Christendom Feestdagen Pasen

Geloven | Christelijke paasknutselwerkjes

22 februari 2017
Christelijke paasknutselwerkjes

Het is een uitdaging om christelijke knutsel ideeën voor Pasen te vinden. Toch vonden wij een aantal leuke Christelijke paasknutselwerkjes om samen met je kinderen te doen.

Als gelovige vind ik het een mooie uitdaging om met beide benen in de wereld te staan. Zonder dat ik meteen van de wereld ben. Zo voed ik mijn dochters op. Ik leer ze om zelf keuze te maken. Alles te onderzoeken en het goede te behouden.

Met Pasen gedenken we de wederopstanding van Jezus. Dat de dood overwonnen werd. Daar staan we bij stil en dat vieren wij. Door verschillende christelijke paasknutselwerkjes wordt het voor de kinderen duidelijk(er) wat het inhoudt. Dat kan met een mooie thematafel in de Veertigdagen tijd. Maar ook door de symboliek van het Kruis uit te leggen.

Betekenis Pasen

Pasen is een van de belangrijkste Christelijke Feestdagen. De betekenis van het Christelijk Paasfeest heeft niks te maken met de paashaas of eieren zoeken. Maar alles met de opstanding van de Here Jezus uit de dood. Maar Pasen kan niet zonder Goede Vrijdag. Op deze dag werd Jezus gekruisigd. Een gruwelijke marteldood die in de tijd van de Romeinen gangbaar was voor misdadigers. Alleen Jezus had niks fout gedaan. Toch koos Hij er voor te sterven? Waarom? Omdat dit deel uitmaakte van een groter plan van God. Jezus stierf voor onze zonde.

En bij zonde denken we vaak aan iets ‘fout’ of regels overtreden. Niet doen wat een god zegt. Maar het eigenlijk gaat het verder dan dat. Zonde is ten diepste dat iets zijn doel voorbij schiet. Toen God de mens schiep had hij haar bedoeld om eeuwig te leven. In het paradijs samen met Hem. Door de zondeval kwam daar een einde aan. Egoïsme, haat, geweld, ziekte en pijn kwamen daarmee ook in de wereld. En het ergste: de dood.

Doordat Jezus stierf werd de relatie tussen God en mensen hersteld. Hij overwon de dood door er uit op te staan. Daardoor is de dood niet meer het definitieve einde.

Daarom is het een goed vrijdag. Daarom mogen wij naar onze door verder leven.

Christelijke paasknutselwerkjes

Paasgraftuin

DIY _ Paasgraftuin maken

Bovenstaande Paasgraftuin maakte ik samen met mijn kinderen om stil te staan bij het Paasverhaal. Hier lees je wat je nodig hebt en hoe je het maakt.

Hij is opgestaan

In al zijn eenvoud vind ik dit knutselwerkje een van de mooiste uit de selectie christelijke knutselwerkjes. Als zondagsschooljuffrouw gaat mijn hart hier toch wel sneller van kloppen om dit ooit met mijn eigen kinderclubje te maken. Wil jij ook een poging wagen? Op The Happy Home Fairy lees je hoe dat moet.

Kruis maken met waterverf

Christelijke-knutselideeen-voor-Pasen-GoodGirlsCompany

Waterafstotend tape blijkt een geweldige uitvinding. Voor dit schilderij vormt het de basis. Wundermom laat in haar tutorial zien hoe je makkelijk dit schilderij maakt.

Krijt

De techniek die Housing a forest gebruikt, gebruikte ik vroeger in mijn tekenklas. Ik kan me zelfs nog herinneren dat ik het ooit in een fotoboek gebruikte. Waar je het ook voor wilt gebruiken, het resultaat is gaaf.

Tekening maken van zout

Dit kruis is gemaakt van gekleurd zout. Zout kan je verven. Hoe je dat doet, zie je op Catolic Icing. Dit is ook een leuk knutselwerkje voor zondagsschool.

Easter-Craft-He-Is-Risen-Tomb-GoodGirlsCompany

Van een wegwerpbordje kan je een leeg graf maken. Gebruik een prop als steen die er voor weg gerold is. Op free fun easter vind je de hele tutorial.

Als laatste sluit ik af met deze glas in lood kruisjes. Wanneer de zon schijnt, verspreiden ze verschillende kleuren. Deze Pass DIY van Mom on timeout is vrij makkelijk om te maken, maar het resultaat is geweldig.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]