Christendom

De beste christelijke meditatie apps voor op je telefoon

9 juli 2019
De beste christelijke meditatie apps telefoon the millennial mom

Dagelijks mediteren is een goede manier om met je geloof bezig te zijn en het te verdiepen. Veel christenen denken bij meditatie als snel aan allerlei zweverige praktijken. Maar God roept ons op Zijn Woord dag en nacht te overdenken. Een lange tijd gebruikte ik tijdens mijn stille tijd vooral een dagboek, pen en papier. Maar sinds een aantal jaar, gebruik ik ook verschillende christelijke meditatie apps voor mijn dagelijkse Bijbelstudie.


In de dagelijkse drukte van een schoolweek vind ik het invullen van stille tijd een uitdaging. Ik kan maar moeilijk de rust vinden. Of misschien laat ik me ook wel door teveel afleiden. Geef mij dan ook maar de zomervakantie. Als ik vroeg kan opstaan voordat mijn gezin wakker is. En zo mijn eerste momenten van de dag met God kan doorbrengen.

Lees ook: De beste 8 christelijke podcasts voor en door vrouwen

De voordelen van christelijke meditatie apps

Vergeleken bij veel andere dingen heeft het eigenlijk best wel even geduurd voordat ik voor mijn dagelijkse Bijbelstudie de overstap maakte naar digitaal. Ik kan er niet echt de vinger op leggen. Gevoelsmatig houd ik er gewoon van om dingen op papier te zetten. Het voelt alsof ik er dan bewuster mee bezig ben. En door een boek te lezen, word je vaak even echt een andere wereld ingetrokken. Vandaar dat ik nog veel waarde hechte aan de ouderwetse manier van meditatie.

Maar door de verschillende reizen die ik maakte, ben ik ook de waarde gaan inzien van christelijke meditatie apps op de smartphone. Al was het alleen maar omdat het ruimte in de koffer scheelt. Daarnaast zijn er nog wat voordelen:

Ik heb mijn smartphone altijd bij mij en binnen handbereik. Dus ik hoef het niet extra in te pakken.
De apps stuurt mij reminders en meldingen ongeachte de tijdzone waar ik in zit.
Ik kan een leesplan alleen lezen of samen. Vooral met mijn oudste dochter Grace doe ik veel leesplannen samen. Die we dan ook weer bespreken. Het is echt zo gaaf om he tiener geestelijk te zien groeien en haar daarin te mogen begeleiden. Tegelijkertijd scherpen haar vragen en opmerkingen mijzelf dus ook weer.

De beste christelijke meditatie apps

christelijke meditatie en mindfulness apps The millennial mom

Bijbel

Wat voorheen Youversion heette, heet tegenwoordig Bijbel. En dat zegt eigenlijk ook wel precies wat het is. Het is een Bijbel op zakformaat. Waarbij je kan kiezen uit verschillende Bijbelvertalingen. Zo kan je kiezen uit de Statenvertaling tot de Bijbel in gewone taal. Je kan er creatief mee aan de slag door de tekst van de dag maar ook gemarkeerde Bijbelgedeeltes mooi vorm te geven met een foto en tekst. Naast de Bijbel bevat deze app ook verschillende leesplannen. Deze kan je kiezen op onderwerp. Zoals bijvoorbeeld Jezus beter leren kennen, vergeving en liefhebben in plaats van roddelen. Maar ook praktische over ouderschap die ik erg leuk vond omdat de verschillende makers hun eigen ervaringen, maar ook kwetsbaarheden rondom het ouderschap deelden in de overdenking. Bovendien kan je die leesplannen in je eentje lezen of samen met anderen die de app ook hebben.

Grace en ik hebben deze app echt herontdekt sinds onze rondreis door Wales. We lezen nu gezamenlijk verschillende leesplannen door.

Klik hier voor iOS en Android

Druppels

Druppels is een speciale app voor christelijke ouders. Het is een perfecte app voor de ouder in de tropenjaren die best wel wat mee wil geven. Maar zich soms afvraagt waar je de tijd en energie vandaan haalt in de dagelijkse hektiek en struggle. In plaats van kwantiteit gaat het om kwaliteit en word je er opgebouwd door korte bemoedigingen. Bijvoorbeeld een doordenker, praktische tip, eyeopener of Bijbelvers.
Deze app biedt bemoediging, inspiratie en stof tot nadenken.

Voorbeelden:

 • Als een kind opgroeit met kritiek, leert het veroordelen
 • Elk kind heeft recht op een biddende ouder
 • Het kostbaarste dat je je kind kunt geven, is je tijd
 • Geloofsopvoeding: Kijk eens samen naar een YouTubefilmpje met een Bijbelverhaal.

