Nederland Uitstapjes met kinderen Utrecht video en vlogs Zuid Holland

Disney on Ice | Onvergetelijke avonturen

15 december 2018
disney on ice

Sinds vorig jaar kijkt Miss C reikhalzend uit naar de voorstelling Disney on Ice onvergetelijke avonturen. Vorig jaar heeft ze zo genoten, dat we ook dit jaar weer present waren bij de leuke familievoorstelling in Ahoy Rotterdam.

De opzet is eigenlijk heel simpel. Mickey, Mini, Donald en Goofy presenteren een muzikale show waarin de verschillende Disney karakters een hoofdrol spelen. Zo passeren de verschillende Disney prinsessen de revue. En eindigt het altijd met het slotstuk Frozen. Want er zijn maar weinig verhalen zo geliefd als de belevenissen van de twee zusjes uit Arendelle.

Video Disney on Ice Onvergetelijke avonturen

Klik hier als je de video niet goed kan zien

Disney on Ice

De 90ste verjaardag van Mickey Mouse werd groots gevierd. Om in de feeststemming te komen, leerden we de Mickey dans. Toen eenmaal iedereen in feeststemming was, kon de show beginnen.

disney on ice 2018 review

The Lion King

Disney on Ice onvergetelijke avonturen trapte af met the Lion Kings. Hier had ik in 2016 ook wat stukje van gezien, maar dit jaar leek alles grootser en meer spectaculair. De attributen en kostuums waren werkelijk adembenemend. Klassiekers uit de Leeuwenkoning zoals Hakuna Matata en ’s Avonds bloeit de liefde op trekken je meteen het verhaal in. Ik genoot van de liedjes en de verrukking op het gezichtje van mijn jongste dochter.

Sneeuwwitje Disney on ice

Sneeuwwitje

Hierna is het tijd voor Sneeuwwitje. Het welbekende verhaal van de prinses die in de appel bijt, wordt opgeleukt door de dwergen. Ze zingen het welbekende Hey ho en we zien hoe de boze heks haar vergiftigd met een appel. In nadagen van me-too en consent weet ik dat Disney prinsessen onder vuur liggen. Ze zouden niet altijd een goed rolmodel zijn voor jonge meisjes.

Sneeuwwitje Disney on ice 2018

Ik moet toegeven dat ik van alle prinsessen die er zijn ook de voorkeur geef aan de wat meer geëmancipeerdere vrouwen zoals Vaiana, Mulan en Merida (die gek genoeg altijd ontbreekt). Sneeuwwitje is gewoon niet een prinses waar ik iets mee heb. Zelfde geldt voor mijn dochters. In 2016 kreeg Mulan een grote rol dus ik snap de keuze wel. En gelukkig wordt met het verhaal van Rapunzel tegemoet gekomen aan de wat meer feministische prinsessen.

Disney aladdin

Aladdin

Vanaf de zijkant zien we Aladdin aankomen. Over het ijs baant hij zich een weg naar een grote toverlamp. Als hij probeert de tekst op de lamp op te poetsen, bevrijdt hij de geest uit de fles die zijn nieuwe meester trakteert op 3 wensen. Om indruk te maken op prinses Jasmine laat hij zich omtoveren tot een prins. Eigenlijk heb ik de film Aladdin nooit gezien, maar dat mag de pret niet drukken. Een heuse optocht met buikdanseressen, slee en een olifant brengen de echte Disney magie tot leven. We kijken onze ogen uit.

De kleine Zeemeermin

De kleine Zeemeermin

De Kleine Zeemeermin was al een hot toen ik klein was. En ook de nieuwe generatie kan die tijdloze verhaal bekoren. Hoewel ik hem al vaker voorbij heb zien komen bij Disney on Ice zijn het toch ook de accenten die het elke keer anders maken. Dit jaar lijken de kostuums uitgebreider dan eerder. En als Sebastiaan Diep in de zee inzet, kan je gewoon niet anders dan meezingen.

Rapunzel Disney on Ice

Rapunzel

In ons meiden huishouden kan Rapunzel geen kwaad doen. Van klein naar groot we houden allemaal van de film Tangled. Waarom? Nou om Flynn Rider, de gevechten met de pan, de magische lichtjes en de prachtige liedjes. Eigenlijk heeft het verhaal gewoon alles.

