Spelen

De Cijferspelmat maakt leren rekenen leuk voor kinderen

9 april 2017
cijferspelmat-rekenen-GoodGirlsCompany

Als kind leerde ik de tafels door te stampen. Vreselijk saai, maar het bleef wel hangen. Voor veel kinderen is het leren van cijfers leren en sommen maken niet hun favoriete bezigheid. Goed nieuws want Kakels heeft hiervoor dé oplossing en heeft een Cijferspelmat ontworpen. Door middel van een leuk actief spel, kun je spelenderwijs cijfers leren en je sommen oefenen.

Voor kinderen is het belangrijk om hun rekenvaardigheden te blijven oefenen. Denk maar aan het tafeldiploma in groep 4. Het schaalt gewoon een heel stuk als ze de tafels allemaal uit hun hoofd kennen. Maar hoe zorg je ervoor dat rekenen leuk wordt?

cijferspelmat-spelend-leren-rekenen-GoodGirlsCompany

De Cijferspelmat

Wat speelmatten betreft heeft Kakels als een hele naam. Eerst was er de Letterspelmat. Een innovatieve mat waarmee kinderen vanaf 3 jaar op een speelse manier vertrouwd raken met taal, letters, klanken en woorden. En van het een kwam natuurlijk het ander. De Cijferspelmat is samen met verschillende basisschoolleraressen bedacht. Het resultaat is een product dat leren en spelen perfect combineert. En dat is belangrijk want nieuwe vaardigheden aanleren is makkelijker als het Leuk is. Met de Cijferspelmat leren kunnen kinderen op een speelse manier cijfers en sommen.

 

Spelenderwijs leren rekenen met de Cijferspelmat

Steeds meer scholen combineren leren met beweging. Van muisstil zitten in de schoolbanken mogen kinderen weer gewoon lekker actief zijn. En er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs dat dit een gouden combinatie is. De Cijferspelmat is een leuk actief spel waarmee je ondertussen je sommen oefent. Op de mat staan de cijfers 1 t/m 100 en de tekens waarmee je kunt optellen, aftrekken, vermenigvuldigen of delen. Hoe het werkt? Maak een som door je linkerhand op een getal te zetten. Vervolgens plaats je je rechterhand op een teken en je linkervoet op een ander getal. De som is nu klaar, maar wat is het antwoord? Zodra je dat weet kun je je rechtervoet op het juiste getal zetten. Op deze manier kun je met handen en voeten sommen maken en krijgt je kind spelenderwijs inzicht in getallen.

De Cijfermat leent zich er goed voor om samen te doen. Als kind en ouder(s). Heb je vroeger goed opgelet op school? Maar het is ook een leuk tijdverdrijf voor speelafpraakjes. Het ene kind bedenkt de som en de ander laat het antwoord zien op de mat. Door zijn formaat kan je hem makkelijk mee naar school nemen, zodat de juffrouw of meester er op deze manier een leuke, maar ook leerzame les van kan maken! Gebruik eens een dobbelsteen om te variëren. Laat de steen de cijfers kiezen en zo de som bedenken. Er is een handleiding en er zijn opdrachtkaarten. Die kan je gratis downloaden

Waar koop je de Cijferspelmat?

De Cijferspelmat is het meest geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Of kinderen die in groep 3 zitten en al volop bezig zijn met cijfers en sommen. De mat is een handig hulpmiddel om het thuis spelenderwijs voort te zetten. Het is leuk en leerzaam. Bovendien kan je als moeder ook actief mee kijken. Dit geeft je inzicht in de rekenvaardigheid van je kind. De innovatieve Cijferspelmat is gemaakt van sterk maar lichtgewicht materiaal. Daarnaast kan het worden gewassen en is het goedgekeurd volgens CE EN71. Je koop de Cijferspelmat bij Trendyspeelgoed Prijs € 24,95.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    11 april 2017 at 11:20

    Ik vind ‘m erg leuk! alles waarvan kinderen als het ware spelenderwijs leren vind ik geweldig. En deze mat is ook nog goed voor de beweging : ) Win-win dus.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!