Klik hier voor iOS en Android

Abide

Vanwege mijn hyperventilatie en slaapproblemen, kreeg ik na een gezondheidsonderzoek een app aangeraden. Een probleem: ik ben niet boeddhistisch. Dus apps met yoga en zenmeditatie hoef je bij mij niet mee aan te komen. Na wat speurwerk kwam ik op de app Abide. Een Engelstalige christelijke app met geleide meditatie en gebeden. Lees hier mijn review over Abide.

De christelijke meditaties duren 2,5,10 of 15 minuten en kan je kiezen op onderwerp. Daarnaast kan je de achtergrondmuziek aanpassen aan wat jij prettig vind. Zelf vind ik het ideaal dat er sommige meditaties hele rustige muziek hebben een kalmerende stem waardoor je sneller weer in slaap valt. Door de timer, gaat de app ook na het aangegeven minuten uit. Het is wel zo dat je voor de geavanceerde onderdelen moet betalen. Maar zelf vind ik dat geen probleem. Ik heb voldoende betaalde apps op mijn telefoon die een stuk onzinniger zijn.

Klik hier voor iOS en Android

Bible fit

Vegeleken bij de andere bestaande Bijbel apps is de Bible-Fit app uniek. De app gaat uit van jou als gebruiker. Je kan telkens kiezen uit 2 categorieën ‘Hoe voel je je?’ en ‘Wat is er gebeurd?’ Tussen de  zestig thema’s zit altijd wel een thema dat bij je past of je op dat moment aanspreekt. Bij ieder thema vind je een lijstje van Bijbelverhalen en Bijbelverzen die passen bij het thema. De christelijke meditatie app is geschikt voor beginnelingen als mensen die al wat meer bekend zijn met Bijbelstudie.

Klik hier voor iOs en Android

De Bijbel app voor kinderen

De Bijbel app voor kinderen is een digitale kinderbijbel voor op je telefoon. Het begint bij Genesis en vertelt de verschillende Bijbelverhalen voor de allerkleinsten. Een stem leest ze voor. En kinderen kunnen dan op de verschillende platen klikken waarin interactieve animaties zitten. Chloe is er helemaal weg van. Ze kent de verschillende verhalen natuurlijk al wel van papier, maar op deze manier komen ze meer tot leven.

 • Makkelijke, kindvriendelijke navigatie
 • Kleurrijke afbeeldingen
 • Animaties geactiveerd door aanraking van het scherm
 • Interactieve inhoud die de Bijbel tot leven brengt
 • Leuke feitjes en activiteiten ontworpen om kinderen te helpen herinneren wat ze aan het leren zijn
 • Speciale uitdagingen waarmee  kinderen onderscheidingen kunnen verdienen

Klik hier voor iOS en Android

ChristAudio

Christ Audio is een christelijke meditatie app voor geleiden meditaties. Het helpt bij angst, stress, slaap- en concentratieproblemen. Naast overdenkingen en Bijbelse principes biedt het ook ademhalingsoefeningen. Dus wil je een alternatief voor bijvoorbeeld Headspace of Calm dan is dit een goed alternatief. Je kan beginnen met een gratis versie om te kijken of het bij je past. Vervolgens kanje kiezen voor betaald. Hierbij betaal je per programma of onderdeel.

Klik hier voor iOS en Android

Bidden Onderweg

Bidden Onderweg is een dagelijkse meditatiepodcast om mee te bidden wanneer het uitkomt. Bijvoorbeeld als je tijdens de vakantie van de ene plek naar de andere plek reist. De podcast verschijnt zes maal per week, iedere werkdag en in het weekend. Het bevat geen preek of bijbelstudie, maar is vooral een houvast om zelf je gedachtes te laten gaan over het thema dat aan bod komt en op je eigen manier te bidden.

Het duurt tussen de 10 en 13 minuten en bevat een mix van muziek, bijbellezingen en reflecterende vragen

Klik hier voor iOS en Android

Reflect

Christelijke mindfulness is een uitstekende manier om ontspanning te leren en om stress te verminderen. Deze app bevat reflecties en meditaties op basis van de christelijke principes. Zo zijn er de Bijbelse meditaties en gebeden. De secties van de app zijn: meditatie basics – een inleiding tot mindfulness praktijken, Bijbel – reflecties op een passage uit de bijbel, gebed – begeleide gebed oefeningen en lectio divina – meditaties met behulp van het lezen van een Bijbelpassage.

