Persoonlijk Tags

De Babynamen Tag

22 april 2015

Ik ben al weer 34 weken zwanger. In deze laatste 6 weken, ben ik druk bezig de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten. Nesteldrang kan ik het niet noemen. Maar eerder een pragmatisch regeren is vooruitzien. De babykamer is klaar, de wieg, de babyuitzet is grotendeels uitgewassen en we hebben een voornaam bedacht.

Voor mijn derde dochter vond ik het belangrijk om een voornaam te kiezen die ook bij haar oudere (half)zussen past. We zijn dan misschien wel een samengesteld gezin, met verschillende achternamen maar al mijn kinderen hebben dezelfde moeder. Mijn oudere dochters hebben 4 namen waarvan de eerste een Engelse is. Ook baby nummer 3 zal in lijn hiermee 4 namen krijgen. Welke dat is, houd ik nu nog even geheim. Over een aantal weken lees je het en leg ik de gedachte er achter uit. Bij collega Mommy blogger Joyce vond ik de Babynamen Tag.

Deze heb ik voor je ingevuld. Hier en daar heb ik wat afgevallen namen verwerkt want de voornaam voor het kleine missy moet nog even geheim blijven. Veel leesplezier en succes met gokken… .

1. Noem je top drie babynamen en één minder leuke babynaam uit de namen top 20 (SVB populaire namen)
Dat is lastig. Ik ben juist helemaal geen SVB top 10 fan. Ik vind er niks aan. Er zijn miljoenen voornamen! Elke ouder wil uniek zijn en doet geheimzinnig over de naam, maar op de een of andere manier komen ze allemaal op hetzelfde uit. Bij mijn dochters in de klas zie ik het ook regelmatig. Er wordt dan een eerste letter van de achternaam achter geplakt waardoor je dan Sem. K of Sem H. heet. Maar goed, voor deze ene keer zal ik een naam uit de SVB top 10 van 2014 kiezen.
Leuk voor jongens: Levi, Finn, Max
Leuk voor meisjes: Evi, Mila, Isa
Niet leuk: Ruben, Noa

2. Wat vind je leuke tweelingennamen? jongen/jongen, meisje meisje en jongen/meisje
Elijah & Judah
Bowie & Bella
Hazen & Ezra

3. Zou jij je voornaam en/of achternaam willen veranderen?
Nee hoor. Ik ben best tevreden met mijn voornaam. Hij is uniek maar ook weer niet té en mijn achternaam is prima.

4. Stel je voor je hebt vier kinderen, geslacht maakt niet uit, geef ze ieder een voornaam met dezelfde beginletter
James, Jackie, Jordin en Jackson.

5. Favoriete babynaam geïnspireerd door de natuur
Rivers voor een jongen en Wynter voor een meisje.

6. Favoriete babynaam geïnspireerd door een plaatsnaam
Avonlea, het is een fictieve plaatsnaam uit de boeken van Lucy Maud Montgommery. Maar als kind verslond ik de boeken Anne of Green Gables.

7. Top 3 jongensnamen
1. Saint
2. Elijah
2. Rivers

8. Top 3 meisjesnamen
1. Isla
2. Saoirse
3. Celestine

9. Had je als kind of ver voor de zwangerschap een favoriete babynaam?
Ja, voordat Miss G. werd geboren stond de naam alvast voor het moment dat ik ooit een dochter zou krijgen. Tijdens haar zwangerschap had ik dan ook geen enkele moeite om een voornaam te verzinnen. De tweede keer, duurde langer. Maar na het kijken van de film Sisterhood of the Traveling Pants, viel het kwartje. Deze derde keer was ik echt blanco. Mijn man noemde een naam. Nu hebben wij allebei een hele andere voorkeur qua namen. Ik vind een heleboel namen gewoon écht niet leuk. Maar met deze kon ik wel leven. Het was niet meteen van “Ja, die moet het worden!” Maar na maanden had ik nog steeds niet echt het aha-moment. Dus pragmatisch als ik ben, dacht ik “Als wij het allebei wel een aardige naam vinden, waarom dan ook niet?” Zo hakte ik de knoop door.

10. Noem je favoriete babynaam met 3 letters
Liv.

11. Een dubbele voornaam die je mooi vind
Anna-Victoria.

12. De leukste kindernaam of kindernamen uit je familie
Die heeft mijn jongste dochter, tenminste dat vind ik. Uniek en lekker pittig. Het past ook echt bij haar en het levert vaak leuke gesprekken op.

13. Leuke babynaam geïnspireerd door een maand of seizoen
Autumn-May

14. Noem een uniseks babynaam
Skyler

15. Weet je een leuke site met babynamen?
Nameberry.com vind ik zelf een handige site. Hier kun je lekker overzichtelijk op thema, letter of geslacht zoeken. Ook handig vind ik dat hij je meer namensuggesties geeft. Als je op een bepaalde naam zoekt, krijg je daar onder ook “Mensen die zoeken op Arabella vinden deze namen ook leuk….” Zo krijg je een handig overzicht. Bij mij klopt het vaak wel. Daarnaast vind ik de site van Vernoeming.nl ook erg leuk. Hier kom je hele grappige namen tegen en verbaas je je soms over de namen die ouders hun kinderen geven.

  • Reply
    De naam Chloé - GoodGirlsCompany
    24 mei 2015 at 15:46

    […] dat mijn man een voorkeur had voor jaren 80 namen. Toen hip tegenwoordig hopeloos gedateerd. In de Babynamen Tag onthulde ik al een beetje mijn […]

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Een kijkje in ons leven