Baby Moeder & Kind

Conflicten met het consultatiebureau | 10 reden om mij te haten

18 november 2015
Conflicten met het consultatiebureau

Vanaf de kraamweek tot aan het vierde levensjaar zit je vast aan het consultatuebureau. onze relatie is nog maar 6 maanden oud. Toch heb ik al verschillende conflicten met het consultatiebureau.

Als ik eerlijk ben had ik nooit problemen met het consternatiebureau. Met nadruk op had. Ik ben naar een andere wijk verhuisd. Dus kreeg ik ook een ander consultatiebureau. En daar ging het dus fout. Inmiddels heb ik verschillende conflicten met het consultatiebureau.

Conflicten met het consultatiebureau

Niet alle medewerkers zijn rotte appels. Er is een enkeling die niet deugen wil. Zoals de chagrijnige vrouw die de afspraken moet maken. Daar heeft ze op voorhand al geen zin in. Meestal is haar taak om de groeicurve van mijn baby in kaart te brengen. Schedelomtrek, toegenomen gewicht en de lengte. Daarna kruipt ze weer ongeïnteresseerd en nors achter het beeldscherm van haar computer.

Fijn! Want ik houd niet van beleefdheidspraatjes. Zeker niet als iemand er zo overduidelijk geen zin in heeft. Tijdens het eerste bezoek aan het consultatiebureau liet ze mij gewoon 10 minuten middenin de ruimte staan. En iedereen weet: daar is het warm. Uiteindelijk was ik assertief genoeg of misschien was het wel geïrriteerd genoeg om te vragen of ik nu naar huis kon. Dat bleek niet zo te zijn, liet ze toen weten. Het aansluitende gesprek met de arts was ook al niet zo’n succes.

Die moeder…

De keer daarop volgende keer kwam ik de ruimte binnen en ving een gesprek op die niet voor mij bedoeld was. Wel hoorde ik nog net de verwijzing ‘die moeder’. Helaas viel de deur niet iets te hard achter mij in het slot. hierdoor stopten de abrupt en kon ik ze niet meer afluisteren. De chagrijnige medewerker van de vorige keer, stak haar hoofd even buiten de open deur. Ze  keek mij onaangenaam verrast aan. Ging vervolgens vlug naar binnen waar het gesprek verstomde. Die kut moeder? Dat bleek ik te zijn en ik had zojuist het geroddel over mij verstomd.

Het mag gezegd worden: mijn consultatiebureau en ik zijn niet de beste vriendjes. Ik had al verschillende conflicten met het consultatiebureau. En eerlijk? Dat kan ik ze ook niet kwalijk nemen. Ik zal je even 10 redenen geven waarom ze mij haten.

10 reden om mij te haten

Vergeet af te bellen

Ik doe het niet eens express! Maar soms schiet het er gewoon bij in. Niks aan te doen, volgende keer beter. Maar relatietechnisch werkt dit natuurlijk niet zo lekker bij het consultatiebureau.

Bel niet terug voor een afspraak.

Druk, druk druk en oh ja, ik moet nog een afspraak maken. Maar op mijn vrije dag hol ik van hot naar her en vergeet ik het weer. Volgende week…weer hetzelfde geval. Ja en dan gaan zij dus bellen en een afspraak voor je inplannen op een moment dat je echt absoluut zeker weten niet kan. En die afspraak vergeet ik dan weer af te bellen. Snap je het nog?

Blijf afspraken verzetten

Hebben ze een keer voor mij een afspraak gemaakt die ik niet vergeten ben af te bellen, kan ik niet

Ik kom te vroeg

Dat is altijd nog beter dan te laat. Behalve als het een dag te vroeg is. Niemand zit er op te wachten dat ik 24 uur eerder langs kom.

Doe aan Co-slapen

Inderdaad, mijn baby slaapt bij mij in bed. Maak ik mij niet druk om. Voordat ze 18 is, zal ze echt wel vrijwillig mijn bed hebben verlaten. Overigens begint ze vaak aan het begin van de nacht in haar wieg, maar halverwege als ik moet voeden. Ik verenig graag het nuttige met het aangename. Ze heeft een heel mooi veilig plekje bij mij. Maar op het consultatiebureau zijn ze er geen fan van.

Bijvoeding is dat nodig?

Ik miste mijn laatste afspraak diegene waarin ze je informeren over bijvoeden. Dit is mijn 3de kind. Het is een slecht excuus als ik beweer die informatie nodig te hebben om haar van een fruit- of groentehapje te voorzien. Maar ik ben er dus gewoon nog niet aan begonnen. Ze vindt gepureerd fruit niks. Dus waarom zou ik?

