Nederland

De perfecte vakantie met kinderen

1 juli 2017
De_perfecte_vakantie_GoodGirlsCompany

Het is bijna vakantie. Na weken van planning, stress en alles inpakken zijn we e klaar voor. Waarom moet het tegenwoordig allemaal zo groots? Gastblogger Sylvia blikt terug op de vakanties uit haar jeugd. Ze hadden niets en tegelijkertijd hadden ze alles…

Kerst? Welnee! Zomer! En vakantie natuurlijk. Overal om je heen hoor je vakantiebestemmingen, boeken, tips, adviezen en afraders. Maar wat is nou de ideale vakantie? Mijn ouders wisten het 36 (bijna 37) jaar geleden al: als de kinderen happy zijn, zijn de ouders happy.

Glamping? Farming?

Het is in en het is hot. En leuk natuurlijk. Maar 36 jaar geleden was het er ook al. Onze camping had geen luxe benaming. Het was een groot veld met daarop een stuk of 10 caravans, een โ€˜hokโ€™ met daarin enkele wc’s, een washok en een douche. De douche werd niet veel gebruikt voor de kinderen, wij mochten in een super de luxe teil. Alleen. Maar beter was met zijn allen. Dat is pas glam, iedere dag in bad ๐Ÿ˜‰

Op de deuren van de wc’s zaten motten ter grootte van je duim! En als we na enkele maanden pauze terug keerden en de deuren van het washok openden, zat daar een verzameling insecten waar het natuurhistorisch museum Rotterdam jaloers op zou zijn. De velden om de camping heen waren bezaaid met koeien en paarden. Farming ten top!

Saaie vakantie? Nope!

De camping was eigenlijk niets meer en niets minder dan een groot grasveld, met in iedere hoek een caravan van een familie lid. Het veld werd gehuurd van een pater. Of misschien noemden we hem alleen zo en was hij het niet? Op het midden veld stond een groot net, en als je โ€˜groot genoegโ€™ was, mocht je soms mee doen met volleybal. Dit ging hard, en dat wist je. Dus niet snotteren als je een bal op je koppie kreeg. Dan was er nog “de grote tent” waar de volwassen โ€˜s avonds in zaten en wat dronken of een spelletje deden. We verbleven er iedere vakantie. Het was 55 minuten rijden vanaf ons huis en ik kotste standaard de auto onder na 50 minuten.

Uiteindelijk kregen we na een aantal jaar een caravan met een douche (luxe!!) maar we zaten nog het liefst in de teil. Ook het kleine tvโ€™tje arriveerde. Net 1,2 en 3 had het geloof ik. Maar op natte dagen sloot pa de Nintendo erop aan en deed ik een wedstrijd Sim City met mijn neefje. En dat was het. Waar we tegenwoordig honderden euro’s betalen voor slapen zoals ze vroeger deden, “back to basics kamperen” en meer van die prachtige slogans hadden wij dat voor enkele honderden gulden per jaar. En O ja dat betaalde je met zijn allen dus reken maar uit ๐Ÿ˜‰ Er was geen rondhuppelende tiener in een konijnenpak, en er werd niet geschminkt.

Nostalgische herinneringen aan de vakantie

Toen we iets ouder waren mochten we echter wel in een tentje voor de caravan slapen! Wat hilarisch was tijdens de hagelbui met stenen zo groot als golfballen die met een noodgang uit de lucht je tent aan gort sloegen. Zeiknat renden we door de donder en de bliksem naar de caravan, waar onze ouders met handdoeken liepen te roepen dat we niet moesten treuzelen! Het klinkt zo treurig, maar het waren de beste vakanties van mijn leven. We hadden niets, we hadden alles; alle vrijheid, alle tijd, alle grappige โ€˜oepsiesโ€™ en onze ouders hadden alle vertrouwen in ons. Hier werden dromen besproken, angsten geuit, gesteund, gelachen, gehuild, ruzie gemaakt. Er werd genoten.

Vervelen?

Regelmatig pakten onze ouders de auto’s, gooiden kids, handdoeken, windschermen, koelboxen en honden erin. Reden naar de grote plas. Daar liepen we dan de hele dag krekels te vangen, mochten een ijsje kopen, sloegen wespen van elkaars zanderige boterhammetjes af. We zwommen de plas over, waarna je ook nog terug moest (O baggerrr) De hond zwom regelmatig mee, alleen moest je wel uitkijken. Als ze moe werd wilde ze namelijk graag op je rug mee liften. We hadden dus allemaal geregeld een paar krassen op onze, rood gebruinde, ruggetjes.

Er brandt een lichtje in ons hart!

