Christendom Kerst

De beste christelijke kerstfilms voor kinderen en volwassenen

6 december 2018
De beste christelijke kerstfilms voor kinderen en volwassenen

Als het buiten nat en koud is, kruip ik het liefst met een dekentje op de bank. Gezellig mijn favoriete kerstfilms. Netflix, staat vol populaire en romantische kerstfilms voor de hele familie. Maar het vinden van christelijke kerstfilms is nog best wel een uitdaging. Daarom zet ik de beste christelijke kerstfilms voor je op een rijtje. Geschikt voor (kleine) kinderen en volwassenen.

Christelijke kerstfilms voor kinderen

Veel christelijke kerstfilms voor kinderen vertellen op eigentijdse wijze het kerstverhaal. Zo leren de allerkleinsten over de betekenis van Kerst door de ogen van dieren en andere animatiefiguren die goed passen bij hun belevingswereld.

VeggieTales

Op Netflix heten ze de Groentesprookjes. Maar iedereen met een christelijke achtergrond kende ze natuurlijk al jaren als VeggieTales. De leuke christelijke kinderserie met vrolijke tekenfilmpjes voor de allerjongsten. Ook rondom het thema kerst hebben ze verschillende afleveringen uitgebracht.

Het is een jongen!

Via de zondagschool kregen mijn oudste meiden enkele jaren geleden de DVD het is een jongen. Een christelijke kerstfilm over een paar vogels die getuigen zijn van het eerste kerstfeest. Ik persoonlijk vond ik er niks en ik denk dat mijn meiden er destijds al te oud voor waren. Maar zeker erg geschikt om op Bijbelgetrouwe wijze kinderen bekend te maken met kerst.

Er was eens een stal

De familieanimatiefilm ‘Er was eens een stal’  vertelt het kerstverhaal vanuit het oogpunt van de dieren in de stal van Bethlehem. Wat een hartverwarmend verhaal oplevert voor jong en oud op. Vol humor en leuke animatie!De Nederlands gesproken)DVD heeft een speelduur van ongeveer 23 minuten en is een voorproefje van een uitgebreide animatiefilm die volgend jaar bij GMI Media verschijnt.

De Ster

Super lieve kerstanimatie voor de allerkleinsten. Een dapper ezeltje en zijn dierenvriendjes zijn getuige van het eerste Kerstfeest.

Krummel: Een cake voor kerst

Oh wat houd ik van de verhalen van Max Lucado. Leuke christelijke kerstfilm waarin Krummel de rups ook weer voorbij komt. Het is een traditie dat oma rups met kerst voor het hele dorp een vruchtencake maakt. Maar dit jaar is hij gestolen door Koen en Karel Kakkerlak. Dit leidt tot woede bij Krummel en zijn vrienden, maar uiteindelijk zien zij weer de ware betekenis van kerst.

Chi Rho Kerstspecial

Nog zo’n DVD die mijn meiden als kerstcadeau kregen op de zondagschool in de kerk. Ook dez efilm was niet aan ons besteed. Ik vond het verhaal nogal ongeloofwaardig. Maar ieder zijn ding.  Het verhaal gaat als volgt: Professor Petersen, een beroemde Bijbelexpert, is ontvoerd door de gemene Hreel. Hreel heeft de professor met behulp van een cubus temporis, een soort tijdreismachine, meegenomen naar de tijd van de Bijbel om de verhalen ongedaan te maken. Zijn twaalfjarige dochter Cora reist samen met Habib en een paar dieren achter hen aan om haar vader te bevrijden en de plannen van Hreel te dwarsbomen. In de aflevering over Kerst probeert Hreel baby Jezus te ontvoeren om zo het Bijbelverhaal ongedaan te maken. Cora en haar vrienden proberen Jozef en Maria te waarschuwen, maar Hreel is hen voor. Zal Cora in staat zijn om de plannen van Hreel te dwarsbomen?

De Christelijke kerstfilms voor volwassenen

Veel van de onderstaande Christelijke kerstfilms voor volwassenen gaan niet direct over het kerstverhaal. Maar dat maakt ze niet minder mooi. Het zijn films waarin belangrijke christelijke waarden zoals naastenliefde, omzien naar elkaar, hoop en geloof houden een belangrijke centrale rol spelen. En hier en daar zie je ook dat mensen hun geloof betwijfelen of weer terugvinden. Veel van onderstaande films zijn niet op Netflix te zien. Maar geen probleem. YouTube heeft deze films als betaalde versie online staan. Tegen een  klein bedrag (vaak zo’n 3 euro) kan je ze dan helemaal kan zien.

The Ultimate Gift

Jason had een hele simpele verhouding met zijn stinkend rijke grootvader: hij haatte hem. Geen warmte, geen gezelligheid, het ging alleen maar over geld. Dus zou het voorlezen van het testament derhalve een eenvoudige en kille geldtransactie moeten worden, zodat Jason zijn uitbundige levensstijl makkelijk kon voortzetten. Maar de werkelijkheid is anders… Jason krijgt via de notaris twaalf opdrachten van zijn grootvader. Deze zullen zijn leven drastisch veranderen en van hem een ander mens maken. Het volbrengen van iedere opdracht moet Jason dichter naar het ultieme doel leiden: grootvaders nalatenschap.

