Adoptie Films & Series kinderfilms en series

De beste films over adoptie (op Netflix)

4 april 2017
films-over-adoptie-GoodGirlsCompany

Tot nu toe had nog niemand een lijstje gemaakt met de beste films over adoptie. Dus vond ik het tijd om die taak op mij te nemen. Netflix heeft een aantal prachtige films over adoptie. Die zowel de struggles laten zien als de mooie kant.

De beste films over adoptie (op Netflix)

The Blindside

The Blindside blijft een van mijn favoriete films over adoptie. Het waargebeurde verhaal gaat over het leven van Michael Oher. Tegenwoordig een succesvol footbal speler, maar in zin tienerjaren zwierf hij over straat totdat hij in huis wordt genomen en geadopteerd woord door de familie Tuohy. Er gaat een wereld voor hem open. Een van de meest aangrijpende scenes vind ik als hij voor het eerst eigen bed heeft. Echt, ik heb de film nu al heel vaak gezien en toch komt die altijd hard bij mij binnen.

Twinsters

Stel…je komt er na 25 jaar achter dat het meisje dat jou toevallig via Facebook aansprak en wel erg op jou lijkt, je tweelingzus is.  Twinsters is een biografische documentaire die het verhaal vertelt van de Amerikaanse actrice Samantha die in Los Angeles woont en de Franse student/ ontwerpster Anaïs uit Londen. Ze kennen elkaar niet. Maar als Samantha op 21 februari 2013 een Facebookbericht van Anaïs krijgt zet dat haar wereld op zijn kop. Vrienden van Anaïs hadden Samantha in YouTube filmpjes gezien. Het viel hun op hoe veel de twee meisjes op elkaar lijken. Bovendien blijken beide meisjes ook nog eens op dezelfde dag geboren te zijn. Toeval of zijn ze echt tweelingzussen?

Any day Now

Adoptie is niet makkelijk. Zeker niet wanneer je homo bent en een kindje met down syndroom wilt adopteren waarvan de moeder in gaat waarvan de moeder

The dark matter of Love

Adoptie gaat zeker niet alleen over rozen. In the Dark Matter of Love volg je de Diaz familie. Zij adopteerden 3 kinderen uit een weeshuis in Rusland. In de documantaire zie je hoe de nieuwe kinderen zich leren aanpassen aan hun nieuwe leven. Maar ook hoe hun biologische kinderen er moeite mee hebben om de nieuwe kinderen op te nemen. Uiteindelijk richten ze zich tot psycholoog Dr Robert Marvin. Hij helpt hen bij het vinden van een wetenschappelijk onderbouwde manier om de drie kinderen te leren hoe ze lief moeten hebben. Want dat is ze nooit geleerd.

Closure

Closure is eigenlijk niet een film over adoptie maar een documentaire. Het neemt je mee in de zoektocht van Angela naar haar biologische ouders. Maar laat je ook de ups en downs zien van deze zoektocht.

Juno

Stel je raakt zwanger van je vriend. Leuk mar je bent een tiener. Juno besluit het kindje te houden en op zoek te gaan naar ouders die haar kind de liefde en aandacht kunnen geven die het verdient.

Meet the Robinsons

Dat ook animatiefilms over adoptie hartverwarmend kunnen zijn, laat Meet the Robinsons zien. In deze film spelen keuzes uit het verleden een grote rol voor wat er in de toekomst gebeurt.

My flesh and blood

Een vrouw die twee volwassen zonen heeft, wilde altijd al graag een dochtertje.Nadat ze een Koreans meisje had geadopteerd, kreeg ze de vraag of ze niet nog een kind wilde adopteren. Van een kind werden dat er uiteindelijk  13 kinderen. Niet zomaar kinderen, maar kinderen die allemaal een handicap op afwijking hebben en door niemand gewild zijn.

Like dandelion dust

Het stel Jack en Molly Campbell hebben een  6-jarige, geadopteerde zoon, Joey. Samen genieten ze van hun mooie leven. Totdat een telefoontje hun hele wereld op zijn kop zet.  Nadat de biologische vader van Joey jaren in de bak zat is hij vrij gekomen en wil zijn zoon terug. Ook de rechter besluit dat Joey ook daadwerkelijk terug moet naar zijn agressieve vader. Een verschrikkelijk moeilijke periode voor  Jack en Molly. Zij besluiten alles op alles te zetten om de rechter er van te overtuigen dat Joey niet veilig is bij zijn vader.

