Verzorging

Cicaplast B5 wasgel voor kapotte babybilletjes

28 mei 2016
Cicaplast lavant B5-La roche Posay-GoodGirlsCompany

Cicaplast B5 wasgel helpt kapotte babybilletjes genezen. Hoe goed je als moeder ook de kwetsbare babyhuid verzorgt, helaas zijn er altijd momenten dat deze huid toch beschadigd raakt. Of erger, kapot gaat. En dan kan het wel wat extra ondersteuning gebruiken. Hoe handig zou het zijn als een wasgel de geïrriteerde kapotte babyhuid reinigt en kalmeert en zo helpt het herstel te bespoedigen? Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Samen met mijn baby testte ik Cicaplast B5 wasgel van La Roche Posay. Een wasgel die dat allemaal belooft.

Cicaplast B5 lavant La Roche Posay-GoodGirlsCompany-panthenol

Rode kapotte babybilletjes of geïrriteerde huid zijn voor mij onbekend terrein. Stiekem ging ik er ook vanuit dat dit zo zou blijven want een donkere babyhuid is sterker dan een blanke. Bij mijn oudste dochters smeerde ik alleen Sudocrem wanneer ze tandjes kregen. Niet eens omdat het nodig was, maar voorkomen is beter dan genezen. Maar Miss C is een ander verhaal. Haar huid is blanker en daardoor ook kwetsbaarder. In de afgelopen maanden ging er een wereld voor mij open. Opeens snap ik waarom je na het verschonen een beschermende zalf MOET aanbrengen. En waarom ze ook sensitive luierdoekjes hebben.

Waarom Cicaplats B5 wasgel

Opeens snap ik waarom ze ook een ook sensitive luierdoekjes hebben uitgevonden

Ondanks mijn goede zorgen, kon ik niet voorkomen dat doorkomende tandjes ook zorgden voor rode en daarna kapotte babybilletjes. Zo erg had ik het nog nooit mee gemaakt. Zelfs de sensitive doekjes voelden onaangenaam op haar huid en deden haar zeer. Reinigen deed ik met een zacht washandje en water. De ouderwetse manier en ik smeerde hele dikke lagen Sudocrem. Maar fases van doorkomende tanden resulteren steevast in verschoningsdrama’s.

tandenluiers-doorkomende tandjes-kapotte huid-tips-GoodGirlsCompany

Wat zit er in Cicaplast B5 wasgel?

Toen ik over de genezende werking van de Cicaplast B5 wasgel las, wilde ik dat dan ook graag zelf proberen. Deze wasgel reinigt en kalmeert de geïrriteerde huid. Als een product beweert een herstellende werking van een geïrriteerde huid te hebben, klinkt dat natuurlijk te mooi om waar te zijn. Toch is het mogelijk. Het komt allemaal aan op de juiste ingrediënten in een product stoppen.

Als je naar de ingrediëntenlijst van de Cicaplast B5 wasgel kijkt zie je als eerste ingrediënt aqua en Sodium Laureth Sulfate (SLES). SLES is een oppervlakte actieve stof die in veel zeep zit. Vanwege zijn agressieve en irriterende werking probeer ik dit ingrediënt meestal te vermijden. Voor mijn kinderen gebruik ik standaard natuurlijke verzorgingsproducten. Daardoor vermijd ik dit ingrediënt automatisch omdat het niet in natuurlijke cosmetica zit. Persoonlijk had ik dan ook liever gezien dat La Roche Posay Sodium Coco Sulfate had gebruikt voor de reinigende werking. Toch snap ik de keuze wel. Sodium Coco Sulfate heeft een minder goede reinigende werking dan SLES. En bij een kapotte huid is het belangrijk dat die goed schoon is zodat bacteriën niet de kans krijgen. Denk maar aan de meeste ontsmettingsmiddelen. Deze zijn ook niet mild.

Cicaplast B5 wasgel La Roche Posay-GoodGirlsCompany-panthenol

Het ingrediënt dat daarop volgt is Panthenol. Ook wel de alcoholische vorm van vitamine Provitamine B5 (Ja, daar komt dus B5 vandaan uit de naam). Waar ethanol een uitdrogende werking heeft, heeft panthenol een hydraterende en olieende werking en het bevordert wondgenezing. De huid voelt meteen zachter aan en- niet geheel onbelangrijk- ziet er ook zo uit.

wat is peg-200 hydrogenated glyceryl palmate-Cicaplast-GoodGirlsCompany

Ook tref je peg-200 hydrogenated glyceryl palmate aan een vloeibare zeep gemaakt uit kokospalmolie en dat geldt ook voor peg-7 glyceryl cocoate.