Christmas Grace

De jonge Gary is eigenaar van een goedlopende speelgoedwinkel en heeft een prima contact met zijn klanten. Dan hoort hij dat de zakenman Jim in dezelfde straat een grote speelgoedzaak wil openen. Jim staat bekend om zijn harde manier van zaken doen. Winst en succes boeken gaan boven alles en vaak ten koste van de concurrentie. Hij verklaart Gary direct tot doelwit en de strijd om de klanten barst los. Gary wordt uiteindelijk zelfs gedwongen zijn winkel te sluiten en Jim lijkt als winnaar uit de bus te komen. Maar dan keert het tij en blijkt de echte boodschap van kerst een bijzondere uitwerking te hebben in het leven van de beide mannen.

Christmas Oranges

De negen jarige Rose werd bij haar geboorte te vondeling gelegd en groeide daarna, perfect gelukkig, op in het gezellige weeshuis Greenwoods. Door een grote tragedie wordt ze vlak voor Kerstmis overgeplaatst naar een heel wat minder prettig weeshuis. Het strenge schoolhoofd, de heer Crampton (Edward Herrmann), zorgt ervoor dat alle kinderen worden gestraft wanneer één van hen zijn regels overtreed. Voor Rose is hij extra wreed in zijn aanpak. Op een dag krijgt Rose te horen dat de broer van het schoolhoofd aan ieder kind in het tehuis een sinaasappel cadeau doet als kerstgeschenk. Op kerstochtend, wanneer alle kinderen reikhalzend uitkijken naar hun sappig zoete cadeau, krijgt ze weer eens straf van Crompton en lijkt de traktatie aan haar neus voorbij te gaan.

Maar… Kerstmis is een tijd van wonderen.

The Nativity Story

The Nativity Story, een dramatische en fascinerende verfilming van de geboorte van Jezus. The Nativity Story volgt de moeilijke en gevaarlijke reis van Maria en Jozef naar Bethlehem, de miraculeuze zwangerschap en de geboorte van Jezus. Het beroemdste verhaal over liefde en lotsbestemming, over onheil en onderdrukking en over een kind dat de geschiedenis van de wereld zou veranderen…

The Christmas Candle

Nog een verhaal van Max Lucado waar ook Susan Boyle (bekend van Britain’s got talent) een rol in heeft. Diep weggeborgen op het Engelse platteland ligt het pittoreske dorp Gladbury. Het verhaal gaat dat de dorpskaarsenmaker één keer in de 25 jaar bezoek krijgt van een engel die een van de kaarsen aanraakt. Degene die deze kaars op kerstavond aansteekt, ontvangt een wonder. Maar in 1890 lijkt daar een einde aan te komen door de komst van elektriciteit.

Als David Richmond, een jonge en vooruitstrevende dominee, in het dorp arriveert, ontdekken de dorpsbewoners een nieuwe vorm van wonderen: goede daden doen en vriendelijk zijn voor de ander. Als David pogingen doet het dorp te moderniseren, vindt hij de oude kaarsenmaker op zijn pad. Deze doet er alles aan de ‘erfenis van de Christmas Candle’ levend te houden. Als de bijzondere kaars op onverklaarbare wijze verdwijnt, beleven de dorpsbewoners een kerstfeest dat ze nooit meer zullen vergeten.

The Christmas Pageant

Vera Parks, een intense en veeleisende Broadway-regisseuse, wordt ontslagen uit elke baan, waardoor ze geen andere keuze heeft dan het optreden te leiden van een kerstspel in een klein stadje in de staat New York. Verbijsterd hoe fundamenteel en basaal de productie is, probeert Vera zich terug te trekken. Maar ze wordt echter door enkele lokale inwoners ervan overtuigd om hun stad een kans te geven. Tot haar eigen verbazing groeit bij Vera de warmte en charme van het kleine stadje en geniet ze zelfs van de regie van het schouwspel. Maar als Vera ontdekt dat haar voormalige verloofde Jack haar heeft aanbevolen voor de baan, wordt ze woedend…

Loves Christmas Journey

Wederom een film geïnspireerd door een verhaal van Janet Oke. Deze spannende en romantische kerstfilm speelt zich af in het Wilde Westen. De jonge weduwe Ellie King reist met de postkoets naar het stadje Haddonton om kerst te vieren met haar broer Aaron en zijn kinderen. Een paar maanden eerder zijn haar eigen man en dochtertje om het leven gekomen bij een tornado. Ellie is nog steeds erg verdrietig. Toch doet ze haar best om er in Haddonton een leuke tijd van te maken.

