Persoonlijk Tags

De Loedermoeder Tag

9 augustus 2015
De loedermoeder tag-loedermoeder-tags-help ik ben een loedermoeder

Vandaag is het tijd voor de loedermoeder tag. Tot de bevalling van Miss C. probeerde ik ook wekelijks een tag te plaatsen zodat je mij wat beter leert kennen. Na de bevalling was bloggen sowieso een uitdaging. Persoonlijke tags invullen helemaal. Vanaf deze zondag wil ik weer met enige regelmaat een tag invullen. Pin mij er niet op vast wanneer dit niet wekelijks lukt. Vooral nu ik over een week weer 32 uur per week ga werken, moet ik even weer opnieuw de balans vinden. De ene keer zal dit beter lukken dan een andere keer.

Wie veel verschillende mamablogs leest, heeft de loedermoeder tag waarschijnlijk wel eens voorbij zien komen in de afgelopen weken. Aanstichters van dit kwaad zijn Bibian en Manon. Opeens staat det interwebz vol met ontboezemingen van mammabloggers. En wat blijkt? Naast dat we je keurig allerlei tips kunnen geven over de opvoeding van je kindje, hoe je huis omtovert in een paleisje, lekkere recepten delen en leuke giveaways organiseren zijn we ook maar mensen. En lopen wij er stiekem ook wel eens de kantjes af. Wel in style en nee we delen het nooit op ons blog. Daar gaat vanaf nu verandering in komen. Als je mijn domestic goddess tag al had gelezen, weet je hoe ik ben. Voor de anderen: lees, lach en huiver… .

De-loedermoeder-tag- de loedermoeder tag-help ik ben een loedermoeder

♥ Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?
Ik zou het niet weten. Ik houd het namelijk niet bij, dus het blijft gokken. Ik voed mijn kindje minimaal 6 keer op 24 uur. Na elke voeding verschoon ik de luier. Ook wanneer ze gepoept heeft of er veel plas in zit. Dit doe ik overdag niet ‘s nachts. Dan rol ik naar haar toe, laat haar drinken en is ze klaar dan rol ik weer netjes naar mijn eigen plek. Ik ga dan niet verschonen omdat ze anders te wakker wordt en de kans op slaap nihil is. Dan kan het gerust voorkomen dat ze 10 uur met dezelfde luier doet. Dat klinkt lang, maar als ik die Pampers reclame mag geloven, zijn die dingen daar toch ook een beetje op berekend, niet?

♥ Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?
Ja, eigenlijk wel. Althans ik denk dat we 8 van de 10 maaltijden aan de eettafel zitten. Woensdag is een uitzonderingsdag. Door het hollen, rennen vliegen naar viool- en balletles eten we dan in etappes. Dan mogen mijn oudste dochters wel eens hun maaltijd voor de TV nuttigen. Ook in vakanties doe ik minder moeilijk. Zo hebben we afgelopen week lekker in achtertuin zittend op een kleedje in het gras gegeten.

♥ Hoe veel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?
Dat valt eigenlijk wel mee. Op mijn telefoon mogen ze allebei maar 30 minuten. Daarna mogen ze nog 30 minuten TV kijken, Hebben ze niet op mijn telefoon gezeten? Dan mogen ze een uurtje TV kijken. In de vakanties wijk ik daar wel eens van af. Toen het eind juli zo regende en de kinderen moe en uitgeblust waren, hebben ze ook veel films gekeken. Bovendien vinden ze het leuk om allebei te gamen op de Wii. Daar heb ik ook niet zo’n moeite mee. Dan doen ze tenminste iets actiefs en moeten ze samenwerken.

♥ Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?
Mijn oudste dochters slapen eigenlijk altijd wel in hun eigen bed. Tenzij ze niet kunnen slapen doordat ze bijvoorbeeld naar gedroomd hebben of de slaap niet kunnen vatten. Dan kies ik voor de weg van de minste weerstand en mogen ze gezellig bij mij in bed. Mijn jongste dochter van 10 weken heeft een hele mooie wieg die boven mijn bed hangt. Daar slaapt ze overdag heel goed in. ’s Nachts is een ander verhaal. Meestal gaat ze naar bed als ik ook ga. Dan voed ik nog even. Als ik haar daarna oppak en in de wieg leg, wordt ze wakker en gaat ze huilen. Daar begin ik dus niet aan. Stiekem vind ik het ook wel heel gezellig dat ze naast mij slaapt. Ook vind ik het makkelijk voor nachtelijke voedingen. Ik rol zo op mijn zij naar haar toe. Meestal val ik tijdens het voeden ook in slaap. Dit voelt heel natuurlijk. Ik ben happy dat ik niet wakker hoef te blijven om haar weer terug in haar eigen bedje te leggen. Zorgen maak ik mij niet. Voor haar 18de slaapt ze heus wel in haar eigen bed.

♥ Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?
Meestal wel. Maar dat ligt ook helemaal aan de situatie en aan welk van mijn kinderen het betreft. Mijn oudste kinderen kunnen gewoon aan het eind van de dag vieze kleding in de was gooien. Als dan overdag iets vies wordt, ga ik niet meteen iets schoons aan trekken. Voor mijn baby gelden andere regels. Krijg ik het met een billendoekje niet schoon is de kans groot dat ik haar iets nieuws aan trek. Ook is het afhankelijk van of we buiten de deur zijn of thuis.

♥ Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?
De oudste wel. Mijn middelste niet. Zelfs als het mij lukt om er 2 dezelfde in het sokkenmandje te stoppen, dan nóg vindt ze het af en toe leuk om 2 verschillende te dragen. Hierdoor belanden er dan 2 verschillende in de was en duurt het weer eeuwig voordat ik weer een compleet setje heb. Oh en de jongste gaat regelmatig sokloos door het leven. Het is zomer en dan is het warm. In de winter krijgt ze vast hele mooie sokjes en maillotjes aan haar voetjes.

