Kinderkamer Spelen

De 10 beste (IKEA) poppenhuis hacks

14 oktober 2016
poppenhuis-hacks_goodgirlscompany

Zelf een poppenhuis maken moeilijk? Nee, hoor niet met de kallax, Billy boekenkast of zelfs een plantenkas. Ik laat je de 10 beste poppenhuis hacks zien waarmee je in en handomdraai verschillende meubelstukken omtovert tot een leuke poppenhuis voor je dochter.
Een veel gehoorde klacht over IKEA is dat iedereen het heeft. Stiekem klopt dat natuurlijk ook wel een beetje. Van een hele inrichting of toch alleen maar een schilderijtje voor de kinderkamer in elk Nederlands huishouden vind je waarschijnlijk we een object. Maar dat hoeft geen eenheidsworst te zijn. Steeds vaker laten creatievelingen op internet zien hoe zij hun meubels aanpassen aan hun eigen style en deze hacks worden met veel trots op internet gedeeld. Terecht want er zitten leuke exemplaren bij.

10x de beste poppenhuis hacks

Dit poppenhuis werd van een witte IKEA Billy boekenkast gemaakt. Er werd een schuin dak op gemaakt zodat het echt op een huis lijkt. Met een stukje achterwand, verf en restjes behang of gekleurd karton krijgt elke kamer zijn eigen look.

Ook deze mag niet ontbreken in onze beste poppenhuis hacks. Een oude keukenkast en heel veel geduld en liefde van papa was er nodig om dit om te toveren tot een poppenhuis van formaat. Ikzelf houd erg van dit soort subtiele kleuren. Ook al is het dan ene groot huis door het subtiele kleurgebruik past het heel goed zou ik dit zo beneden in onze woonkamer zette.

No Title

No Description

Ook met de Ikea Lekman bak kan je wat anders doen dan spullen in opbergen. Beplak 2 wanden met stevig karton, stop er miniatuur meubeltjes in en je hebt een leuke woonkamer voor een poppenfamilie. Combineer meerder opbergbakken bij elkaar en dan heb je een heel woonhuis.

Dat je een boekenkast makkelijk tot poppenhuis kan ombouwen weet je nu wel. Maar ben je niet zo behendig om zelf een dak te maken? Of vind je het daardoor meteen zo groot en lomp worden? Probeer dan eens om de bovenste verdieping met wat tape te maken. Zo krijgt het poppenhuis ook makkelijk een vaste plek in de (woon) kamer.

Wederom een poppenhuis gemaakt van een Billy boekenkast. Door het blauw en de de lime groene kleur krijgt het poppenhuis een hele frisse uitstraling. Wil je het wat minder opvallend hebben, dan kies je natuurlijk voor minder felle kleuren.

Ook dit leuke poppenhuis gemaakt door 101 woon ideeën laat zien dat je met het juiste plakplastic en een Ikea kastje binnen 2 uur een poppenhuis kan maken.

Geen zin om zelf creatief te knippen en plakken? Het Duitse Limaland maakt stickers om zelf je IKEA meubels mee te pimpen.

Zelfs wanneer je maar heel minimalistisch washi tape gebruikt om de omtrekken van een huis te schetsen, heeft dat een leuk effect.

Men nemen een plantenkas, wat vilt, meubeltjes, veel geduld en VOILA een soort van big brother huis zonder privacy voor de poppenkindertjes van je dochter is zo gemaakt. Het grote voordeel is dat de bewoners nooit zullen klagen over de lichtinval.

sandrabrundell.se

2019 Copyright. All Rights Reserved. The Sponsored Listings displayed above are served automatically by a third party. Neither the service provider nor the domain owner maintain any relationship with the advertisers. In case of trademark issues please contact the domain owner directly (contact information can be found in whois).

Dit poppenhuis gemaakt van het bovenstuk van een Hensvik kast vind ik ook erg leuk. Om het geheel wat lichter te maken, zou ik persoonlijk wel voor lichtere kleuren gaan, maar goed niet iedereens smaak ik hetzelfde.

Welke van deze bovenstaande poppenhuis hacks zou je zelf makkelijk kunnen toepassen?

Pin it

Poppenhuis hacks

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Evi G Huys
  8 december 2016 at 11:46

  Ze zijn allemaal erg leuk. Ik sla dit bericht zeker op, want hopelijk gaan we tegen haar volgende verjaardag ook aan de slag, want mama wil een poppenhuis, hahaha.

 • Reply
  Ilse Verhoeven
  15 oktober 2016 at 14:44

  Wij hebben een poppenhuis gekocht voor de verjaardag van de meisjes deze zomer, nadat ik het kringloopwinkel gevalletje het begeven had.
  Die van de Billy boekenkast zou ik kiezen, moest ik er één zelf willen maken.

 • Reply
  Lori (Mama's Jungle)
  14 oktober 2016 at 21:59

  Wat een leuk artikel ! Wat ook gaaf is, is een eigengemaakt boomhuis voor popjes. Van wat takken en platte boomschijven. Maar das niet ikea 😉

 • Reply
  Jess
  14 oktober 2016 at 17:58

  oooohhhh! Die van de oude keukenkast is prachtig (ik zie alleen niet hoe dat een keukenkast was). Die wil ik!
  Superleuk, ik heb het alvast gesaved! Die is zo leuk en waarschijnlijk goedkoper dan eentje kopen.

 • Reply
  Cassandra
  14 oktober 2016 at 13:57

  wat een super leuke ideeën zeg! vind dat met dat tape ook wel slim bekeken. Oh ik kan niet wachten om zelf aan de gang te gaan voor een poppenhuis!

 • Reply
  Sjoukje - meergeldminderstress.nl
  14 oktober 2016 at 13:44

  Wat een briljante ideeën zeg! Lijkt me heel leuk voor mijn kleutertje!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]