Biologisch Lifestyle Verzorging

Derma Zonnebrandcrème SPF 30 Baby

18 juli 2016
Derma Zonnebrandcrème SPF 30 Baby-GoodGirlsCompany-zonnebrand

Vanaf woensdag barst dan eindelijk de zomer los. Tijd om jullie kennis te laten maken met Derma Zonnebrandcrème SPF 30 Baby. Een tijdje geleden vroeg een lezer mij: “Weet jij nog een zonnebrandcrème zonder rommel?” Nou misschien heb ik daar vandaag wel het antwoord op… .

Derma Zonnebrand-Verschil tussen zonnebrandcrème voor volwassen en kinderen-GoodGirlsCompany

Jullie weten mij al te vinden als het gaat over mijn ervaringen met natuurlijke huidverzorgingsproducten voor baby’s en kinderen. Op het gebied van zonnebrandcrème bleef het een beetje stil. Met reden. Zo mooi was het weer de afgelopen tijd niet. Nu men voorspelt dat de zomer EIN-DE-LIJK echt gaat beginnen, vind ik het tijd om hier eens serieus aandacht aan te besteden.

Een zonnebrandcrème zonder rommel, waar let je op?

Het uitkiezen van een zonnebrandcrème is lastig. Je moet rekening houden met een de ingrediënten en filters die het product gebruikt. Houd jij meer van natuurlijke of biologische ingrediënten? Dan vind je een product met voornamelijk chemische ingrediënten waarschijnlijk eerder ‘rommel’. Terwijl chemisch niet automatisch betekent dat het slecht of schadelijk is.

Cosmetica ingrediënten om te vermijden

Volgens dokter Jetske Ultee (Onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie) moet je bij de aanschaf van cosmeticaproducten de volgende ingrediënten mijden: Parfum – Alle soorten alcohol (tenzij helemaal onderaan de ingrediëntenlijst/ behalve die met de toevoeging cetyl, stearyl, cetearyl en lanolin) – Balsam of Peru – Bergamot – Cinnamic acid – Mintachtige stoffen – Eucalyptus – Kamfer – Citrusachtige stoffen – Lavendel – Geranium – Methylisothiazolinone – Tea tree olie – Witch hazel – Ylang ylang – Oxybenzone – PABA – Propylene glycol – Sodium lauryl sulfaat – Methyl nicotinate – Synthetische kleurstoffen – Aceton (bron)

Van bovenstaande ingrediënten is vastgesteld dat ze irriterend kunnen werken. En ook dat is persoonlijk. Van mint, eucalyptus, lavendel, kamperfoelie of citrusachtige stoffen heb ikzelf nog nooit huidirritatie of een allergische reactie gekregen. En om het ingewikkelder te maken: deze ingrediënten zijn vaak ook nog eens gewoon ‘natuurlijk’ omdat ze van planten afkomstig zijn.

zonnebrandcrème met veilige filters-GoodGirlsCompany

Chemische of fysische filters

Naast de ingrediëntenlijst is het ook belangrijk om te kijken naar het soort filter dat je zonnebrandmelk gebruikt. Je hebt chemische of fysische filters. De eerstgenoemde trekt in de huid en absorbeert zo de UV-straling. Van sommige chemische filters is het bekend dat ze te goed worden opgenomen in de huid waardoor ze in het bloed terecht komen. Of als reactie op zonlicht vrije radicalen afscheiden waardoor huidirritatie of celbeschadiging optreedt. Chemische filters zijn onder andere: oxybenzone, octyl methoxycinnamate, octocrylene en avobenzone. Van Oxybenzone is bekend dat kinderen en zwangere vrouwen deze niet moeten gebruiken. De overige filters zijn de meningen verdeeld over, maar persoonlijk probeer ik ze te vermijden bij mijn kinderen.

Fysische filters

Fysische filters leggen als het ware een wit laagje op de huid. Hierdoor weerkaatst het zonlicht. Je herkent ze op een verpakking aan de termen: titaniumoxide en zinkoxide.

Niet alle chemische filters mogen in Nederland gebruikt worden. Maar soms mag dat wel in Amerika of andere landen. Let daarop bij aanschaf van ene zonproduct in het buitenland. Het is te kort door de bocht om alle chemische filters over een kam te scheren als zijnde schadelijk. De meesten trekken helemaal niet de huid binnen want dan zou het een medicijn zijn in plaats van een cosmeticaproduct. Bovendien is een chemische filter altijd nog minder schadelijk dan helemaal geen zonnebrandcrème gebruiken.