Andere werkzame ingrediënten

Verder zit er zink gluconaat, koper en mangaan in. Deze 3 oglio-elementen zijn een logische keuze wanneer je naar hun bijzondere eigenschappen kijkt. Zink heeft antibacteriële, helende, antioxiderende en ontstekingremmende eigenschappen. Mangaan levert een belangrijke bijdrage aan het vormen van bindweefsel en sterke botten en koper werkt antibacterieel. Voeg er amandelolie aan toe een olie die wonderen doet voor huid haar en lichaam en je ziet geramd. Als laatste bevat het geen parfum, parabenen en is het dermatologisch getest.

Deze bovenstaande goede ingrediënten maken dat Cicaplast B4 wasgel van La roche Posay ontsmet, reinigt en de geïrriteerde huid herstelt. Maar nu nog de praktijk.

kapotte babybilletjes-GoodGirlsCompany-wasgel om huid te herstellen

Onze ervaringen met Cicaplast B5 wasgel

Nadat het zoveelste doorkomende tandje voor de nodige schade had gezorgd, was ik het zat. Er moest een oplossing komen. Het liefst op heel korte termijn. Het zag er niet naar uit dat de tanden snel door zouden zetten dus in het ergste geval zouden we nog wel een week last hebben van de beruchte tandenluiers. Geen prettig vooruitzicht. Na 4 dagen zag de huid er al zo gehavend dat elke keer luier verschonen een drama werd.

Tijdens het avond bad, maakte ik de plekken schoon met een nat washandje waarop ik een beetje Cicaplast B5 wasgel had gedaan. Zo voorzichtig mogelijk. Daarna voegde ik nog een beetje wasgel toe aan het badwater. De rest van het badritueel verliep zoals gewoonlijk. Nadat ik haar huid goed droog had gemaakt met een hydrofiel doek, smeerde ik het in met verzorgende olie en gebruikte een dikke laag Sudocrem. Tijd om naar bed te gaan. Ze sliep de hele nacht door en de volgende ochtend tijdens het verschonen zag ik het effect van de wasgel.

Niet alleen was haar huid minder geïrriteerd, de kapotte huid die de avond er voor nog bloedde en eruit zag alsof ze zich lelijk geschaafd had, was zelfs gedeeltelijk hersteld. De kapotte huidplekken waren dicht en er had zich een nieuw dun laagje huid gevormd. Ik kon zelfs weer gewoon een sensitive billendoekje gebruiken! Terwijl ik 12 uur eerder haar huid onder een kraan moest afspoelen omdat de aanraking van zelfs een sensitive billendoekje haar al pijn deed.

Waarom ik Cicaplast B5 wasgel niet dagelijks gebruik

Ik gebruik de wasgel niet dagelijks. Bewust niet omdat ik SLES in dagelijkse producten het liefst vermijd, maar als doorkomende tandjes voor kapotte babybilletjes zorgen, heb ik mijn lifesaver achter de hand. Ik weet wat ik moet doen en het doet wat het belooft.

Overigens werkt dit product ook uitstekend bij andere dagelijks huidprobleempjes zoals schrammetjes, kloofjes, huidschilfers, barstjes, oppervlakkige brandwonden, schuurplekjes, verbranding door de zon, eczeem, roodheid, extreem droge huid, trekkerige jeukende hoofdhuid, irritatie in huidplooien en jeuk bij intieme delen.

Inhoud: 125 ml

Prijs: € 6.95

Heb jij ook een ultieme tip bij kapotte babybilletjes?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product.

  • Reply
    Rosie
    30 mei 2016 at 14:59

    Wauw wat een ontzettend mooie en uitgebreide review zeg. Mooie productfoto’s, alles super uitgelegd. Fijn zeg! Gelukkig heeft mijn kleine Flynn nooit last van kapotte billetjes. Anders is dit zeker het overwegen waard. Dankjewel!

    Liefs! XX

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]