Verzorging

Derma Eco Baby Huidverzorging

17 augustus 2016
Derma Eco Baby Huidverzorging_GoodGirlsCompany

Derma Eco Baby is een biologische verzorgingslijn voor baby’s en kinderen. Naast dat Derma alleen gebruik maakt van de beste natuurlijk ingrediënten is het parfum vrij en heeft het een anti allergie certificaat. Hierdoor heb je de garantie dat er geen ingrediënten in zitten waarvan bekend is dat ze eventueel een allergische reactie kunnen veroorzaken. Overdreven? Wellicht, maar als je van huisarts naar dermatoloog bent gestuurd en je kindje zich nog steeds kapot krabt van de jeuk, neem je geen enkel risico. Voor die ouders gaat veiligheid voor alles.

Ik kies bewust voor biologische verzorgingsproducten in de verzorging van mijn kinderen. Maar ook wanneer een product alleen maar natuurlijke ingrediënten bevat, kan het een allergische reactie veroorzaken. Wanneer dat gebeurt, zijn gebruikers vaak nog meer ontgoocheld dan bij chemische producten. Enigszins onterecht. Kijk maar naar hoeveel mensen een allergie hebben voor noten, fruit of iets anders. Voor baby’s en kinderen die last hebben van (constitutioneel)eczeem of een andere huidaandoening, is elke reactie er één te veel.

Ingredienten Derma huidverzorging_GoodGirlsCompany

 

De filosofie achter Derma Eco Baby

De producten van Derma Eco Baby zijn ontstaan vanuit de filosofie dat elk ingrediënt in een product een nuttige functie moeten hebben. In de praktijk betekent het dat er geen onnodige ingrediënten in zitten. Daarnaast hebben de producten ook verschillende certificaten waardoor je zeker weet dat de claims getoetst zijn door derden en voldoend aan de recentste kennis op het gebied van allergieën.
Een van die labels is het Nordic Ecolabel. Dit is een label voor alle Scandinavische landen. Zoals je wel weet, zijn ze daar net iets verder met duurzaamheid en biologische producten. Hierdoor zijn er niet alleen eisen gesteld aan de ingrediënten van het product maar ook aan de impact op het milieu. En als laatste aan de verpakking. Hier mogen geen hormoonverstorende stoffen zoals BPA in zitten.

Allergy Certified_GoodGirlsCompany_babyvrzorging voor kinderen met ernstige eczeem

Allergy Certified

Verder zijn de de producten van Derma Eco Woman en van Derma Eco Baby ook biologisch erkend door Ecocert. Dit certificaat heb ik op meer producten gezien. Ik vind dat in elk geval een goede graadmeter. Maar wanneer je kind of baby een huidaandoening heeft zoals eczeem, een extreem droge huid of een andere ernstige huidirritatie is alleen het beste goed genoeg; allergy certified.

Derma Eco Baby heeft het certificaat van Asthma-Allergy Denmark. Bij producten die dit label hebben, kun je er zeker van zijn dat de lijst van de gebruikte ingrediënten streng werd gecontroleerd en dat ze geen allergenen bevatten. Ze voldoen aan de standaarden van het meest recente wetenschappelijk onderzoek wat betekent dat het risico op een allergie minimaal is.

Dit mag je verwachten van Derma Eco Baby:

 • minimaal risico op allergieën
 • toxicologisch onderzocht
 • zonder parfum
 • zonder kleurstof
 • vrij van niet-functionele ingrediënten

Review Derma Eco Baby

Normaliter pluis ik de ingrediëntenlijst altijd helemaal uit. Vind ik leuk en het leert jullie ook het nodige over de werking van bepaalde stoffen. Maar omdat het met dit product wel goed zit, wilde ik het vooral hebben over mijn ervaringen met Derma Eco Baby. Ik heb het product gebruikt voor Miss C en Miss G. Dreumes omdat ze en baby is en Miss G omdat ze atopisch eczeem heeft. Meestal blijft het bij symptomen van een erg droge huid. Af en toe heeft ze jeuk en uitslag op haar armen. Doordat ze dan krabt, gaat het bloeden en beschadigt het.

Derma Eco Baby Crème_GoodGirlsCompany

Derma Eco Baby Crème

In onze testperiode zaten we weer in een fase van extreme jeuk en krabben. Omdat  Derma Eco Baby crème extra hydrateert, heeft mijn dochter hem regelmatig gebruikt. Vaak meerdere keren per dag. In de crème zit aloë vera en  andere voedende olieën. Je kan hem zowel na bad gebruiken als los. In beide gevallen werkt hij prima en na een paar dagen nam de jeuk en uitslag van haar eczeem beduidend af.