Wat zit er in Derma Zonnebrandcrème SPF 30 Baby?

Tot zover even de theorie over waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een zonnebrandcrème. Nu terug naar het product waar deze review eigenlijk echt over gaat: Derma Zonnebrandcrème SPF 30 BabyDeze bevat de volgende ingrediënten

Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin**, Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Titanium Dioxide (nano free), Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Magnesium Sulfate, Tocopherol, Polyhydroxystearic Acid, Stearic Acid, Alumina

De glycerine is gemaakt met biologische producten en de aloë vera is afkomstig uit biologische landbouw.

Derma Zonnebrandcrème SPF 30 Baby-GoodGirlsCompany-zonnebrand zonder rommel

Pluspunten Derma Zonnebrandcrème SPF 30 Baby

 • bevat naast UVB ook UVA filters
 • bevat geen parfum en is daardoor geurloos
 • bevat geen kleurstoffen
 • bevat geen parabenen
 • bevat geen octrocylene of oxybenzone (hier heb ik al eens geschreven waarom je deze laatste moet vermijden)
 • voelt niet vet aan
 • niet getest op dieren
 • is gecertificeerd volgens eisen van het Nordic Ecolabel en de Astma en Allergie Associatie van Denemarken ( daardoor ook heel erg geschikt voor kindjes met eczeem)

Verschil tussen zonnebrandcrème voor volwassen en kinderen?

Recent vroeg ik aan Garnier wat is het verschil tussen zonnebrandcrème voor volwassen en kinderen? Wanneer het om precies dezelfde zonbeschermingsfactor gaat, is het verschil vaak verwaarloosbaar. En niet meer dan een ordinaire marketingstunt om ouders het gevoel te geven dat ze hiermee iets speciaals voor hun kroost hebben. Persoonlijk doe ik er dan ook niet aan. Toch vond ik het interessant om te kijken of Derma Zonnebrandcrème SPF 30 Baby hetzelfde is als Derma Zonnebrandcrème SPF 30. Laatstgenoemde bevat de volgende ingrediënten:

Aqua, Dibutyl Adipate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Ethylhexyl Triazone, Glyceryl Stearate, Glycerin, Diethylhexyl Butamido Triazone, Ceteareth-20, Saccharide Isomerate, Tocopheryl Acetate, Ceteareth-12, Cetearyl Alcohol, Cetyl Palmitate, Caprylyl Glycol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Sodium Citrate, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid

Als zonnefilters gebruikt dit product het de volgende: Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Ethylhexyl Triazone en Diethylhexyl Butamido Triazone.

En wat doen ze?

Derma Zonnebrandcrème SPF 30 maar ook  Derma Kids SPF 30 maakt gebruik van chemische filters. Dus filters die UVA en UVB straling absorberen. Ik vond het een grappige ontdekking om te zien dat ze bewust kiezen voor andere ingrediènten in producten voor de allerkleinsten. Logisch want officieel mag een baby namelijk ook niet in de zon. Maar ook in Derma’s producten waarbij ze chemische filters gebruiken, gaat het om filters die veilig zijn.

Diethylhexyl butamido triazone

Diethylhexyl butamido triazone is een in olie oplosbare chemische zonnefilter die wordt gebruikt om UVB-straling te absorberen. Het wordt slechts in zeer beperkte mate opgenomen door de huid. En leidt niet tot huidirritatie, veroorzaakt geen allergische reacties maar is zelfs hypoallergeen. Verder is er niet bewezen dat deze stof giftig of kankerverwekkend is.

Diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate

Diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate is een chemische zonnefilter die gebruikt wordt om UVA-straling te absorberen. De maximale toegestane concentratie van deze stof is 10% in cosmeticaproducten.

Octyltriazon of ethylhexyltriazon

Octyltriazon of ethylhexyltriazon is een effectieve UV-B-filter die zonlicht gemakkelijk absorbeert. Het mag gebruikt worden als ultravioletfilter in zonnebrandcrème met een maximale concentratie van 5%, en als UV-absorber in andere cosmetica. De stof veroorzaakt geen allergische of overgevoelige reacties.

