Lifestyle

Daten als alleenstaande moeder

28 januari 2016
Daten als alleenstaande moeder-GoodGirlsCompany-daten met kinderen

Veel mensen gaan daten omdat ze dat zelf willen. Of onder druk van de omgeving. Ik ook. In mijn geval werd druk uitgeoefend door een wezentje van nog geen 2 turven hoog. “Mammie, die meneer die daar zit, daar word jij zeker niet verliefd op hé?” vroeg mijn destijds vijfjarige dochter. Ze wees zo onopvallend mogelijk in zijn richting. Ik antwoordde verschrikt en hoopte van harte dat hij haar niet gehoord had.

Gelukkig was ‘die meneer’ diep verzonken in zijn tijdschrift. Ik was 1 jaar vrijgezel en dat was een doorn in het oog van mijn oudste dochter. Niet zo lang daarvoor had ze mij geïrriteerd verteld dat het te lang duurde. Omdat ik haar in eerste instantie niet meteen begreep, beet ze mij afkeurend toe “Jij doet er zo lang over. Met jou duurt het zo lang voordat jij nu eindelijk eens een nieuw vriendje hebt…” In 1 klap was ik genezen van mijn koudwatervrees. Als je vijfjarige dochter jou gaat koppelen, is dat niet best. Tijd om de wondere wereld van het online daten te ontdekken.

De regels van het online daten

Als gescheiden moeder met 2 kinderen, was daten best wel een uitdaging. Ik had al sinds mijn tienerjaren een serieuze relatie gehad. En was nooit het type meisjes dat van vriendje naar vriendje vloog. Daardoor miste ik ook een heel stuk dating ervaring. Gelukkig kan je tegenwoordig online daten. Lekker anoniem op een site je profiel aanmaken, fotootje erbij, tekst met wat je zoekt en klaar ben je. Tenminste, dat dacht ik. Pas later leerde ik dat je als vrouw geen (intelligente) tekst hoeft te schrijven. Daar kijken mannen toch niet naar. Ook zit niet iedereen op een datingsite omdat ze een relatie willen. Al zetten sommige mannen in hun profiel dat  ze graag contact willen, stiekem willen ze je gewoon negeren. Maar de regels van het online daten zou ik snel genoeg ontdekken.

De 7 type mannen die je op datingsites aantreft

Naast ongeschreven dating regels, heb je ook te maken met type mensen. Of in mijn geval, 7 type mannen die je op datingsites aantreft. Omdat ik een vrouw ben en hetero, beschrijf ik mijn ervaring met mannen. Maar mocht een man dit lezen, voel je vrij om mij te vertellen of vrouwen ook zo zijn.

De seksueel-gefrustreerde-man

Echt, hé er zijn mannen die in hun eerste mailtje aan je al over je ondergoed beginnen. En niet omdat ze willen weten of je wel elke dag een schone aantrekt. Er zijn ook mannen die zichzelf meteen uitsluiten doordat ze in de categorie ongemanierd ranzig vallen. De eerste paar keren dat mij dit overkwam, was ik verbaasd. Doen mensen dat bij offline daten ook in het eerste gesprek? Op den duur, leerde ik profielen blokkeren en ongenode gasten te weren.

De ik-accepteer-geen-nee-man

Ik heb het dus over de man die omdat hij een poging doet contact te leggen, denkt dat hij recht op je heeft. Noem het naïef, maar ik dacht altijd dat zo’n datingsite bedoeld was om vrijblijvend contact te leggen. En bij een klik mogelijk wat af te spreken. Maar dat is het niet. Een persoon was zo boos dat ik hem afwees. Ik kon echt niks van zijn mail maken.
Nu bleek bij bestudering van zijn profiel dat hij heel zwaar dyslectisch was. Kan gebeuren. Ik begreep hem nu al zo moeilijk, dus stuurde ik een beleefd berichtje terug dat ik geen interesse had. Zoals sommige lezers van je blog denken alles van je te weten, wist hij ook wel wat voor een soort vrouw ik was. Of de man die net zo oud was als mijn vader en een zoon van mijn leeftijd had. Ook hem begreep het niet.

De ik ik-blijf-lekker-vaag-man

Stille wateren diepe gronden. Tenminste dat zegt het spreekwoord. Maar op een datingsite is dat dus niet zo. Die man die zo lekker mysterieus is zodat je geboeid blijft? Trust me, dikke kans dat hij eigenlijk ook gewoon niks te zeggen heeft.

De ik-negeer-jou-man

Na weken digitaal kiekeboe spelen op elkaars profiel, verzamel je al je moed en zeg je een keer ‘hoi’. Vanaf dat moment negeert hij je. En je zal nooit weten waarom.

De wanhopige-nu-of-nooit-man

Van die mannen bij wie het afdruipt dat ze wanhopig zijn. Of je nog een kind wilt. Of je wilt verhuizen? Eh zullen we gewoon eerst eens kopje koffie drinken en dan verder kijken?  

De ik-ben-nog-niet-over-mijn-ex-heen man.

Hoef ik niks over te zeggen denk ik. Behalve; niet aan beginnen.

De alleen-nog-een-vrouw-man

Hij weet wat hij wil. Sterker nog hij heeft zijn hele leven al uitgestippeld. En die van jou ook, want zo is hij. Schatje hoor. Alleen een beetje jammer wanneer je net zoals ik liever samen nadenkt over de toekomst. Zo een kwam ik er ook tegen. In de eerste mailwisseling liet hij weten dat hij dominee wilde worden. Een keer raden wie de rol van domineesvrouw op zich mocht nemen. Nu vond ik Whitney Houston in de Preachers Wife een super rol spelen, maar ik weet een ding zeker; het is niet mijn roeping! Ik zou er heel slecht tegen kunne als ik een voorbeeldfunctie moest vervullen.

Dan heb ik het helemaal nog niet gehad over de talloze mannen die je op een botte manier afwijzen omdat je al kinderen hebt. “Kinderen moet je zelf maken, niet van een ander hebben”. Stomme opmerking. Vooral omdat ik vaak niet eens de eerste was die contact legde.  Jij zit niet op mijn kinderen te wachten? Wie zegt dat zij op jou zitten te wachten?!

Daten als alleenstaande moeder was niet onmogelijk. Soms was het pijnlijk, dan weer ongemakkelijk en soms ook uiterst hilarisch en beschamend. Morgen vertel ik je over drie disaster dates. Iets over afritsbroeken en hoe je iemand een blauwtje laat lopen in het park.

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

 • Reply
  Nina
  28 januari 2016 at 21:56

  Ik ben zó benieuwd naar je verhalen, Josan! En wat kunnen sommige mensen (mannen) vreselijk zijn als je vertelt dat je moeder bent, zeg.

  • Reply
   Josan
   28 januari 2016 at 22:02

   Dank je wel Nina, ja het verbaasde mij ook.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]