Christendom

De beste 8 christelijke podcasts voor en door vrouwen

3 januari 2021
podcasts voor vrouwen

2020 was het jaar van de podcasts. Bijna iedereen begon er een en bijna iedereen luisterde er naar. Ook ik. Ik ontdekte dat het het luisteren naar verschillende christelijke podcasts verdiepend was voor mijn geloofsleven. En bovendien ook gewoon erg leuk.

Vaak aan het einde van de middag zo tegen de avond aan, snak ik naar een momentje voor mijzelf. Maar als je een gezin hebt, is dit vaak het moment waarop er een tandje bij moet. Eten koken, avondeten en zorgen dat de kinderen op tijd in bed liggen. Om mijzelf dan even op te laden, sluit ik me af met een koptelefoon op mijn hoofd. De ene keer luister ik een luisterboek. De andere keer gospel- en worshipmuziek. Sinds afgelopen jaar kan ik ook verschillende christelijke podcasts aan dit lijstje toevoegen.

Wat is een podcast?

de beste christelijke podcasts voor vrouwen_the millennialmom

Een podcast lijkt een beetje op een radioprogramma. Alleen is het niet live, heeft het vaak geen reclame en gaat het over een bepaald onderwerp of thema. Waardoor je het dus ook kan zien als een talkshow voor de radio. Maar dan wel met iets meer diepgang dan we vaak gewend zijn bij talkshows.

Het woord Podcast is een afgeleide van de woorden “iPod” en ‘Broadcast”. Kortom het werd populair toen de iPods in opkomst kwamen. Maar tegenwoordig luister je het gewoon via je smartphone. Via de podcast app of via Spotify kan je nu verschillende on demand radioprogramma’s luisteren.

Waarom ik christelijke podcasts luister

Het beluisteren van podcasts is voor mij een laagdrempelige manier om met mijn geloof bezig te zijn. Juist op die momenten waarop ik vanuit gewoonte tijd zou verspillen aan andere dingen. Soms werkt het bemoedigend. De andere keer zet het me weer met beide benen op de grond.  Afgelopen jaar was kerkbezoek schaars. Hoewel online kerkdiensten dat gat wel een beetje konden opvullen, miste ik toch een beetje gesprekken met en van andere gelovigen. Podcasts voorzien daar voor mij in. Vooral omdat ze laagdrempelig zijn en het vaak erg persoonlijk is. Soms is het gewoon heel fijn om te weten dat jij niet de enige bent met bepaalde levensvragen of (geloofs) twijfels.

De beste Christelijke Podcasts voor vrouwen

Godfluencer- Tessa van Olst

Godfluencer Tessa van Ols_christelijke podcasts

Ik zal maar meteen beginnen met een van mijn favoriete christelijke podcasts. Namelijk Godfluencer van Tessa van Olst. Wat ik leuk vind aan haar podcasts is dat ze Bijbelse principes mixt met praktische skills, kennis over het brein en emoties. Waarbij haar uitgangspunt is dat we ons denken vernieuwen. Zoals je in je Bijbel kan lezen in Romeinen 12:2, Efeze 4:23 en 2 Korinthe 10:4-5 Of zoals Tessa zelf zegt  “Je brein is (emotioneel) geprogrammeerd om je hart te volgen. Én jouw hart is gemaakt om te verbinden aan Gods hart. Alleen op die manier kun je het volle leven met Hem ervaren en de bolwerken in je denken afbreken!”

Tessa weet als geen ander waar ze het over heeft. Na jarenlang depressief te zijn geweest en de ene na de andere psycholoog bezocht te hebben. Vanuit die gedrevenheid wil ze ook jou leren om meer de baas te worden over je ideeën en gedachtes. Daarmee is Godfluencer niet alleen een interessante christelijke podcast, maar ook een die je mindset verandert.

Luister hier op Spotify |

Called for Greatness – Elsa Schaddelee

christelijke podcasts vrouwen

Een christenvrouw met passie die aanstekelijk is, dat zijn de woorden die op Elsa Schaddelee van toepassing zijn. Niet alleen maakt ze podcasts, ze ik ook ondernemer.

