Fashion Girls Outfit

GIRLS OUTFIT: Casual werkkleding

15 februari 2017
Dag-pyjama-hallo-werkkleding-GoodGirlsCompany

Nu ik weer werk, heb ik ook weer werkkleding nodig. De pyjamabroek hing ik aan de wilgen en ik kocht weer een heleboel nieuwe rokken en blazers in. Ik heb dan niks met mantelpakjes, maar toch draag ik eerder een rok dan een broek.

Werkkleding shoppen-bij-Sans-Online-GoodGirlsCompany

Als je een aantal weken terug op een willekeurig tijdstip op donderdag- of vrijdagmiddag bij ons aanbelde, was de kans vrij groot dat je mij in een pyjama aantrof. Het was niet zo dat ik dan pas uit bed kwam. Mijn dochters zijn van nature ochtendmensen wat betekent dat we vaak om 7 uur al in de woonkamer zitten. Maar dit waren mijn blogdagen. Vandaar dat de pakketbezorger me vaak genoeg volledig opgemaakt maar in pyjama aan de deur trof. Of hij moet gedacht hebben dat ik een luie huisvrouw ben, of dat ik net uit nachtdienst kwam. Als hij überhaupt al zin had om iets van mij te denken natuurlijk.

Simplicity
I am not bossy

Casual kleding versus Werkkleding

Maar das war einmal. Die dagen liggen al weer bijna een maand achter mij. Mijn kledingcollectie is naast casualkleding aangevuld met werkkleding. Bij mij zit daar best wel verschil in. In mijn vrije tijd draag ik namelijk gewoon spijkerbroeken ( met gaten maar die zijn er niet modieus in gemaakt), sweaters met teksten zoals “I’m not bossy I am the boss” en T-shirts met grappige teksten. Tenminste dat vind ik. Ook wurm ik mij vaak genoeg in een tutu, hot pants met zwarte panty of iets anders waardoor de postbode of collectant aan mij vraagt “Hallo meisje, is je moeder thuis?”

“Mammie dat ziet er toch gewoon uit als een ordinaire romper?!”

Wees gerust het is nog niet het niveau ‘Hotter dan mij daughter’ hoor. Maar het is wel zo dat ik niet standaard moederkleding draag. Als er al zoiets bestaat natuurlijk. Ook mijn dochters schamen zich nog niet voor mij. Maar ze hebben wel bedenkingen. Toen ik ook eindelijk met de trend mee ging om een kanten body als kleding te dragen, was het mijn middelste dochter die gewoon doodleuk opmerkte “Mammie dat ziet er toch gewoon uit als een ordinaire romper?!” Kinderen en dronkaards vertellen de waarheid. Terwijl mijn kinderen dat doen, nemen ze geen blad voor de mond.

Rose gold casual elegance
The struggle is real

 

Werkkleding voor een meisjesmeisje

Nu ik weer werk, valt het mij op dat ik vaker een rok dan een broek draag. Ook jurken vind ik ideaal. Ik ben dan ook echt een meisjesmeisje. Als ik eerlijk ben, bezit ik ook helemaal niet zoveel broeken. Waarschijnlijk heeft dat ook te maken met mijn lengte. Ik ben niet zo groot en bijna elke broek die ik in de winkel pas, moet wel vermaakt worden. Ik ben toch iets meer van ready to wear. Wat ik koop, wil ik eigenlijk ook gelijk kunnen dragen. Zonder dat het eerst vermaakt of ingekort moet worden. Bij de meeste rokken en jurkjes heb ik dat probleem niet. Maat 34 is prima en maat 36 ook. Ik weet alleen dat een maxi-jurk of rok tricky is. Maar of een knielange rok nu bij mij op enkel of op kuitlente komt, daar lig ikzelf niet wakker van.

De zwarte kokerrok bestelde ik eerst in maat 34. Drie zwangerschappen later, doet het me deugd dat deze maat mij niet meer past. Maar oudste dochter past hem wel. Zij heeft hem al ingepikt. Binnenkort gaan we ongetwijfeld wel een keer gezellig twinnen. Ook de strikblouse vind ik leuk. Een klassieker die nooit uit de mode raakt. Het vest leek in de webshop zalmroze, maar is in het echt wat meer oudroze. Mooie kleur en de warme omslagsjaal maakt de outfit  helemaal af.

