Persoonlijk

8 dingen waardoor mijn dreumes volledig uit haar plaat gaat

26 augustus 2017
dingen waardoor mijn dreumes volledig uit haar plaat gaat-GoodGirlsCompany

Sinds mijn dreumes twee is, kan ze heel goed ‘nee’ zeggen en heeft ze een kort lontje. Er zijn dingen waardoor mijn dreumes volledig uit haar plaat gaat. Welke dat zijn? Lees maar even mee, misschien is het wel herkenbaar.

Dingen waardoor mijn dreumes volledig uit haar plaat gaat

omdat ik soms met haar mee zing

Kinderliedjes? Ik houd er van. Het maakt niet uit of je zo vals zingt als een kanarie. Zingen zul je want volgens de kenners is dat goed voor de band en taalontwikkeling van je kind. In haar tweejarig leventje heb ik al weer heel wat peuter- en kleuterliedjes gezongen die ik toch echt afgezworen had. Maar met goed resultaat. Dreumes zingt vol trots, en luidkeels Fabeltjeskrant, Poesje Mauw en Olifantje in het bos mee. En ik moet stil zijn. Papa trouwens nog net iets vaker. Doen we dat niet dan krijgen we eerst een waarschuwend “Nee, HOU OP!” en probeert ze een hand voor onze mond te houden. Heeft dat geen effect? Dan gaat ze knalhard gillen en is ze heel gepikeerd.

omdat ik haar niet begrijp

Snap jij wat “Doddie de bol, aan!” betekent? Nee? Nou ik dus ook niet. Ik had echt geen flauw idee wat het betekende. Het kostte me niet zoveel moeite om te begrijpen dat het met de autoradio te maken heeft. Ik ben dan wel niet super technisch, maar ik weet wel dat ‘de doddie’ geen knopje op dat ding is. Was ik er per toeval achter gekomen dat ze het liedje More than you know van Axwel en Ingrosso bedoelt, is dreumes nog steeds boos. Waarom? Omdat niet elke keer als wij in de auto zitten en ze gebiedend naar de autoradio wijst hij op commando dat liedje draait.

omdat ze het zelluf wil doen

We zijn in gierende vaart in de zelluf doen fase beland. Alles. Moet. Zelf. Of geprobeerd worden. Maakt niet uit of het lukt en ze daardoor een driftbui krijgt. Mag ze de hele trap zelf lopen en til ik haar over de laatste gevaarlijke traptree heen? Dan kun je het buiten horen. Hoe haal ik het in mijn hoofd? Donderwolkjes pakken zich samen boven dat koppie, een stortvloed aan tranen komt uit haar ogen. Snot aan alle kant en er is geen land meer met het kind te bezeilen. Ze zal niet ophouden totdat ik haar weer op de trap zet en ze die laatste cruciale stapje zelluf gezet heeft. Triomfantelijk lachje daarna mijn kant op van “Let je op? Volgende keer niet weer deze fout maken hè”.

omdat eten stom is

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: dat hele eten is natuurlijk één grote valkuil. Er zijn zoveel dingen waardoor mijn dreumes volledig uit haar plaat gaat. Eten wat haar niet aanstaat is vaak nog maar het kleinste probleem. Kan ze gewoon weigeren zonder het aan te roeren. En dan wel een toetje willen waar ik pedagogisch gezien geen strijd over mag voeren. Maar een moeder die je de verkeerde beker, bordje of slab geeft. Dat kan natuurlijk niet!

omdat mama niks met de prinsessenfase heeft

Echt, ik trek het niet meer om na 2 dochters weer de prinsessenfase in geslingerd te worden. Ik heb er alles aan gedaan om het te voorkomen. Mijn dochter wordt hyper van vrachtwagens, hoort vliegtuigen in de lucht en speelt met auto’s. Maar…manlief saboteert mijn pogingen. Dankzij hem kent ze nu Frozen. Echt overal waar iets van Frozen te zien is, wijst ze me op Anna, Elsa en Olaf (die laatste vind ze ook cool). En de horror: man is begonnen haar te vertellen dat ze papa’s prinsesje is. Echt serieus! Vandaar dat ze nu parmantig met kleedjes, handdoeken en dekentjes rond haar schouders gedrapeerd rond flaneert en uitkraamt dat ze papa’s prinsesje is. En oh wee als ik zeg “Nee, je bent mama’s astronautje”.

omdat ik het niet toesta dat ze zichzelf in gevaar brengt

Ja, ik ben zo’n kreng van een moeder die het niet toestaat dat ze zichzelf in gevaar brengt. Nee, ik ben geen helicopterouder die constant boven haar kind hangt met als doel elk gevaar te elimineren. Ook ben ik soms echt wel van “Laat maar, daar leert ze van”. Maar als ze zelf op een krukje klimt en vandaar vervolgens op de tafel omdat ze vanaf het open raam op de eerste verdieping de ijscowagen beneden wil zien, ben ik zo’n kreng van een moeder die daar een stokje voor steekt. Vindt ze niet leuk: STOMME MAMA.

omdat ze haar haren moet wassen

Trots ben ik op de bos krulhaar van al mijn dochters. In principe hoef je ons haar weinig te wassen want het wordt veel minder snel vet en vies dan Europees haar. Met nadruk op in principe. Maar als mijn dochter op haar kop in de zandbak gaat staan, moet het dus wel gedaan worden. Vindt. Ze. Niet. Leuk.

omdat ze geen luier aan mag van mij

Sinds enkele weken neem ik dat zindelijkheidstraining een stuk serieuzer op. En ik mag niet klagen: ze plast en poept op het potje. Zet ik dat ding in de kamer, dan gaat ze bijna altijd uit zichzelf er naar toe. Grote en kleine boodschap doet ze zelf zonder vragen op haar potje. Ze kan het dus wel. Maar zodra ik haar zo’n fantastisch Pampers pants luierbroekje aantrek, laat ze het lopen. Gemakzucht 2.0 . Vandaar dat we thuis zijn ik haar keihard cold turkey zelf de consequenties van in je broek plassen laat ervaren. Moet jij zien hoe fanatiek ze dan opeens wel oplet (en mij vanaf het potje boze blikken toewerpt).