Haar christelijke podcast Called for Greatness is een podcast voor vrouwen zoals jij en ik. Vrouwen met ambities, met dromen, met verlangen naar een leven in vrijheid. Maar zoals we allemaal weten, bestaat ons leven soms ook uit vragen, uitdagingen, twijfels en weten we soms gewoon even niet wat de juiste keuze is. Met Called for Greatness wil ik ingaan op de behoeftes en vragen van deze vrouw. Samen met jou en met inspirerende gasten, denken we na over onze identiteit als vrouw en als Christen & ontdekken we stap voor stap hoe we elke dag, het leven moedig en krachtig kunnen leven.

Luister hier op Spotify  | iTunes

Bloei

podcasts voor christelijke vrouwen_the millennialmom

Roosje de Vries- Meijer is moeder van 2 dochters: Pippa en Sabeau en de stem achter de podcast Bloei. Dit is een christelijke podcast, waarbij verschillende thema’s voorbij komen die zowel Gods als haar eigen hart raken. Denk bijvoorbeeld aan:  je ware identiteit in God ontdekken, loskomen van de mening van anderen. je dromen verwezenlijken , vrij zijn in God psychologie & geloof. Roosje heeft een aanstekelijke vrolijke lach en de gesprekken die ze voert zijn erg interessant en eerlijk. Zo genoot ik erg van de aflevering over geloofstwijfels met Daniël Borgman.

Luister via Spotify | iTunes | Google

Eva

Eva is het christelijke magazine voor vrouwen. Eva inspireert en verbindt christelijke vrouwen om in het licht te leven vanuit God, met zichzelf en naar de ander

Luister via Spotify | iTunes

Minella Meets

Mis je kleur en diversiteit? De gesprekken die oud Eva-hoofdredacteur Minella van Bergeijk voor de rubriek ‘Minella meets…’ hield, kun je nu ook als podcast beluisteren. Net zoals ik is Minella geadopteerd. Van oorsprong komt ze uit Colombia.  Inmiddels is ze getrouwd en moeder van 3 kinderen. Verder is ze coördinator van de (pre)Marriage Course die onderdeel is van Alpha-cursus Nederland. In haar gesprekken met gasten zoals Henk Binnendijk, Ron van der Spoel en Pearl Jozefzoon wordt je telkens opnieuw verrast en krijg je leuke inzichten. De gesprekken duren 30 tot 65 minuten per aflevering.

Luister hier op Soundcloud

Bij Jorieke- Groot Nieuws Radio

Elke maandag t/m donderdag van 10-12 uur is Jorieke Eijlers te horen op Groot Nieuws Radio. Ze praat met haar gasten over verschillende  geloofsthema’s zoals omgaan met angsten, je passie ontdekken en gehoorzaamheid.

Luister via Spotify | iTunes

Zij Lacht

christelijke podcasts voor vrouwen

In de Zij Lacht podcast interviewt Zoë iedere maand een inspirerende vrouw. Van deze gelovige vrouw  kun je nog meer leren over God, Zijn Woord en hoe je jouw relatie met Hem kunt verdiepen. Helaas is de podcast momenteel niet meer zo actief, maar de afleveringen uit het verleden staan nog online en zijn interessant genoeg om te beluisteren.

Luister hier via iTunes

Divine Business Podcast- Tessa van Olst en Laura Pelger

podcast voor christelijke ondernemers_the millennialmom

De Divine Business Podcast is podcast voor de christelijke ondernemer. Laura van Olst en Tessa Pelger zijn twee ambitieuze christelijke ondernemers. Zij leren je graag over ondernemen met God. Dele tips van de experts en delen die kennis graag met jou! Ze interviewen naast Nederlandse ondernemers ook zeer regelmatig Engelstalige ondernemers. Laat je inspireren door de wijsheid en praktische tips die de experts met je delen!

Luister via Spotify | iTunes

Sta op en Schitter- Anja Roeygens

Anja heeft een bewogen leven achter de rug. Nadat ze zich jarenlang bevond in ongezonde relaties, komt ze er alleen voor te staan met 2 kinderen. Het is het begin van een zoektocht naar de zin van het leven. Een zoektocht die haar leidt langs waarzeggers en spiritualiteit om uiteindelijk God te vinden in een kerk. Ook door haar man, leert Jezus en God kennen. Tanja maakt korte reflecties op het dagelijkse christelijk leven in een Bijbelse context.

Luister via: TWR

christelijke podcasts voor en door vrouwen

Liefs Josan Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]