Food Recepten Zomer

Zomer DIY | Disco dip ijshoorntjes

18 juli 2016
Disco dip-ijshoorntjes-GoodGirlsCompany

Het is zomer en dat betekent maar 1 ding: ijs eten. Zo veel als ik kan want Zomers in Nederland duren vaak maar 2 weken. Aan deze Disco dip ijshoorntjes zal het niet liggen om mijn persoonlijk record ijs eten te doorbreken. Omdat het zomervakantie is en wij je maar al te graag helpen om het overschot aan quality time met je (klein) kinderen in te vullen, deel ik vandaag even deze makkelijke DIY.

Disco dip-ijshoorntjes-close up-GoodGirlsCompany

Mijn kinderen zijn dol op ijs. We kunnen er de klok op gelijk zetten, maar zodra deze verzet is, komt de ijscoman steevast om 19:00 uur onze straat in gereden. Zo nu en dan ene ijsje vind ik helemaal niet erg. Die man moet ook leven en heeft waarschijnlijk ook een gezin te onderhouden. Maar elke dag ijs vind ik te gortig. Al was het alleen maar voor mijn portemonnee. Met onze zelfgemaakte Disco dip ijshoorntjes probeer ik ons saaie huis-tuin-en-keuken schepijs dan een beetje op te vrolijken.

 • Bereidingstijd  40 minuten (waarvan 30 minuten stollen in de koelkast)

Disco dip-ijshoorn-close up-GoodGirlsCompany

Dit heb je nodig voor Disco dip ijshoorntjes

Benodigdheden

 • klein (steel)pannetje
 • garde
 • bord
 • bakje

Ingredienten

 • ijshoorntjes
 • disco dip
 • 2 repen pure chocolade van minimaal 70%

Disco dip-ijshoorn-GoodGirlsCompany

Zo maak je Disco dip ijshoorntjes

Bereiding:

 • Zet de spullen klaar. Haal de ijshoorntjes uit de verpakking en zet ze klaar. Strooi de disco dip een een bakje of schaaltje.
 • Laat de chocolade smelten. Dit kan je op 2 manieren doen. Au bain Marie. Of door het chocolade direct in blokjes in het pannetje te laten smelten. Zet het vuur niet te hoog en roer de gesmolten chocolade goed door zodat er geen klontjes meer in zitten. Wanneer je een egale massa gesmolten chocolade hebt, kan je doorgaan naar de volgende stap.
 • Pak een ijshoorntje en doop het randje in de chocolade. Zelf vind ik het mooi als je de zijkanten ook meeneemt. Dan plakt daar ook wat meer disco dip. En laten we eerlijk zijn, daar moet je nooit te zuinig mee wezen, toch?
 • Doop het ijshoorntje met chocolade direct in de disco dip en laat de chocolade stollen. Als het gestold is, zet je hem met het versierde randje naar beneden op een bord. Wanneer je het andersom doet, kan de disco dip naar beneden glijden als de chocolade nog niet genoeg gestold is.
 • herhaal dit net zolang totdat je alle ijshoorntjes hebt versierd met chocolade en disco dip.
 • Zet het bord met omgekeerde ijshoorntjes even 15-30 minuten in de koelkast.
 • Tadaa je Disco dip ijshoorntjes zijn klaar om gegeten en gezien te worden.

Disco dip-ijshoorntjes met ijs-GoodGirlsCompany

Schep je favoriete (Ben & Jerry’s) ijs in een hoorntje en smullen maar.

Eet smakelijk!

Variatietips

 • Vervang de bruine chocolade door witte chocolade
 • Vervang de disco dip door nootjes, kokosschaafsel, andere (cupcake) versiering of gekleurde suiker.

Ook leuk om te maken met kinderen:

Desserts voor volwassenen

disco dip

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

mytaste.nl

 • Reply
  Haribo gummybeertjes waterijsjes zelf maken - recept
  13 augustus 2017 at 12:31

  […] waterijsjes te ongezond voor je kinderen? Probeer dan eens deze watermeloenijsjes. Oh en onze Disco dip ijshoorntjes zijn ook de moeite […]

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  18 juli 2016 at 11:21

  Wat ziet dit er ontzettend feestelijk uit! Ik ben dol op discodip en heb hier dan ook zo’n busje in huis staan voor over schepijs. Leuk om het op zo’n ijshoorntje te doen!

 • Reply
  Lotus Writings
  18 juli 2016 at 07:06

  Ziet er heerlijk uit! Goede reden om mijn ijsmachine weereens uit het stof te trekken! ?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!