Multiculturele opvoeding Spelen

Coloured Goodies

18 december 2016
Coloured-Goodies-donkere-poppen-Afrikaanse-kleding-GoodGirlsCompany

Coloured Goodies is een webwinkel waar je donkere poppen kan kopen.

Ik heb al vaker geschreven over hoe lastig het is om voor mijn dochters een pop te vinden waarmee ze zich kunnen identificeren. Daarmee bedoel ik een pop die een donkere huidskleur heeft. Net zoals mijn dochters. Kroeshaar in plaats van glad haar net zoals mijn dochters. Muliculturele samenleving of niet, in de meeste speelgoedwinkeld vind ik ze niet. Voor elk kind is het belangrijk om positieve rolmodellen te hebben. Voorbeelden waarmee ze zich kunnen identificeren en door wie ze geïnspireerd raken. Maar of Barbie nu een beetje dikker is, borstvoeding geeft of striae heeft ze promoot nog steeds een schoonheidsideaal die voor mijn dochters niet haalbaar is.

Coloured-Goodies-ik-wil-geen-hutspot-ik-wil-roti-GoodGirlsCompany

Coloured Goodies

Dat ik niet de enige moeder ben die hier tegenaan loopt, blijkt uit de verschillende blogs die ik er over schreef. Nog steeds wordt mijn site heel goed gevonden doordat het ouders door verwijst naar webwinkels waar wél poppen met een kleurtje verkrijgbaar zijn. Een van die winkels is Coloured Goodies. Het is ook meteen Nederlands eerste stenen winkel die alleen poppen met een bruine huidskleur verkoopt.

Coloured-Goodies-slabbetjes-Afrikaanse-kleding-GoodGirlsCompany

Eigenaresse Ellen Brudet is zelf een kind van een donker vader en blanke moeder. Haar moeder had dolgraag gezien dat ze als klein meisje met poppen speelde waarin ze zich herkende. Met realistische schoonheidsidealen. Maar helaas waren die toen nog niet verkrijgbaar. Inmiddels maakt ze de droom van haar moeder waar. Coloured Goodies verkoopt poppen, slabbetjes, rompertjes, poppenkleding maar ook wenskaarten waarin etniciteit een hoofdrol speelt. Zo kan je er bijvoorbeeld Afrikaanse kleding kopen, maar ook geboortekaartjes met een donkere baby. In plaats van Nijntje verkopen ze Nina. Het donkere vriendinnetje van Nijntje Pluis.

Coloured-Goodies-donkere-poppen-Afrikaanse-kleding-GoodGirlsCompany

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  elisabeth maria martina
  21 december 2016 at 12:04

  mooi pakket voor kleinzoon quinn

 • Reply
  Amanda
  19 december 2016 at 09:28

  Superleuke actie! Zelf heb ik het probleem ook ervaren vroeger. Ik doe aan deze actie mee voor mijn zoontje.
  Hij zou heel blij zijn met een pop die op hem lijkt.

 • Reply
  Kirsten bruns
  18 december 2016 at 23:38

  Ik ken u van de prachtige teksten , ze geven vele moed. Ik heb ze bij menig vrienden voorbij zien komen op tijdlijnen, vaak zo krachtig verwoord met een regenboog aan kleuren.
  De poppen vind ik geweldig, en ik hoop dat er nog vele poppenkinderen gaan worden geboren!!

 • Reply
  Rebecca
  18 december 2016 at 21:52

  Een bezoek naar de winkel stond sowieso al op ons lijstje na enthousiaste verhalen van Whitney! Wij zijn in blije verwachting van ons gemixte prinsesje??
  Ik kan natuurlijk niet anders dan mee doen aan deze toffe win actie! En nu duimen..

 • Reply
  Charissa Kemp
  18 december 2016 at 21:40

  Ook ik doe heel graag mee met de Coloured Goodies actie. Super om te winnen voor mijn prinses. Gaat ze super vinden.

 • Reply
  Sharon
  18 december 2016 at 21:27

  Doe heel graag mee! Ben super trotse tante van een prachtig nichtje en kan haar niet genoeg verwennen. En stiekem elke keer ook weer genieten als ik alle mooie spulletjes zie! Blijft jammer dat ik dit in mijn jeugd niet had, maar naar de toekomst kijken ben ik super trots op Ellen dat zij dit grote verschil voor mensen met een tintje heeft gemaakt

 • Reply
  Suzanne
  18 december 2016 at 21:26

  Zo gaaf de poppen en de winkel is ook helemaal super. En het is zo herkenbaar

 • Reply
  Anse
  18 december 2016 at 20:39

  Heel herkenbaar, de zoektocht naar donkere poppen! Mijn dochter is net 3,5 maanden in België. Ik adopteerde haar in Guinee. Ze is nu 4,5 jaar en het liefst wat ze doet, is met poppen spelen. Dus ik doe graag mee en dan heb ik een excuus om eens met haar naar Amsterdam te gaan!

