Nederland Seizoenen Uitstapjes met kinderen Utrecht

Disney On Ice viert 100 Years of Magic

24 december 2016
Disney On Ice viert 100 Years of Magic-GoodgirlsCompany

Disney On Ice viert 100 Years of Magic is het magische uitje waar je deze kerstvakantie met je gezin naar toe moet gaan. Samen met dreumes bezocht ik gisteravond deze leuke familieshow in de Jaarbeurs in Utrecht. Hoe ik het vond en of het ook geschikt is voor een kind van 19 maanden? Daar vertel ik je meer over.

Disney On Ice viert 100 Years of Magic is veruit de grootste Disney On Ice show die er momenteel tourt. De show brengt ieders favoriete Disney-figuren samen. Zo zie je Sneeuwwitje, Donald Duck, Mickey Mouse en Minnie Mouse maar ook Elsa en Anna. In de show bevat zijn 30 bekende en geliefde Disney liedjes verwerkt. Zoals Hakuna Matata, het aanstekelijke Turtle Rock en natuurlijk de klapper Laat het los.

Disney-On-Ice-viert-100-Years-of-Magic_GoodGirlsCompany_30

Onze eerste keer Disney On Ice

Tot nu toe was ik nog nooit bij een Disney on ice show geweest. In de voorgaande jaren was er altijd wel iets tussen gekomen, waardoor het niet door kon gaan. Omdat de oudste meiden momenteel niet bij mij zijn, kon ik alleen dreumes mee nemen. Zij is niet de moeilijkste, maar toch ik vond het lastig inschatten. Ik had zo mijn twijfels of een dergelijk grootse show al wel voor haar geschikt is. Wij bezochten de voorstelling van 19:00 uur. Meestal is dat toch al wel bedtijd voor haar. In het ergste geval zou ze én de show niks aan vinden én van vermoeidheid het op een huilen zetten.

Maar al mijn twijfels waren nergens voor nodig. Miss C zat eerst op haar eigen stoeltje en daarna op schoot vol enthousiasme in haar handjes mee te klappen. Op de muziek heen en weer te wiebelen en te zwaaien naar elk Disney personage dat vanaf het ijs onze kant op zwaaide. Ze genoot met volle teugen en vond het allemaal geweldig. Hier heeft producer Kenneth Feld ook echt rekening mee gehouden: “Disney On Ice viert 100 Years of Magic is, meer nog dan iedere andere show, echt voor iedereen. Als ik in het publiek zit, zie ik mensen die net als ik grootouder zijn, enorm genieten van de klassieke Disney verhalen, terwijl de jonge kinderen en hun ouders echt reageren op Frozen en de nieuwste Disney verhalen en animaties.”

Disney-On-Ice-100-Years-of-Magic-Jaarbeurs_GoodGirlsCompany_8

Disney-On-Ice-viert-100-Years-of-Magic_GoodGirlsCompany_33

Disney On Ice viert 100 Years of Magic

De show opent met Mickey en Minnie. Hun vrienden Goofy en Donald willen graag een film maken. Maar ze hebben geen verhaal en weten niet waar over ze een film kunnen maken. Gelukkig hebben ze maar liefst 100 jaar aan Disney magie om uit te kiezen. De verschillende Disney verhalen bieden voldoende inspiratie om een prachtige film te maken. Bezoekers krijgen een reis door de verschillende verhalen.

Een van mijn favoriete elementen is de Disney Prinses Medley. Hier zie je Belle de vloek van het Beest verbreken en even later met haar prins dansen. Ook Tiana, Assepoester,

Sneeuwwitje en Jasmine dansen met hun prinsessen. Tegen de tijd dat Rapunzel met haar prins binnenkomt en ik de eerste klanken van Het licht dat ik nu zie hoorde, kreeg ik toch ook wel een beetje een brok in mijn keel. Het is allemaal heel mierzoet, maar toch…wat heb ik samen met mijn dochters van deze bekende Disneyfilms genoten. Vele jaren geleden- toen ik zelf nog niet eens een tiener was- zag ik Belle en het Beest en nu keek ik samen met mijn eigen dochtertje naar de hoogtepunten uit deze film. Als je daar over nadenkt, krijg je toch wel een beetje kippenvel.

Disney-On-Ice-viert-100-Years-of-Magic_GoodGirlsCompany_14

Disney-On-Ice-viert-100-Years-of-Magic_GoodGirlsCompany_15

Frozen

Verder zie je nog Timon en Pumba. De opbloeiende liefde tussen Simba en Nala met het bekende liedje “ ’s Avonds bloeit de liefde op”. De lengte van de verschillende verhaallijnen verschilt. Het merendeel van de tijd is toch wel gereserveerd voor de meest succesvolle animatiefilm aller tijden: Frozen.

