Christendom Lifestyle

Christelijke films op Netflix | dit zijn de mooiste

22 oktober 2017
De beste christelijke films en series op Netflix

In dit handige overzicht vind je de beste christelijke films op Netflix van dit moment. Films zoals Unconditional en I’m in love with a church girl en series zoals Chesapeak Shores en When calls the heart.

Het kijken van inspirerende films met een (christelijke) boodschap is niet voorbehouden aan een klein groepje. Er zijn wel meer mensen die een beetje klaar zijn met series boordevol seks, en geweld. Soms wil je gewoon een feel good film of serie kijken en daar is onderstaande lijst heel geschikt voor.

De beste christelijke films op Netflix

The shack

In de nasleep van een vreselijk, persoonlijk drama ontvangt Mackenzie Allen Philips een mysterieuze brief met een uitnodiging voor ‘de hut’. De uitnodiging is ondertekend door ‘Papa’. Dit is de bijnaam voor God van zijn vrouw. Mack gaat op de uitnodiging in en bevindt zich vervolgens op een ingrijpende reis op zoek naar de waarheid, vergeving, gerichtigheid en acceptatie

Lees hier onze review

War room

We trappen maar meteen af met de eerste: War room. Vele mensen vechten voor hun huwelijk, maar vechten we ook op de juiste manier? Deze vraag houdt je bezig na het kijken van War room.

Tony en Elizabeth Jordan hebben het voor elkaar – geweldige banen, een prachtige dochter én hun droomhuis. Maar schijn kan bedriegen. Hun wereld valt uit elkaar onder de druk van hun falend huwelijk. Terwijl Tony geniet van zijn succesvolle baan en met de verleiding speelt, wordt Elizabeth steeds verbitterder. Maar hun leven neemt een onverwachte wending wanneer Elizabeth een nieuwe klant, Miss Clara, ontmoet en ze een “war room” moet opzetten om te bidden voor haar gezin.

Terwijl Elizabeth voor haar gezin vecht, komen Tony’s verborgen worstelingen aan het licht. Tony moet beslissen of hij met zijn gezin in het reine wil komen en of hij ervoor gaat zorgen dat Miss Clara’s overtuiging, dat overwinningen niet toevallig zijn, bewezen wordt.

90 minutes in heaven


90 minutes in heaven is gebaseerd op het waargebeurde boek van Don Piper. Hij raakt betrokken bij een verschrikkelijk auto-ongeluk en wordt ter plaatse doodverklaard. Anderhalf uur later komt hij weer tot leven in het ziekenhuis. Maar beweert dat hij de hemel heeft gezien. Tijdens de pijnlijke revalidatieperiode, wordt zijn geloof in God behoorlijk op de proef gesteld.

The resurrection of Gavin Stone

Als Hollywood Bad Boy Gavin Stone een taakstraf moet uitvoeren in een megakerk is dat een enorme cultuur shock. Maar terwijl hij bezig is met zijn straf, krijgt hij een geweldige kans om mee te spelen in een toneelstuk van de kerk. Beetje bij beetje leert hij God kennen en dat verandert zijn leven.

Lees hier ons uitgebreide review

In-lawfully yours

In-lawfully yours is een vrolijke romantische film met een christelijke boodschap. Stel je betrapt je eigen man in bed met een ander. Oeps, precies tijd om de handdoek in ring te gooien en je geluk te beproeven in een kleiner plaatsje. Dat is wat de New Yorkse Jesse doet. Toch helpt ze haar schoonmoeder bij de verhuizing naar een klein plaatjes; Bethel Cove. Daar ontmoet ze Ben, voorganger van een kleine lokale kerk die, de weduwnaar blijkt te zijn van de schoonzus van haar ex. De twee trekken veel met elkaar op en het halve dorp bemoeit zich met de ontluikende romance. Inmiddels duikt ook ex-man Chaz weer op, die zegt Jesse voor zich te willen terugwinnen. Te midden van alle verwarring gaat Jesse op zoek naar het antwoord op de vraag waar ze nou eigenlijk echt thuishoort.

