Christendom Drenthe Gelderland Nederland Overijssel Zeeland Zuid Holland

De leukste Christelijke Campings van Nederland

20 maart 2015
Christelijke Campings in Nederland

De Betteld in Zelhem is een van de grootste christelijke campings van Europa. Maar als je een christelijk vakantie adres in Nederland zoekt, zijn er nog meer leuke tips. Of je nu van kamperen met een tent, glamping of avontuurlijk met een safari tent houdt.

Als kind stond ik vele zomers met mijn ouders op de Betteld. Hier had ik de tijd van mijn leven. Jaar in jaar uit deden we hetzelfde: hout branden, filmavonden, naar Bijbelstudies in de Witte herberg en genieten van de vele speciale activiteiten voor kinderen. Als je geluk had traden de Young Continentals op tijdens de speciale kerkdiensten.

Christelijke Campings in Nederland

De Betteld Zelhem

Christelijke camping de Betteld is het grootste christelijke vakantiepark van Nederland. De Betteld ligt midden in de prachtige groene Achterhoek. Vroeger kwamen hier wel meer Evangelisch christenen dan uit de traditionelere kerken. Maar inmiddels komen christenen uit allerlei verschillende kerkelijke stromingen. Daardoor is een vakantie op een christelijke camping juist ook zo leuk. Je leert over kerkmuurtjes heenkijken. Als je op de Betteld wilt kamperen, kan je kiezen uit tenten, chalets of bijvoorbeeld een stacaravan. In de zomermaanden luister je naar verdiepende bijbelstudies van Wim Grandia, Eddie Bakker ( mijn voormalig voorganger) en anderen zoals bijvoorbeeld Orlando Bottenbley. Hier vind je meer informatie.

Camping de Kleine Belties, Hardenberg

Nog zo’n leuke christelijke camping is Vakantiepark de Kleine Belties. Ook deze accommodatie ligt in het Overijsselse Vechtdal dichtbij het plaatsje Hardenberg. In de schoolvakanties is op de Kleine Belties een recreatieteam aanwezig. Zij organiseren verschillende activiteiten voor jong en oud. Op het park zijn volop speelmogelijkheden voor de kinderen. Deze liggen verspreid over het park. Zo vind je er onder andere een  kabelbaan en springkussen en sportveld. Klik hier voor meer informatie.

Het beloofde Land, Voorthuizen

Christelijke Camping het beloofde land in Voorthuizen is een paradijs voor kinderen en een oase voor ouders. De camping biedt verschillende kampeermogelijkheden. Kies voor een schattig Zweeds tenthuisje, leuk tipi tentje of grootse Woody Safaritent. De keuze is aan jou. Voorthuizen ligt dichtbij de Julianatoren, Dolfinarium en andere toeristische trekpleisters. Kijk op de website voor beschikbare plaatsen.

Camping Bergzicht, Giethmen

Camping en Chaletpark Bergzicht bevindt zich in het Vechtdal bij Ommen, Overijssel. Het s een prachtig ruim opgezet vakantiepark. Met zelfs mantelzorg chalets. In de omgeving van het Vechtdal is veel te doen. Optimaal genieten van natuur en cultuur. Hier vind je meer informatie.

Camping De Oldemeyer, Rheeze

Voor een christelijke vakantie kan je ook terecht bij Camping Oldemeyer. Opnieuw een camping gelegen in het prachtige Vechtdal. Leuk voor kleine kinderen maar ook voor tieners. Op het park heerst een gemoedelijke sfeer. Daarnaast nemen ze de zondagsrust in acht. Wat betekent dat het zwembad,restaurant en de receptie op zondag gesloten zijn. Vlakbij kan je genieten van uitstapjes zoals Hellendoorn, Slagharen, Plopsaland en Wildlands. Klik hier voor meer informatie

De Heigraaf, Woudenberg

Vakantiepark de Heigraaf is een christelijk familiecamping in Woudenberg. Aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug. Maar ook aan de rand van de Gelderse Vallei. Naast het vakantiepark ligt het prachtige Henschotermeer. Als gast heb je hier gratis toegang toe. Kijk hier voor meer informatie.

Camping Ackersate, Voorthuizen

Christelijke vakantiepark Ackersate heeft alles wat een vakantie tot een feest maakt. Twee enorme waterglijbanen. Een nieuw verwarmd buitenzwembad, waar je naar hartenlust kan zwemmen. Omdat Ackersate dichtbij verschillende toeristische hoogtepunten ligt, kun je er tal van uitstapjes plannen. Je kan er verblijven in lodgetenten, op een kampeerplaats. Als je nog meer gemak en luxe wilt, dan bieden de karaktervolle chalets een prettig en comfortabel verblijf. Natuurlijk zijn er ook vol op activiteiten voor kinderen, tieners en jongeren.Hier vind je meer informatie.

De Flaasbloem, Chaam

Vakantiepark de Flaasbloem in Chaam maakt onderdeel uit van RCN vakantieparken. Deze moederorganisatie deelt haar verdeelt haar wint over maatschappelijke projecten. En mensen voor wie een vakantie niet vanzelfsprekend is. Doordat zij daar bijvoorbeeld geen geld voor hebben of een lichamelijke of fysieke beperkingen. Samengevat komt het er dus op neer dat als je een een RCN vakantiepark bezoekt je daardoor ook een beetje helpt. Mooie gedacht, niet waar? Eerdergenoemd park in Chaam heeft een heel groot recreatiemeer waar je lekker kan zwemmen.

Op zondagochtend kan je op adem komen in de vakantie-kerkdienst. De vakantie-kerkdienst is een laagdrempelige en eenvoudige samenkomst. Geschikt voor grote en kleine mensen. Er is een collecte voor een goed doel. Na afloop is er voor iedereen een kopje koffie/thee of limonade. En natuurlijk is er de mogelijkheid om samen nog wat na te praten. Iedereen is van harte welkom! Hier vind  je meer informatie.

Camping & Chaletpark de Klimberg

De Klimberg behoort tot een van de beste christelijke campings van Nederland. Zo verblijven gasten op een (luxe) kampeerplek, chalet of een familiehuis. Op zondag is er zondagsrust. Samengevat betekent dit dat de kantine, receptie, zwembad en kampwinkel op zondag gesloten zijn. Ook worden er op zondag, geen activiteiten georganiseerd. Wel is er een sing-in avond voor het hele gezin. Hier vind je meer informatie.

Vakantiepark De Sikkenberg

Als laatste mag natuurlijk Vakantiepark de Sikkenberg niet ontbreken. Vroeger ben ik hier ooit eens geweest. Wat ik me van toen kan herinneren was het heel eenvoudig. Haast primitief. Maar gelukkig heeft de tijd niet stil gestaan. Intussen is het een hip vakantiepark waar je zelfs aan glamping kan doen! Terugblikkend kan ik wel zeggen dat ik dit toen niet zag aankomen. Klik hier voor meer informatie.

Ook leuk om te lezen:

Dit zijn de leukste christelijke campings van Nederland. Als je nog een weet, laat het me dan weten.

Wil je meer praktische tips voor je christelijke geloofsopvoeding? Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief Geloof & Kinderen.

goede christelijke campings Nederland

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]