Mama

Deze dingen zou ik als moeder nooit doen en deed ik dus niet

21 februari 2019
Deze dingen zou ik als moeder nooit doen en deed ik dus niet

Je kent ze vast wel. Lijstjes met dingen waarvan moeders altijd riepen dat ze dat nooit zouden gaan doen als ze moeder werden. Maar SURPRISE nu doen ze het toch. Grutjes, hoe is het mogelijk?! Logisch dat ik van sommige dingen een beetje moeilijk kijken moet. Dat onze hersens, buik, borsten en onderkantje een beetje veranderen door een zwangerschap? Het zij zo

Maar dat we de ruggengraat van een weekdier ervoor terugkregen wist ik niet. Mijn lijstje met dingen die ik nooit zou doen is namelijk nog aardig in tact. Wat er op dit lijstje staat? Dat lees je hier onder

Baby On Board sticker

Baby on board stickers…ik begrijp ze niet. Maar dan ook echt niet. Het is mij volstrekt onduidelijk wat bestuurders met zo’n sticker op de auto willen zeggen. Dat ze afgeleid zijn omdat er een kind in de auto zit? Ze daardoor trager rijden? Is het omdat je er trots op bent dat je voortgeplant hebt? Als ik het aantal auto’s tel dat ik in de afgelopen jaren met zo’n sticker op de achterkant gewoon vrolijk door rood zag rijden, kom ik handen te kort. Hetzelfde geldt voor auto’s waar helemaal uiteindelijk geen baby in de hele auto te bekennen was. Of bestuurders die met zo’n geel plaatje en baby op de achterbank vrolijk in de auto paffen. Kortom: ik snap het echt niet. Ik heb 3 kinderen door de babyfase geloodst zonder dat ik ooit de behoefte voelde om zo’n sticker op de achterkant van mijn auto te plakken. Dus ik kan vanuit ervaring spreken. Het komt echt wel goed met je kroost zonder een baby on board sticker.

De mama fiets

Nog zo’n ding dat ik nooit zou doen: een mamafiets aanschaffen. Men zegt dat de lage instap handig is met kinderen. Dat zou wel kunnen, maar ik heb er gewoon hele andere associaties mee. Zo’n fiets met lage instap was wat mijn opa op den duur kreeg toen hij niet meer op zijn eigen fiets kon komen. Van herenfiets met stang was hij afgegleden naar vrouwenfiets om uiteindelijk aan te komen bij de fiets met een nóg lagere instap. Niks modieus aan. Maar gewoon een zichtbaar teken van dat de man ouder werd. De tand des tijds toesloeg en hij steeds minder mobiel werd. Mijn eerste dochter kreeg ik toen ik begin twintig was. In de bloei van mijn leven. Die fiets is er dus nooit gekomen.

Zonneschermpjes met kinderfiguren

Mijn huis namen ze in met hun speelgoed en alle andere spullen die je er gratis bij krijgt wanneer je een kind hebt. Mijn tas slibde dicht met luiers, reservekleding, smeerseltjes, doekjes en snacks en speelgoed. In mijn auto vind je zo nu en dan koude frietjes van de Mac, verloren gewaand speelgoed en hier een daar een verdwaalde sok, drinkbeker of handschoen. Kortom: ik vind dat ik mijn kroost voldoende ruimte heb gegeven. Zonneschermpjes met Woezel en Pip, Disney prinsessen, Elsa of Paw Patrol komen er dan ook niet in. Ik vind ze verschrikkelijk. Dat ik inmiddels een echte gezinsauto heb kon ik niet voorkomen. Maar ik kan wel bepalen wat er op de ramen zit.

Bakfietsmoeder worden

Ik geef het toe: er was even een moment van zwakte waarop ik acht dat het handig kon zijn. Mede veroorzaakt door een vriendin die er ook een had. Komt in de beste vriendenkringen voor. Maar uiteindelijk herpakte ik mijzelf. En daar ben ik blij om. Elke ochtend als ik mijn kroost in de auto naar school breng, erger ik me bont en blauw aan bakfietsmoeders met zwabberende kinderen naast zich. Ik kan er werkelijk niet bij dat als je kind zelfstandig fietst en je dat ding niet echt meer nodig hebt, je het voor jezelf kan verantwoorden dat je de halve weg inneemt met dat gevaarte. Koop van mij part een elektrische mamafiets. Maar. GA. VAN. DE. WEG. AF.

Wat zou jij nooit doen en heb je niet gedaan?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte foto Sai de Silva Unsplash

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]