Is dit herkenbaar voor andere peutermoeders? Heeft jouw dreumes ook een kort lontje? Zijn er dingen waardoor ze volledig uit haar plaat gaat?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  alovelyadventurenl
  26 augustus 2017 at 08:10

  Haha ja dat zingen! Hier mogen wij ook ab-so-luut niet meezingen als mevrouwtje aan het zingen is. Eten gelukkig geen problemen mee (even afkloppen?). Haren wassen.. OMG ‘t lijkt net ofdat er iemand word vermoord zo hard gilt ze.. “mama niet doen.. neeeeh”

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨SUNDAY VIBES✨ Yep het maakt me niet uit dat mijn haar nog ongekamd is. Ik in mijn pyjama zit en geen make up op heb 💁🏾‍♀️ deze foto moet gewoon gedeeld worden. Lekker knuffelen met baby hoeft namelijk niet perfect te zijn. Wat doen jullie deze zondag?
.
.
.
#mommysboy #mood #momlife #mamablogger #mama #baby #cutebabies #cutebaby #schattig #knuffelen #momlife #cutebabys #mixedandhappy #sleepwell #babyboy #baby #instacutebaby #dontgrowuptoofast #lethembelittle #mamablogger #mommyblogger #blogmama #dutchmom #haiti
 • ✨Slaap kindje slaap✨ Overdag slaapt hij het liefst aan een stuk door. 🥰Ik heb geprobeerd dat ritme te doorbreken maar dan zit ik met een hele chagrijnige baby. Wel sliep hij toen de hele nacht door. Dus toch maar doorzetten of hem met rust laten?
.
.
.
#momlife #cutebabys #mixedandhappy #sleepwell #babyboy #baby #instacutebaby #dontgrowuptoofast #lethembelittle #mamablogger #mommyblogger #blogmama #dutchmom #haiti
 • ✨JONGENS MAMA✨ Yep jullie hadden gelijk. Een jongetje is leuk. Niet omdat ik al 3 dochters hen en het hoog tijd werd. Maar omdat dit kereltje gewoon zo super schattig, lief, vrolijk en op zijn eigen manier zichzelf is. 
.
.
.
#babyboy #babyboyclothes #cutebabies #cutebabys #babyboy💙 #mamablogger #mama #mommylife #baby #babyboy #emsearmuffs @emsforkids #mixedandhappy
 • ✨EERSTE WERKWEEK✨ Daar zit ik weer: op het sociaal domein. Nadat ik 1 jaar thuis zat. Ik kan me nog goed herinneren dat een voormalig wethouder die ik ondersteunde zei dat het verschil tussen werken en thuiszitten is dat je als je werkt, er weer onderscheid is tussen werkdagen en het weekend. Yep dat gevoel heb ik nu ook. Voor mij is het nu weekend. Lekker met baby knuffelen. Eindelijk de rest van de verhuisdozen uitpakken en Netflixxen. Mijn eerste werkweek zit erop. Ik moet mijn ritme nog een beetje vinden. Maar het is leuk en interessant.
.
.
. #ambtenaar #mama #mamablogger #girlbosses #girlboss #mama #weekend #ambtenaarzijnisoké #ambtenaarlife #sociaaldomein #haiti🇭🇹 #haiti #melaninpoppin #melaninbeauty #melanin #melaninqueen #melaninmagic #bgm #athomewithchichi #iamchichi #stayhome #stayhomestaysafe
 • ✨Eerste werkdag✨ Novan is precies 5 maanden oud en gaat vandaag voor het eerst naar de kdv. Een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het natuurlijk mijn vierde kind. Aan de andere kant, is hij ook nog zo klein 😭 Gelukkig is hij in goede handen. Dezelfde lieve leidsters die 4 jaar lang met veel liefde voor Chloé gezorgd hebben, gaan dat nu voor hem doen 💖 Vond jij het ook een dubbel gevoel toen je weer ging werken?
.
.
. .
#babyboy #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Zo daar ben ik weer! Na een hele lange tijd stilte. Een kind krijgen, verhuizen en een nieuwe baan slokten best veel van mijn tijd op. En Okay ik ben gewoon niet zo’n instagrammer. Langzaam maar zeker beginnen de verhuisdozen leeg te raken. En nu ik in een grote-mensen-huis woon, heb ik ook planten 🌱 Spannend want de laatste keer dat ik actief voor een plant zorgde en hem in leven hield is ruim 12 jaar geleden 🙈Hands up als jij ook altijd alle plantjes om zeep helpt #girlboss #pink #melaninbeauty #melaninpoppin #melaninqueen #weavehairstyles #momlife #momsofinstagram #mamablog #mamablogger #plants #plantjes #plantgirl #iamchichi #athomewithchichi #stayhome
 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby

Dit zijn wij!