Engeland Europa Museum Travel video en vlogs

Clovelly met kinderen, het mooiste dorpje van Engeland

7 mei 2018
Clovelly met kinderen

Clovelly met kinderen is echt een unieke ervaring. Als je dan toch een autovakantie in Engeland met kinderen maakt, mag je deze bestemming in Noord Devon echt niet missen.

Clovelly bezoekenHet fijne aan familie in Engeland is dat ze de meest mooie en unieke plekken weten te vinden. Dus verraste de man van mijn moeder ons met het mooiste juweeltje van Groot Britannië: Clovelly. Een dorpje zo uniek, dat je er voor moet betalen om binnen te mogen kijken. Maar Clovelly is echt de moeite waard om samen met je kinderen te bezoeken.

Clovelly visitors centre

Visitor Centre

Je begint  een dagje Clovelly met kinderen in het bezoekerscentrum. Hier kan je  toegangskaartjes halen, souvenirs, en wandelkaarten. Binnen in kan je een 20-minuten durende gratis film bekijken. Geen must maar je leert er alvast van alles over de ontstaansgeschiedenis van Clovelly.

Clovelly bezoekerscentrum

Door de grote ramen van het bezoekerscentrum heb je zicht op de kust van North Devon en Bideford Bay. In het restaurant kan je lekkere Engelse versnaperingen eten zoals scones, carot cake en zelfgemaakte fudge. Aan het plafond boven de trappen hangt een roeiboot.

Video Clovelly met kinderen

Clovelly bezoeken met kinderen

Clovelly met kinderen

Clovelly ligt in Zuid West Engeland in het graafschap Devon. Het dorpje is een toeristische trekpleister vanwege zijn unieke ligging. Het ligt als het ware tegen een berg aangeplakt. Als je vanaf het bezoekerscentrum over de hoofdstraat naar de kade beneden loopt is er een enorm verval in hoogte. De autovrije straat is versierd met kinderkopjes. En het is er zo stijl dat inwoners hun boodschappen en goederen vervoeren met speciale sledes. In het voormalig vissersdorpje wonen tegenwoordig niet meer dan 450 inwoners.

De karakteristieke witte huisjes zijn particulier bezit. Daardoor voelen inwoners zich ook heel erg verantwoordelijk om de unieke sfeer van het dorpje te behouden. De huisjes zijn versierd met bloemen zoals geraniums, fuchsia en de typische Engelse bluebells. En de meesten staan op de monumentenlijst. Vanaf de 13de eeuw waren er slechts 3 families aan Clovelly verbonden. En tot 1988 hoefde je alleen te betalen voor parkeren. Tegenwoordig moeten toeristen hun auto achterlaten bij het bezoekerscentrum. Tegen betaling mag je het dorpje in.

Clovelly het mooiste dorpje van Engeland

Entreeprijzen Clovelly

Volwassenen£7.25
Kinderen£4.40
Familie ( 2 volwassenen + 2 kinderen)£18.40
Jonger dan 7 jaargratis

 

Belangrijke cottages in Clovelly

Crazy Kate’s Cottage

Belangrijke cottages in Clovelly

Bij het bezoekerscentrum kan je voor £ 1 een plattegrond krijgen. Hier staan de belangrijkste bezienswaardigheden van Clovelly op. Waaronder enkele cottages. Nu zijn alle witte vissershuisjes schilderachtig mooi om te zien, maar sommigen hebben een bijzondere geschiedenis. Dat komt door hun bewoners. Neem bijvoorbeeld The fisterman’s Cottage. Hier kan je zien hoe vissers vroeger leefde. Echt heel krap als je bedenkt dat hij hele gezinnen woonden.

Oberammergau Cottage

Ook de Oberammergau Cottage herken je makkelijk. Deze is vlakbij het postkantoor, waar de straat naar rechts afbuigt. Deze heeft decoratief houtsnijwerk dat helemaal uit Beieren komt. De eigenaresse van Clovelly, Christine Hamlyn bezocht dit stadje in 1910 en bracht het vanuit Duitsland mee. Zij was sowieso een belangrijk persoon voor het dorpje en niet voor niets is en een Inn naar haar vernoemd.

