Interieur Lifestyle

10 x gouden Ikea hacks

11 maart 2017
Gouden-Ikea-hacks-Malm-hacks-GoodGirlsCompany

Als je goud met de juiste kleuren combineert, ontstaat er een heel stijlvol interieur. Ik verzamelde 10 gouden Ikea hacks voor je om verliefd op te worden en mee aan de slag te gaan.

 Vroeger was goud een kleur van overdaad. Het was, schreeuwerig, protserig en deed je denken aan de overdadige rococo en renaissance paleizen die je her en der in het buitenland aantreft. Maar goud kan ook heel stijlvol zijn. Ik vind het mooi dat naast Scandinavische minimalisme ook de warme kleuren van metalen omarmt worden. Rose, goud en brons zijn prachtige kleuren die met de juiste accessoire een interieur net dat beetje extra geven. En waar kun je dan beter beginnen dan bij de welbekende Ikea meubels. Iedereen heeft ze. En dat is wat ook een beetje saai begint te worden. Maar met wat verfspray, verf en folie geef je er je eigen draai aan.

10 x gouden Ikea hacks

Ikea-Kallax-goud-GoodGirlsCompany

bron

De Ikea Kallax. Wat kan ik daar over zeggen? Dit multifunctionele meubelstuk bouw je gemakkelijk om tot poppenhuis. Maar hij is ook heel geschikt om van wat goud te voorzien. De basis is heel eenvoudig. Wit zonder al te veel poespas. Maar door de tussenschotten goud te spuiten en dit ook terug te laten komen op de buitenkant is het een prachtig pronkstukje geworden.

Gouden-Ikea-kastje-GoodGirlsCompany

bron

Onze lijst met gouden Ikea hacks bevat heel wet kastjes. Maar het ene kastje is de andere niet. Officieel is dit de Ikea Rast. Een goedkoop grenenhouten kastje van nog geen € 24,95.  Maar met wat witte verf, nieuwe handgrepen en spray paint ziet heeft dit kastje echt een upgrade ondergaan.

lamp goud

bron

Op het kastje moet natuurlijk ook een mooie bijpassende lamp komen te staan. Met wat tape en spray paint maak je zelf deze mooie gouden lamp.

Een paar simpele planken worden met een beetje spray paint geweldig. Heel verfijnd en leuk om je servies op te zetten.

gouden-ikea-hacks-GoodGirlsCompany

bron

Goud kan natuurlijk ook gewoon heel subtiel zijn. De poten en de rest van het frame van dit witte bureau zijn bewerkt met wat goud spray verf. Deze Ikea hack is perfect voor iemand die goud op een subtiele manier in haar interieur wil verwerken. Het resultaat past in elke kamer.

Nog meer Gouden Ikea hacks

gouden-kas-GoodGirlsCompany

bron

Ik. Heb. Deze. Kas. Nodig. Ook al weet ik 100% zeker dat dreumes hem van de tafel trekt en het binnen de kortste keren in duizend scherven op de grond licht. Kijk dan! Hij is gewoon te schattig.

Opnieuw een make over van het welbekende Ikea Malm kastje. De met goud bespoten O’verlays geven dit kastje een Griekse touch. Eigenlijk ben ik nooit zo’n fan van zoveel overdaad, maar door de rest van het interieur subtiel te houden, zou deze gouden Ikea hack ook voor jou kunnen werken.

Mooi goud is niet lelijk. Dat bewijst deze stijlvolle lamp. Houd de rest rustig en de lamp is een echte eye-catchter.

Ik blijf bij de Ikea Malm. Is het niet prachtig wat je met een beetje goudfolie doen kan? De tussenschotjes zijn beplakt. Heel subtiel, maar kijk een snaar het effect. Dat is wat telt. Het geeft een instant vintage touch aan dit meubelstuk van Ikea en maakt het meteen heel erg eigen.

gouden-Ikea-kast-GoodGirlsCompany

bron

Pastelkleuren gecombineerd met goud zijn de ideale combinatie. Het geeft dit interieur een zachte vrouwelijke touch. Ik houd er wel van.

Liefs Josan

En waar pak jij binnenkort de gouden spray paint voor?

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Stephanie
  15 maart 2017 at 07:21

  Wat een leuke hacks! Ik heb ook een aantal Ikea meubels gehackt thuis, maakt het zoveel meer eigen C:

  • Reply
   Josan
   15 maart 2017 at 21:07

   Ah gaaf! Ik vind het inderdaad ook een stuk leuker dan de standaard meubels.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]