Helemaal leuk is het als uit de coulissen ook de andere Disney prinsessen opduiken. Samen met hun prinsen dansen ze een mooie medley. De uitdrukking op het gezicht van mijn peuterdochter is onbetaalbaar. Ze vindt het geweldig al die mooie jurken.

Disney Toy Story

Toy Story

Waar vorig jaar een groot gedeelte was ingeruimd voor Toy story komt het dit jaar niet verder dan 1 lied. Ik kan me voorstelen dat fans van die animatiefilms teleurgesteld zullen zijn. Zelfs heb ik dat minder want vorig jaar vond ik het iets ‘too much’ .

ervaringen Disney on Ice uitstapje kerstvakantie 2018

Finding Dory

Ook Finding Nemo is een publiekslieveling. Dit jaar is het de beurt om scenes uit Finding Dory in de spotlight te zetten. De kleine blauwe clownsvis die haar familie kwijt is. Gelukkig weet ze deze uiteindelijk als nog te vinden.

Arendelle Frozen Anna Elsa

Frozen

Voor de derde jaar op rij eindigt ook Disney on Ice Onvergetelijke avonturen met Anna en Elsa uit Frozen. En laat peuterdochter dat nu helemaal geweldig vinden. Luidkeels en hartstochtelijk wordt er mee gezongen met de welbekende liedjes als Laat het los laat het gaat, Voor het eerst na al die jaren, Liefde geeft ons ruim baan en de Zomer song van Olaf. Het is elk jaar opnieuw leuk om te zien dat decorstukken anders zijn en kostuums ook.

Frozen Disney on Ice

Uiteindelijk komen Mickey, Minnie en Donald tot de conclusie dat alle verhalen 1 ding gemeente hebben: de liefde. Er is geen grotere schat in de wereld dan liefde. Liefde van familie en vrienden. En met die positieve boodschap wordt de avond afgesloten.

Disney Medley

Dit vonden we er van

Als je voor de derde jaar op rij naar Disney on Ice gaat weet je wel een beetje wat je verwachten kan. Toch vind ik het leuk om te zien dat Feld entertainment elk jaar een beetje wisselt met verhalen. Je weet natuurlijk dat het eindigt met Frozen en de 4 vrienden Minnie, Micky, Donals en Goofy een avontuur beleven. Maar het is leuk om te zien dat er ruimte is voor variatie. De liedjes zijn het zelfde maar de kostuums, decors en attributen zijn anders. Dat maakt het vertrouwd zonder dat het verveelt.

Ook vind ik het een goede zaak dat ze bepaalde Disney karakters weg laten of hun aantal scenes minimaliseren. Cars bijvoorbeeld schitterde dit jaar door afwezigheid. Met de life action films van de Lion King en de Kleine Zeemeermin op de planning voor 2019 is het een slimme keuze deze verhalen wat meer voor het voetlicht te brengen.

Rapunzel is een welkome aanwinst binnen het hele prinsessengebeuren. Het imago van de klassieke Disney prinses is gedateerd en ik vermoed, op den duur ook niet meer houdbaar. Een meisje dat wacht op een prins die haar moet redden zodat ze lang en gelukkig leven? Ik kan er niet echt goed naar kijken. Moeders van tegenwoordig willen andere rolmodellen voor hun dochters. En die zijn er binnen het aanbod van Disney prinsessen wél. Dus ik zou het mooi vinden als Disney on ice volgend jaar haar nek durft uit te steken door bijvoorbeeld een plek in te ruimen voor een paar scenes met Merida, Vaiana of Tiana.

Praktische informatie

Praktische informatie over parkeren, zitplaatsen en naar de wc gaan in de pauze vind je hier.

Locaties Disney on ice 2018

Disney on Ice 2018 kun je de komende tijd op 2 verschillende locaties zien. Van 12- 16 december  in Ahoy Rotterdam. Van 22- 30 december in de Jaarbeurs Utrecht. Tickets koop je hier.

Houd jij ook zo van Disney films? En heb je Disney on Ice al eens bezocht?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  • Reply
    Josan
    5 oktober 2016 at 22:47

    Zoiets draag je ook niet met blote benen. Je doet een maillot of legging onder zo’n shortje. En dan stoere stappertjes 🙂 Een klein pamperkontje in zo’n bol shortje is gewoon super schattig. Ik MOET het dit jaar kopen. Alleen maar om af en toe ritmisch een klopje op die luier te geven.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]