Games en apps Spelen

Zoek de sokken met Crocs’ socks!

3 november 2019
review Crocs Socks_Kroks sokken_the Millennialmom

Crocs’ socks! van BS Toys is een leuk spelletje voor peuters en kleuters van BS Toys. Met spelelementen van Memory en Lotto leren kinderen spelenderwijs het verschil tussen links en rechts. Zoek Krok’s sokken maar let goed op of het patroontje klopt en of het een linker of rechter moet zijn. Lukt het jou om een paar sokken bij elkaar te vinden?

Vandaag is de laatste dag waarbij je stemmen kan op speelgoed dat genomineerd is voor Speelgoed van het jaar. Daarom plaatsen we op de valreep nog deze review online van het spelletje Crocs’ socks. Dit leuke actiespel is genomineer din de categorie 4 & 5 jaar. Door op het speelgoed te stemmen, maak je bovendien zelf ook kans om het te winnen. Stemmen kan hier.

Speelgoed van het jaar 2019

Crocs Socks BS Toys genomineerd voor Speelgoed van het jaar

Crocs Socks BS Toys genomineerd voor Speelgoed van het jaar

Speelgoed voor kinderen van 4 en 5 jaar

Vadertje en moedertje spelen. Maar ook de dokter of de tandarts nadoen is een favoriete bezigheid. De meeste kleuters hebben een grote fantasie en het speelgoed voor deze leeftijd komt daaraan tegemoet. Ook kan je beginnen met het spelen van eenvoudige spelletjes.

De mening van de jury

Crocs Socks BS Toys genomineerd voor Speelgoed van het jaar

Kaartjes met krokodillen

Krok’s Sokken is een leuk gezelschapsspel waarbij goed kijken en reactiesnelheid belangrijk zijn. De spelers krijgen een plaatje te zien van Krok (een alligator) met maar één sok aan. Op tafel liggen een groot aantal kleurrijke plaatjes van sokken met allemaal verschillende patronen (links- en rechts georiënteerd). De kinderen moeten zo snel mogelijk de passende sok erbij zoeken. Als ze denken het kaartje met de juiste sok gezien te hebben, dan proberen ze die zo snel mogelijk op te pakken met een ‘plopper’ (gootsteenontstopper/stokje met een zuignap eraan).

Crocs Socks BS Toys_review_The Millennial Mom

Kinderen moeten dus snel details waarnemen in het grotere totaalplaatje. Het vraagt om visueel scannen, waarnemen van visuele details, patroonherkenning, spiegelen en het ontwikkelen van een efficiënte zoekstrategie en daarnaast snel reageren, of juist jezelf afremmen als je ziet dat je toch niet het goede plaatje probeert vast te zuigen (‘inhibitie’). De combinatie van de plopper en het snel reageren zorgt voor veel hilariteit. De spelers moeten wel redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Kinderen die een stuk jonger zijn dan de anderen zullen zelden een kaartje te pakken krijgen en kunnen dan gefrustreerd raken.

Inhoud verpakking

Kroks sokken BS Toys review

 • 24 verschillende gekleurde sokkenkaartjes
 • 24 kaartjes met krokodillen
 • 4 ploppers

Specificaties

 • Leeftijd: 4+
 • Spelers 2 tot 4
 • Speelduur 20 minuten
 • Verkoopadviesprijs: € 16,95

Richt zich op

 • behendigheid
 • reactiesnelheid
 • waarnemen visuele details
 • spiegelen
 • ontwikkelen efficiënte zoekstrategie

Kleurwedstrijd

Kleur en win speelgoed! De kleurplaat kun je hier downloaden en inkleuren. Veel plezier met kleuren!

Dit vonden wij er van

review Crocs Socks_Kroks sokken_the Millennialmom

Ik testte Crocs’ socks samen met mijn 4 jarige dochter Chloe. Het is namelijk gemaakt voor haar leeftijd. Ik was benieuwd of ze het begreep en er snel mee uit de voeten kan. Dat alles bleek het geval. Kroks sokken wordt snel opgepakt. Er zijn namelijk ook niet zoveel spelregels. Het is een kwestie van snel de kaartjes voor je op de grond of tafel scannen en dan toeslaan. Iets waar mijn kleuter beter in is dan ik. Bloedfanatiek pikte ze telkens de kaartjes voor mijn neus weg.

Ook mijn tieners wilden zich wel aan een aantal potjes wagen. Waar Chloe van mij wint in reactiesnelheid verliest ze soms van haar zussen. Wat goed is. Ik vind het namelijk belangrijk dat mijn kinderen ook leren om met hun verlies om te gaan. En zeker mijn kleuter wil altijd winnen. Ze vindt het lastig als iemand anders beter is en gaat dan valsspelen. Momenteel speel ik dus verschillende spelletjes waardoor ze leert dat ze niet altijd de beste kan zijn. En haar gedrag leert reguleren ook dat is opvoeden en spelletjes kunnen je daar spelenderwijs bij helpen.

Zowel Chloe als Grace en Bailey vinden Crocs’ socks een leuk spelletje om te spelen. Vooral omdat het lekker snel gaat en er veel actie is. De winnaar kan elke ronde anders zijn.

Voordelen

 • de prijs
 • niet moeilijk
 • tijdsduur
 • iedereen kan tegelijkertijd spelen
 • goede manier om peuters/kleuters te leren met verlies om te gaan

Nadelen

 • zuigkracht ploppers werken niet altijd even goed

Te koop

Andere genomineerd Speelgoed:

review Crocs' Socks!

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]