Mama

Deze dingen zou ik als moeder nooit doen en deed ik dus niet

21 februari 2019
Deze dingen zou ik als moeder nooit doen en deed ik dus niet

Je kent ze vast wel. Lijstjes met dingen waarvan moeders altijd riepen dat ze dat nooit zouden gaan doen als ze moeder werden. Maar SURPRISE nu doen ze het toch. Grutjes, hoe is het mogelijk?! Logisch dat ik van sommige dingen een beetje moeilijk kijken moet. Dat onze hersens, buik, borsten en onderkantje een beetje veranderen door een zwangerschap? Het zij zo

Maar dat we de ruggengraat van een weekdier ervoor terugkregen wist ik niet. Mijn lijstje met dingen die ik nooit zou doen is namelijk nog aardig in tact. Wat er op dit lijstje staat? Dat lees je hier onder

Baby On Board sticker

Baby on board stickers…ik begrijp ze niet. Maar dan ook echt niet. Het is mij volstrekt onduidelijk wat bestuurders met zo’n sticker op de auto willen zeggen. Dat ze afgeleid zijn omdat er een kind in de auto zit? Ze daardoor trager rijden? Is het omdat je er trots op bent dat je voortgeplant hebt? Als ik het aantal auto’s tel dat ik in de afgelopen jaren met zo’n sticker op de achterkant gewoon vrolijk door rood zag rijden, kom ik handen te kort. Hetzelfde geldt voor auto’s waar helemaal uiteindelijk geen baby in de hele auto te bekennen was. Of bestuurders die met zo’n geel plaatje en baby op de achterbank vrolijk in de auto paffen. Kortom: ik snap het echt niet. Ik heb 3 kinderen door de babyfase geloodst zonder dat ik ooit de behoefte voelde om zo’n sticker op de achterkant van mijn auto te plakken. Dus ik kan vanuit ervaring spreken. Het komt echt wel goed met je kroost zonder een baby on board sticker.

De mama fiets

Nog zo’n ding dat ik nooit zou doen: een mamafiets aanschaffen. Men zegt dat de lage instap handig is met kinderen. Dat zou wel kunnen, maar ik heb er gewoon hele andere associaties mee. Zo’n fiets met lage instap was wat mijn opa op den duur kreeg toen hij niet meer op zijn eigen fiets kon komen. Van herenfiets met stang was hij afgegleden naar vrouwenfiets om uiteindelijk aan te komen bij de fiets met een nóg lagere instap. Niks modieus aan. Maar gewoon een zichtbaar teken van dat de man ouder werd. De tand des tijds toesloeg en hij steeds minder mobiel werd. Mijn eerste dochter kreeg ik toen ik begin twintig was. In de bloei van mijn leven. Die fiets is er dus nooit gekomen.

Zonneschermpjes met kinderfiguren

Mijn huis namen ze in met hun speelgoed en alle andere spullen die je er gratis bij krijgt wanneer je een kind hebt. Mijn tas slibde dicht met luiers, reservekleding, smeerseltjes, doekjes en snacks en speelgoed. In mijn auto vind je zo nu en dan koude frietjes van de Mac, verloren gewaand speelgoed en hier een daar een verdwaalde sok, drinkbeker of handschoen. Kortom: ik vind dat ik mijn kroost voldoende ruimte heb gegeven. Zonneschermpjes met Woezel en Pip, Disney prinsessen, Elsa of Paw Patrol komen er dan ook niet in. Ik vind ze verschrikkelijk. Dat ik inmiddels een echte gezinsauto heb kon ik niet voorkomen. Maar ik kan wel bepalen wat er op de ramen zit.

Bakfietsmoeder worden

Ik geef het toe: er was even een moment van zwakte waarop ik acht dat het handig kon zijn. Mede veroorzaakt door een vriendin die er ook een had. Komt in de beste vriendenkringen voor. Maar uiteindelijk herpakte ik mijzelf. En daar ben ik blij om. Elke ochtend als ik mijn kroost in de auto naar school breng, erger ik me bont en blauw aan bakfietsmoeders met zwabberende kinderen naast zich. Ik kan er werkelijk niet bij dat als je kind zelfstandig fietst en je dat ding niet echt meer nodig hebt, je het voor jezelf kan verantwoorden dat je de halve weg inneemt met dat gevaarte. Koop van mij part een elektrische mamafiets. Maar. GA. VAN. DE. WEG. AF.

Wat zou jij nooit doen en heb je niet gedaan?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte foto Sai de Silva Unsplash

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

  Dit zijn wij!