Babyspullen

Discreet borstvoeding geven in het openbaar

23 februari 2016
Discreet borstvoeding geven in het openbaar-GoodGirlsCompany-Nursing Cover

Discreet borstvoeding geven in het openbaar zorgt bij sommige Westerse vrouwen voor opgetrokken wenkbrauwen. We kennen verschillende acties die moeten bijdragen aan het normaliseren van in het openbaar borstvoeding geven. In het Westen kijken niet raar op van niets verhullende topjes maar bij een baby aan de borst doen we opeens preuts. Raar want het is de normaalste zaak van de wereld. Toch kan het nodig zijn in het openbaar op een discrete manier borstvoeding geeft. Zoals op vakantie ( zie mijn 7 all-inclusive resorts) wanneer je met een andere cultuur te maken krijgt. Ik testte de Cover en ook jij kan 1 van de 2 Nursing Covers winnen.

Over het algemeen doe ik niet meer moeilijk over in het openbaar voeden. Na bijna 9 maanden ben ik de schaamte redelijk voorbij. Mijn ervaring is dat een huilende hongerige baby vaak meer op de zenuwen van omstanders werkt dan een stukje van mijn blote borst dat doet.

Je baby onderweg voeden

In afgelopen maanden heb ik eigenlijk nog nooit een vervelende, kwetsende of rare opmerking gekregen. Vergeleken bij een aantal jaar terug ben ik daar ook zelf zekerder en vrijer in geworden.

Deze zomer willen we waarschijnlijk naar zo’n all inclusive resort in Turkije. Lui als ik ben, wil ik het voeden eigenlijk pas afbouwen na onze zomervakantie. Stiekem vind ik het wel heel makkelijk om op vakantie geen flessen mee te nemen.

Waarschijnlijk zal Miss C onderweg ook wel wat willen drinken. Misschien wel op de luchthaven terwijl we wachten op ons vliegtuig. Of bij het opstijgen omdat het de druk op haar oortjes verminderd. Of gezellig in de drukke kantine terwijl de andere toeristen langs schuifelen om hun ontbijt te pakken.

Verschillende mogelijkheden om discreet borstvoeding te geven

Verder speelt mee dat ik geen idee heb of het gebruikelijk is om in Turkije zonder bedekking borstvoeding te geven. ’s Lands wijs ’s lands eer. Ik zal dus mogelijkheden mee nemen om op vakantie discreet te kunnen voeden.

Hydrofielluier of XL Hydrofieldoek.

De hydrofiel luier is een van de makkelijkste manieren om snel en gemakkelijk wat beschutting te creëren. Ik maakte hem met een punt vast achter die o zo modieuze bandjes van mijn voedingsbh en klaar was ik. Tegenwoordig hoef ik daar niet meer mee aan te komen. Miss C raakt er erg geïrriteerd dat ze niet om zich hen kan kijken. Doordat ik hem achter mijn bh-bandje vastmaak kan ze mij ook niet goed zien. Onder veel verontwaardigd gejammer trekt ze het ding meestal helemaal los. Daardoor gaat het hele effect verloren dus gebruik ik het maar niet.

Voordeel:

 • Zit nagenoeg standaard in iedere verzorgingstas waardoor je hem altijd bij je hebt
 • Makkelijk achter een bh bandje te bevestigen
 • Lucht door latend

Nadeel:

 • Makkelijk los te maken wanneer baby meer kracht heeft
 • Geen vrij zicht op baby

Review Nursing Cover

Voor ons werkt de hydrofieldoek dus niet omdat mijn baby iets wil kunnen zien. Al sis het maar mijn gezicht. Ik was dan ook blij dat ik De Nursing Cover van bébe au lait mocht testen.

Discreet borstvoeding geven in het openbaar-GoodGirlsCompany-Nursing Cover winnen

Het borstvoedingsschort lijkt ook echt op een schort. Het heeft een gedeelte wat je voor je lijf hangt en een band die om je nek gaat. Deze band is los en moet je door een stel ringen halen om hem vast te maken. Een duidelijke gebruiksaanwijzing bevat de verpakking niet.

borstvoeding geven in het openbaar-GoodGirlsCompany-borstvoedingschort-discreet borstvoeding geven in openbaar

Maar als je even de plaatjes op de verpakking bestudeert kom je er wel uit. Ik testte hem middenin het drukke terras van onze plaatselijke Intratuin.

Discreet borstvoeding geven in het openbaar-GoodGirlsCompany-Nursing Cover-borstvoeding geven in openbaar

extra opbergvakje

Het uit de verpakking halen en vastmaken, kostte mij nog geen 5 minuten. Doordat hij vrij lang is, kan je al makkelijk je kleding aan de voorkant op borsthoogte open maken of aan de kant schuiven. Niemand die het ziet. Vervolgens pakte ik mijn dochter uit de Maxi-Cosi. Legde haar in de goede positie en legde haar aan.

Discreet borstvoeding geven in het openbaar-GoodGirlsCompany-Nursing Cover winactie

Door de opening dus tussen de hals en het schortgedeelte ontstaat, heb je zicht op je baby. Omgekeerd kan ze jou ook zien. Wat voor ons erg plezierig werkt.

