Babyspullen

Duowagens | voor baby/peuter of tweeling

23 oktober 2016
Duowagens voor baby peuter of tweeling

Duowagens zijn tegenwoordig echt niet alleen maar geschikt voor ouders van tweelingen. Ook wanneer je zeker weet dat je meerdere kinderen wilt of twee kinderen hebt waar weinig leeftijdsverschil tussen zit, kan een duo kinderwagen een goede keuze zijn.

Mijn oudste dochters schelen bijna precies 2 jaar. Miss G was net een jaar oud toen wij gezinsuitbreiding verwachtten. Op dat moment had ik nog geen rijbewijs. Maar omdat ik vlakbij de stad woonde, kon ik alles lopend af met mijn kinderwagen. Een probleempje; daar pasten geen 2 kinderen in. Miss G was nog te jong om op zo’n plankje te staan. Vaak viel ze nog in slaap terwijl ze in de kinderwagen zat. Dus wij moesten op zoek naar een duowagen.

Duowagens, naast elkaar of achter elkaar?

Bij aanschaf van een duowagen geldt er vaak maar een vraag; naast elkaar of achter elkaar? Wij kozen destijds voor een side by side duowagen. Bij onze kinderwagen zaten er 2 kindjes naast elkaar. Miss G zat in een zitje en Miss B lag in een babynestje er naast. Een Side by side duowagen is vaak extra stabiel omdat het grotere wielen heeft. De meeste wagens zijn zo ontworpen dat ze door de deur passen. Wel is het zo dat ze vaak niet in de achterbak van een kleine auto passen.

Dan heb je nog een duowagen waarbij de kinderen achter elkaar zitten. De zogenaamde tandemkinderwagens. Vergeleken bij de side by side zijn deze vaak wat compacter op te klappen en bovendien ook nog iets lichter. Toch kozen wij hier bewust niet voor. Ruim 10 jaar geleden was het namelijk zo dat de meeste van die wagens een vrij grote draaicirkel hadden. Doordat het zwaarste of grootste kind vaak in het voorste stoeltje zit, maakt dit ze lastig bestuurbaar. Zeker de varianten die een beetje leken op veredelde buggy’s en die geen zwenkwielen hadden, oogden in mijn ogen erg onstabiel.

Tandemwagen 2.0

Tijden veranderen. Waar je vroeger bij duowagens de keuze moest maken tussen achter of naast elkaar, zie je dat er tegenwoordig een nieuwe varriant op de ouderwetse tandem is. Bij tandem denk ik namelijk nog gewoon aan de veredelde buggy’s. Plastic bandjes, niet al te veel comfort en luxe. Bij de Joolz Geo, Stokke Crusi, iCandy Apple 2 en Phi ‘& Teds zitten je kinderen achter elkaar. Of beter gezegd boven en onder elkaar. Je maakt gebruik van alle voordelen die een tandembuggy heeft maar gecombineerd met de stabiliteit en luxe van een side by side. Eigenlijk combineert het het beste van 2 werelden.

Goedkoop is duurkoop

Wij kozen uiteindelijk voor een tweedehandse side by side. Van Bugaboo Cameleon ging ik toen naar side by side driewieler van X-adventure. Een keuze waar ik ontzettend veel spijt van heb gehad. Wie ooit een high class kinderwagen heeft gereden, snapt dat het meer is dan alleen de naam waar je voor betaalt. Mijn kinderwagen kon ik met 1 hand besturen, ging moeiteloos van stoepjes, had zo’n kleine draaicirkel dat ik hem in een lift kon keren zonder naar voren en achter te steken.

De X-adventure was dat allemaal niet. En dat was niet een kwestie van dat hij wat groter was. Hij was lomp, log en vreselijk. Hoe vaak ik wel niet de oudste er uit heb getild omdat ik anders gewoon echt de stoep niet op kwam. Het angstzweet me uitbrak als ik er mee de bus uit moest stappen en de wielen blokkeerden. Ook al zou hij in principe stabieler moeten zijn, hij helde over naar het kind dat het zwaarst was.

