Attractiepark Denemarken Europa Gratis uitjes Natuur Travel Uitstapjes met kinderen

8 redenen om deze winter Kopenhagen te bezoeken

18 december 2018
Kopenhagen in de winter- GoodGirlsCompany

Wil je deze winter lekker genieten van gezelligheid, lekker eten en rijke kersttradities? Boek dan een winterse Citytrip naar Kopenhagen. In Denemarken begint de kerstperiode al vroeg en die gezellige gastvrijheid delen ze graag in goed gezelschap.

Afgelopen zomer maakte ik met mijn dochters een road trip door Denemarken. Een land dat qua landschap erg op Nederland lijkt. Vanaf Eindhoven vlieg je zo met Transavia in 2 uur naar Kopenhagen. Deze Deense hoofdstad heeft jonge gezinnen die van gezelligheid houden en niet bang zijn voor een beetje koud veel te bieden. Wij zetten dan ook 8 bezienswaardigheden voor je op een rijtje die je niet mag missen als je in Kopenhagen bent.

8 redenen om deze winter Kopenhagen te bezoeken

hygge kerst

Kerstmarkten

De Deense kerstmarkten zijn beroemd. Ze zijn alleen al een bezoekje waard vanwege hun prachtige locaties. Zo zijn er markten op bekende locaties zoals Den Gamle By en in Odense, de geboortestad van H.C. Andersen. In een land waar maar liefst honderden prachtige kastelen en landhuizen zijn, is er altijd wel een wintermarkt die bij je past.

Maar de meest bekende kerstmarkt is die van Tivoli. Tivoli is het oudste pretpark van Europa. En dat maakt het al een bezoekje waard. Middenin het mooie familiepark in het hart van Kopenhagen geniet je van de kerstsfeer. Opnieuw is het park voorzien van een Russisch tintje. Met de Copenhagen Card kan je hem gratis bezoeken.

Hotel d’Angleterre

Windowshoppen is gratis. En als je dan toch ergens naar kijken moet, kies dan voor de gevel van het beroemde Hotel d”Angleterre. Elke jaar pakt dit 5 sterren hotel flink uit met hun kerstdecoratie.En ben je uitgekeken? Loop dan door naar Magasin du Nord. Hier kan je heerlijk winkelen en ook deze etalages zijn prachtig versierd.

Danish art & Christmas shop

Eigenlijk kan je het hele jaar door kerstspulletje kopen bij de Danish art & Christmas shop. Maar als je dan toch een goed excuus nodig hebt, kies dan voor de mooiste tijd van het jaar: december. Hier vind je de ware Deense kersttradities terug zoals de Adventskrans, maar ook de rood-witte papieren harten en kerstbomen met echte kaarsen.

Kasteel Amalienborg

Kastelen

Al vrij vroeg in de geschiedenis werd Denemarken een koninkrijk. Daardoor heeft het ook vele landhuizen en kastelen. Tijdens een stedentrip naar Kopenhagen kan je je hart ophalen aan kastelen, kasteeltuinen en landhuizen. Kies je voor Kasteel Amalienborg? Het kasteel waar de  Deense koninklijke familie in de winters woont en elke dag om 12:00 uur een wisseling van de wacht is. Of ga voor Paleis Rosenborg waar de Deense kroonjuwelen liggen. En als laatste vind je middenin het centrum van Kopenhagen ook nog Christiansborg. Hier zetelt het Deense parlement en het Deense Hooggerechtshof.

Kerst in Denemarken

Hygge

Het Deense woord hygge (huu-ge) is inmiddels ook overgewaaid naar Nederland. Maar nergens weten ze hygge tot in de puntjes te perfectioneren als de Denen zelf. Zodra het buiten kouder wordt, vermaak je je binnen. Met vrienden, eten en goede gesprekken. Denen houden van Kerst (Jul) en vieren het uitgebreid. Geniet samen van traditionele Deense lekkernijen bij een van de vele gezellige food hotspots die Kopenhagen rijk is. Zoals de foodhallen en Undici. En probeer een typische kerstmaaltijd zoals rode kool en overheerlijke rijstpudding. Genieten van maaltijden en goed gezelschap doe je bij een van de vele gezellige food hotspots die Kopenhagen rijk is. Zoals de foodhallen en Undici.

Copenhagen Zoo

Van 9 tot 31 december is de Copenhagen Zoo extra feestelijk aangekleed. De welbekende toren zal fungeren als kerstboom en de verblijven van de dieren zijn feestelijk verlicht. Echt een familie uitstapje voor het hele gezin.

Vrijstaat Christiana

Vrijstaat Christiana is een van de meest bijzondere bezienswaardigheden. De vrijstad is een wijk in Kopenhagen die is voortgekomen uit een commune van hippies, muzikanten, kunstenaars en andere alternatievelingen. Van oudsher heeft Christiana altijd mensen aangetrokken die zich in de gewone wereld niet thuis voelden. Zij kraakten een aantal legerkazernes en lang werd het getolereerd als sociaal experiment. Alles is gezamenlijk bezit en de bijzondere woonwijk heeft zijn eigen munteenheid en leefregels. Die vooral neerkomen op blijheid en vrijheid. Gemotoriseerd verkeer is er verboden en foto’s maken ook. Maar de vrijstaat is zeker een bezoekje waard.

De ijsbaan van Frederiksberg Rundel

Elk jaar wordt er bij Frederiksberg Rundel een ijsbaan aangelegd. Hier kan je schaatsen huren om zelf gezellig over het ijs te zwieren. Jong en oud schaatst hier gezellig op de verlichte baan rond. Op en top genieten van de winter.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog is een samenwerking

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

  Dit zijn wij!