Persoonlijk

Co-ouderschap, wat merkt dreumes daar nu van

15 december 2016
Co-ouderschap-wat-merkt-dreumes-daar-nu-van-GoodGirlsCompany

Van fulltime moeder naar parttime moeder. En van 1 naar 3 kinderen. Dankzij co-ouderschap beleef ik het allemaal in 1 week tijd. Vroeger kreeg dreumes daar nog niet zoveel van mee, maar  ze wordt zich er steeds meer bewust van.

 Zoals ik al eerder schreef, was het na de geboorte van mijn kinderen natuurlijk nooit mijn droom om parttime moeder van ze te zijn. De eerste paar weken liep ik als een kip zonder kop rond wanneer mijn oudste dochters bij hun vader waren. Ik wist me geen raad met de extra tijd en het gebrek aan ritme. Ook was het gewoon veel te stil om mij heen.. Maar op den duur ging ik ook de voordelen van co-ouderschap inzien.

Co-ouderschap-dreumes-daar-nu-van-GoodGirlsCompany

Van fulltime moeder naar parttime moeder

Het zwaartepunt van de drukte ligt aan het begin van de week. Halverwege de week wordt het rustiger en heb ik altijd meer tijd voor mijzelf, Miss C en eventueel om te werken. Als je moeder bent, weet je dat je met kleine kinderen inde buurt altijd een heleboel losse eindjes hebt. Alles is geleende tijd en wanneer het nodig is, laat je je eigen dingen uit handen vallen. Zo gaat dat nu eenmaal. Toen Miss C nog niet geboren was, was dit het moment waarop ik altijd intensief aan mijn blog kon werken. Zag je de pakketbezorger denken “Loopt ze nog steeds in haar pyjama? Wat doet dat mens de hele dag?!” Nu ze er is, zijn het momenten waarop ik juist alle aandacht voor haar heb. Lekker samen naar de dierentuin, winkelen of boodschappen halen. Geluk zit hem in de kleine dingen.

Co-ouderschap dus wekelijks een wisselmoment

Vroeger maakte Miss C het wekelijkse wisselmoment niet zo heel bewust mee. Meestal had ze belangrijkere dingen te doen. Energie verzamelen door te slapen zodat ze mij middenin de nacht weer wakker kon houden. Maar die tijdens zijn gelukkig voorbij. Tegenwoordig is ze wakker en ziet ze haar zussen vertrekken om een paar dagen later weer terug te keren. Echt een besef van dagen heeft ze niet. Dus ik kan niet zeggen dat ze onrustiger wordt naarmate het afscheidsmoment dichterbij komt. Soms zwaait ze haar zussen uit en soms wil ze mee om ze weg te brengen. Meestal kan dat wel, soms niet en dan is het natuurlijk wel drama. Maar in de dagen dat ze afwezig zijn, merk ik niet dat ze zich anders gedraagt. Als derde kind is ze gewend om de aandacht te verdelen, maar vindt ze het ook heerlijk om alle aandacht te krijgen. Dus voor haar zijn die dagen als enigst kind ook wel even lekker. Wanneer ze een paar dagen weer met veel enthousiasme opgetild en geknuffeld wordt, is alles weer prima.

Co-ouderschap, wat merkt dreumes daar nu van?

Zo is het dus nu. Op dit moment. Ze is nog te jong om verlangen voor het raam te staan. De dage af te tellen. En misschien ook wel te jong om echt te weten wat missen is. Aan de andere kant kan het natuurlijk ook zo zijn dat ze het als vanzelfsprekend ziet. Het is altijd zo geweest. Al voordat ze geboren werd. Ooit kan ik haar uitleggen hoe het zit, maar op dit moment is ze daar nog te klein voor. Voor haar zijn haar zussen er wanneer ze hen nodig heeft. Zussen inderdaad want aan de term halfzussen doen we niet. Niet omdat ik dat nu zo graag wil of het eventueel kwetsend zou zijn, maar puur omdat de meiden het nu eenmaal niet zo ervaren. Voor hem is Miss C hun zusje omdat ze op hen lijkt, iets gladder krulhaar maar wel dezelfde moeder. En dat is het belangrijkste voor ze.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨Slaap kindje slaap✨ Overdag slaapt hij het liefst aan een stuk door. 🥰Ik heb geprobeerd dat ritme te doorbreken maar dan zit ik met een hele chagrijnige baby. Wel sliep hij toen de hele nacht door. Dus toch maar doorzetten of hem met rust laten?
.
.
.
#momlife #cutebabys #mixedandhappy #sleepwell #babyboy #baby #instacutebaby #dontgrowuptoofast #lethembelittle #mamablogger #mommyblogger #blogmama #dutchmom #haiti
 • ✨JONGENS MAMA✨ Yep jullie hadden gelijk. Een jongetje is leuk. Niet omdat ik al 3 dochters hen en het hoog tijd werd. Maar omdat dit kereltje gewoon zo super schattig, lief, vrolijk en op zijn eigen manier zichzelf is. 
.
.
.
#babyboy #babyboyclothes #cutebabies #cutebabys #babyboy💙 #mamablogger #mama #mommylife #baby #babyboy #emsearmuffs @emsforkids #mixedandhappy
 • ✨EERSTE WERKWEEK✨ Daar zit ik weer: op het sociaal domein. Nadat ik 1 jaar thuis zat. Ik kan me nog goed herinneren dat een voormalig wethouder die ik ondersteunde zei dat het verschil tussen werken en thuiszitten is dat je als je werkt, er weer onderscheid is tussen werkdagen en het weekend. Yep dat gevoel heb ik nu ook. Voor mij is het nu weekend. Lekker met baby knuffelen. Eindelijk de rest van de verhuisdozen uitpakken en Netflixxen. Mijn eerste werkweek zit erop. Ik moet mijn ritme nog een beetje vinden. Maar het is leuk en interessant.
.
.
. #ambtenaar #mama #mamablogger #girlbosses #girlboss #mama #weekend #ambtenaarzijnisoké #ambtenaarlife #sociaaldomein #haiti🇭🇹 #haiti #melaninpoppin #melaninbeauty #melanin #melaninqueen #melaninmagic #bgm #athomewithchichi #iamchichi #stayhome #stayhomestaysafe
 • ✨Eerste werkdag✨ Novan is precies 5 maanden oud en gaat vandaag voor het eerst naar de kdv. Een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het natuurlijk mijn vierde kind. Aan de andere kant, is hij ook nog zo klein 😭 Gelukkig is hij in goede handen. Dezelfde lieve leidsters die 4 jaar lang met veel liefde voor Chloé gezorgd hebben, gaan dat nu voor hem doen 💖 Vond jij het ook een dubbel gevoel toen je weer ging werken?
.
.
. .
#babyboy #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Zo daar ben ik weer! Na een hele lange tijd stilte. Een kind krijgen, verhuizen en een nieuwe baan slokten best veel van mijn tijd op. En Okay ik ben gewoon niet zo’n instagrammer. Langzaam maar zeker beginnen de verhuisdozen leeg te raken. En nu ik in een grote-mensen-huis woon, heb ik ook planten 🌱 Spannend want de laatste keer dat ik actief voor een plant zorgde en hem in leven hield is ruim 12 jaar geleden 🙈Hands up als jij ook altijd alle plantjes om zeep helpt #girlboss #pink #melaninbeauty #melaninpoppin #melaninqueen #weavehairstyles #momlife #momsofinstagram #mamablog #mamablogger #plants #plantjes #plantgirl #iamchichi #athomewithchichi #stayhome
 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist

Dit zijn wij!