Je ziet de deuren van het kasteel opengaan en Anna naar buiten komen terwijl Elsa majestueus op het dak uitkijkt over het ijs. Ook sneeuwpop Olaf mag natuurlijk niet ontbreken en waar zou de redding van Arendelle zijn zonder Kristoff? Het grappige is dat mijn oudste meiden helemaal klaar zijn met Frozen en ik eerlijk gezegd ook wel blij ben dat die fase achter ons ligt. Maar terwijl mijn jongste dochter blij in haar handjes klapte en vrolijk naar Olaf zwaaide, moest ik toch erkennen dat ik het helemaal niet erg vind als het over een tijdje weer helemaal Frozen is wat de klok slaat.

In de show Disney On Ice viert 100 Years of Magic zitten wel meer dan 50 Disney karakters. Bekenden als onbekenden. Alle liedjes zijn in het Nederlands.

Disney-On-Ice-viert-100-Years-of-Magic_GoodGirlsCompany_23

Disney-On-Ice-viert-100-Years-of-Magic_GoodGirlsCompany_21

Zo bereid je je goed voor op Disney on Ice

 • Tickets
  Men kan geen digitale tickets aannemen of code van je mobiel scannen. Vergeet dus niet van tevoren de tickets uit te printen.
 • Familypack
  Als je een Family Pack hebt gekocht kan je de beide Family Pack vouchers voor popcorn en het programmaboek inleveren bij de speciale Family Pack stand. Deze stand is duidelijk herkenbaar. Hier ontvang je jouw popcorn en programmaboek!
 • Openingstijden zaal
  De zaal is een uur voor aanvang al open. Wij kwamen iets van 5 minuten voor aanvang binnen. Dat is geen probleem, want je hebt een vaste rij met stoelen.
 • Buggy’s en wandelwagens
  Ik had dreumes meegenomen in de Tula buikdrager. Maar je kan ook kinderwagens en buggy’s meenemen. Deze moeten tijdens de voorstelling vanwege veiligheidsredenen op een bepaald punt neergezet worden. Dit is geheel voor eigen risico. Voor rolstoelgebruikers is er een apart vak.
 • Pauze
  De pauze duurt 15- 20 minuten. Dat lijkt lang, maar voordat je van je plek op de tribune naar beneden bent, in de rijd voor toilet of eettentje hebt gestaan en weer terug bent is de pauze om.

Disney On Ice viert 100 Years of Magic tickets & locaties

Disney On Ice viert 100 Years of Magic draait nog op 24, 25 en 26 december in de Jaarbeurs in Utrecht. Daarna is de show van 28 december tot en met 31 december in de Amsterdam Rai te zien.

Tickets en toegangstijden kun je hier bekijken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram, Facebook of YouTube?

 • Reply
  Betoverende Werelden met Disney on Ice 2017 - GoodGirlsCompany
  16 december 2017 at 20:30

  […] opzet van Betoverende Werelden leek op die van 100 Years of Magic. Maar in plaats van een heleboel Disney-figuren de revue te laten passeren, bleef dit jaar de focus […]

 • Reply
  winactie Disney on Ice Betoverende werelden - GoodGirlsCompany
  2 oktober 2017 at 07:30

  […] Disney on Ice (onze ervaringen) […]

 • Reply
  Leonie
  24 december 2016 at 19:02

  Ik ben aan het kijken naar aanleiding van jou bericht voor kaarten. Maar welke tribune zaten jullie welke categorie? En is het overal goed te zien?? Mijn zoontje is ook 19 maanden dus wil wel dat hij iets kan zien.. Alvast bedankt..

  • Reply
   Josan
   25 december 2016 at 15:52

   Ik zat tribune A rij 10 Je hebt er overal goed zicht op. Aan het einde zijn wij ook naar beneden gelopen om het wat van iets dichterbij te zien. Dat kon gewoon zonder dat men daar moeilijk over deed.

 • Reply
  Jessica
  24 december 2016 at 17:05

  Klinkt heel leuk we hebben hier 3 Disney fans al.wel wat ouder als.die van jou. Maar.ik denk dat die ook enorm zouden genieten. Volgend jaar.maar eens kijken of het lukt.mooi vakantie uitje

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
 • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

Dit zijn wij!