Zit niet te wachten op ongevraagd advies. Bij een derde kind begin je als  ouders minder druk te maken. Die andere twee doen het ook en dat heb jij ‘em toch maar mooi geflikt. Als ik vragen heb, stel ik ze wel. Maar ongevraagd advies zit ik dus niet op te wachten.

wil raply’en. Mijn andere dochters kregen gepureerd voedsel. Grotendeels zelf gemaakt. Dit is mijn laatste kans om een kind vertrouwd te maken via de kleintjesmethode of Raply. Dat ga ik dus ook lekker doen. Gewoon. Omdat het kan.

Geen kandidaat voor het allochtonenprogramma

Zodra je een kleurtje hebt of in een bepaald niet Westers land bent geboren zijn er speciale programma’s voor je. Heel leuk. Maar ik pas. Okay? Snappen ze niet, ik zou er baat bij hebben. Ik snap het niet dat mensen serieus denken dat ik hier op zit te wachten.

Laat mij bij de GGD verwijderen als ik het zat ben

Mijn oudste dochter was te licht. Ja, ze heeft de lengte van haar vader en mijn gewicht. Ik ben ook geen zwaargewicht. Hoef ik niks voor te doen. Maar omdat we niet aan de gemiddelden voldeden kon ik dus elk half jaar naar het jeugd gezondheidszorgbureau. Werd ik niet blij van. Vond ik zinloos. Dus liet ik weten dat ze mij er wel uit mochten halen. Ik was er wel klaar mee….

Zoals je ziet, hebben mijn consultatiebureau en ik en uitdagende relatie. Wie weet hoe prachtig deze zich nog ontwikkelt. Hoe is de band met jouw consultatiebureau? Welke reden heeft jouw consultatiebureau om jou te haten?

Heb jij ook conflicten met het consultatiebureau? Hoe pak jij dit aan?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

 • Reply
  Is het verplicht om naar het consultatiebureau te gaan?
  6 april 2017 at 06:01

  […] dit jaar ga ik niet meer naar het consultatiebureau. Ik kan een heleboel redenen opsommen waarom het consultatiebureau mij haat. Maar eigenlijk zijn we op goede voet uit elkaar […]

 • Reply
  TGSBB
  30 november 2015 at 16:34

  Haai Josan!
  Waarom wil je nu rapley doen? Zie je veel verschil bij je kids die gepureerd hebben gekregen? xx Tewa

 • Reply
  Stylish Mom
  18 november 2015 at 19:55

  Haha tja het consultatiebureau. Iedereen heeft er weer andere ervaringen mee. Wij hebben tot nu toe een voorbeeldig kindje die alles volgens de norm en curve doet dus wij hebben geen klagen 😉 Oh en ik krijg altijd een dag van tevoren een smsje dat we morgen een afspraak hebben. Altijd handig!

 • Reply
  Nathalie
  18 november 2015 at 15:15

  Moet er stiekem erg om lachen….
  Ik had ook altijd een haat/liefde verhouding met het consultatiebureau!

  Wij zijn op een gegeven moment alleen nog maar voor de prikken gegaan, ik was er zo klaar mee. De oudste altijd te klein en gedoe, de jongste te grof, samen slapen inderdaad, laat beginnen met bijvoeding en lang door gaan met borstvoeding overal hadden ze wel een mening over die niet zo goed aansloot bij die van mij….

  Kortom, ik ben blij dat ik er klaar mee ben met mijn 5 en 8 jarige 😉

 • Reply
  Daantje
  18 november 2015 at 12:51

  Geen enkele reden 😉 Ik ben zo´n modelmoeder 😛 LOL

 • Reply
  Neelke | The Dutch Chronicles
  18 november 2015 at 11:59

  Ik ben zwanger, dus ik zal er met een paar maanden ook aan moeten geloven, maar tot nu toe hoor ik alleen maar slechte verhalen over dat consultatiebureau. Het woord protocol-nazi’s is al eens gevallen. Is het verplicht om heen te gaan? Kun je ook gewoon niet gaan? De naam consultatie-bureau doet vermoeden dat je daar terecht kan voor advies en vragen over je kinderen. Maar uit alle verhalen die ik hoor, heb ik eerder het idee dat het de andere kant op is: als je niet binnen hun protocollen en regeltjes past heb je een zware dobber aan ze. Eenrichtingsverkeer dus. (Zoals ik ook uit jouw verhaal op kan maken) Ik kan me voorstellen dat je daar als nieuwbakken moeder best onzeker over kan worden, terwijl je naar mijn idee ook gewoon moet vertrouwen op je eigen intuïtie.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!