 • Reply
  Marianne V
  18 december 2016 at 20:17

  Wij hebben hier ook net een zoektocht naar een Afrikaanse pop achter de rug. Ik dacht dat dat tegenwoordig niet zo moeilijk te vinden moest zijn maar eerst stuitten we op “zwarte” babypoppen die eigenlijk identiek waren als hun blanke variant maar waarvoor ze gewoon bruine vinyl gebruikt hebben. Terwijl wij dus eentje met een Afrikaanse morfologie èn kroeshaar wilden. Uiteindelijk hadden we een supermooie gevonden van Miniland bij prikmeteenrietje.nl maar… die knapperd was niet meer in voorraad. We hadden dan tenminste al wel een merk en hebben dan een minilandpop die ons beiden aanstond gevonden op een Franse site! De pop moet nog aankomen dus we wachten vol ongeduld af want we zijn hier heel nieuwsgierig ?

  Maar ik ga deze winkel zo meteen checken en deze komt zeker op onze to do list voor wanneer we eens naar Amsterdam gaan! Alvast bedankt voor de tip!

 • Reply
  Edwards
  18 december 2016 at 20:07

  Whoop whoop!! Leuke actie hoor voor mijn half Surinaamse kindjes.????????????

 • Reply
  Sherida
  18 december 2016 at 19:55

  Wauw….Dat is echt iets voor onze half-Surinaams jongedame??

 • Reply
  Alice
  18 december 2016 at 19:33

  Zooo! Supervet dit!
  Ik doe graag mee voor mn dochter. Ook al is ze heel blank, ik wil al jaren een blanke jongenspop en een andere kleur meisjespop voor haar.
  Omdat ook jongens krijgen in onze omgeving lichtelijk ondergewaardeerd wordt (understatement). Ik laat mijn kleine meid graag opgroeien met zo min mogelijk/geen vooroordelen richting een bepaald geslacht of huidskleur ❤

 • Reply
  Jikke
  18 december 2016 at 19:14

  Superleuke winkel lijkt me dat! Ik doe dus zeker mee met deze winactie. Als ik win heb ik meteen een leuk uitje voor de kerstvakantie

 • Reply
  Annemiek Visser
  18 december 2016 at 19:08

  Wat een goede actie. Ik wil je dit compliment geven omdat ik het eigenlijk met je eens bent. Het zijn ook schitterende poppen. Ik mag een zoontje opvoeden en zowel mijn man als ik zijn in Nederland geboren en hebben een Europees uiterlijk. Om die reden doe ik niet mee want ik gun de moeders (en vaders) die wel tegen dit probleem aanlopen de kans.

 • Reply
  Mariska giulianojazzlyna
  18 december 2016 at 18:42

  Wow wat goed. En wat een goed initiatief.
  Ik ben dan zelf blank en mijn man ook. En onze kids dus ook hihi. En 5och zou zelfs ik het leuk vinden dat ze met een donkere pop zouden kunnen spelen. Gewoon om te leren dat we allemaal er anders uitzien en toch hetzelfde kunnen zijn!! Net als poppen met rood haar of iets dergelijks.
  Ik denk dat ik mijn kinderen hier veel mee kan leren!!!

 • Reply
  Van Gaans
  18 december 2016 at 18:35

  Wauw wat ontzettend gaaf, ik had er geen idee van dat deze winkel bestond!
  Ik doe natuurlijk mee met deze te gekke winactie voor mijn prachtige bruine kindjes ?.

 • Reply
  lutske
  18 december 2016 at 18:16

  Dit vind ik wel heel gaaf! Ik heb zelf deze problemen nooit ervaren, want blank, en mijn dochters zullen deze problemen ook niet snel ervaren. Wel vind ik het heel belangrijk dat mijn kinderen breed opgevoed worden. Mijn zusje is geadopteerd en heeft een donkere huidskleur, mijn tante is getrouwd met een Surinaamse man en mijn neef en nicht hebben dus ook een kleurtje. Ook mijn vriendenkring is breed qua culturele achtergrond. Ik vind het niet meer dan normaal dat we ons allemaal goed voelen bij wie we zijn en opgroeien in een culturele diversiteit om zo respectvolle met alles en iedereen om te kunnen gaan.

 • Reply
  Michoe Emanuelson
  18 december 2016 at 18:07

  Ik heb zelf nooit stil gestaan bij de huidskleur van onze dochter, maar anderen doen dat wel. Dus misschien wel handig om het bespreekbaar te maken.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]