Secrets & Lies

Hortence, een jonge donkere vrouw, weet al jaren dat ze geadopteerd. Als haar moeder overlijdt, vechten de overige familileden over get huis en de erfenis. Maar Hortence niet. Voor haar is dit het moment om opzoek te gaan naar haar biologische moeder. Groot is de schok als ze er achter komt dat haar biologische moeder blank is. Daarnaast zijn er nog wel meer familiegeheimen die nu langzaam allemaal bekend worden.

And then she found me

De wereld April Epne van r (Helen Hunt) staat op zijn kop. Eerst overlijdt de vrouw die haar gedaopteerd heeft. Daarna gaat haar man er vandoor met een ander. Nadat April uit de put geklommen is, ontdekt ze niet alleen haar biologische moeder maar ook ontmoet ze een nieuwe man.

Despicable me

Voor de Minions was er Despicable me. En deze film mag niet ontbreken in ons lijstje met beste films over adoptie. Het verhaal over Gru de slimme slechterik die de maan wil stelen. Hij heeft een geweldig wapenarsenaal om iedereen uit te schakelen die hem ook maar een strobreed in de weg legt. Tot hij op een dag drie  kleine eigenwijze weesmeisjes ontmoet. Meisjes die niet alleen zijn slechte kant zien maar een potentiële papa. Margo, Edith en Agnes maken van ‘s werelds grootste meesterbrein een softe papa.

A simple Twist of Fate

A simple Twist of Fate is een feel good verhaal. Een verslaafde moeder overlijdt en laat een klein meisje achter. Deze vindt op wonderlijke wijze het huis van een alleenstaande man die zich een beetje van d wereld heeft afgesloten. Het kleine meisje weet zijn hart te ontdooien.

Philomena

Philomena Lee raakt als tiener in 1952 zwanger in Ierland. Iets wat voor die tijd ongehoord is dus ze wordt naar een klooster gestuurd om verzorgd te worden. Als haar kind een peuter is, wordt hij door de nonnen voor adoptie naar Amerika gestuurd. In de daaropvolgende jaren, gaat Philomena op zoek naar hem. Als ze Martin Sixsmith, ontmoet (een vermoeide, cynische journalist) gaan ze samen naar Amerika opzoek naar haar zoon.

Losing Isiah

Khaila Richards -een drugsverslaafde moeder- laat pasgeboren baby in een kartonnen doos achter in een steegje middenin Chicago. Na enkele uren wordt het kindje gevonden en meteen naar het ziekenhuis gebracht. Hier vecht het voor zijn leven. Sociaal werkster Margareth Lewin ontfermt zich over het kindje. Nadat ze hem een tijde verzorgt heeft, adopteert ze hem en komt hij bij haar familie wonen. Onderwijl wordt Khaila Richards gearresteerd voor winkeldiefstal. In de gevangenis begint ze aan een afkickprogramma. Wanneer ze drie jaar later, wordt vrij gelaten begint ze aan de strijd om haar leven weer op orde te krijgen. Als ze hoort dat haar zoontje nog leeft, wil ze hem terug. Een strijd om de vraag wie nu de echte moeder is, barst los.

The odd live of Timothy Green

The odd life of Timothy Green is haast een magisch sprookje. Een gelukkig getrouwd stel kan helaas zelf geen kinderen krijgen. Daarop besluiten ze al hun hoop en dromen op papier te zetten. Dit in een doos, die ze in de achtertuin begraven. Midden in de nacht vinden ze ineens een met modder besmeurd jongetje in hun huis, dat hen papa en mama noemt. Het is te mooi om waar te zijn; dit jongetje is namelijk het antwoord op al hun dromen. Maar het stel heeft geen weet van de magie die hij bezit. Daarmee zal hij hun kijk op de liefde en dat van iedereen om hen heen voorgoed veranderen.

Overige films over adoptie

Andere bekende films over adoptie zijn natuurlijk Stuart Little, Annie en Problem child en Mathilda en Madeline. Dit zijn vooral kinderfilms. Bovendien vond ik het leuk om een aantal films op te nemen die iets minder bekend zijn. Sommige films over adoptie zijn momenteel nog op Netflix te zien anderen moet je even voor op internet kijken. YouTube biedt tegenwoordig de mogelijkheid dat je voor ene klein bedrag een legale films kan kijken.

Weet jij ook nog mooie films over adoptie die echt aan dit lijstje moeten worden toegevoegd? Laat het dan in de reacties weten.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

adoptie via Shutterstock

 

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!