Attractiepark Denemarken Europa Gratis uitjes Natuur Travel Uitstapjes met kinderen

8 redenen om deze winter Kopenhagen te bezoeken

18 december 2018
Kopenhagen in de winter- GoodGirlsCompany

Wil je deze winter lekker genieten van gezelligheid, lekker eten en rijke kersttradities? Boek dan een winterse Citytrip naar Kopenhagen. In Denemarken begint de kerstperiode al vroeg en die gezellige gastvrijheid delen ze graag in goed gezelschap.

Afgelopen zomer maakte ik met mijn dochters een road trip door Denemarken. Een land dat qua landschap erg op Nederland lijkt. Vanaf Eindhoven vlieg je zo met Transavia in 2 uur naar Kopenhagen. Deze Deense hoofdstad heeft jonge gezinnen die van gezelligheid houden en niet bang zijn voor een beetje koud veel te bieden. Wij zetten dan ook 8 bezienswaardigheden voor je op een rijtje die je niet mag missen als je in Kopenhagen bent.

8 redenen om deze winter Kopenhagen te bezoeken

hygge kerst

Kerstmarkten

De Deense kerstmarkten zijn beroemd. Ze zijn alleen al een bezoekje waard vanwege hun prachtige locaties. Zo zijn er markten op bekende locaties zoals Den Gamle By en in Odense, de geboortestad van H.C. Andersen. In een land waar maar liefst honderden prachtige kastelen en landhuizen zijn, is er altijd wel een wintermarkt die bij je past.

Maar de meest bekende kerstmarkt is die van Tivoli. Tivoli is het oudste pretpark van Europa. En dat maakt het al een bezoekje waard. Middenin het mooie familiepark in het hart van Kopenhagen geniet je van de kerstsfeer. Opnieuw is het park voorzien van een Russisch tintje. Met de Copenhagen Card kan je hem gratis bezoeken.

Hotel d’Angleterre

Windowshoppen is gratis. En als je dan toch ergens naar kijken moet, kies dan voor de gevel van het beroemde Hotel d”Angleterre. Elke jaar pakt dit 5 sterren hotel flink uit met hun kerstdecoratie.En ben je uitgekeken? Loop dan door naar Magasin du Nord. Hier kan je heerlijk winkelen en ook deze etalages zijn prachtig versierd.

Danish art & Christmas shop

Eigenlijk kan je het hele jaar door kerstspulletje kopen bij de Danish art & Christmas shop. Maar als je dan toch een goed excuus nodig hebt, kies dan voor de mooiste tijd van het jaar: december. Hier vind je de ware Deense kersttradities terug zoals de Adventskrans, maar ook de rood-witte papieren harten en kerstbomen met echte kaarsen.

Kasteel Amalienborg

Kastelen

Al vrij vroeg in de geschiedenis werd Denemarken een koninkrijk. Daardoor heeft het ook vele landhuizen en kastelen. Tijdens een stedentrip naar Kopenhagen kan je je hart ophalen aan kastelen, kasteeltuinen en landhuizen. Kies je voor Kasteel Amalienborg? Het kasteel waar de  Deense koninklijke familie in de winters woont en elke dag om 12:00 uur een wisseling van de wacht is. Of ga voor Paleis Rosenborg waar de Deense kroonjuwelen liggen. En als laatste vind je middenin het centrum van Kopenhagen ook nog Christiansborg. Hier zetelt het Deense parlement en het Deense Hooggerechtshof.

Kerst in Denemarken

Hygge

Het Deense woord hygge (huu-ge) is inmiddels ook overgewaaid naar Nederland. Maar nergens weten ze hygge tot in de puntjes te perfectioneren als de Denen zelf. Zodra het buiten kouder wordt, vermaak je je binnen. Met vrienden, eten en goede gesprekken. Denen houden van Kerst (Jul) en vieren het uitgebreid. Geniet samen van traditionele Deense lekkernijen bij een van de vele gezellige food hotspots die Kopenhagen rijk is. Zoals de foodhallen en Undici. En probeer een typische kerstmaaltijd zoals rode kool en overheerlijke rijstpudding. Genieten van maaltijden en goed gezelschap doe je bij een van de vele gezellige food hotspots die Kopenhagen rijk is. Zoals de foodhallen en Undici.

Copenhagen Zoo

Van 9 tot 31 december is de Copenhagen Zoo extra feestelijk aangekleed. De welbekende toren zal fungeren als kerstboom en de verblijven van de dieren zijn feestelijk verlicht. Echt een familie uitstapje voor het hele gezin.

Vrijstaat Christiana

Vrijstaat Christiana is een van de meest bijzondere bezienswaardigheden. De vrijstad is een wijk in Kopenhagen die is voortgekomen uit een commune van hippies, muzikanten, kunstenaars en andere alternatievelingen. Van oudsher heeft Christiana altijd mensen aangetrokken die zich in de gewone wereld niet thuis voelden. Zij kraakten een aantal legerkazernes en lang werd het getolereerd als sociaal experiment. Alles is gezamenlijk bezit en de bijzondere woonwijk heeft zijn eigen munteenheid en leefregels. Die vooral neerkomen op blijheid en vrijheid. Gemotoriseerd verkeer is er verboden en foto’s maken ook. Maar de vrijstaat is zeker een bezoekje waard.

De ijsbaan van Frederiksberg Rundel

Elk jaar wordt er bij Frederiksberg Rundel een ijsbaan aangelegd. Hier kan je schaatsen huren om zelf gezellig over het ijs te zwieren. Jong en oud schaatst hier gezellig op de verlichte baan rond. Op en top genieten van de winter.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog is een samenwerking

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]