Waar ze bij hydrofiel luiers meteen aan de doek gaat zitten trekken, dronk ze nu zonder problemen. In normale omstandigheden zou zij door het lawaai en de omgeving te veel afgeleid zijn om geconcentreerd te drinken. Mara nu dronk ze zonder stop pauzes aan beide kanten.

borstvoeding geven in het openbaar-GoodGirlsCompany-Nursing Cover

Win een Nursing Cover

Speciaal voor deze Good Holidays Week mag ik 2 Nursing Covers weggeven. Zo kan je op vakantie wanneer dat nodig is discreet voeden. Maar ze zijn ook een aanrader als je sowieso niet zo graag in het openbaar voedt. Het zou jammer zijn wanneer dat je belet de deur uit te gaan.

Wat je daar voor moet doen?

 • Like GoodGirlsCompany op Facebook
 • Like & Share dit bericht op Facebook, Instagram of Twitter (gebruik hashtag #GoodHolidayWeek.
 • Laat in de reactie hieronder je naam achter (met een geldig e-mailadres) en wie weet ben jij dan wel de winnaar.

Let op: Om kans te maken op deze leuke prijs moet je lid zijn van de GoodGirlsCompany Facebookpagina. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname.

Deze actie loopt tot en met 1 maart 2016. Op 8 maart 2016 maken wij de winnaars van de #GoodHolidayWeek bekend. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Klik hier voor de #GoodHolidayWeek winactie van:

Maandag

Liefs Josan

 

 

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter, Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product

 • Reply
  De winnaars GoodHolidayweek zijn bekend
  8 maart 2016 at 14:19

  […] Win 2 nursing Covers […]

 • Reply
  Nadia
  1 maart 2016 at 18:22

  Discreet borstvoeding geven kan wel in het openbaar een uitdaging worden. Sommige kunnen zich gekwetst voelen, andere vinden het zelfs naar. Voor mij is dit onbegrijpelijk. Ik vind de nursing cover een mooie oplossing. Ik doe graag mee en heb deze actie op Facebook geliked&gedeeld.

 • Reply
  Zo bescherm je je baby tegen de zon - GoodGirlsCompany
  27 februari 2016 at 11:51

  […] Dinsdag […]

 • Reply
  #GoodHolidayWeek Develab zomer 2016 - GoodGirlsCompany
  24 februari 2016 at 20:54

  […] Dinsdag […]

 • Reply
  Jess
  23 februari 2016 at 23:18

  Dat opbergzakje is te cute! lijkt mij een ideale doek voor discreet voeden, al denk ik dat ik minder aandacht trek zonder dan met. (Ik doe niet mee met de winactie).

 • Reply
  Iris
  23 februari 2016 at 23:00

  Ik ben ontzettend blij dat de bv super goed gaat, maar soms inderdaad heel erg lastig als je de deur uit wilt… Meestal probeer ik maar een plekje te zoeken, maar ik vind het erg lastig. Dit zou echt een uitkomst zijn! Wat fijn om nu eindelijk te weten dat dit echt bestaat, ik zocht hier al een tijdje naar.

 • Reply
  Manon
  23 februari 2016 at 22:06

  Deze prijs zou super zijn. Mijn dochtertje is nu bijna 4 maanden en de afleiding om haar heen begint nu soms voor problemen te zorgen. Zo zou ik niet meer me af hoeven te zonderen.

 • Reply
  Sanja
  23 februari 2016 at 21:05

  Je kan ook discreet voeden zonder je kind te bedekken.. Je hebt tegenwoordig zulke makkelijke truitjes en jurkjes. Persoonlijk zou ik hier nooit voor kiezen, maar iedereen zijn ding. Laat en laat leven 🙂

 • Reply
  haia
  23 februari 2016 at 21:02

  Graag winnen kan ik net als jouw gemakkelijker in openbare plaatsen m’n babytje voeden.

 • Reply
  Swenne Bijzet
  23 februari 2016 at 20:28

  Nu zwanger van de tweede, en in plaats van een grote sjaal lijkt dit me heel fijn!

 • Reply
  Yvonne
  23 februari 2016 at 20:05

  Om het voeden wat discreter te maken zou deze prijs mooi van pas komen voor mij!

 • Reply
  Naomi
  23 februari 2016 at 19:41

  Voor mij was borstvoeding helaas niet weggelegd maar voor een vriendin van mij wel. Ik heb zoveel respect voor haar. Want zij heeft de oudste 9mnd borstvoeding gegeven en hoopt dit bij haar twee ook minimaal vol te houden. Wel vond ze het vaak vervelend zo in beeld en cijferde zich een beetje op de achtergrond. Dit zou het perfecte cadeau voor haar zijn!! Daarom doe ik graag mee voor haar. Dan kan zij ook gezellig overal bij blijven zitten zonder zich niet op dr gemak te voelen. Ook op de vakantie zal dit wel een uitkomst zijn.

 • Reply
  Jojanneke
  23 februari 2016 at 19:30

  Ideaal! Want inderdaad.. Een hydrofiel is niet alles!

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!