozen en ik eerlijk gezegd ook wel blij ben dat die fase achter ons ligt. Maar terwijl mijn jongste dochter blij in haar handjes klapte en vrolijk naar Olaf zwaaide, moest ik toch erkennen dat ik het helemaal niet erg vind als het over een tijdje weer helemaal Frozen is wat de klok slaat.

In de show Disney On Ice viert 100 Years of Magic zitten wel meer dan 50 Disney karakters. Bekenden als onbekenden. Alle liedjes zijn in het Nederlands.

Disney-On-Ice-viert-100-Years-of-Magic_GoodGirlsCompany_23

Disney-On-Ice-viert-100-Years-of-Magic_GoodGirlsCompany_21

Zo bereid je je goed voor op Disney on Ice

 • Tickets
  Men kan geen digitale tickets aannemen of code van je mobiel scannen. Vergeet dus niet van tevoren de tickets uit te printen.
 • Familypack
  Als je een Family Pack hebt gekocht kan je de beide Family Pack vouchers voor popcorn en het programmaboek inleveren bij de speciale Family Pack stand. Deze stand is duidelijk herkenbaar. Hier ontvang je jouw popcorn en programmaboek!
 • Openingstijden zaal
  De zaal is een uur voor aanvang al open. Wij kwamen iets van 5 minuten voor aanvang binnen. Dat is geen probleem, want je hebt een vaste rij met stoelen.
 • Buggy’s en wandelwagens
  Ik had dreumes meegenomen in de Tula buikdrager. Maar je kan ook kinderwagens en buggy’s meenemen. Deze moeten tijdens de voorstelling vanwege veiligheidsredenen op een bepaald punt neergezet worden. Dit is geheel voor eigen risico. Voor rolstoelgebruikers is er een apart vak.
 • Pauze
  De pauze duurt 15- 20 minuten. Dat lijkt lang, maar voordat je van je plek op de tribune naar beneden bent, in de rijd voor toilet of eettentje hebt gestaan en weer terug bent is de pauze om.

Disney On Ice viert 100 Years of Magic tickets & locaties

Disney On Ice viert 100 Years of Magic draait nog op 24, 25 en 26 december in de Jaarbeurs in Utrecht. Daarna is de show van 28 december tot en met 31 december in de Amsterdam Rai te zien.

Tickets en toegangstijden kun je hier bekijken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram, Facebook of YouTube?

 • Reply
  Betoverende Werelden met Disney on Ice 2017 - GoodGirlsCompany
  16 december 2017 at 20:30

  […] opzet van Betoverende Werelden leek op die van 100 Years of Magic. Maar in plaats van een heleboel Disney-figuren de revue te laten passeren, bleef dit jaar de focus […]

 • Reply
  winactie Disney on Ice Betoverende werelden - GoodGirlsCompany
  2 oktober 2017 at 07:30

  […] Disney on Ice (onze ervaringen) […]

 • Reply
  Leonie
  24 december 2016 at 19:02

  Ik ben aan het kijken naar aanleiding van jou bericht voor kaarten. Maar welke tribune zaten jullie welke categorie? En is het overal goed te zien?? Mijn zoontje is ook 19 maanden dus wil wel dat hij iets kan zien.. Alvast bedankt..

  • Reply
   Josan
   25 december 2016 at 15:52

   Ik zat tribune A rij 10 Je hebt er overal goed zicht op. Aan het einde zijn wij ook naar beneden gelopen om het wat van iets dichterbij te zien. Dat kon gewoon zonder dat men daar moeilijk over deed.

 • Reply
  Jessica
  24 december 2016 at 17:05

  Klinkt heel leuk we hebben hier 3 Disney fans al.wel wat ouder als.die van jou. Maar.ik denk dat die ook enorm zouden genieten. Volgend jaar.maar eens kijken of het lukt.mooi vakantie uitje

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!