Persoonlijk

De beste wensen & waar was je nu al die tijd?

3 januari 2020

Allereerst wil ik jullie allemaal het beste wensen. Ik hoop dat 2020 een heel mooi jaar mag worden voor een ieder. In de afgelopen weken was het opvallend stil op de blog. Niet eens met een bewuste, reden maar het liep gewoon zo. Ik werd een beetje ingehaald door de realiteit.

Dat deze zwangerschap veel van mijn gezondheid vraagt, ben ik erg open over geweest. Maar op een gegeven moment kom je ook op een punt waarop je het wel gehad hebt om telkens te vertellen hoe moe, benauwd en ellendig je je wel niet voelt. Ook al heb je daar misschien alle reden toe.

Even helemaal niks

Dat was voor mij het moment om even helemaal niks te doen behalve dan de noodzakelijke dingen: zorgen voor mijn gezin. En hoewel ik daar normaal mijn hand niet voor omdraai ongeacht wat, ging zelfs dat  me niet makkelijk af. Er waren dagen bij waarin ik de hele dag in bed lag omdat ik me te ellendig voelde om op te staan. Dagen waarbij ik wel uit bed kwam, maar over de vloer kroop. Bang om op te staan en tegen de vlakte te gaan omdat staan me zo draaierig maakte dat ik lichtflitsen zag.

Er werd bloed geprikt. Waarbij bleek dat mijn hb nog verder gezakt was ondanks eerdere medicijnen. Uiteindelijk kreeg ik nieuwe medicijnen voorgeschreven. En ik hoopte ontzettend hard dat deze aan zouden slaan. Aan mijn wens voor een ijzerinfuus of bloedtransfusie werd namelijk geen gehoor gegeven. Ik liep weer tegen dezelfde medische muurtjes op als eerder al het geval was. En de oeroude dooddoener: het hoort er nu eenmaal bij bij jouw ziektebeeld. Meer advies dan slapen en rusten kreeg ik niet.

Lichtpuntje

Hoewel ik zelf dagen heb waarop ik me voel dat ik op sterven na dood ben, gaat het met de baby schijnbaar goed. De groei-echo’s laten zien dat hij mooi op koers zit qua lengte en gewicht. Hij is goed ingedaald, wat ik aan moet schaffen qua babyuitzet heb ik gedaan, er is een intake met de kraamzorg geweest. De laatste wasjes worden gedraaid en ik heb deze kerstvakantie ook mijn vluchttas voor het ziekenhuis ingepakt.

Misschien toch thuis bevallen?

Dat ik van gynaecoloog naar verloskundige ben gegaan heb ik al gedeeld. Maar dat bracht ook de nodige onduidelijkheid met zich mee. Zo moest ik vlug achteraf nog een intake doen bij de verloskundige. En was het me ook niet duidelijk wie de bevalling nu doet. Afgelopen maandag tijdens de partneravond van Centered Pregnancy kwam ik zelfs achter iets heel interessants: ik dacht altijd dat ik vanwege mijn gezondheid in het ziekenhuis moest bevallen. Maar de reden dat ik tot nu toe vooral ziekenhuisbevallingen heb gehad was vooral vanwege andere redenen.

Met gevolg dat ik ruimte zag om te opperen of ik alsnog een thuisbevalling mag doen deze keer. Ik weet namelijk prima wat ik in het ziekenhuis verwachten kan. En dat hele idee dat er meer controle is, durf ik na 3 bevallingen wel en mythe te noemen.De verloskundige bekeek mijn hele dossier en inderdaad ik zou een thuisbevalling mogen doen mits:

  • de groei van de baby goed is (check)
  • het gewicht van de baby goed is (dat is het momenteel)
  • mijn ijzer en hb ruim voldoende zijn (dit voor het herstel na de bevalling)

Dat laatste blijft even spannend. Volgende week moet ik weer bloedprikken dus dan weet ik beter hoe het er voor staat. Mar ik ben er klaar mee en klaar voor om aan de bevalling te beginnen.

In 2020 wil ik het bloggen echt wel weer op gaan pakken, maar momenteel gaat het even zoals het gaat. Ik schrijf als ik me daar goed genoeg voor voel. En zo niet dan weet je dat ik daar de puf niet voor heb. Als Zoon geboren is, zal ik dat echt wel online laten weten. Wat ik wel leuk vind om te doen is vloggen, dus als je deze laatste paar weken toch nog een beetje wil zien wat ik doe kan je dat op YouTube zien.

  • Reply
    Angela
    4 januari 2020 at 10:57

    Jij/ jullie komen op de eerste plaats. Heel veel succes met de lastste loodjes! Hoop dat alles goed verloopt en dat je thuis kan bevallen 🙏🏾

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]