The 5th quarter

Ook de 5th quarter is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Februari 2006: de jonge Luke Abbate gaat in op een aanbod om met een vriend mee te rijden naar de training van zijn team. De auto waarin Luke zit, raakt betrokken bij een ernstig ongeluk. Luke overlijdt na twee dagen in het ziekenhuis aan de complicaties van zijn hersenbeschadiging. Gedreven door deze tragedie trekt Jon Abbate, het vijftien jaar jongere broertje van Luke, zijn broers shirt met rugnummer 5 aan. Jon probeert nu de ‘Wake Forest Demon Deacons’ naar succes te leiden…

Unconditional

Deze staat al een tijdje op Netflix. Ik zag hem een half jaar geleden. Samantha Crawford, een bekende kinderboekenillustrator, heeft alles wat haar hart begeert, tot haar grote liefde om het leven wordt gebracht. In haar wanhoop raakt ze geobsedeerd door de jacht op de moordenaar. Samantha ziet geen uitweg meer uit haar verdriet. Maar dan loopt ze haar jeugdvriend, Joe Bradford, tegen het lijf. Joe is ongeneeslijk ziek, maar gebruikt zijn laatste dagen om kinderen zonder vader te helpen. Alleen hij blijkt in staat om Sam een nieuw doel in haar leven te geven.

Red tent

Ik heb me door de eerste twee afleveringen geworsteld. Dat zal vast aan mij persoonlijk liggen. Maar waar een film tenminste echt een einde heeft, hangt een serie natuurlijk aan elkaar van clifhangers. En voor mij persoonlijk gebeurt er te weinig om dan een hele serie te legitimeren. Trouwens wel killer actrices zoals Minnie Driver en Debra Winger. Daar ligt het niet aan, maar gewoon niet zo mijn ding.

The encounter

Vijf vreemdelingen zijn gestrand in een afgelegen gebied en verzamelen zich in een verlaten wegrestaurant. Een arrogante zakenman, een eenzame vrouw, een stel dat op het punt staat om te scheiden en een doorgedraaid meisje worden allen geconfronteerd met de eigenaar van het restaurant, die meer serveert dan alleen een maaltijd. Deze geniale gastheer kent al hun geheimen en heeft het antwoord op al hun vragen. Het enige wat ze moeten doen is hem vertrouwen.  The encounter is de verfilming van het boe dat in het Nederlands de Ontmoeting heet. Ik heb hem een tijdje geleden gezien met de tienergroep van onze kerk. Vonden de kritische tieners best leuk en leverde interessante gesprekken op.

I’m in love with a church girl

Miles Montego (Ja Rule) heeft alles: auto’s, boten, een goede kop, een mooi huis, geld, vrouwen, maar nog belangrijker: hij heeft een verleden. Miles is altijd een hooggeplaatste drugskoerier geweest. Hij heeft zijn illegale verleden achter zich gelaten, maar de DEA kan hem niet los laten. Miles’ enige probleem is dat hij zeer loyaal is tegenover zijn vrienden die nog steeds actief zijn met hun illegale lucratieve zaken. Met moeite blijft hij op het rechte pad. Hij ontmoet zijn droomvrouw Vanessa, een religieuze vrouw. Samen worden ze op de proef gesteld in hun geloof in God en elkaar. Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Ik ben momenteel op de helft en het kijkt wel lekker makkelijk weg.

When calls the heart

When calls the heart is niet echte en film maar een serie. Voor liefhebbers van Dr Quinn (zucht Sully,) het Kleine huis op de prairie en Christie is deze serie waarschijnlijk hetgeen waar ze op hebben gewacht. De Canadees-Amerikaanse serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Janette Oke en werd bewerkt tot tv-serie door Michael Landon Jr. (yep zoon van…) Typische serie met hoog Hallmark gehalte maar daarom niet minder leuk en zeker erg family proof.

Lees hier het uitgebreide review

A matter of faith

Ooit gaan je kinderen studeren en kunnen ze in aanraking komen met dingen die haaks staan op waar je als ouders in gelooft. Of hoe je je kinderen hebt opgevoed. Wat doe je dan? Over dat dilemma gaat deze film. Een vader die ziet dat zijn dochter van hem dreigt te vervreemden als ze onder invloed van haar biologie leraar komt.