De ellende

Soms kon ik haar er net ternauwernood uit halen omdat hij anders kapzeisde. Ik moest enorm veel tegendruk geven tijdens het wandelen. Heel fijn als je pas bevallen bent en last hebt van je bekken. Met kinderen erin woog die wagen de helft van mij. Het was dat de Bugaboo Donkey toen nog niet bestond, maar wat heb ik die kinderwagen vervloekt.

Het gevolg was dat we steeds vaker binnen binnen bleven. Pas tegen de tijd dat mijn oudste dochter op een plankje kon staan achter mijn vertrouwde Bugaboo, kwam daar weer verandering in. De X-adventure hebben we weg gedaan. Wat een verschrikkelijke kinderwagen.

De beste Duowagens voor baby/peuter of tweeling

Mono, duo tweelingwagens

De kinderwagens die je kunt gebruiken met 1 kindje, een baby en peuter of tweeling zijn de meest veelzijdige. Ze kosten een lieve duit. Vaak meer dan €1000,- maar dan heb je ook wat. Als ik kijk naar hoeveel geld ik heb uitgegeven voor mijn 2 kinderwagens, had ik beter een van de onderstaande wagens kunnen kopen. Wanneer je de prijs door 2 kinderen deelt, valt het wel mee. Dus zie het als investering voor de lange termijn. Optimaal rijplezier, comfort en de zekerheid dat je met jouw kinderwagen overal kan komen.

de-beste-duokinderwagens_bugaboo-donkey_bugaboo_goodgirlscompany

Bugaboo Donkey

Waar was deze kinderwagen toen ik hem nodig had? Wat had dat een hoop leed bespaard. Een kind, een baby en peuter of een tweeling? Twee wiegjes, een wieg en een zitje, twee zitjes of 2 maxi-Cosi’s? De mogelijkheden zijn eindeloos met deze kinderwagen. Dit is een van de weinig dide by side kinderwagens die je van mono naar duo en twin om kan bouwen. Het is dat dit merk zo’n stevige reputatie heeft, maar stiekem ben ik heel benieuwd of ze ooit misschien een wagen ontwikkelen waarbij 2 kinderen achter elkaar kunnen zitten.

 • Bugaboo Donkey Mono € 1159,-
 • Bugaboo Donkey Duo € 1469,-
 • Bugaboo Donkey Twin€ 1619,-

De uitbreidingsset waarmee je de kinderwagen van mono naar duo ombouwt, kost ongeveer € 260,-

joolz-geo_twin_goodgirlscompany_beste-duowagens

Joolz Geo

Ook de Joolz Geo is een veelzijdige mono, duo tweelingwagen. Hij behoort inderdaad ook tot de nieuwe tandem 2.0 kinderwagens.

joolz-geo_mono_twin_duo_goodgirlscompany_beste-duowagensHeeft een mooi frame en is even wendbaar als een wandelwagen. Niet voor niets won deze wagen de Red dot  design award.

 • Joolz Geo mono € 999,-
 • Joolz Geo duo € 1249,-
 • Joolz Geo tweeling € 1349,-

i-candy-apple2pear_goodgirlscompany_duowagens_kinderwagens-voor-baby-en-peuter

iCandy Apple 2

Het Britse iCandy bestaat al sinds 1933. In Nederland nog niet zo bekend, maar daar zou binnenkort zomaar verandering in kunnen komen. Deze lieveling van celebrity’s zoals Victoria Beckham maakt wagens die supersterk zijn omdat ze van hetzelfde materiaal gemaakt worden als in de luchtvaart. Hun model de iCandy Apple kan met een kit omgebouwd worden van mono naar duo. Hij is zelfs te gebruiken als tweelingwagen met twee wiegjes.

