Feestdagen Geloof Pasen

Geloven | Christelijke paasknutselwerkjes

22 februari 2017
Christelijke paasknutselwerkjes

Het is een uitdaging om christelijke knutsel ideeën voor Pasen te vinden. Toch vonden wij een aantal leuke Christelijke paasknutselwerkjes om samen met je kinderen te doen.

Als gelovige vind ik het een mooie uitdaging om met beide benen in de wereld te staan. Zonder dat ik meteen van de wereld ben. Zo voed ik mijn dochters op. Ik leer ze om zelf keuze te maken. Alles te onderzoeken en het goede te behouden.

Met Pasen gedenken we de wederopstanding van Jezus. Dat de dood overwonnen werd. Daar staan we bij stil en dat vieren wij. Door verschillende christelijke paasknutselwerkjes wordt het voor de kinderen duidelijk(er) wat het inhoudt. Dat kan met een mooie thematafel in de Veertigdagen tijd. Maar ook door de symboliek van het Kruis uit te leggen.

Betekenis Pasen

Pasen is een van de belangrijkste Christelijke Feestdagen. De betekenis van het Christelijk Paasfeest heeft niks te maken met de paashaas of eieren zoeken. Maar alles met de opstanding van de Here Jezus uit de dood. Maar Pasen kan niet zonder Goede Vrijdag. Op deze dag werd Jezus gekruisigd. Een gruwelijke marteldood die in de tijd van de Romeinen gangbaar was voor misdadigers. Alleen Jezus had niks fout gedaan. Toch koos Hij er voor te sterven? Waarom? Omdat dit deel uitmaakte van een groter plan van God. Jezus stierf voor onze zonde.

En bij zonde denken we vaak aan iets ‘fout’ of regels overtreden. Niet doen wat een god zegt. Maar het eigenlijk gaat het verder dan dat. Zonde is ten diepste dat iets zijn doel voorbij schiet. Toen God de mens schiep had hij haar bedoeld om eeuwig te leven. In het paradijs samen met Hem. Door de zondeval kwam daar een einde aan. Egoïsme, haat, geweld, ziekte en pijn kwamen daarmee ook in de wereld. En het ergste: de dood.

Doordat Jezus stierf werd de relatie tussen God en mensen hersteld. Hij overwon de dood door er uit op te staan. Daardoor is de dood niet meer het definitieve einde.

Daarom is het een goed vrijdag. Daarom mogen wij naar onze door verder leven.

Christelijke paasknutselwerkjes

Paasgraftuin

DIY _ Paasgraftuin maken

Bovenstaande Paasgraftuin maakte ik samen met mijn kinderen om stil te staan bij het Paasverhaal. Hier lees je wat je nodig hebt en hoe je het maakt.

Hij is opgestaan

In al zijn eenvoud vind ik dit knutselwerkje een van de mooiste uit de selectie christelijke knutselwerkjes. Als zondagsschooljuffrouw gaat mijn hart hier toch wel sneller van kloppen om dit ooit met mijn eigen kinderclubje te maken. Wil jij ook een poging wagen? Op The Happy Home Fairy lees je hoe dat moet.

Kruis maken met waterverf

Christelijke-knutselideeen-voor-Pasen-GoodGirlsCompany

Waterafstotend tape blijkt een geweldige uitvinding. Voor dit schilderij vormt het de basis. Wundermom laat in haar tutorial zien hoe je makkelijk dit schilderij maakt.

Krijt

De techniek die Housing a forest gebruikt, gebruikte ik vroeger in mijn tekenklas. Ik kan me zelfs nog herinneren dat ik het ooit in een fotoboek gebruikte. Waar je het ook voor wilt gebruiken, het resultaat is gaaf.

Tekening maken van zout

Dit kruis is gemaakt van gekleurd zout. Zout kan je verven. Hoe je dat doet, zie je op Catolic Icing. Dit is ook een leuk knutselwerkje voor zondagsschool.

Easter-Craft-He-Is-Risen-Tomb-GoodGirlsCompany

Van een wegwerpbordje kan je een leeg graf maken. Gebruik een prop als steen die er voor weg gerold is. Op free fun easter vind je de hele tutorial.

Als laatste sluit ik af met deze glas in lood kruisjes. Wanneer de zon schijnt, verspreiden ze verschillende kleuren. Deze Pass DIY van Mom on timeout is vrij makkelijk om te maken, maar het resultaat is geweldig.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!