Ja we werden regelmatig gedropt, of maakten nachtwandelingen. Om de โ€˜wilde beestenโ€™ op afstand te houden hadden we trillende zaklampstraaltjes, en een groot assortiment liedjes. De meeste verzonnen door onze tante Mary. Behalve de vieze want daar moest ze niets van weten ๐Ÿ˜€

Spelletjes tijdens de vakantie

Het dierengeluidenspel. Een groepje zat verstopt en was een dier. Een ander groepje kreeg een blaadje met hierop alle dieren. Je moest alle dieren verzamelen, kreeg een krabbeltje als je er 1 gevonden had. Wie als eerste alle dieren gevonden had, had gewonnen! De slang werd vrijwel nooit gevonden, totdat iemand struikelde over een stronk en in de schoot van deze slang belande. Dit spel moest natuurlijk in het donker gespeeld worden, in een verwilderd stuk bos achter het zand veld.

Ehbo en veel pleisters.

Niet vaak hoor, en niet ernstig. Een plankje met spijker wat per ongeluk aan een voet vast kwam te zitten…tijdens het boomhutten bouwen. Een trip richting het ziekenhuis omdat met je vrouwelijkheid op de stang van een jongens fiets terecht komen pijnlijk was. Uitglijden en op een glazen tafel terecht komen die gelijk brak…waren heel wat pleisters (en geluk) die keer.

En dan die ene keer dat er een trailer het veld op kwam rijden. Voor mij! De klep ging open en daar was Sandy. Gehuurd voor een maand, omdat er altijd wel een boer was die voor een appel en een ei wel plek had voor een paard. Gratis mest en het gras werd gemaaid, wat wil je nog meer? Ze stond koud met haar hoeven op het gras, of ik zat er al op. Zonder cap, zonder broek en laarzen, zonder zadel of hoofdstel. Geweldig zomer, want ze mocht 4 weken blijven. Iedere dag op de fiets met daarachter een vol geladen karretje naar de wei. Geen stromend water dus in dat karretje zaten 2 emmers water, tuig, borstels, lekkers en citroen sap tegen de vliegen en horzels. Tranen met tuiten tijdens het afscheid.

De ideale vakantie

De ideale vakantie. Helaas niet iets wat ik mijn kinderen mee kan geven. Waar vind je nou nog een kaal grasveld met helemaal niets erop, waar je 10 caravans neer mag planten? Waar je kinderen op de boerderij 10 minuten verderop aan mochten komen lopen om aalbessen te plukken en koeien te melken?

Enkele van mijn beste herinneringen zijn gemaakt tijdens deze vakanties. Wat is jullie beste vakantie herinnering?

Liefs Sylvia

Fotovia Shutterstock

 • Reply
  siger
  7 juli 2017 at 09:48

  Feest van herkenning. Misschien is een boerencamping wat voor je? Dat is dus niet in zo’n luxe tent, gewoon camperen bij de boer.
  Groetjes Siger

  • Reply
   Sylvia
   16 juli 2017 at 23:35

   We zijn nu net terug van een week “luxe camping” en dat was ook super leuk.
   Het is en blijft geen leeg veld zoals tijdens mijn jeugd maar dat je je kinderen kan vertrouwen in de omgeving was al super fijn.
   Normaal sta ik constant “aan” op zoek naar gevaren.
   Tijdens deze week kon ik dat een beetje los laten en genieten van wat zij deden en konden.

 • Reply
  Nathalie
  1 juli 2017 at 12:48

  Je hebt tegenwoordig boerderijvakanties en zo van die dingen. Het komt terug ๐Ÿ˜‰