Temple bar Cottage

Vlakbij het openbare toilethuisje is de Temple bar Cottage. Hier kan je onderdoor lopen. In het verleden woonde er een schoenmaker op deze strategische plek. Hij wist altijd een praatje met mensen te maken en hun zover te krijgen hun schoenen te laten oplappen.

Crazy Kate’s Cottage

Als je met je rug naar de baai staat, kijk je uit Crazy Kate’s cottage. Haar huisje heeft een fotogeniek balkonnetje. Het schijnt het oudste huisje in Clovelly te zijn. Kate’s man was een visser en vanaf de hoge ramen aan de voorkant zwaaide ze hem altijd uit. Op een noodlottige dag werd zijn bootje door de wind gegrepen en verdronk hij. Kate zag het gebeuren. Daardoor werd ze gek van verdriet. Dat bleef ze tot aan haar dood. Op een noodlottige dag trok ze haar trouwjurk aan en liep vanaf de baai de zee in. Haar dood tegemoet zodat bij haar man kon zijn.

Clovelly Donkeys

Clovelly Donkeys

Clovelly Donkeys

Als je aan Clovelly denkt, denk je ook aan ezeltjes. Deze kleine maar taaie beestjes kunnen prima over de keien lopen. Uitgerust met speciale zadeltassen vervoerden zij brandstof, eten, bouwmaterialen, post, drinken en het afval. Van de kade naar boven en weer terug. Toen het toerisme in Clovelly op gang kwam, vervoerden zijn toeristen en hun bagage. Tegenwoordig hebben de ezeltjes een rustiger bestaan. De meesten staan gezellig in een wei. Enkelen vind je er bij de stallen. Tegen betaling van £ 3 kan je een ritje maken op hun ruggen. Naar het schijnt, lopen ze in de zomer gewoon rustig door het dorp.

St. Peter's Chapel Clovelly painting

St. Peter’s Chapel

St. Peters Chapel vind je middenin Clovelly. Goed verstopt. Het gebedshuis werd in 1846 geopend. Speciaal voor mensen die niet (meer) over de gladde kinderkopjes naar de parochiekerk bovenaan het dorpje konden lopen.

St. Peter's Chapel Clovelly

Binnenin het kerkje vind je een schilderij van een Lam en heiligen. Gemaakt in 1990 door Fiona Balfour, een kunstenares uit Noord Devon.

Kingsley museum Clovelly

Binnnenin het Kingsley museum

Kingsley Museum

Ietsjes voorbij de New Inn vind je het Charles Kinsgley museum. Binnen in de cottage zie je Charles Kingsley aan zijn bureau zitten. Als kind leefde hij in Clovelly. Op de achtergrond hoor je de stem van Joss Ackland. Een acteur en inwoner van Clovelly. Hij leest een van Charles Kingsleys bekendste gedichten voor. Het verhaal van 3 vissersvrouwen die tevergeefs wachten totdat hun mannen terugkeren tijdens een zware storm. De harde realiteit van het leven in een vissersdorpje. In de overige kamers kom je meer te weten over het leven van Charles Kingsley.

The new Clovelly Sweet and Fudge Shop

Dat vonden de kinderen allemaal wat minder boeiend. Waar ze wel interesse in hadden was The new Clovelly Sweet and Fudge Shop. Hier verkopen ze ouderwetse snoepjes.

Fisherman’s Cottage Museum

Tips voor bezoeken Clovelly

Clovelly Quay

Clovelly Quay

Vanaf de kade muur heb je een prachtig uitzicht over het water. In de verte zie je Lundy Island liggen. En klein eiland dat op zo’n 25 kilometer afstand ligt. De man van mijn moeder vertelde dat je vanaf een bepaalde leeftijd niet meer op dat eiland mag wonen. Men wil voorkomen dat je vanwege gezondheidsklachten met een reddingshelikopter eraf gehaald moet worden. Bij vloed staat het water hoog tegen de kader. Bij eb liggen de boten op het stenen strand.

Lifeboat Station

Clovelly’s eerste reddingsbrigade werd na 1870 gebouwd. Tijdens een storm in dat jaar werden er vele vissersboten verwoest en verloren vele vissers hun leven. Aangezien er aan dit deel van de kust van Noord Devon weinig baaien en havens zijn, was Clovelly een geweldige uitvalsbasis. Ondanks dat was en is uitvaren gevaarlijk. Bij storm slaan metershoge golven over de ingang van de kade. Als je geluk hebt kan je de reddingsbrigade in actie zijn. Ze zijn vaak open en als bezoeker mag je dan binnenin een kijkje nemen.