 • iCandy Apple2 €629,
 • iCandy Apple2 Pear € 977,-
 • iCandy Apple2 Pear tweeling € 1106,-

uppa-baby-vista_de-leukste-duowagens-baby-peuter_goodgirlscompany

UppaBaby Vista

Ook de UppaBaby Vista kan van mono naar duo en tweelingwagen worden omgebouwd. Met adapters, bijpassende wiegjes of gewoon een duozitje verander je deze kinderwagen in een handomdraai tot de versie die het beste bij jouw gezin past. Groot voordeel is dat de grote boodschappenmand in duo stand nog steeds goed bruikbaar is.

uppa-baby-vista2_de-leukste-duowagens-baby-peuter_goodgirlscompany

 • UppaBaby Vista Mono € 1050,-
 • Vista duo € 1315,-
 • UppaBaby Vista tweeling € 1315,-

phil-teds-promenade_duowagens-tweelingwagens-voor-kinderen

Phil & Ted’s Promenade

Hij is lastig verkrijgbaar, maar de Phil & Ted’s Promenade is echt een prachtige kinderwagen met veel verschillende mogelijkheden.Geschikt als mono wagen waardoor je de beschikking hebt over een enorme boodschappenmand onderin. Naarmate je gezin groter wordt, koop je de duo kit en plaats je een stoeltje onderin.

phil-teds-promenade_beste-duowagens-voor-tweeling_goodgirlscompany

Maar zelfs met een tweeling is deze wagen een goede optie. En is het een van de weinige kinderwagens waarbij je 2 wiegjes van je af kan laten kijken.

 

easywalker-harvey_goodgirlscomany_mono-duo-twin-kinderwagens_de-beste-duo-kinderwagens

Easywalker Harvey

Jarenlang had Easywalker een sidebyside duowagen, maar voor hun nieuwste model de Harvey hebben ze toch gekozen voor een wagen waarbij de stoeltjes achter elkaar zitten. En daarmee is het ook een hele veelzijdige kinderwagen geworden. Eentje die je zowel als mono, duo en tweelingwagen kan gebruiken. Met een aangepaste wieg, passen er twee wiegjes op het frame. Wel jammer dat je dan geen boodschappenmand meer hebt.

 • Easywalker Harvey v.a. € 649,99
 • Harvey Duo € 925,-
 • Easywalker Harvey Twin € 925,-
 • Extra zitje  €150,-
 • Extra wieg €150,-
 • Twin carrycot  € 150,-
 • uitbreidingsset € 125,-

mima-kobi_ervaringen_goodgirlscompany_duowagens-ook-geschikt-voor-tweeling

Mima Kobi

Als ik eerlijk ben is het design van de Mima Kobi niet aan mij besteed. Vooral in de duo stand met reiswieg vind ik de afstand tussen de stoeltjes erg klein. Maar aan de andere kant kan ik me helemaal voorstellen dat sommige mensen hier wild van worden want het is inderdaad nogal een bijzondere wagen die je niet zomaar over het hoofd ziet. Hij heeft alle features om hem van mono naar duo en twin om te bouwen. En het strakke design blijft.

 • Mima Kobi Mono € 1099,-
 • Mima Kobi Duo € 1316,
 • Mima Kobi Twin € 1438,25

babystyle-egg-kidnerwagen_goodgirlscompany_duowagens-kinderwagen-voor-een-tweeling

Babystyle Egg

De Babystyle Egg is alles waar de design bewuste ouder van gaat watertanden. Een strak vorm gegeven kinderwagen met een mooie vorm. De wagen maak je compleet met de aanvullende bekleding die het een luxe uitstraling geven. Persoonlijk ben ik deze wagen nog nooit op straat tegen gekomen, maar voor sommige ouders is dat juist een pre.

 • Babystyle Egg Mono v.a. € 939,- (wandelwagenszitje ) € 1198,- met wieg
 • Babystyle Egg Duo € 1178,-
 • Babystyle Egg Twin € 1437,-

mountain-buggy-duet_goodgirlscompany_de-beste-duo-kinderwagens

Mountain Buggy Duet

Mountain Buggy kende ik van naam en dan vooral als tweelingwagen. Toen ik zwanger was van Miss B kreeg een kennis een tweeling. Zij liep dus met deze robuuste wagen. Maar ook dit merk heeft zichzelf verder ontwikkeld. Ik was dan ook blij verrast om te zien dat de Mountain Buggy Duet ook het concept van mono, duo en twins omarmt. Waardoor ook deze kinderwagen super veelzijdig is voor gezinnen die uitbreiden of misschien wel verrast worden door de komst van een tweeling. Bijzonder aan de Montain Buggy Duet is dat hij even breed is al de Urban Jungle. Terwijl deze laatste geschikt is voor 1 kind.

