Geloof Nederland Zomer

Christelijke zomerkampen voor kinderen en tieners

30 mei 2016
Christelijke zomerkampen

Toen ik klein was had je verschillende Christelijke zomerkampen voor kinderen. Daar kon gezellig knutselen, liedjes zingen en leuke dingen doen met leeftijdsgenootjes. Heb jij dezelfde positieve herinneringen? Wil je dat ook meegeven aan je kind(eren)? Dan volgt hieronder een handig overzicht

Ik dacht een tijdje dat de christelijke zomerkampen voorbij waren. Dat vond ik jammer. Het uitgebreide aanbod van de In de Ruimte kinderkampen sprak altijd tot mijn verbeelding. Ze hadden zelfs een paardrijkamp! Maar mijn bezorgdheid bleek voor niets. Nu hebben mijn dochters er de leeftijd voor. Inmiddels hebben ze ook al een zomerkamp bezocht. Daar waren ze zo enthousiast over, dat ze volgend jaar weer gaan.

Overzicht Christelijke zomerkampen voor kinderen

Stichting Jozua

Stichting Jozua is een christelijke organisatie. Al meer dan 40 jaar organiseren zij zomerkampen voor kinderen. Er is een kinder- en tienerkamp. Tijdens de kampen wordt er aandacht besteed aan geloof in God en Jezus Christus. Dat alles vanuit de Bijbel. Ook is er veel ruimte voor sport, spel en avontuur. Bij het kinderkamp heb je onder andere een vossenjacht, knutselen en zingen. Bij de tienerkampen een nachtspel, Bijbelstudie en Survival. De kampen van Stichting Jozua zijn in de omgeving van Putten.

Chakika

De Chakika kinderkampen worden georganiseerd door CWN. Dit is een werkgemeenschap van christenen. Zij zijn afkomstig uit verschillende tradities, kerken en gemeenten. Maar ze hebben een paar dingen gemeen. Samen zoeken ze naar vernieuwing, verdieping en verbreding van hun persoonlijk en gemeenschappelijk christen zijn. Er is een bijzondere aandacht voor (het werk van) de Heilige Geest. Het tiener- en jeugdwerk wordt gedaan door CWJ. In de zomer organiseert de CWJ kinderkampen. Kinderen van de basisschoolleeftijd (8 – 12) kunnen naar Chakika. Zit je kind op de middelbare school? Dan zijn er tienerkampen. Voor tieners tot zestien jaar worden Zwalk en Outdoor georganiseerd. Vanaf zestienplus is er het Ardennenkamp en het Rivalkamp.

Kaleb zomerkampen

Ook Kaleb organiseert Christelijke zomerkampen voor kinderen. Daar hebben ze een toplocatie voor: Schiermonnikoog. Tijdens de kampweek is er ruimte voor veel verschillende dingen. Creativiteit, sport en spel en het praten en leren over God en geloof. Bovendien maak je veel nieuwe vrienden en vriendinnen. Deze blijf je de rest van het jaar tegenkomen tijdens andere activiteiten van Kaleb.

Herikon

Al meer dan 60 jaar organiseert de Herikon Christelijke zomerkampen. Het begon in Friesland. Maar inmiddels zitten ze ook in Putten. De kampweken bieden een veilige omgeving voor kinderen. Er is voldoende en toegewijde staf. Verder is er plaats voor individuele aandacht en structuur. Het programma is gevarieerd. Er is tijd voor toepasbare Bijbellessen, ontspannende en inspannende activiteiten op maat. Maar ook voor ontmoeting en meer dan voldoende plezier. Inschrijven kan via de website.

Stichting Zeilkampen Gaastmeer

Stichting Zeilkampen Gaastmeer organiseert christelijke zeilkampen voor kinderen en jongeren. In de leeftijd van 9 tot 22 jaar. Dit doen zij op vrijwillige basis. Maar vanuit een passie voor het zeilen en de unieke kampsfeer.

De kampen staan onder leiding van enthousiaste schippers, kooksters en Ketelbinkieleiders (18 – 30 jaar). Zij hebben hun liefde voor God en het zeilen met elkaar gemeen. Het christelijke karakter is belangrijk. Zo wordt er gebeden en gedankt voor het eten. Er is een avondsluiting en op zondag gaat men naar de kerk. De kampen zijn in Zuid-West Friesland.

