Fashion Girls Outfit

GIRLS OUTFIT: Casual werkkleding

15 februari 2017
Dag-pyjama-hallo-werkkleding-GoodGirlsCompany

Nu ik weer werk, heb ik ook weer werkkleding nodig. De pyjamabroek hing ik aan de wilgen en ik kocht weer een heleboel nieuwe rokken en blazers in. Ik heb dan niks met mantelpakjes, maar toch draag ik eerder een rok dan een broek.

Werkkleding shoppen-bij-Sans-Online-GoodGirlsCompany

Als je een aantal weken terug op een willekeurig tijdstip op donderdag- of vrijdagmiddag bij ons aanbelde, was de kans vrij groot dat je mij in een pyjama aantrof. Het was niet zo dat ik dan pas uit bed kwam. Mijn dochters zijn van nature ochtendmensen wat betekent dat we vaak om 7 uur al in de woonkamer zitten. Maar dit waren mijn blogdagen. Vandaar dat de pakketbezorger me vaak genoeg volledig opgemaakt maar in pyjama aan de deur trof. Of hij moet gedacht hebben dat ik een luie huisvrouw ben, of dat ik net uit nachtdienst kwam. Als hij überhaupt al zin had om iets van mij te denken natuurlijk.

Simplicity
I am not bossy

Casual kleding versus Werkkleding

Maar das war einmal. Die dagen liggen al weer bijna een maand achter mij. Mijn kledingcollectie is naast casualkleding aangevuld met werkkleding. Bij mij zit daar best wel verschil in. In mijn vrije tijd draag ik namelijk gewoon spijkerbroeken ( met gaten maar die zijn er niet modieus in gemaakt), sweaters met teksten zoals “I’m not bossy I am the boss” en T-shirts met grappige teksten. Tenminste dat vind ik. Ook wurm ik mij vaak genoeg in een tutu, hot pants met zwarte panty of iets anders waardoor de postbode of collectant aan mij vraagt “Hallo meisje, is je moeder thuis?”

“Mammie dat ziet er toch gewoon uit als een ordinaire romper?!”

Wees gerust het is nog niet het niveau ‘Hotter dan mij daughter’ hoor. Maar het is wel zo dat ik niet standaard moederkleding draag. Als er al zoiets bestaat natuurlijk. Ook mijn dochters schamen zich nog niet voor mij. Maar ze hebben wel bedenkingen. Toen ik ook eindelijk met de trend mee ging om een kanten body als kleding te dragen, was het mijn middelste dochter die gewoon doodleuk opmerkte “Mammie dat ziet er toch gewoon uit als een ordinaire romper?!” Kinderen en dronkaards vertellen de waarheid. Terwijl mijn kinderen dat doen, nemen ze geen blad voor de mond.

Rose gold casual elegance
The struggle is real

 

Werkkleding voor een meisjesmeisje

Nu ik weer werk, valt het mij op dat ik vaker een rok dan een broek draag. Ook jurken vind ik ideaal. Ik ben dan ook echt een meisjesmeisje. Als ik eerlijk ben, bezit ik ook helemaal niet zoveel broeken. Waarschijnlijk heeft dat ook te maken met mijn lengte. Ik ben niet zo groot en bijna elke broek die ik in de winkel pas, moet wel vermaakt worden. Ik ben toch iets meer van ready to wear. Wat ik koop, wil ik eigenlijk ook gelijk kunnen dragen. Zonder dat het eerst vermaakt of ingekort moet worden. Bij de meeste rokken en jurkjes heb ik dat probleem niet. Maat 34 is prima en maat 36 ook. Ik weet alleen dat een maxi-jurk of rok tricky is. Maar of een knielange rok nu bij mij op enkel of op kuitlente komt, daar lig ikzelf niet wakker van.

De zwarte kokerrok bestelde ik eerst in maat 34. Drie zwangerschappen later, doet het me deugd dat deze maat mij niet meer past. Maar oudste dochter past hem wel. Zij heeft hem al ingepikt. Binnenkort gaan we ongetwijfeld wel een keer gezellig twinnen. Ook de strikblouse vind ik leuk. Een klassieker die nooit uit de mode raakt. Het vest leek in de webshop zalmroze, maar is in het echt wat meer oudroze. Mooie kleur en de warme omslagsjaal maakt de outfit  helemaal af.

A girl should be two things

Wat zit er in mijn werktas?

Naast mijn outfit, sleep ik ook dagelijks een tas mee naar het werk. Momenteel heeft hij de kleur marsala en zitten er gouden accenten op. Eigenlijk kan hij bij een heleboel kleuren, maar hij past perfect bij mijn winterjas.

Zoals je op de moodboards ziet, vind ik  make-up en geurtjes ook onder een outfit vallen. Voor mij is een outfit namelijk niet compleet zonder. Mijn dagelijks geur is toch wel Lovestory van Chloé. Kan ook niet anders als je een dochter met die naam hebt. Die doe ik allen ’s ochtends op de rest van de dag gebruik ik body mists. En ik ga ook eigenlijk niet zonder make-up de deur uit. Daar maak ik ’s ochtends tijd voor. Meestal heb ik een no-make up look, ik ga voor nude tinten. Maar zoals we allemaal weten, juist in zo’n look gaat de nodige make up en tijd zitten. Mijn dagelijkse make-up routine bestaat uit een foundation van MAC (Once you go MAC), concealer (dag donkere kringen) en banana powder (holy grail anders ga ik glimmen).  Eye-liner mét wing  en mascara. En dat alles afgewerkt met een highlighter (gives me live). Naast mascara slingert er op de bodem van mijn tas altijd wel een make-up kwast. Meestal  en van Real Techniques. Oh en verder natuurlijk een portemonnee met wat kleingeld, en mobieltje.

Hoe zit jouw werkkleding er uit? Zit er een verschil tussen je werkkleding en casual kleding?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Anita Willems
  15 februari 2017 at 10:54

  Ik moet hoognodig nieuwe kleding. zowel voor op kantoor als thuis! Er zit wel verschil in mijn kleding werk-thuis, maar de stijl is wel ongeveer hetzelfde. Momenteel is de stijl: armoeiig hahaha
  Mooie moodboards heb je gemaakt en jij staat er ook weer gekleed op!

 • Reply
  Sylvia
  15 februari 2017 at 10:32

  Dit zou ikzelf ook allemaal aantrekken! Dat zwarte jurkje en de roze blazertje en trui?love it. Helaas voor mij op dit moment alleen maar om van te dromen. De aankomende jaar nog niet nodig maar zodra de kleine naar school gaat en ik weer ga solliciteren dan ga ik ook helemaal los??

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  15 februari 2017 at 09:14

  Ik werk thuis maar kleed me altijd aan. Je zult mij dan ook nooit in pyjama aantreffen, want dan voel ik me zo lamgeslagen meteen. Mijn huiskleding is tegelijkertijd mijn werkkleding en ik draag altijd rokken. Ik heb niet eens broeken : )

  Ik vind je blouseje erg leuk op de foto. Heel gekleed en keurig!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]