Chesapeake Shores

Chesapeake Shores heeft ook dat lekkere hoge Hallmark gehalte. Een heerlijke feelgood familie serie waar ik lekker met al mijn dochters naar kijken kan. Vind het ook wel weer eens leuk om een alleenstaande moeder te zien met een goede baan. Als Abby O’Brien vanuit New York naar haar geboorteplaats Chesapeake Shores in Maryland  terugkeert heeft ze heel wat obstakels te overwinnen.Door haar veeleisende baan is zee en beetje het contact met haar dochters kwijt geraakt. En de het contact met haar ex verloopt de laatste tijd ook niet zo erg prettig. Ze besluit om haar zusje te helpen. Maar moet daardoor ook haar jeugdliefde Trace Riley, die ze zestien jaar geleden liet staan, onder ogen komen….Trace wordt overigens gespeeld door Jesse Metcalfe en dat is niet onaardig om naar te kijken… . De Canadees-Amerikaanse serie Chesapeake Shores werd gebaseerd op de gelijknamige succesvolle boekenreeks van Sherryl Woods.

What if…

Wat als je bepaalde keuzes over zou kunnen doen. Dat is de centrale vraag bij de film What if… 15 jaar geleden nam Walker (Kevin Sorbo) op emotionele wijze afscheid van zijn vrouw. Hij zou op een kerkleidercursus gaan. Maar dat deed hij niet, sterker nog hij rolde de zakenwereld in. Inmiddels is hij een succesvolle investeerder die zojuist zijn beste deal heeft gesloten. Beetje jammer dat zijn fonkelnieuwe auto er mee ophoudt en de monteur een engel blijkt te zijn die hem een koekje van eigen deeg geeft. Opeens is bij weer terug bij zijn ex-vrouw die hij liet staan. Oh en hij is ook nog eens dominee…Wat volgt zijn hilarische momenten waarop Ben met Man en macht probeert om zijn geplande leventje terug te krijgen. Maar helaas dat zit er niet in totdat hij zich overgeeft aan zijn nieuwe leven. Lijkt op de Familyman met Nicolas Cage alleen met wat andere details.

Joseph King of Dreams

Jozef de dromenkoning vind ik echt onderschat. Qua liedjes vind ik hem zelfs mooier dan The Prince of Egypt. Het verhaal gaat over Jozef die door zijn broers als slaaf wordt doorverkocht naar Egypte. Van je familie moet je het maar hebben.

The prince of Egypt

The Prince of Egypt was toch echt wel de film die je in mijn tienertijd gezien moest hebben. Legendarische soundtrack zat er bij. Met het duet van Mariah Carey en Whitney Houston destijds werd het echt niet beter dan dat. Oh en een van de eerste serieuze animatiefilms die ik keek. Vertelt het verhaal van Mozes.

VeggieTales

Veggietales of Groentesprookjes is toch echt een kinderserie klassieker. Oh where’s my hairbrush gezongen door Larry was hier in huis een tijd lang een hit. Leuke kinderserie met fruit en groente in de hoofdrol en op een luchtige manier bepaalde thema’s uitlegt of uitwerkt.

The Bible

Yep een hele serie over de Bijbel. Als kind zat ik altijd aan de buis gekluisterd als dan laat op de avond delen uit de serie voorbij kwamen. Elk excuus om op te blijven. Deze serie stamt uit 2013. Zoals ik hierboven al zei, zie ik mijzelf in deze fase van mijn leven niet zo snel naar een hele serie over de Bijbel kijken,maar wie weet als ik een keer ziek ben.

Bonus films

A walk to remember

Nicolas Sparks is een begrip. Zijn verhaal The Notebook staat bij veel vrouwen hoog bovenop het lijstje met favoriete films. Ook Dear John en Save haven zijn van zijn hand. A walk to remember is al weer een tijdje uit maar toch ok echt wel een klassieker. Een van mijn favoriete films van mij en mijn dochters. De liedjes zin aanstekelijk en het verhaal heerlijk om bij weg te dromen. Draait momenteel niet op Netflix, maar wie weet in de toekomst ooit. Zeker een film om naar uit te kijken.

Raising Izzie

Raising Izzie is het hartverscheurende verhaal over twee weesmeisjes. Nadat hun moeder aan de gevolgen van kanker overlijdt, staat de 14 jarige Gertie er alleen voor samen met haar zusje Izzie. Ze besluit om het geheim te houden. Bang dat ze anders uit elkaar gehaald worden. Gelukkig is er een lerares op haar school met het hart op de juiste pek. Zelf kan ze geen kinderen krijgen, maar haar hart s groot genoeg om de twee meisjes in te sluiten.

Ook leuk om te lezen:

Wil je meer praktische tips voor je christelijke geloofsopvoeding? Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief Geloof & Kinderen.

Christelijke series
Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]