Engeland Europa Travel

Cotehele, Oud Engels landgoed aan de Tamar River

1 mei 2018
Uitstapje Cotehele House aan de Tamar River

Tussen Tavistock en Callington ligt het landgoed Cotehele. Een middeleeuws landhuis in Tudor stijl. Naast het huis, kun je op het landgoed ook nog een watermolen, tuinen en de Tamar rivier zien. Een leuk uitstapje met kinderen en zelfs als je geen geld uit wilt geven, kan je genieten.

Als je in Engeland bent, besef je steeds meer dat we in Nederland amper nog echte natuur hebben. Dus natuur die daar van oorsprong was en niet kunstmatig aangelegd. Momenteel verblijven we in Tamar Valley. Een groene vallei in Cornwall met aan de oostkant het uitgestrekte Dartmoor National Park.

cotehele discovery centre

Op weg naar Cotehele

Na een autoreis van meer dan 7 uur had ik de volgende dag niet meteen allerlei activiteiten gepland. Een beetje tegen mijn natuur in, maar ik wilde mijzelf wat rust gunnen. Leuk, in theorie maar dan moet je niet met 3 kinderen in je eentje op vakantie gaan. Tegen de middag waren de kinderen de rust al zat, hadden we gezwommen en kon je van hun gezichtjes aflezen “What else?”

In ons vakantiehuisje is een grote opbergdoos met allerlei activiteiten in Devon en Cornwall. Aangezien Cotehele dichtbij ligt, besloten we dat hier ons eerste zelfstandige tripje naar toe zou gaan. Mijn moeder had me wel gewaarschuwd voor de smalle landweggetjes waar geen 2 auto’s naast elkaar kunnen rijden. Maar als je er eenmaal op zit, kan je ook niet zomaar omkeren. Dus raceten we met 95 kilometer per uur naar beneden in de hoop geen tegenliggers tegen te komen. Dat deden we wel. Een aantal zelfs. Dan zit er niks anders op dan achteruit tegen de helling omhoog te rijden. In de hoop bij een stukje weg te komen waar het breder is, zodat jullie elkaar kunnen passeren. De eerste keer zit je met zweet in je handjes, maar op den duur word je er beter in. Of vindt men het te lang duren waardoor zij naar achteren gaan en jij er met knalrood hoofd langs kan rijden… .

Cotehele-Cornwall-uitstapjes

Edgecumbe house

Cothele bestaat uit verschillende onderdelen zoals The Edgecumbe house, The Cothele Quay, tuinen en watermolen. The Edgecumbe house is een landhuis uit de middeleeuwen. Het interieur werd samengesteld tussen 1750 en 1860. De familie koos er bewust voor meubels die een nostalgische sfeer uitademen zodat ze herinneren aan lang vervlogen tijden.

Het huis is gebouwd in tudor stijl en heeft maar liefst 4 verdiepingen. De Edgecumbe familie was maar liefst 600 jaar eigenaar van het huis. Binnenin leer je van alles over hoe zij leefden, de geschiedenis en kan je je vergapen aan hun kunst- en antiek voorraad.

cotehele Quay- discovery centre

Cotehele Quay- Shamrock-GoodGirlsCompany

Cotehele Quay

Je kan naar de Cothele Quay lopen maar als je geen zin hebt om op de terugweg weer naar boven te moeten, neem je de auto. Dat deden wij ook en deze keer kwamen we geen tegenliggers tegen. De Cothele Quay is eigenlijk een soort dock. Als je geluk hebt, kan je de Shamrock zien. Deze volledige gerestaureerde boot werd in 1899 in Plymouth gemaakt. Wij hadden dat geluk niet. Maar er is een theehuis. Hier kan je terecht voor een hapje en drankje.

Ook vind je er het Discovery Centre. Een klein museum waar je van alles leert over de geschiedenis van Tamar Valley. En waarom koper, tin en arseen zo belangrijk was voor deze regio. Kinderen vinden het geweldig om stenen in het water te gooien. Beetje rond sjouwen aan de waterkant.

Cotehele Quay

Cotehele Mill-GoodGirlsCompany

Prijzen, parkeren en openingstijden

Zoals je hierboven kon lezen, kan je bij Cotehele House verschillende dingen dien. Daarom hebben de verschillende plekken ook variërende openingstijden. Het landgoed is in principe van zonsopkomst tot zonsondergang te bezoeken. Dus ook perfect als je een foto wilt van de golden hour in Tamar Valley. Echt adembenemend zoals de zon boven de vallei staat.