  • Reply
   Sylvia
   2 juli 2017 at 18:22

   Leek mij super leuk! Tot ik de prijs zag :O

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • โœจ Eerste lachjeโœจ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloรฉ in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy๐Ÿ’™ #mamablogger #mommyblogger
 • โœจJongensmamaโœจVoordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd ๐Ÿ˜ Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜…. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy๐Ÿ’™ #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger
 • Kraamweek dag 6โœจAfscheid nemen en verwelkomen liggen dicht bij elkaar deze week. Vandaag afscheid genomen van de verloskundige. En daarmee ook van een fase in mijn leven. Ik zal nooit meer een baby krijgen. En ondanks dat ik mijn gezin compleet vind, geeft dat toch een dubbel gevoel ๐Ÿฅบ Is dit herkenbaar? .
.
.
#baby #newmama #dutchmom #melaninbeauty #melaninpoppin #tbb #blackgirlmagic #baby #geboortenieuws #zoon #momblogger #mamablogger #mamaleven #momlife
 • โœจCling to what is goodโœจDe nachten zijn kort en de dagen zijn lang. Maar Novan doet het goed. ๐Ÿ’™En nadat ik me maanden door alle ongemakken van de zwangerschap geworsteld heb en eerder het meer voelde als overleven in plaats van leven ben ik nu zo blij dat mijn lichaam zich begint te herstellen. Ik weer gewoon adem kan halen, niet meer ellendig voel vanwege een laag ijzer en hb. En bovenal geen medicijnen meer hoef te gebruiken. Totaal geen last van Baby Blues ๐Ÿ’™in mijn geval ben ik er alleen maar op vooruit gegaan ๐Ÿ™๐Ÿพ
.
.
.
#newborn #newbornbaby #newbornfotografie #newbornfoto #baby #mama #newbornmommy #mixedbabies #mixedrace
 • De roze wolk is enorm. Ik heb hem lekker een paar dagen voor mijzelf gehouden maar daar is hij dan: Novan Xem Isaiah Nevis ๐Ÿ’™ 31.01.2020 geboren om 5:37 uur. 
Hij werd ruim tweeรซnhalf week te vroeg geboren. Perfect getimed anders zou ik worden ingeleid. Nu dankzij @dedoulas en @puurvroedvrouwen een hele mooie hands-off thuisbevalling gehad in bad. Zo mooi om te ervaren dat mijn zwangerschap en bevalling die in principe medisch waren met de juiste mensen om je heen toch natuurlijk verlopen kan. Waarbij jezelf de regie houdt en bepaalt wat jij wilt. Mijn gezin is compleet en deze bevalling was de beste afsluiting ๐Ÿ’–
.
.
. #newborn #rainbowbaby #scriptureblanket #modernburlap #isaiah66 #zoon #geboren #helloworld #geboorte #geboortenieuws #baby #mama #mamablogger #mommyblogger #mommy #birthannouncement #birth #rainbowbaby๐ŸŒˆ #rainbowbabies #rainbowbabyannouncement
 • ๐ŸŽผ Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season โœจto be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la ๐ŸŽ„๐Ÿคถ๐Ÿพ๐ŸŽ…๐Ÿพ Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen ๐Ÿ™‹๐Ÿพโ€โ™€๏ธ
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
 • โญ๐’ข๐“Š๐‘’๐“ˆ๐“ˆ ๐“Œ๐’ฝ๐’ถ๐“‰?!โญโฃ
โฃ
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. ๐ŸŽ‰ En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan ๐Ÿ™ ๐Ÿ˜†โฃ
.โฃ
.โฃ
.โฃ
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoysโฃ
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
 • โญ๐“ ๐“ซ๐“ช๐“ซ๐”‚ ๐“ถ๐“ช๐“ด๐“ฎ๐“ผ ๐“ต๐“ธ๐“ฟ๐“ฎ ๐“ผ๐“ฝ๐“ป๐“ธ๐“ท๐“ฐ๐“ฎ๐“ป, ๐“ฝ๐“ฑ๐“ฎ ๐“ญ๐“ช๐”‚๐“ผ ๐“ผ๐“ฑ๐“ธ๐“ป๐“ฝ๐“ฎ๐“ป, ๐“ฝ๐“ฑ๐“ฎ ๐“ท๐“ฒ๐“ฐ๐“ฑ๐“ฝ๐“ผ ๐“ต๐“ธ๐“ท๐“ฐ๐“ฎ๐“ป, ๐“ผ๐“ช๐“ฟ๐“ฒ๐“ท๐“ฐ๐“ผ ๐“ผ๐“ถ๐“ช๐“ต๐“ต๐“ฎ๐“ป ๐“ช๐“ท๐“ญ ๐“ช ๐“ฑ๐“ธ๐“ถ๐“ฎ ๐“ฑ๐“ช๐“น๐“น๐“ฒ๐“ฎ๐“ปโญ โฃ
.โฃ
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?โฃ
.โฃ
.โฃ
,โฃ
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
 • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.โฃ
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
 • โญ๏ธ๐“ฃ๐“ฑ๐“ป๐“ธ๐”€๐“ซ๐“ช๐“ฌ๐“ด ๐“ฃ๐“ฑ๐“พ๐“ป๐“ผ๐“ญ๐“ช๐”‚ โญ๏ธ Toen Chloรฉ nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg ๐Ÿ˜
.
.
.
โ €โ €
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
 • โญ๐ผ๐’•'๐’” ๐’•๐’‰๐’† ๐’Ž๐’๐’”๐’• ๐’˜๐’๐’๐’…๐’†๐’“๐’‡๐’–๐’ ๐’•๐’Š๐’Ž๐’† ๐’๐’‡ ๐’•๐’‰๐’† ๐’š๐’†๐’‚๐’“โญโฃ
โฃ
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. ๐ŸŽ„Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school๐Ÿ˜… en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.โคโฃ
.โฃ
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?โฃ
.โฃ
.โฃ
.โฃ
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmomโฃ
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger

Dit zijn wij!