Denemarken Europa Travel

De leukste attracties en bezienswaardigheden in Jutland

20 maart 2015
Kindvriendelijk Denemarken Noord Jutland

Als je op zoek bent naar een kindvriendelijke familievakantie deze mei- of zomervakantie dan is Noord- Jutland het overwegen waard. In het Noordelijkste puntje van Denemarken zie je twee zeeën tegen elkaar aan botsen!

Bij zomervakanties denken we vaak aan warme exotische vakantiebestemmingen. Veel Nederlanders willen er zeker van zijn dat ze mooi hebben. Met als gevolg dat we massaal aan de Costa del Sol liggen. Maar als je daar nu eens geen zin in hebt, is Scandinavië echt de moeite waard om te overwegen. In het gebied waar ze midzomer nacht vieren, de dagen eindeloos zijn doet de woeste schoonheid van de natuur je beseffen wat het betekent om alle ruimte te hebben.

Denemarken met kinderen- Noord Jutland-GoodGirlsCompany

Jutland

Het gebied Jutland heeft een gevarieerd landschap. Je vindt er brede zandstranden aan de westkust en intieme strandjes aan de oostkust. Ook zijn er gezellige kustplaatsjes, volop bezienswaardigheden en attracties voor de kinderen. Laat je betoveren door de charme en schoonheid. Je kan het gebied verdelen in Noord- en Zuid Jutland. Waarvan het zuidelijkste gedeelte natuurlijk het dichts bij Nederland ligt. Beide regionen hebben hun eigen karakteristieke eigenschappen.

Bezienswaardigheden in Noord Jutland

De regio Noord-Jutland ligt in het Noorden van Denemarken. Het is een kindvriendelijk gebied met veel ruimte, geweldige stranden en interessante bezienswaardigheden. Noord Jutland is fantastisch als je houdt van eindeloze zandstranden en geweldige attracties.

Noord Jutland-Skagen en Grenen-GoodGirlsCompany

Skagen, het noordelijkste puntje van Denemarken

In het noordelijkste puntje van Denemarken- Skagen- kan je de Noordzee en de Oostzee tegen elkaar zien botsen. Vlakbij et landpunt Grenen. Het woeste landschap is gevormd door zandstormen. Skagen staat bekend om zijn perfecte licht dat nog steeds veel kunstenaars aantrekt. In de kleine stad vind je verschillende kunstgalerijen met prachtig werk.

Lees hier onze ervaringen

Råbjerg Mile, de wandelende zandduin-GoodGirlsCompany

Råbjerg Mile, de wandelende zandduin

Vlakbij Skagen vind je Råbjerg Mile. Zoals hierboven beschreven, hebben woeste zandstormen hun invloed gehad op het landschap. Met bebossing is geprobeerd grip te krijgen op her landschap. Råbjerg Mile wordt ook wel de wandelende zandduin genoemd omdat hij jaarlijks 15 meter naar het noordoosten oprukt. Je kan op deze duin wandelen en dan lijkt het net alsof je in de woestijn bent. Een unieke ervaring.

Lees hier over onze ervaringen

De verzande kerk-Noord-Jutland-GoodGirlsCompany

De verzande kerk

Den tilsandede kirke is de naam van de kerktoren die je op ongeveer 1 kilometer van Skagen vindt. De kerk is vernoemd naar de beschermheilige van de zeelieden: Sint-Laurentius. Het duinzand van het nabijgelegen Kirkeklit waaide eeuwen lang tegen de kerk. Vaak moesten de kerkgangers het zand weggraven om in de kerk te komen. In 1795 gaven ze de strijd op. Ze braken de kerk af, maar de toren bleef op koninklijk bevel staan. Vandaag de dag kan je de verzande kerk bewonderen.

Lees hier over onze ervaringen

Fårup Sommerland

Op 30 minuten van Aalborg vind je het attractiepark Fårup Sommerland. Dit is een van Denemarkens grootste toeristische attracties. Met maar liefst 60 attracties is vind je hier te gekke wateractiviteiten voor het hele gezin. Bovendien is er ook het grootste waterpark van Denemarken. En het goede nieuws: het is verwarmd! Zodat ook koukleumen zoals ik kunnen genieten van de subtropische temperaturen van het golfslagbad.

Aalborg Zoo

De dierentuin van Aalborg ligt middenin de stad naast een grote parkeerplaats. Het is een geliefd dagje uit met kleine en grote kinderen. In Aalborg zoo kun je de meest geliefde dieren zien. Zoals leeuwen, apen, zebra’s en olifanten. Ook is er een savanne en speeltuin voor kleine kinderen waar ze lekker kunnen spelen en uitrazen. De dierentuin is het onderkomen van maar liefst 138 diersoorten. Daarnaast doet het mee aan verschillende fokprogramma’s voor natuurbehoud.

Lees hier over onze ervaringen

Aalborg-Noord Jutland

Aalborg, de havenstad

Aalborg is de hoofdstad van Noord Jutland. Deze bruisende havenstad is de vierde grootste stad na Denemarken. Vanwege zijn gunstige positie werd de stad eeuwenlang als handelspost gebruikt door de Vikingen. De pastelkleurige huisjes geven het stadje een gemoedelijke uitstraling. Op 2 kilometer van Aalborg vind je Lindholm Høje. Een grafheuvel met bijna zevenhonderd graven uit de periode van 500 tot 1100 na Christus. Deze unieke begraafplaats uit de IJzertijd en de Vikingen heeft graven waarop stenen geplaatst zijn in de vorm van een schip.

Den Gamble By-GoodGirlsCompany

Den Gamble By

Als je in Aarhus bent, moet je even Den Gamble By bezoeken Dit betekent: de oude stad. Het is een soort Openluchtmuseum waar je terug in de tijd kan gaan. Inclusief klederdracht uit die tijd. Mensen wonen en werken zoals ze dat aan het einde van de 19de eeuw deed. Hier kan je alvast in de stemming komen met een virtuele rondleiding.

Nordsøen Oceanarium

Het Nordsøen Oceanarium is het grootste zee aquarium van Europa gewijd aan de Noordzee. Net zoals Sealife in Ovehausen wordt je op een reis mee genomen. Van de oppervlakte tot het diepste punt van de zee.

Lees hier onze ervaringen

Nog meer leuke bezienswaardigheden in Denemarken

Jutland

De leukste attracties en bezienswaardigheden in Jutland Denemarken

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding en overige foto’s Shutterstock

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]