♥ Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?
Nou nee, eigenlijk niet. Althans omkopen klinkt vrij korte termijn en weg van de minste weerstand. Ik probeer dingen wel eens op een akkoordje te gooien en goed gedrag mag van mij beloond worden. Ik probeer te voorkomen dat ik kinderen kweek die alleen maar bepaald wenselijk gedrag vertonen omdat er iets tegenover staat.

♥ Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?
Grinnik, dat wil je niet weten. Eens in de zoveel tijd doe ik een poging om het te ordenen. Echt in zo’n vlaag van verstandsverbijstering. Of als ik niet lekker in mijn vel zit en probeer uit te vinden of het adagio een ‘opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd’ werkt. Dan ga ik als een dolle aan de slag en MOET alles meteen gedaan worden. Wat natuurlijk niet lukt en waardoor ik aan het einde van de dag een donderwolkhumeur en hoofdpijn heb.
Ach ik denk altijd maar zo: Die deurtjes hebben ze niet voor niets uitgevonden. Steek mijn kop in het zand. Zo lang ik het niet zie, heb ik er geen last van.

♥ Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?
Daar ben ik echt zo slecht in! Ik kan er maar geen regelmaat in krijgen. Het flesje heeft al verschillende plekken gehad. Op mijn nachtkastje, op de commode, in de badkamer. Telkens vergeet ik het. Recent zat ik bij het consultatiebureau en biechtte ik mijn zonde op terwijl ik vroeg of dit erg was.

♥ Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn.

 1. Mijn man is netter dan ik. Na een dag complete puinhoop, kan ik zonder schaamte achter mijn computer kruipen en mij op een nieuwe blogpost storten terwijl ik toekijk hoe hij opruimt en fatsoeneert. Want daar ben ik dan wél te moe voor… . Ik geloof er heilig in dat ik moet doen wat mij energie geeft (kuch).
 2. Als ik in de vakantie uit wil slapen, zorg ik dat ik makkelijke broodjes in huis heb. Meestal willen de meiden dan met de knuffels spelen en hutten bouwen. Daar geef ik toestemming voor en vermeld meteen dat er eten in de broodla ligt, dat ik tot 10 uur blijf liggen en dat als ik naar beneden kom ik graag zie dat ze gegeten hebben.
 3. Mijn oudste dochters houden van badderen. Dat kunnen zij gerust anderhalf uur volhouden. Meestal benut ik die tijd om stiekem snoepjes te eten, een tv programma te kijken wat niet geschikt is voor hen, even een powernap te doen of aan een blog te werken.

Deze loedermoeder tag ook overnemen? Dat kan! Vergeet niet om Bibian en Manon te linken.

Benieuwd hoe andere moeders hem invulden?

 • Reply
  10 momenten waarop ik mij DOOD schaamde voor mijn kinderen - GoodGirlsCompany
  21 januari 2016 at 16:02

  […] Snoepen met kinderen? Hoe dan?! Zodra ik een zak opentrek, staan ze naast mij. “Wat eet jij?! Wat heb jij daar? Hoe komt het dat jij naar snoepjes ruikt?” Echt, Crime Scene Investigation is er niks bij. Dus om het goede voorbeeld te geven snoep ik niet niet overdag. Ik onderwerp mijzelf niet aan een kruisverhoor als ik gewoon na bedtijd of wanneer ze bij hun veder zijn, ongestoord kan snoepen. Meestal gaat het goed. Behalve als ik vergeet hun zak snoep te vervangen door een nieuwe. Beloften als “Dan ga je morgen mee boodschappen halen en krijg je een nieuwe”, mogen niet helpen. Dan staan ze met zijn tweeën op de snoepafdeling van onze plaatselijke supermarkt. Dankbaar? Nee hoor. “ JIJ EET ALTIJD ONS SNOEP OP! ”En dan zie je dat andere winkelende publiek kijken van Loedermoeder…” […]

 • Reply
  Hoe de stiltecoupé eenzaamheid bevordert - GoodGirlsCompany
  22 oktober 2015 at 06:00

  […] allereerst dat ik haar speen vergeten was. Kom maar op: noem me maar loedermoeder. Mits ze in de draagdoek zit, kom ik een redelijk eind. En hey het was voedertijd. Tepels zijn […]

 • Reply
  Manon
  19 augustus 2015 at 14:04

  Leuk dat je onze tag ook hebt ingevuld 😀
  Oudere kinderen lijkt me ook wel chill, lekker 1,5 uur in bad laten plonzen en dan zelf doen wat je wil HAHA

  • Reply
   Josan
   21 augustus 2015 at 07:26

   Hoi Manon, die tijd komt vanzelf 🙂

 • Reply
  Jess
  9 augustus 2015 at 17:54

  Haha, die sokkenvraag vind ik bij iedereen zo grappig om te lezen. Dat badverhaal moet ik onthouden als mijn kinderen groot genoeg zijn, dat zijn zo’n geheime tips die je MOET onthouden. Ik kijk er naar uit om deze tag ook te kunnen invullen!

 • Reply
  Gwen
  9 augustus 2015 at 09:27

  Superleuk om jouw antwoorden te lezen! En je laatste ding, dat van het bad. Ik moest er hardop van lachen 🙂

 • Reply
  Nicole
  9 augustus 2015 at 09:04

  Oooh heerlijk, ik lees dat je vrijwel zoals ik ben hahaha 😀

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Een kijkje in ons leven