Ze voelt zich in ieder geval erg op haar gemak bij het gezin van Aaron. In het stadje maakt ze nieuwe vrienden en heeft ze op een gegeven moment zelfs een bewonderaar: de knappe hulpsheriff Strode. Ook maakt ze kennis met Erik, een jongeman die door zijn misdadige vader in de steek is gelaten en vervolgens door Aaron min of meer is geadopteerd. Kort voor kerst moet Aaron nog op pad: hij wil buiten Haddonton een extra stuk grond kopen voor zijn boerenbedrijf. Ellie past op de kinderen. Maar onderweg verdwijnt Aaron spoorloos. De feestdagen dreigen een ramp te worden….

Christmas with a Capital C

Het Kerstfeest is een feest van blijdschap, maar de tradities en het verhaal van Kerstmis komen onder vuur te liggen als jurist Mitch Bright  terugkeert naar zijn geboortedorp Trapper Falls in Alaska. De inwoners van het kleine dorp die altijd met veel enthousiasme hun woonplaats versieren met een kerststal en andere kerstversierselen raken verwikkeld in een hevige juridische strijd met Mitch, die niets heeft met het kerstverhaal en er alles voor doet om dit christelijke feest te bannen uit het straatbeeld.

The Note

Christelijke roman schrijver Janet Oke (schrijfster van When calls the heart) is ook de schrijfster achter dit verhaal. Genie Francis schittert als Peyton MacGruder, een schrijfster van een krant, die worstelt met zichzelf. Haar enige morele steun krijgt ze van haar collega King Danville (Ted McGinley), waarmee ze een flirterige, maar zakelijke relatie heeft. Wanneer er een vliegtuig crasht “vlakbij haar kantoor” en alle inzittenden om het leven komen, vindt ze een stukje papier, “The Note”, met daarop een haastig geschreven berichtje van een van de passagiers voor zijn kind. Aangemoedigd door de krachtige woorden van The Note, wil Peyton hoe dan ook ervoor zorgen, dat dit bericht voor Kerst aankomt bij de bestemde ontvanger.

The heart of Christmas

The Heart of Chrismas is een hartverwarmende film over hoop en compassie, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Dit ontroerende drama zal alle kleine problemen in het leven weer in perspectief brengen en zorgt ervoor dat je de kleine dingen des levens weer waardeert.

Let there be light

Nadat dr. Sol Harkens zijn jongste zoon verloren heeft aan kanker, verliest hij zijn geloof en wordt hij een fervent aanhanger van het atheïsme. Door het schrijven van bestseller boeken en houden van speeches waarin hij God belachelijk maakt en het christendom hard aanvalt, is zijn populariteit en succes enorm. Maar ondanks alle roem bevindt zijn leven zich in een neergaande spiraal. Zijn
huwelijk is op de klippen gelopen en voor zijn twee overgebleven zonen is hij allang geen echte vader meer. Alcohol lijkt dé manier om de pijn en leegte in zijn leven te vullen. Als hij na het zoveelste feestje met teveel drank op achter het stuur kruipt, gaat het
mis, met een ernstig auto-ongeluk tot gevolg. Hij is vier minuten klinisch dood maar kan worden gereanimeerd. Wat zich tijdens deze vier minuten afspeelt, zal zijn kijk op het leven drastisch veranderen.

The Christmas Shoes

De Christmas Shoes is een film met verschillende verhaallijnen. Een van die lijnen gaat over Nathan. Zijn moeder is ziek en het jongetje heeft het daar zwaar mee. Hij probeert geld te sparem voor een paar mooie schoenen waarvan hij zeker weer dat zijn moeder ze mooi vindt. Of dat gaat lukken zie je in bovenstaande film (dit is geen trailer maar de hele film).

November Christmas

Deze christelijke familiefilm gaat over een jong meisje dat doodziek is. Ze heeft maar een wens: sneeuw zien. Haar stad zet alles  op alles om kerst dit jaar zo vroeg mogelijk te vieren omdat men niet zeker weet of de ze Feestdagen haalt. Zie of haar wens in vervulling gaat.

The Christmas Blessing

In Amerika heet deze filmThe Christmas Blessing. In Nederland heeft het een andere titel gekregen. Maar hij maakt deel uit van de trilogie waar ook The Christmas shoes toebehoren.

Nathan is een student geneeskunde met een veelbelovende carrière. Wanneer een van zijn patiënten overlijdt, raakt hij zijn zelfvertrouwen kwijt. Het probleem wordt zo groot dat hij besluit te stoppen met zijn opleiding. Terug in zijn geboortestad gaat hij aan de slag in zijn vaders garage. Daar ontmoet hij Megan, een jonge lerares op wie hij meteen verliefd wordt. Het leven lacht Nathan toe… totdat het noodlot toeslaat en Megan en een onschuldig jongetje dreigen te overlijden. Nathan moet zijn eigen angsten zien te overwinnen om hen te helpen. Durft hij om een wonder te vragen?

Wil je meer praktische tips voor je christelijke geloofsopvoeding? Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief Geloof & Kinderen.

Christelijke kerstfilms voor kinderen en volwassenen

Christelijke kerstfilms voor kinderen en volwassenen

Ook leuk om te lezen

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]