 • Cothele House 11:00 – 16:00
 • The Edgcumbe  10:00 – 17:00
 • Barn Restaurant 10:00 – 17:00
 • Shop, art & craft gallery, plant sales 10:00 – 17:00

Je kan op een parkeerplaats bij het landgoed je auto kwijt. Ben je een lid van de National Trust dan is dat gratis. Maar er is een parkeerautomaat aanwezig waar je met kleingeld een kaartje kan kopen en die kan scannen.

Cotehele natuurspeeltuin

Als je een kaartje koopt, kan je het huis, de tuinen en de molen bekijken. Maar als je daar geen zin in hebt: het landgoed is gratis. Maak een wandeling, loop naar de Cotehele Quay, laat de kinderen spelen in de speeltuin en strijk neer in het karakteristieke theehuis.

 • Adult                                                      £11.60
 • Child                                                      £5.80
 • Family (1 volwassene + 3 kinderen)   £29.00

Kijk voor actuele tarieven op de website

Adres

St Dominick PL12 6TA, Engeland

Ook leuk om te lezen:

Cotehele

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨JONGENS MAMA✨ Yep jullie hadden gelijk. Een jongetje is leuk. Niet omdat ik al 3 dochters hen en het hoog tijd werd. Maar omdat dit kereltje gewoon zo super schattig, lief, vrolijk en op zijn eigen manier zichzelf is. 
.
.
.
#babyboy #babyboyclothes #cutebabies #cutebabys #babyboy💙 #mamablogger #mama #mommylife #baby #babyboy #emsearmuffs @emsforkids #mixedandhappy
 • ✨EERSTE WERKWEEK✨ Daar zit ik weer: op het sociaal domein. Nadat ik 1 jaar thuis zat. Ik kan me nog goed herinneren dat een voormalig wethouder die ik ondersteunde zei dat het verschil tussen werken en thuiszitten is dat je als je werkt, er weer onderscheid is tussen werkdagen en het weekend. Yep dat gevoel heb ik nu ook. Voor mij is het nu weekend. Lekker met baby knuffelen. Eindelijk de rest van de verhuisdozen uitpakken en Netflixxen. Mijn eerste werkweek zit erop. Ik moet mijn ritme nog een beetje vinden. Maar het is leuk en interessant.
.
.
. #ambtenaar #mama #mamablogger #girlbosses #girlboss #mama #weekend #ambtenaarzijnisoké #ambtenaarlife #sociaaldomein #haiti🇭🇹 #haiti #melaninpoppin #melaninbeauty #melanin #melaninqueen #melaninmagic #bgm #athomewithchichi #iamchichi #stayhome #stayhomestaysafe
 • ✨Eerste werkdag✨ Novan is precies 5 maanden oud en gaat vandaag voor het eerst naar de kdv. Een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het natuurlijk mijn vierde kind. Aan de andere kant, is hij ook nog zo klein 😭 Gelukkig is hij in goede handen. Dezelfde lieve leidsters die 4 jaar lang met veel liefde voor Chloé gezorgd hebben, gaan dat nu voor hem doen 💖 Vond jij het ook een dubbel gevoel toen je weer ging werken?
.
.
. .
#babyboy #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Zo daar ben ik weer! Na een hele lange tijd stilte. Een kind krijgen, verhuizen en een nieuwe baan slokten best veel van mijn tijd op. En Okay ik ben gewoon niet zo’n instagrammer. Langzaam maar zeker beginnen de verhuisdozen leeg te raken. En nu ik in een grote-mensen-huis woon, heb ik ook planten 🌱 Spannend want de laatste keer dat ik actief voor een plant zorgde en hem in leven hield is ruim 12 jaar geleden 🙈Hands up als jij ook altijd alle plantjes om zeep helpt #girlboss #pink #melaninbeauty #melaninpoppin #melaninqueen #weavehairstyles #momlife #momsofinstagram #mamablog #mamablogger #plants #plantjes #plantgirl #iamchichi #athomewithchichi #stayhome
 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness

Dit zijn wij!