Vast & Zeker-kamp

Vast & Zeker christelijke jeugdkampen organiseert kampweken voor jongens en meisjes. De kampen zijn vanaf 10 jaar tot en met 17 jaar. Deze worden opgedeeld in twee leeftijdsgroepen. Zo is er een groep van 10- 13 jaar en een groepje van 13- 17 jaar. Ook worden jongens en meisjes gesplitst. Er zijn bijvoorbeeld spelletjes en er wordt gesport. Kinderen krijgen Bijbelverhalen te horen . Maar er is veel ruimte om ze te leren hoe je contact maakt met God.

Camp4kids

Mijn dochters zijn nu al 2x mee geweest met Camps4Kids. In 2016 een algemeen kamp en in 2017 gingen ze mee op een soort van Kookkamp. Beide keren vonden ze geweldig. Ze keerden terug met veel leuke verhalen en anekdotes. Maakten vrienden. Bovendien viel het me op dat ze daarna veel serieuzer bezig waren met de Bijbel. De christelijke kinderkampen van Camps4Kids helpen daarbij. Dat komt door nieuwe frisse programma’s. Hierdoor leren kinderen de Here Jezus kennen. Het leuke aan Camp4Kids is dat ze kampen hebben gebaseerd op thema’s en activiteiten. Zo kan je een kamp kiezen die bij de interesses van je kind past.

Yoy kampen

YoY kampen is een christelijke organisatie die zomerkampen voor kinderen en tieners organiseert. In drie weken zomervakantie vinden 9 verschillende kampen plaats. Kinderkampen zijn al vanaf 4 jaar. Tienerkampen vanaf groep 8.

Stichting onvergetelijke zomerkampen

Stichting Onvergetelijke Zomerkampen organiseert christelijke zomerkampen voor kinderen, tieners en jongeren. Met of zonder kerkelijke achtergrond. Ze willen via de kampweken, kinderen, tieners en jongeren een onvergetelijke vakantie geven. Waarin zij mooie avonturen mogen beleven. En op een ontspannen manier mogen ontdekken hoe waardevol ze zijn in Gods ogen. Ze proberen een goede balans te vinden tussen sport en spel en God leren kennen.

Christelijke jeugdkampen Aalsmeer

Net zoals de hierboven genoemde stichtingen, organiseert Christelijke jeugdkampen Aalsmeer ook kinderkampen. Elke zomer organiseren we zomerkampen voor kinderen en jeugd in de leeftijd van 8-18 jaar. Vanaf 16+ zijn er gemengde kampen. Mocht dit een eis zijn van je tiener. Kamplocaties zijn Woudegge (8-16) in Otterlo of naar Malmedy (16+) in de Ardennen! Tijdens deze kampweken staat het evangelie centraal, maar ook vriendschap, ontspanning en een heleboel nieuwe herinneringen.

Oase kampen

Tijdens de Oase kampen ben je lekker actief bezig. Er is volop ruimte voor plezier en nadenken over de Bijbel. Geniet van het kampvuur, zwemmen, speurtochten en zingen. Er zijn jongens- en meisjeskampen. Vanaf groep 5 t/m klas 1 of 2 van de Middelbare school. Vanaf een jaar of 17 zijn er gemengde kampen.

Make A choice

Make A choice betekent maak een keuze. Daar draait het leven. Doe je je best op school? Met welke vriendjes ga je om? Kies je voor junk food of ga je voor gezond? Kortom: hoe maak je verschillende keuzes? Kinderen leren dat door verhalen van Jona, Gideon en David. De kinderkampen zijn van 8 tot 12 jaar. Daarna kan je naar een tienerkamp. Deze zijn van 12 t/m 16 jaar. En ook daarna is er nog keuze zat. Van 17 t/m 24 jaar is er een jeugdkamp.

Royal Adventure

Als kind ging ik vele zomers naar de Betteld. Ik bewaar goede herinneringen aan de christelijke familiecamping in Zelhem. In de mei- zomer – en herfstvakantie organiseren ze op hetzelfde terrein speciale weken voor tieners. Deze zogenaamde Royal Adventure weken zijn voor tieners in de leeftijd van 12 t/m 19 jaar.

Heb jij nog tips voor Christelijke zomerkampen? Laat het dan weten!

Ook leuk om te lezen:

Wil je meer praktische tips voor je christelijke geloofsopvoeding? Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief Geloof & Kinderen.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
  • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
  • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
  • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
  • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
  • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
  • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
  • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
  • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
  • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
  • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

  Dit zijn wij!