Persoonlijk

8 dingen waardoor mijn dreumes volledig uit haar plaat gaat

26 augustus 2017
dingen waardoor mijn dreumes volledig uit haar plaat gaat-GoodGirlsCompany

Sinds mijn dreumes twee is, kan ze heel goed ‘nee’ zeggen en heeft ze een kort lontje. Er zijn dingen waardoor mijn dreumes volledig uit haar plaat gaat. Welke dat zijn? Lees maar even mee, misschien is het wel herkenbaar.

Dingen waardoor mijn dreumes volledig uit haar plaat gaat

omdat ik soms met haar mee zing

Kinderliedjes? Ik houd er van. Het maakt niet uit of je zo vals zingt als een kanarie. Zingen zul je want volgens de kenners is dat goed voor de band en taalontwikkeling van je kind. In haar tweejarig leventje heb ik al weer heel wat peuter- en kleuterliedjes gezongen die ik toch echt afgezworen had. Maar met goed resultaat. Dreumes zingt vol trots, en luidkeels Fabeltjeskrant, Poesje Mauw en Olifantje in het bos mee. En ik moet stil zijn. Papa trouwens nog net iets vaker. Doen we dat niet dan krijgen we eerst een waarschuwend “Nee, HOU OP!” en probeert ze een hand voor onze mond te houden. Heeft dat geen effect? Dan gaat ze knalhard gillen en is ze heel gepikeerd.

omdat ik haar niet begrijp

Snap jij wat “Doddie de bol, aan!” betekent? Nee? Nou ik dus ook niet. Ik had echt geen flauw idee wat het betekende. Het kostte me niet zoveel moeite om te begrijpen dat het met de autoradio te maken heeft. Ik ben dan wel niet super technisch, maar ik weet wel dat ‘de doddie’ geen knopje op dat ding is. Was ik er per toeval achter gekomen dat ze het liedje More than you know van Axwel en Ingrosso bedoelt, is dreumes nog steeds boos. Waarom? Omdat niet elke keer als wij in de auto zitten en ze gebiedend naar de autoradio wijst hij op commando dat liedje draait.

omdat ze het zelluf wil doen

We zijn in gierende vaart in de zelluf doen fase beland. Alles. Moet. Zelf. Of geprobeerd worden. Maakt niet uit of het lukt en ze daardoor een driftbui krijgt. Mag ze de hele trap zelf lopen en til ik haar over de laatste gevaarlijke traptree heen? Dan kun je het buiten horen. Hoe haal ik het in mijn hoofd? Donderwolkjes pakken zich samen boven dat koppie, een stortvloed aan tranen komt uit haar ogen. Snot aan alle kant en er is geen land meer met het kind te bezeilen. Ze zal niet ophouden totdat ik haar weer op de trap zet en ze die laatste cruciale stapje zelluf gezet heeft. Triomfantelijk lachje daarna mijn kant op van “Let je op? Volgende keer niet weer deze fout maken hè”.

omdat eten stom is

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: dat hele eten is natuurlijk één grote valkuil. Er zijn zoveel dingen waardoor mijn dreumes volledig uit haar plaat gaat. Eten wat haar niet aanstaat is vaak nog maar het kleinste probleem. Kan ze gewoon weigeren zonder het aan te roeren. En dan wel een toetje willen waar ik pedagogisch gezien geen strijd over mag voeren. Maar een moeder die je de verkeerde beker, bordje of slab geeft. Dat kan natuurlijk niet!

omdat mama niks met de prinsessenfase heeft

Echt, ik trek het niet meer om na 2 dochters weer de prinsessenfase in geslingerd te worden. Ik heb er alles aan gedaan om het te voorkomen. Mijn dochter wordt hyper van vrachtwagens, hoort vliegtuigen in de lucht en speelt met auto’s. Maar…manlief saboteert mijn pogingen. Dankzij hem kent ze nu Frozen. Echt overal waar iets van Frozen te zien is, wijst ze me op Anna, Elsa en Olaf (die laatste vind ze ook cool). En de horror: man is begonnen haar te vertellen dat ze papa’s prinsesje is. Echt serieus! Vandaar dat ze nu parmantig met kleedjes, handdoeken en dekentjes rond haar schouders gedrapeerd rond flaneert en uitkraamt dat ze papa’s prinsesje is. En oh wee als ik zeg “Nee, je bent mama’s astronautje”.

omdat ik het niet toesta dat ze zichzelf in gevaar brengt

Ja, ik ben zo’n kreng van een moeder die het niet toestaat dat ze zichzelf in gevaar brengt. Nee, ik ben geen helicopterouder die constant boven haar kind hangt met als doel elk gevaar te elimineren. Ook ben ik soms echt wel van “Laat maar, daar leert ze van”. Maar als ze zelf op een krukje klimt en vandaar vervolgens op de tafel omdat ze vanaf het open raam op de eerste verdieping de ijscowagen beneden wil zien, ben ik zo’n kreng van een moeder die daar een stokje voor steekt. Vindt ze niet leuk: STOMME MAMA.

omdat ze haar haren moet wassen

Trots ben ik op de bos krulhaar van al mijn dochters. In principe hoef je ons haar weinig te wassen want het wordt veel minder snel vet en vies dan Europees haar. Met nadruk op in principe. Maar als mijn dochter op haar kop in de zandbak gaat staan, moet het dus wel gedaan worden. Vindt. Ze. Niet. Leuk.

omdat ze geen luier aan mag van mij

Sinds enkele weken neem ik dat zindelijkheidstraining een stuk serieuzer op. En ik mag niet klagen: ze plast en poept op het potje. Zet ik dat ding in de kamer, dan gaat ze bijna altijd uit zichzelf er naar toe. Grote en kleine boodschap doet ze zelf zonder vragen op haar potje. Ze kan het dus wel. Maar zodra ik haar zo’n fantastisch Pampers pants luierbroekje aantrek, laat ze het lopen. Gemakzucht 2.0 . Vandaar dat we thuis zijn ik haar keihard cold turkey zelf de consequenties van in je broek plassen laat ervaren. Moet jij zien hoe fanatiek ze dan opeens wel oplet (en mij vanaf het potje boze blikken toewerpt).

Is dit herkenbaar voor andere peutermoeders? Heeft jouw dreumes ook een kort lontje? Zijn er dingen waardoor ze volledig uit haar plaat gaat?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  alovelyadventurenl
  26 augustus 2017 at 08:10

  Haha ja dat zingen! Hier mogen wij ook ab-so-luut niet meezingen als mevrouwtje aan het zingen is. Eten gelukkig geen problemen mee (even afkloppen?). Haren wassen.. OMG ‘t lijkt net ofdat er iemand word vermoord zo hard gilt ze.. “mama niet doen.. neeeeh”

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!