Bloggen

De rotklusjes van het ouderschap

9 januari 2018
De rotklusjes van het ouderschap

De rotklusjes van het ouderschap is een nieuwe tag die Charlotte bedacht. Miriam tagde mij dus tijd om jullie iets meer te vertellen over de gezinsverdeling bij ons thuis.

Jullie weten al dat wij een samengesteld gezin zijn. Omdat mijn man meer uren werkt dan ik, doe ik veel dingen die tot de opvoeding behoren zelf.

De rotklusjes van het ouderschap

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

De oudste dochters knip ik niet. Ik ben trouwens ook meer van het nagels vijlen. Dan scheuren ze minder. Miss G zit op vioolles. Daarom moet ze haar nagels op een bepaalde lengte hebben. Als ze te lang zijn, kan ze niet goed spelen. Als ik denk dat ze te lang zijn, is een hint meestal wel genoeg…

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

De van de oudste meiden 1 keer in de 2 weken. Vanwege co-ouderschap slapen ze ook dagen niet in hun bed. Als ik de dagen bij elkaar op tel hebben ze dan welgeteld 1 week in hun bed geslapen. Maar die van Miss C wordt vaker verschoond. Zij slaapt meestal met een handdoek onder haar hoofd. Vindt ze fijn omdat het zo zacht voelt. Die kan ik gewoon regelmatig vervangen zonder dat ik meteen het hele bed hoef te doen. Voor haar bed geldt dat ik het schoon maak als ik het vies vindt. Dat doe ik niet eens altijd zelf. Als het gedaan moet worden, zet ik het op het lijstje voor de schoonmaakster.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

De oudste meiden doen het zelf. Als ik het zie, weten ze dat ik het ook schoonmaak. Daar hebben ze een hekel aan. Dus ze zorgen er wel voor dat ze het bijhouden. Het is nu ook weer niet zo dat ze overmatig oorsmeer hebben of zo iets. Ook hebben ze nooit een oorontsteking gehad. Vandaar dat ik mij er ook niet zo druk om maak.

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Dat doen we eigenlijk allebei wel. Maar ik ben niet te beroerd om mijn man te vragen het te doen. Soms heb ik er gewoon geen zin in. Het is zijn eerste kind, mijn derde. Been there done that…nu is het zijn beurt.

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

De enige die ’s nachts zo nu en dan nog wel eens wakker word is Miss C. Dan sta ik meestal op. Ik word vaak eerder wakker van haar geluid dan hij. Maar als ik mij niet lekker voel of echt al een paar nachten slecht geslapen heb, blijf ik net zolang liggen totdat hij haar uit bed haalt. Dan is ze zijn pakkie-an. Omdat we aparte slaapkamers hebben, heb ik dan ook echt geen last van het gespook. Ik kan me er letterlijk voor afsluiten. Alleen als het serieus is (lees ziekte) zou hij het in zijn hoofd halen, op mijn kamerdeur te kloppen. Totdat het mij belieft om van mijn kamer af te komen, neemt hij dan de honneurs waar.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Toen ik het nog nuttig vond, ging ik meestal zelf. Mijn man ging als ik niet kon, maar omdat ik meer thuis was, was het logisch dat ik meestal ging. Ergens na het eerste levensjaar ben ik gestopt met naar het consultatiebureau gaan. Dat is nu alweer bijna een jaar. Ik vind het wel goed zo. Ik ga als ik een oproep voor een vaccinatie krijg en voor de rest niet.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Dat doet mijn man. Het mooie is, dat onze schoonmaakster ook graag oppast. Miss C kent haar goed en vindt het geweldig. Ze gaan vaak samen de hort op. Kopje koffie drinken, langs haar vriendinnen. Een schoonmaakster die ook je oppas is, vind ik een perfecte combinatie. Ze kent de weg in huis. Meestal betekent het dat bij terugkomst het huis ook nog eens extra schoon is. Of dat ene wasje toch maar even in de wasmachine is gestopt. Of ze is alvast begonnen met het vouwen van een berg was.
Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]