 • Mountain Buggy Duet mono € 749
 • Mountain Buggy Duet duo € 948
 • Mountain Buggy Duet Twin € 1147

De mooiste duowagens

De nieuwste duowagens koop je op de groei. Als mono voor als je een kindje heb en met een paar adapters of uitbouwkits bevestig je makkelijk een duozitje. Deze nieuwe inline duowagens zijn van alle gemakken voorzien.

de-beste-duowagens-voor-peuter-en-baby_goodgirlscompany

Stokke Crusi

Stokke heeft niet echt een kinderwagen voor als je een tweeling verwacht. Jammer, maar wie weet komt dat ooit nog. De Stokke Crusi is het type kinderwagen dat je kan kopen voor wanneer je een baby verwacht als je nog een peuter hebt. In dit ontwerp klik je de wieg bovenop vast waarna je het oudste kindje naar beneden verhuist. Is het jongste kindje al groot genoeg om in het nestje onderin te zitten? Dan verhuis je de oudste naar het bovenste zitje. Van dit soort kinderwagens moet je houden. Hij heeft een grote boodschappenmand, maar deze functie verdwijnt zodra het kinderzitje erin zit. Bovendien geef ik zelf de voorkeur aan luchtbanden boven plastic of schuim.

 • Stokke Crusi, € 999,-
 • Stokke Crusi duo zitje €299,-

de-mooiste-duowagens_phil-teds-vibe_goodgirlscompany

Phil & Teds Vibe

Phil en Ted’s waren een van de eerste merken die zich begonnen te specialiseren in duowagens voor baby’s en peuters. De Phil & Ted’s Vibe is echt een begrip. Inmiddels zijn er vele nieuwe designs, maar Phil & Ted’s blijft trouw aan de basis ouders de best mogelijke kinderwagen bieden die berekent is op gezinsuitbreiding.

 • Phil & Ted’s Vibe Mono € 803,-
 • Phil & Ted’s Vibe Duo € 947,95

Tweelingwagens

Tussen tweelingwagens en duowagens zit wel degelijk verschil. Niet elke duowagen kun je namelijk gebruiken met twee baby’s. Velen bieden de optie tussen een wieg en een stoeltje, maar het is niet vanzelfsprekend dat er op een duowagen automatisch twee wiegjes passen.

abc-design_zoom-duowagen_goodgirlscompany

ABC design Zoom duowagen
De ABC Design Zoom duowagen is een kinderwagen met vele mogelijkheden om 2 kinderen van dezelfde of verschillende leeftijden te vervoeren. Je kan de wagen opbouwen met 2 babyautostoeltjes, 2 reiswiegen of 2 buggyzitjes of een combinatie van 2 verschillende zitjes.  De duowagen wordt standaard geleverd met de twee buggy zitjes, zodat je heerlijk kunt wandelen met de kinderen.
 • Zoom duowagen € 699,-
 • Zoom tweelingwagen € 999,-

Al met al is het een hele lijst geworden. Tijdens het schrijven, ontdekte ik steeds meer leuke en gavere merken. Dus wie weet komt er ooit nog wel eens een update. Maar op dit moment is dit de meest ultieme lijst met de beste duowagens voor een baby en peuter of tweeling. Zoals je ziet, loont het bij de aanschaf van een kinderwagen rekening te houden met dat je eventueel in de nabije toekomst wilt uitbreiden. De nieuwste duowagens koop je op de groei en zijn een investering voor later.

Ik begrijp heel goed dat niet iedereen een ruim budget heeft. Maar in dit blog ben ik echt voor kwaliteit gegaan om jullie een ervaring zoals ik destijds had te besparen. Het loont natuurlijk altijd om even op Marktplaats te kijken.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!