Elke contemplatie is gericht op zodat u om te mediteren en nadenken over Jezus. In stilte door stil te zijn, zijn we in staat om dichterbij God komen door de kracht van de Heilige Geest. Neem de tijd van de dag door te brengen met de Heer.

Klik hier voor iOS en Android

Bijbelvragen

Bijbelvragen is een kleine encyclopedie op zakformaat boordevol vragen en antwoorden. Deze app bevat meer dan 600 van de meest gestelde vragen over de Bijbel. De antwoorden zijn gerangschikt naar onderwerp, met een ingebouwde zoekfunctionaliteit, downloads van nieuwe en bijgewerkte artikelen, het vermogen om favoriete artikelen te kiezen die zo later gemakkelijk kunnen worden teruggevonden, en de mogelijkheid om ons een vraag te stellen als jouw vraag nog niet beschikbaar is in de app.

Klik hier voor iOS en Android

Soultime

Soultime is een Engelstalige christelijke meditatie app voor  je dagelijkse Stille tijd. Het helpt bij onderwerpen zoals ontspanning en verlichting van angst.  Soultime, dieper dan mindfulness, biedt een stijl van dagelijkse meditatie die niet alleen je geest maar je hart en ziel raakt. De Soultime-app brengt de traditie van christelijke meditatie up-to-date in een mooie, moderne  app.

De Soultime meditatie-app is geweldig voor beginners, maar bevat ook veel programma’s voor zowel gemiddelde als gevorderde gebruikers.

Dit krijg je

 • Thema-meditaties in minder dan tien minuten van experts zoals Danny Silk over onderwerpen als:
 • Angst en stress vermindering
 • Betere nachtrust
 • Een krachtige persoon worden
 • helpt je bij verwerking van gebroken relaties
 • Vergeving en emotionele helderheid
 • Teleurstellingen overwinnen

Door kunstmatige intelligentie krijg je gepersonaliseerde meditaties die zijn afgestemd op jouw behoeften en interesses, voor zowel beginners tot gevorderden. De check-up tool laat je uitzoeken wat er in je omgaat, zowel spiritueel als emotioneel. Een volledige reeks moderne en klassieke meditatieve muziek om naar te luisteren terwijl je naar meditaties luistert. Maar ook om je te helpen in slaap te komen. Je kan je vorderingen bijhouden in een dagboek. Bepaalde onderdelen zijn gratis, maar ook hier heb je een betaald gedeelte met abonnement.

Klik hier voor iOS en Android

Treinreflecties

Die loze openbaar vervoer waarop iedereen toch alleen maar op zijn telefoontje zit te kijken, kan je heel wat zinvoller besteden. Maak er een meditatiemomentje van met Treinrefelecties. Een app speciaal ontwikkeld voor onderweg. Deze gemakkelijke Bijbel-app inspireert je iedere werkdag door middel van een korte overdenking bij een tekst uit de Bijbel. De bijdragen bestaan uit een korte bijbeltekst met een toelichting (korte meditatie). De tekst is makkelijk leesbaar, ook voor wie de Bijbel en het christelijk geloof niet kent. De bijbelteksten komen uit de ‘Bijbel in Gewone Taal’: De overdenking bij het bijbelgedeelte is kort maar krachtig. Zonder kerkelijke taal zodat deze voor iedereen goed te volgen is.

Deze app bied je 40 praktische bijdragen over herkenbare onderwerpen uit het dagelijks leven. Zoals ‘feestvieren’, ‘smaakmakers’ en ‘God in de trein’. Je kunt makkelijk switchen tussen toelichting en bijbeltekst waardoor de teksten prettig lezen. In de inhoudsopgave wordt bijgehouden welke bijdragen je hebt gelezen. Dit geeft je een goed overzicht van de gelezen en de gemiste bijdragen. Kortom: een prima app om even op adem te komen.

Klik hier voor iOS en Android

Ook leuk om te lezen:

Wat zijn jouw favoriete christelijke meditatie apps? En wat vind jij belangrijk dat een app moet kunnen als je hem voor stille tijd gebruikt?

Wil je meer praktische tips voor je christelijke geloofsopvoeding? Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief Geloof & Kinderen.

christelijke mindfulness en meditatie apps smartphone

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Christelijke meditatie apps
4.5

Samenvatting

Reviewer Themillennialmom.nl
Review Date 2019-07-10
Reviewed Item Christelijke meditatie apps, apps voor Bijbelstudie en stille tijd.
 • Reply
  Coosje
  12 augustus 2019 at 10:53

  Hier was ik naar op zoek! Dank voor het uitzoeken, uitproberen en delen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]