Advent Christendom Download Kerst

De Jesse Tree | christelijk alternatief voor de kerstboom

26 november 2023
christelijk-alternatief-kerstboom-themillennialmom

Geschatte leestijd: 6 minuten

Zoek je een christelijk alternatief voor een kerstboom? Dan is de Jesse Tree een leuke manier om je deze Adventstijd voor te bereiden op de geboorte van Jezus. In dit blog vertel ik je wat het is en kun je ook een Jesse Tree doe-boek downloaden

In november begin december halen veel mensen een kerstboom in huis. Maar er zijn ook christenen die hier moeite mee hebben. Vanwege de heidense oorspong van de boom. Zij zoeken tijdens de Adventsperiode naar alternatieven om zich voor te bereiden op Kerst. Voor hen biedt de Jesse Tree een mooi alternatief voor de welbekende kerstboom. De boom van Jesse kun je gebruiken als handvat om de stamboom van Jezus en de hele mensheid te ontrafelen. Het is niet alleen een religieus symbool, maar ook een kunstzinnige expressie die door de eeuwen heen is geschilderd, gebeeldhouwd en vereeuwigd in kerken. 

Wat is een Jesse Tree?

Christelijke-advents-activiteiten-bezigheden-themillennialmom

De Jesse tree is een trendy term die zijn oorsprong vindt in het Engels. Je kunt het in het Nederlands vertalen naar “de boom van Jesse.” Jesse, ook wel bekend als Isaï, was de vader van koning David, en daar komt de naam Jesse Tree vandaan.

In het Bijbelboek Jesaja staat de volgende tekst: “Want er zal een twijgje opgroeien uit de afgehouwen stronk van Isaï.” Dit wijst op een klein nieuw takje dat zal ontspruiten uit een oude boomstronk, en dit symboliseert niemand minder dan onze geliefde Here Jezus. In de geschiedenis leek het soms alsof God het volk vergeten was. Maar door de komst van Jezus wordt een nieuw hoofdstuk van hoop en liefde ingeluid.

Hoe werkt de Jesse Tree?

 

De Jesse-boom is niet zomaar een adventskalender; het is een waardevolle reis door de Bijbel, een familieavontuur dat begint bij de schepping en uitmondt in het vreugdevolle moment van Kerstmis. Speciaal ontworpen voor kinderen, maakt de Jesse Tree deze ontdekkingsreis niet alleen betekenisvol, maar ook boeiend, eenvoudig en visueel aantrekkelijk.

Hoe gaat het in zijn werk? Tijdens de vier weken voorafgaand aan Kerstmis dompelt het hele gezin zich elke avond onder in een korte, pakkende Bijbelse overdenking. Samen verkennen jullie de rijke verhalen van de Bijbel, vanaf het prille begin tot aan het magische moment van Jezus’ geboorte. En het wordt nog specialer! Na elke les voegen jullie een uniek symbool toe aan de Jesse-boom.

Maak een reis door de Bijbel in 28 dagen

Christelijke-activiteiten-advent-themillennialmom

Laat je creativiteit de vrije loop bij het maken van je Jesse-boom. Of je nu kiest voor een sierlijke kerstboom op tafel, een kunstzinnige creatie gekleurd papier aan de muur, of zelfs een eenvoudige kale tak met talloze vertakkingen in een pot, het is jouw kans om de boom op jouw eigen unieke manier te laten schitteren. 

Versier de boom met de prachtige symbolen die met dit doe-boek zijn meegeleverd Laat deze prachtige boodschap je inspireren terwijl je de Jesse Tree tot leven brengt. Zo kun je samen een schitterende 28-daagse reis door de Bijbel maken van de Schepping tot aan Kerstmis.

Dit maakt de Boom van Jesse bijzonder

Wat maakt deze eeuwenoude boom zo relevant voor de een-en-twintigste eeuw? Het antwoord ligt in de kunst van het verbinden van het oude met het moderne. De Boom van Jesse is geen stoffig reliek uit het verleden, maar een levendig symbool dat kan worden geïnterpreteerd en gevierd in de context van het hedendaagse leven. Het is een brug tussen traditie en vernieuwing, tussen het spirituele en het alledaagse.

Waardevolle traditie

Geen-kerstboom-als-versiering-wat-is-leuk-themillennialmom

De prachtige illustraties die gepaard gaan met de Boom van Jesse voegen een extra laag van betekenis toe. Elk beeld vertelt een verhaal, weeft een draad in het weefsel van de geschiedenis en brengt de personages tot leven. Deze illustraties zijn niet alleen visuele traktaties, maar ze zijn ook poorten naar diepere reflecties en gesprekken in gezinnen en gemeenschappen.

In een wereld die constant in beweging is, waar tradities soms vergeten lijken te worden, biedt de Boom van Jesse een ankerpunt. Het herinnert ons eraan dat we deel uitmaken van iets groters, iets dat teruggaat tot ver voorbij onze eigen tijd. Het is een symbool van continuïteit, van het doorgeven van verhalen en waarden van generatie op generatie.

Download gratis Jesse Tree doe-boek voor Advent

Nederlandse-Jesse-tree-boom-van-Jesse-themillennialmom

Dit christelijk doe-boek voor de Adventstijd heeft maar liefst 40 pagina’s. Zo kun je je samen met je gezin voorbereiden op kerst. En leren de kinderen op een laagdrempelige manier over de stamboom van Jezus.

 • 28 Jesse tree symbolen
 • Een handig leesrooster met tips, symbolen, en de Bijbelverhalen
 • 28 Dagelijkse overdenkingen bij het Bijbelverhaal
 • memoriespel
 • 3 kleurplaten van het kerstverhaal
 • Een Klets kubus
 • De 100 namen van Jezus
 • Een slinger om de Jesse Tree te versieren met de namen van Jezus
 • 2 spelletjes
 • Een dankbaarheidslijst voor reflectie op het afgelopen jaar

Download het gratis Jesse Tree doe-boek. Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Christelijk-doe-boek-Advent-kinderen-Themillennialmom

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]