Opvoeding Spelen

De bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen

2 januari 2017
boek-De-bucketlist-voor-grootouders-en-kleinkinderen-GoodGirlsCompany

De bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen is een onwijs leuk boek om samen met je kinderen waardevolle momenten te creëren. Want er zijn van die dingen die je gewoon in je kinderleven gedaan moet hebben.

Het gaat goed met de Nederlandse kinderen bleek uit het laatste onderzoek van de kinderombudsman. Ouders zijn betrokken, maar toch ontbreekt het ze aan het geven van aandacht. We zijn zo druk bezig met opvoeden. Ons zorgen te maken over of we het wel goed doen. Terwijl echt interesse tonen en met ze praten soms alles is wat ze nodig hebben.

De bucketlist voor (groot) ouders en (klein) kinderen -GoodGirlsCompany

Herinneringen maken

De eerste keer dat ik me er heel bewust van was, dat ik een nalatenschap achterliet, moet mijn oudste dochter 2 zijn geweest. We waren in Lindos en maakten een foto bij een ruïne. Die vakantie nam ik Miss G mee naar een museum om meer te leren over de Myceense beschaving. Ik weet niet of dat iets is wat tweejarigen boeit, maar als ik een jaar lang Dora verdraag lijkt me dit niet te veel gevraagd. Ik probeerde zo eenvoudig mogelijk uit te leggen wat die kapotte stukjes aardewerk waren waar ze naar zat te kijken en hoe dat zo gekomen was. Miss G was lyrisch.

Mysceense maskers

Blijkbaar sprak dit alles tot haar verbeelding want met een hoog enthousiast stemmetje herhaalde ze daarna alles hardop wat ik gezegd had. We hebben het hele museum gezien. Maar de zaal waar de Mysceense maskers lagen opgesteld, wilde ze aan het einde van de excursie nog een keertje zien. Voor mij was dit het moment waarop ik heel bewust besloot om bepaalde dingen onderdeel te maken van de opvoeding. Er zijn bepaalde boeken, films, plekken en andere dingen die mijn kinderen gezien, gelezen, bezocht en ervaren moeten hebben. Deze activiteiten vormen een soort bucketslist ook al staat het niet zwart op wit. Het zijn wel dingen die ik gedaan wil hebben voordat ik overlijd.

Wereldsteden-De-bucketlist-voor-grootouders-en-kleinkinderen-GoodGirlsCompany

Het idee achter De bucketlist voor (groot)ouders en (klein) kinderen

De bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen werd geschreven door een opa die met lede ogen aanzag hoe zijn kleinkind veel tijd voor een schermpje doorbracht. Als kinderen de code van de wifi weten is het voor velen wel goed. Meer heb je niet nodig. Hoewel het geen kwaad kan om zo nu en dan achter een schermpje te zitten, is er daarbuiten ook nog zoveel te ontdekken. Dingen die je als (groot) ouders aan je (klein)kind mee wilt geven. Waar je zelf zo van genoten hebt en hen deelgenoot van wilt maken.

De bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen geeft je 1000 creatieve ideeën om samen met je kinderen uit te voeren. Van musea die je bezoeken kan tot stedentrips die de moeite waard zijn. Je zal voldoende inspiratie hebben om de momenten met je kinderen memorabel te maken. Daarnaast staan er ook uitdagingen in. Zoals een kook challenge waarin je een aantal gerechten kookt. Daarvoor hoef je helemaal geen foodie te zijn, maar ook ik moet toegeven dat ik bepaalde gerechten nog nooit gekookt had, omdat het niet in mij opkomt om ze te maken.

Richard-Branson-De-bucketlist-voor-grootouders-en-kleinkinderen-GoodGirlsCompany

Review De bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen

Het leuke aan de bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen vind ik dat het je ook heel veel leert. Zo is er een hoofdstuk dat gaat over de Tweede Wereldoorlog. Daarin worden kinderen uitgedaagd om zich in de geschiedenis te verdiepen door een activiteit uit de verschillende categorieën te kiezen. Zo kan je er over lezen (Oorlogswinter, het Achterhuis), films over kijken (The boy in the striped pyjamas en la Vita è bella) of bezoeken ( Joods historisch Museum, het Nationaal Bevrijdingsmuseum )

De-bucketlist-voor-grootouders-en-kleinkinderen-GoodGirlsCompany

Ik vind het mooi hoe het boek een brug slaat tussen vroeger en nu. Dat zie je bijvoorbeeld terug in het hoofdstuk over muziek. Bepaalde klassieke stukken, vormden weer inspiratie voor hedendaagse popmuziek. Door deze overeenkomsten te belichten schep je een band tussen verschillende generaties.