Derma Eco Baby shampoo & Lichaam_GoodGirlsCompany

Derma Eco Baby shampoo & Lichaam

Derma Eco Baby shampoo & Lichaam is een wasgel die er voor zorgt dat de huid minimaal uitdroogt. Vanwege ons haar hebben wij hem vooral als wasgel gebruikt. De kinderen werden er prima schoon mee, dus niks op aan te merken.

Derma Eco Baby luierdoekjes_GoodGirlsCompany

Derma Eco Baby luierdoekjes

De Derma Eco Baby luierdoekjes stonden direct voor hete vuren: Miss C kreeg nieuwe tanden. Inclusief de luieruitslag en het kapotte huidje dat daar bij hoort. Ik heb al heel wat merken billendoekjes versleten, zonder bevredigend resultaat. Als baby tanden krijgt, is er maar een merk waar ik op vertrouw: Pampers sensitieve. Die doekjes zijn nat genoeg.

De doekjes van Derma voelden minder nat aan in vergelijking met die van Pampers. Maar ze waren ook zachter en bovendien dunner. Van tevoren had ik verwacht dat je er dan gemakkelijk ‘doorheen’ ging. Maar dit was niet het geval. Wat mij opviel was dat wanneer de kapotte huid met het doekje in aanraking kwam, baby veel minder heftig reageerde dan bij haar vertrouwde Pamers. Bij deze kan ik echt het hoogst nodige wegvegen en moet de rest maar met een nat washandje of warme waterstraal zo zachtjes mogelijk verwijderd worden. Nu kon ik het gewoon verwijderen met alleen de Derma Eco Baby luierdoekjes.

Derma Eco Baby olie

Derma Eco Baby olie

De Derma Eco Baby olie is gemaakt van verschillende natuurlijke en voedende oliën waaronder abrikozenolie. Hij voedt de huid en maakt deze zacht en soepel. Gewoon een prima baby olie.

Derma Eco Beschermende Zalf_GoodgirlsCompany

Derma Eco Beschermende Zalf

De Derma Eco Beschermende Zalf  is dikker dan de crème. Dat komt ook omdat hij een beschermende functie heeft. Namelijk huid dat in contact komt met veel vochtigheid beschermen. Dus denk aan de huid rondom de mond maar ook in de luier. In het gezicht werkte deze zalf prima. In de luier over het algemeen ook. Totdat dreumes tanden kreeg en haar huid echt te kapot was. Toen greep ik toch weer terug op de oude vertrouwde Sudocrem. Dat is bij ons het enige middel dat haar huid voldoende bescherming biedt tegen de gevolgen van doorkomende tanden. Overigens heb ik tot nu toe nog geen enkel ander alternatief kunnen vinden dat voldoende bescherming biedt.

Huidverzorging voor kind met constitutioneel eczeem_GoodGirlsCompany

 

Conclusie

Over het algemeen ben ik heel tevreden met de producten van Derma Eco Baby. Vooral van de luierdoekjes ben ik echt fan. Tot nu toe waren uitstapjes naar biologische doekjes (zonder al te veel troep) mij totaal niet goed bevallen. Te stroef, niet nat genoeg, moeilijk uit de verpakking te halen of scheurt te makkelijk waren mijn klachten. Deze doekjes zijn de eersten die mijn goedkeuring kunnen wegdragen. Inclusief die van mijn man (dat zegt wel wat want hij vond de anderen verschrikkelijk en mocht ik niet weer kopen).

Allergie-vrij is de standaard

Ik ben blij dat er huidverzorging is die garandeert standaard allergie-vrij te zijn. Dus niet een opeens een sensitive lijn ontwikkelt omdat voldoende ouders klagen dat hun kinderen allergische reacties vertonen.De eerste keer dat ik een parfum vrij product testte mist ik de geur. Maar aangezien ook etherische oliën allergische reacties kunnen veroorzaken is dat uit dit product gelaten. Je ruikt dus niks. Voor ouders die te kampen hebben met serieuze huidproblemen bij hun kinderen is Derma Eco Baby echt een aanrader. Bovendien is de prijs enorm budgetvriendelijk in vergelijking met andere biologische merken zoals Weleda, Naif of Burt’s Bees.

De olie, zalf, shampoo/wasgel en crème kosten € 4,70. per stuk. De billendoekjes € 2,99.

Je koopt de producten van Derma Eco Baby op Pure Nordic.

Heeft jouw kind een gevoelige huid?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product.

 • Reply
  Decleir nathalie
  20 augustus 2016 at 17:30

  Wat kosten die produkten

 • Reply
  Carlijn
  17 augustus 2016 at 08:39

  O wat goed dat deze doekjes je wel bevallen. Wel nat genoeg dus? Ik heb verschillende ecomerken voor baby’s geprobeerd maar ik mis toch altijd een beetje de geur… Vind het zo lekker als mijn moppies lekker ruiken. Gelukkig hebben ze niet echt een gevoelige huid, dus ik kan Zwitsal gebruiken.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]