A girl should be two things

Wat zit er in mijn werktas?

Naast mijn outfit, sleep ik ook dagelijks een tas mee naar het werk. Momenteel heeft hij de kleur marsala en zitten er gouden accenten op. Eigenlijk kan hij bij een heleboel kleuren, maar hij past perfect bij mijn winterjas.

Zoals je op de moodboards ziet, vind ik  make-up en geurtjes ook onder een outfit vallen. Voor mij is een outfit namelijk niet compleet zonder. Mijn dagelijks geur is toch wel Lovestory van Chloé. Kan ook niet anders als je een dochter met die naam hebt. Die doe ik allen ‘s ochtends op de rest van de dag gebruik ik body mists. En ik ga ook eigenlijk niet zonder make-up de deur uit. Daar maak ik ‘s ochtends tijd voor. Meestal heb ik een no-make up look, ik ga voor nude tinten. Maar zoals we allemaal weten, juist in zo’n look gaat de nodige make up en tijd zitten. Mijn dagelijkse make-up routine bestaat uit een foundation van MAC (Once you go MAC), concealer (dag donkere kringen) en banana powder (holy grail anders ga ik glimmen).  Eye-liner mét wing  en mascara. En dat alles afgewerkt met een highlighter (gives me live). Naast mascara slingert er op de bodem van mijn tas altijd wel een make-up kwast. Meestal  en van Real Techniques. Oh en verder natuurlijk een portemonnee met wat kleingeld, en mobieltje.

Hoe zit jouw werkkleding er uit? Zit er een verschil tussen je werkkleding en casual kleding?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Mama Challenge Zomerse outfit of the day - GoodGirlsCompany
  29 juli 2017 at 10:30

  […] ik werk draag ik meestal nette kleding, hakken en vooral make-up. Maar als ik op vakantie ga, ben ik daar dus erg makkelijk mee. Ik ben […]

 • Reply
  Anita Willems
  15 februari 2017 at 10:54

  Ik moet hoognodig nieuwe kleding. zowel voor op kantoor als thuis! Er zit wel verschil in mijn kleding werk-thuis, maar de stijl is wel ongeveer hetzelfde. Momenteel is de stijl: armoeiig hahaha
  Mooie moodboards heb je gemaakt en jij staat er ook weer gekleed op!

 • Reply
  Sylvia
  15 februari 2017 at 10:32

  Dit zou ikzelf ook allemaal aantrekken! Dat zwarte jurkje en de roze blazertje en trui?love it. Helaas voor mij op dit moment alleen maar om van te dromen. De aankomende jaar nog niet nodig maar zodra de kleine naar school gaat en ik weer ga solliciteren dan ga ik ook helemaal los??

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  15 februari 2017 at 09:14

  Ik werk thuis maar kleed me altijd aan. Je zult mij dan ook nooit in pyjama aantreffen, want dan voel ik me zo lamgeslagen meteen. Mijn huiskleding is tegelijkertijd mijn werkkleding en ik draag altijd rokken. Ik heb niet eens broeken : )

  Ik vind je blouseje erg leuk op de foto. Heel gekleed en keurig!

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ⭐SMILE⭐ Het is weekend! In de afgelopen weken heb ik de tandarts vaker gezien dan mij lief was. Zowel Bailey als Chloe moesten een kies trekken. 😱 Maar het is gedaan en ik ben er trots op hoe goed beide meiden het deden en dat we nu weer verder kunnen. ❤ Nu ikzelf nog aanstaande maandag.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
Ben jij ook bang voor de tandarts?⁣
⁣
#tandarts #momblogger⁣
#related #momblog #mommyblog #mamablogger #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #motherhoodrising #dailyparenting #ig_motherhood #uniteinmotherhood #parenthood #momsofinstagram #mommyhood #mommylife #instamom #thepursuitofjoyproject #magicofchildhood
 • ⭐️It’s beginsignaal to look a lot like christmas⭐️ Het maakt niet uit hoe crappy ik me ook voel van kerst kitsch wordt ik echt mega blij. Stiekem hoop ik zelfs op sneeuw ⛄️ ❄️ dit jaar #christmasdecor #christmas #kerstboom #kerst #kerstdecoratie #kerstmis #kerstcadeau
 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless

Dit zijn wij!