Bij het lezen van dit boek werd ik zo enthousiast dat ik amper kan wachten op mijn eigen kleinkinderen. Dat gaat nog wel even jaren duren. Als die er sowieso komen. Gelukkig staat groot tussen haakjes. Het is dus ook een leuk boek voor ouders en hun kind.

Heb jij en soort (onzichtbare) lijst met activiteiten die je in je leven samen met je kinderen gedaan zou willen hebben?

Liefs Josan

lg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram, Facebook of YouTube?

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
  • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger
  • Kraamweek dag 6✨Afscheid nemen en verwelkomen liggen dicht bij elkaar deze week. Vandaag afscheid genomen van de verloskundige. En daarmee ook van een fase in mijn leven. Ik zal nooit meer een baby krijgen. En ondanks dat ik mijn gezin compleet vind, geeft dat toch een dubbel gevoel 🥺 Is dit herkenbaar? .
.
.
#baby #newmama #dutchmom #melaninbeauty #melaninpoppin #tbb #blackgirlmagic #baby #geboortenieuws #zoon #momblogger #mamablogger #mamaleven #momlife
  • ✨Cling to what is good✨De nachten zijn kort en de dagen zijn lang. Maar Novan doet het goed. 💙En nadat ik me maanden door alle ongemakken van de zwangerschap geworsteld heb en eerder het meer voelde als overleven in plaats van leven ben ik nu zo blij dat mijn lichaam zich begint te herstellen. Ik weer gewoon adem kan halen, niet meer ellendig voel vanwege een laag ijzer en hb. En bovenal geen medicijnen meer hoef te gebruiken. Totaal geen last van Baby Blues 💙in mijn geval ben ik er alleen maar op vooruit gegaan 🙏🏾
.
.
.
#newborn #newbornbaby #newbornfotografie #newbornfoto #baby #mama #newbornmommy #mixedbabies #mixedrace
  • De roze wolk is enorm. Ik heb hem lekker een paar dagen voor mijzelf gehouden maar daar is hij dan: Novan Xem Isaiah Nevis 💙 31.01.2020 geboren om 5:37 uur. 
Hij werd ruim tweeënhalf week te vroeg geboren. Perfect getimed anders zou ik worden ingeleid. Nu dankzij @dedoulas en @puurvroedvrouwen een hele mooie hands-off thuisbevalling gehad in bad. Zo mooi om te ervaren dat mijn zwangerschap en bevalling die in principe medisch waren met de juiste mensen om je heen toch natuurlijk verlopen kan. Waarbij jezelf de regie houdt en bepaalt wat jij wilt. Mijn gezin is compleet en deze bevalling was de beste afsluiting 💖
.
.
. #newborn #rainbowbaby #scriptureblanket #modernburlap #isaiah66 #zoon #geboren #helloworld #geboorte #geboortenieuws #baby #mama #mamablogger #mommyblogger #mommy #birthannouncement #birth #rainbowbaby🌈 #rainbowbabies #rainbowbabyannouncement
  • 🎼 Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season ✨to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la 🎄🤶🏾🎅🏾 Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen 🙋🏾‍♀️
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
  • ⭐𝒢𝓊𝑒𝓈𝓈 𝓌𝒽𝒶𝓉?!⭐⁣
⁣
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. 🎉 En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan 🙏 😆⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys⁣
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
  • ⭐𝓐 𝓫𝓪𝓫𝔂 𝓶𝓪𝓴𝓮𝓼 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂𝓼 𝓼𝓱𝓸𝓻𝓽𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓷𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 𝓵𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓼𝓪𝓿𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓼𝓶𝓪𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓪 𝓱𝓸𝓶𝓮 𝓱𝓪𝓹𝓹𝓲𝓮𝓻⭐ ⁣
.⁣
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
  • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
  • ⭐️𝓣𝓱𝓻𝓸𝔀𝓫𝓪𝓬𝓴 𝓣𝓱𝓾𝓻𝓼𝓭𝓪𝔂 ⭐️ Toen Chloé nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg 😍
.
.
.
⠀⠀
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
  • ⭐𝐼𝒕'𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒐𝒔𝒕 𝒘𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒇𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒚𝒆𝒂𝒓⭐⁣
⁣
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. 🎄Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school😅 en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.❤⁣
.⁣
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmom⁣
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger

  Dit zijn wij!