Verschil tussen zonnebrandcrème voor volwassen en kinderen-GoodGirlsCompany

Review Derma Zonnebrandcrème SPF 30 Baby?

Samen met mijn dochters testte ik Derma Zonnebrandcrème 30 SPF. Bij het aanbrengen zag ik duidelijk een witte waas. Voor mij was het meteen duidelijk: dit is een fysische filter. Vooral bij mijn middelste dochter Miss B veroorzaken zonnebrandcrèmes snel huidirritatie. De combinatie van zweet en zonnebrand is vaak geen goede voor haar huid. Het gevolg is dat ze onder de ruwe pukkeltjes zit. En ook voor Miss G moet ik uitkijken omdat haar huid vanwege eczeem juist extra gevoelig op sommige producten reageert. Maar beide dames hadden nergens last van tijdens het testen.

Bescherming tegen UVA en UVB

Bovendien vind ik het goed dat dit product zowel bescherming tegen UVA als UVB straling biedt. De meeste producten zijn gericht op de laatste. Omdat deze huidverbranding veroorzaakt. Maar een goede zonnebrandcrème biedt ook bescherming tegen UVA. Dit gaat dwars door wolken, glas en kleding heen en ringt veel dieper de huid in. Waardoor het huidveroudering veroorzaakt en huidkanker kan veroorzaken.

Volgens de verpakking trekt het snel in. Dit vond ik in de praktijk niet zo. Ik bleef bij al mijn kinderen een waas zien. Mogelijk komt dat ook door hun huidskleur. Persoonlijk vind ik dat niet erg. Normaliter gebruiken wij factor 50. Hoog? Allicht, maar een zonnebrandcrème werkt maar zo goed als dat jij het aanbrengt. De meeste ouders brengen het niet dik genoeg aan. En al helemaal niet vaak genoeg. Vandaar mijn devies: hoe hoger hoe beter. Juist omdat deze crème best op de huid blijft liggen, vond ik het geen probleem om een lagere factor te proberen. Het is daardoor duidelijk zichtbaar welke stukjes huid je eventueel gemist hebt.

Derma zonnebrandcrème SPF 30 Baby is verkrijgbaar als 200 ml voor € 16,95 bij Beautystuff. Verder heb je ook nog de volgende versies:Derma SPF30, Derma SPF 30 kind, Derma SPF 50.

Tot zover mijn erg uitgebreide review. Ik ben benieuwd naar wat jullie belangrijk vinden bij een zonnebrandcrème voor je kind(je).

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product.

 • Reply
  Shoplog Negenmaandenbeurs + winactie - GoodGirlsCompany
  26 februari 2017 at 19:37

  […] Woman Body oil van Derma […]

 • Reply
  Derma Eco Woman Body Oil voor de droge huid die vochtarm is
  26 september 2016 at 20:16

  […] Derma Eco Baby zonnebrandcreme […]

 • Reply
  Hoe overleef ik een festival met kinderen? - festival survivalgids
  10 augustus 2016 at 06:00

  […] volksverhuizing! In de auto prop ik kinderwagen, eten, verantwoorde snacks en sapjes, speelgoed, zonbescherming. De dagen van travel light zijn redelijk voorbij. Toch hoeft een kind niet het einde te betekenen […]

 • Reply
  Natasja
  18 juli 2016 at 21:02

  En toch snap ik niet goed dat er alleen titanium dioxide als zonnefilter wordt gebruikt. Dit zie ik in meer producten. Maar titanium dioxide beschermt goed tegen uvb maar minder goed tegen uva. In tegenstelling tot zink oxide…ik snap niet waarom er producten zijn die niet beide filters naast elkaar gebruiken, want er zijn genoeg merken die dit wel doen.
  Bron: http://www.minkbc.nl/files/files/Zonbescherming%20Visita14_zonne-energie.pdf

  • Reply
   Josan
   18 juli 2016 at 21:14

   Waarschijnlijk is dit niet gebruikt omdat dit een product voor baby’s is. Baby’s moeten sowieso uit de directe zon wegblijven. Volgens mij wordt het zelfs aangeraden om baby’s tot een maand uit de zon te laten.
   Kijk je naar de producten voor kinderen dan worden hier heel bewust andere filters in gebruikt. En bovendien ook filters waarvan duidelijk is vastgesteld welke straling ze tegen beschermen.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!