Europa Uitstapjes met kinderen video en vlogs Wales

Conwy Castle bezoeken met kinderen: Kijkje in Edwards duurste kasteel

28 mei 2019
ervaringen Conwy Castle met kinderen

In de geschiedenis van Wales spelen kastelen een belangrijke rol. Ze forte werden gebouwd om vandaar uit oorlog te voeren, maar ook te verdedigen. Ook Conwy Castle kent een roemrijke geschiedenis. Al was het alleen maar omdat dit het duurste kasteel is dat Edward ooit bouwde.

Video Conwy Castle

In onderstaande video zie je hoe ik samen met de kinderen een speurtocht deed. We moesten 12 zwaarden zoeken die op verschillende plekken in het kasteel verborgen zijn. Een leuke activiteit waarmee je ook meteen door het hele kasteel dwaalt.

Klik hier als je de video niet goed kan zien

stadsmuren Conwy bezienswaardigheden The Millennial Mom

De stadsmuren van Conwy

Bezienswaardigheden Conwy

Of je nu van kastelen houdt, of niet een bezoek aan het stadje Conwy is zeker de moeite waard. Het plaatsje ligt aan de gelijknamige rivier en heeft verschillende toeristische bezienswaardigheden. Zoals het beeldbepalend kasteel, maar ook de stadsmuren die daarbij horen.

Bezienswaardigheden Conwy Wales

Kleinste huisje Verenigd Koninkrijk

De kade van Conwy waar je ook het kleinste huisje van het Verenigd Koninkrijk vindt

Verder vind je hier nog een aantal bijzondere gebouwen. De eerste is Plas Mwar dat zich op nog geen 5 minuten lopen vanaf het kasteel bevindt. Plas Mawr is een van de best bewaarde Elizabethaanse huizen. En het tweede is Quay House. Het kleinste huis van  het Verenigd Koninkrijk. Het kleine rode huisje bevindt zich aan de kade. Bezoekers kunnen binnen kijken. Voor volwassenen is dat £1.00 en voor kinderen 50p .

Conwy Castle bezoeken met kinderen The millennial Mom

souvenirwinkeltje Conwy Castle

Verder kan je er souvenirs kopen in het aangrenzende winkeltje. Of -als je geluk hebt en het is niet te druk- neerstrijken op een van de bankje die uitkijkt over de baai. Dan heb je nog Bodysgallen Hall met zijn middeleeuwse wachttoren.En als laatste nog Aberconwy House. Een Middeleeuws koopman huis uit de 14de eeuw. Kort samengevat: In Conwy kunnen liefhebbers van geschiedenis en cultuur hun hart ophalen.

Conwy Castle The Millennial Mom

Conwy Castle

Conwy Castle is het kasteel waar Edward I het meeste geld aan uitgaf. En dat zie je terug in de bouw ervan. Het kasteel is vanaf grote afstand te herkennen. Ondanks dat het bouwwerk vele honderden jaren oud is, verbleken de moderne architectuur van de kolossale hangbrug, spoorbrug en doorgaande weg erbij. Het fort is uitstekend bewaard gebleven en torent hoog uit boven de Conwy. De rivier die in de diepte beneden voorbij buldert.

alles wat je moet weten voor een bezoek aan Conwy Castle met kinderen

Openingstijden en prijzen Conwy Castle

kastelen van Wales Conwy Castle The Millennial Mom

Vanaf de toren heb je een adembenemend uitzicht over  het stadje Conwy, de baai en de bergen. Sommigen zeggen dat Conwy Castle een van Edwards mooiste verdedigingsforten in Wales is. En ik moet zeggen: ze hebben geen ongelijk.

alles wat je moet weten over uitstapje Conwy Castle

Onze ervaringen

Nadat ik de Wales explorer pass had laten zien aan de balie en Conwy Castle er op genoteerd was mochten we naar binnen. Buggy’s en kinderwagens kunnen niet mee het kasteel in. Er zijn verschillende smalle trappen waar hij niet op kan. Deze moet je tegen een muur zetten achter de receptie. Dus als je Conwy Castle samen met je kinderen bezoekt en je hebt een kind dat nog niet lopen kan, neem dan een drager mee. Kinderen mogen een speurtocht doen. Wij probeerden de 12 zwaarden te vinden die her en der in het kasteel verstopt waren. Dit hield mijn meiden wel even zoet.

reisblog the millennial mom Conwy Castle

Conwy Castle LLandudno

Zwaarden zoeken tijden een speurtocht door Conwy Castle

Vanaf de verschillende torens krijg je een fraai uitzicht over het hele kasteel. Als je net zoals ik last heb van hoogtevrees is het een behoorlijke uitdaging omdat je bijna overal wel de diepte in kan kijken. Ouders met kinderen wordt geadviseerd om deze goed bij de hand te houden en voorzichtig te zijn. Veel Welshe en Britse ouders hadden hun peuters en kleuters aan zo’n tuigje. Er zijn wel hekjes langs de leuning, maar hier kunnen kinderen met gemak doorheen dus laat kleine kinderen vooral niet zelf alleen ronddwalen.

Conway Castle

De Engelsen noemen Conwy trouwens Conway

Openingstijden en prijzen

Conwy Castle is dagelijks geopend van 1 maart tot 39 juni 10:00 tot – 17:00 uur. Meer informatie vind je hier. Omdat Conwy Castle vlakbij Plas Mawr ligt kan je een gezamenlijk ticket kopen. Hieronder geef ik een overzicht van de prijzen in april 2019. Waar een ** achter staat is de toegangsprijs in combinatie met een bezoek aan Plas Mawr.

  • Volwassenen – £9.90 / £12.10**
  • Familie kaarten – £28.90* / £35.10** (voor 2 volwassenen en maximaal 3 kinderen)
  • Cadw leden – gratis
  • Mensen met een beperking   – gratis
  • Kinderen(Aged 5-17) / Ouderen en veteranen £6.00 / £7.30**

Wij konden beide locaties gratis bezoeken omdat we in Beaumaris Castle al een Cadw explorer pas hadden gekocht. Hier vind je daar mee informatie over.

Adres Rose Hill St, Conwy LL32 8AY

Andere leuke uitstapjes in Noord-Wales

Vakantie inspiratie nodig? Pin it!

Conwy Castle vakantie inspiratie

Conwy Castle vakantie inspiratie

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]