De grot van Merlijn de tovenaar

In de verte zie je een waterval. Volgens de legende werd Merlijn de Tovenaar hier geboren. Je weet wel die man uit de verhalen van Koning Arthur.Land Rover services Clovelly

Land Rover service

Naar beneden lopen is altijd makkelijker dan naar boven. Heb je er geen zin in om de hele steile terugweg naar boven te lopen? Niet getreurd. Achter de Red Lion Hotel vind je de Landrover services. Het staat met bewegwijzering aangegeven. Hier staan Land Rover jeeps die je voor £ 1,50 per persoon naar boven brengen. Tot aan de Donkey stables. Vanaf daar is het nog een klein stukje totdat je weer bovenaan bij het bezoekerscentrum bent. Zeker als je Clovelly met kinderen bezoekt is het een aanrader voor als ze moe zijn.

Overnachten in Clovelly Devon

Overnachten in Clovelly met kinderen

Rondom Clovelly zijn er verschillende Bed & Breakfast waar je kan verblijven. Ook wanneer je Clovelly met kinderen bezoekt. Maar wil je het helemaal uniek maken? Dan moet je in een van de 3 slaapaccommodaties in het dorpje verblijven. In The Red Lion hotel, The New Inn en Hamlyn’s B&B kan je een kamer boeken. Helemaal in stijl.

Eten in Clovelly met kinderen

Na onze wandeling door Clovelly, hadden de kinderen trek gekregen. Beneden bij kade vind je het Red Lion Hotel. Daar kan je ook eten. In the Harbour Restaurant kan je dagelijks verse vis krijgen. Engels voedsel is wel enigszins anders dan wij gewend waren. Zo bestelde Miss B het kindermenu. Dit bestond uit Fish en chips en erwtjes. Miss G bestelde een wrap met kip. Wat ze overigens heerlijk vond. Ik bestelde nacho’s met kaas, guacamole en salsa. Bestel je een sandwich dan krijg je daar losse chipjes bij… Heel bijzonder om chips op je boterham te eten. Achter het hotel vlakbij de Land Rover services is the Snug & Harbour Bar. Vlakbij de Fisherman’s cottages vind je nog Hamlyn’s en Upalong bar

Praktische tips voor een bezoek aan Clovelly met kinderen

 • Vanaf het bezoekerscentrum kan je prima te voet naar Clovelly Quay lopen. Het is steil, maar goed te doen voor kinderen. Omdat de hoofdstraat oneffen is door de uitstekende kinderkopjes en deze bovendien trappen heeft, raad ik je af om een buggy of kinderwagen in Clovelly te gebruiken. Ondanks al hun beloftes durf ik haast wel te wedden dat er geen een merk is die hier tegen bestand is. Mocht je al beneden komen, dan moet hij ook ooit weer omhoog. En dat is een hele klim. Een draagzak is beter
 • Clovelly is heel erg steil. Trek dus goede schoenen aan. Met hakjes en slippertjes ga je er echt niet komen. Dat biedt geen enkele stevigheid op de kinderkopjes die bij regen glad kunnen zijn.
 • Tijdens ons bezoek aan Clovelly met kinderen kwamen we op de terugweg ook langs een donkey boerderij. Voor £ 3 pond per kind kan je een rondje maken, Je kan er niet pinnen dus houd wat contant geld bij de hand.

Ook leuk om te lezen:

Clovelly

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎼 Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season ✨to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la 🎄🤶🏾🎅🏾 Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen 🙋🏾‍♀️
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
 • ⭐𝒢𝓊𝑒𝓈𝓈 𝓌𝒽𝒶𝓉?!⭐⁣
⁣
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. 🎉 En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan 🙏 😆⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys⁣
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
 • ⭐𝓐 𝓫𝓪𝓫𝔂 𝓶𝓪𝓴𝓮𝓼 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂𝓼 𝓼𝓱𝓸𝓻𝓽𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓷𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 𝓵𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓼𝓪𝓿𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓼𝓶𝓪𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓪 𝓱𝓸𝓶𝓮 𝓱𝓪𝓹𝓹𝓲𝓮𝓻⭐ ⁣
.⁣
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
 • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
 • ⭐️𝓣𝓱𝓻𝓸𝔀𝓫𝓪𝓬𝓴 𝓣𝓱𝓾𝓻𝓼𝓭𝓪𝔂 ⭐️ Toen Chloé nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg 😍
.
.
.
⠀⠀
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
 • ⭐𝐼𝒕'𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒐𝒔𝒕 𝒘𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒇𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒚𝒆𝒂𝒓⭐⁣
⁣
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. 🎄Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school😅 en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.❤⁣
.⁣
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmom⁣
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger
 • ⭐ 𝓢𝓲𝓽𝓽𝓲𝓷𝓰 𝓹𝓻𝓮𝓽𝓽𝔂⭐ ⁣
Dat gaat me vandaag niet helpen. Minimaal 5x prikken in het ziekenhuis. En ervaring leert dat ze nooit mijn aders kunnen vinden dus dat het wel vaker wordt. En dat op een lege maag... gewoon tandjes op elkaar en me niet verzetten tegen al die naalden. Echt ik ben zo geen held met naalden 😨😭 ⁣
⁣
Alleen daarom twijfel ik al aan die hele kinkhoest vaccinatie 💉 moet gaan halen. Valt die mee? ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#30weeks #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #zwangerschap #pregnancydiary #zwangerschapsfotografie #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #stylishbump #mumtobe #maternitystyle #thebump #babybelly #30weekspregnant
 • 𝓦𝓸𝓮𝓷𝓼𝓭𝓪𝓰𝓶𝓲𝓭𝓭𝓪𝓰⁣
⁣
De dagen gaan snel en ze worden zo snel groot. Juist daarom probeer ik er alles aan te doen om ze mooie herinneringen mee te geven. Onze eigen gewoontes, rare manieren en mooie betekenisvolle rituelen. Zoals kerstkoekjes bakken. Het maakt niet uit of ze lukken of mislukken. Het gaat om het plezier.⁣ ⁣
Wat doe jij graag op de woensdagmiddag?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
https://www.goodgirlscompany.nl/zelf-kerstkoekjes-maken/ #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #kerst #kerstkoekjes #momblogger #littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childrenofig #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #bakken ⁣
#kindredmemories
 • 𝐻𝑜𝓂𝑒 𝒾𝓈 𝓌𝒽𝑒𝓇𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝒽𝑒𝒶𝓇𝓉 𝒾𝓈⁣
⁣
Allereerste #weekvlog online op #YouTube waarin ik jullie meeneem in ons nieuwe huis! Na maanden van wachten, veel regelen en stress is het dan bijna zover. Hij is bijna af dus we mochten gezellig met een helmpje op ons koppie rondlopen over de bouwplaats. ==> https://youtu.be/D2CvsWDiass⁣
⁣
Heb je nog tips waar ik op moet letten bij de oplevering?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
⁣
#nieuwhuis #nieuwbouw #vlog #thuis #verhuizen #video # ⁣
#vlogger #vlogging #videography #filming #youtubechannel #mama #mamablogger #arnhem #nederland #momblog #momblogger #subscribe #mommyblog #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #smallyoutuber
 • Iedere zwangere vrouw schijnt last te hebben van zwangerschapscravings. Ik ook...in de nieuwste video vertel ik openhartig over waar ik mijn man voor op pad stuur en hoe agressief ik word als hij het opeet. ====> https://youtu.be/NpzbxGPPDos⁣
⁣
#zwanger #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world n #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother # #foodie #foodlove #eten #gezomd #foodpassion #foodaddict #foodheaven #foodcoma #foodigers
 • ⭐𝟯𝟬 𝔀𝓮𝓴𝓮𝓷 𝔃𝔀𝓪𝓷𝓰𝓮𝓻⭐⁣
⁣
Gisteren bij de gyneacoloog geweest. Baby is netjes boven de groeicurve dus met een beetje geluk wordt het een groot kind net zoals zijn zus. Omdat het zo goed gaat, mag ik waarschijnlijk poliklinisch bevallen. Ik ben echt zo happy!!! Donderdag nog even verschillende prikken en onderzoeken doorstaan, maar het ziet er naar uit dat ik verder deze maand niet terug hoef te komen voor controles. ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #expectingmom #mommytobe #pregnantlife #pregnancystyle #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #dutchmom #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #30weeks #30weken

Dit zijn wij!