Christendom Fashion

Faith Sunday | 5x christelijke kleding uit Nederland

24 april 2022
christelijke kleding_christelijke streetwear_themillennialmom

Geschatte leestijd: 4 minuten

Met christelijk kleding  kun je op een eigentijdse manier je geloof uitdragen. Doordat er steeds meer kleding komt met Bijbelteksten en christelijke quotes is er ook steeds meer keuze.

Bij christelijke kleding denk je misschien al snel bij een jurk of rok van een bepaald merk. Zoals ze dat in de traditionelere kerken gewend zijn. Maar dat bedoel is dus niet wat ik bedoel. Ik bedoel met christelijke kleding, kledingstukken waarmee je je geloof kunt uitdragen. Evangeliseren, zonder dat je dat actief doet. Maar doordat je een leuk gesprek hebt door je kledingstuk.

Christelijke kleding en street wear

Genesis Apparel

Genesis Apparel is het idee van Jan Freerk Schilstra. Voor zijn studie Communicatie & Multimedia Design aan de NHL in Leeuwarden zette hij het kledingmerk op. Zoals hij zelf zegt “Het is een merk met alleen maar christelijke kleding, voornamelijk christelijke Streetwear. Ieder shirt heeft zijn eigen onderwerp, dat kan een Bijbeltekst, worshipnummer of quote zijn.” In de webshop vind je hoodies voor mannen en vrouwen. Sommige kleding is uniseks. Ook zijn er bijpassende caps. In kleuren als wit en zwart, is er altijd wel een item dat je makkelijk kunt combineren met een spijkerbroek.  De prijzen van de kledingstukken beginnen bij € 25 voor een T-shirt en € 52,- voor een hoodie. Je koopt het hier.

New Testament Apparel

De hoodies van New testament apparel werden al gedragen door Jurjen ten Brinke en Dwight Dissels. Ze zijn er in street credible kleuren zoals wit en zwart. Maar als je wat variatie wil, is er ook roze en mintgroen. Met een simpele crucifix en de woorden New Testament op de mouwen. De kledingstukken zijn gemaakt van duurzaam katoen want naast je geloof uitdragen, maak je als christen natuurlijk ook keuzes in waar je je kleding koopt. Je koopt de kleding hier.

Amen

Laura Haspels studeerde Allround styling aan Academie Artemis. Als afstudeerproject bedacht ze Amen. Een project waarin Bijbelverhalen centraal staan. Of je nu in een God gelooft of niet, ook in deze tijd hebben de verhalen uit de Bijbel hun relevantie. 

In een tijd waarin zingeving en spiritualiteit zo belangrijk zijn, gelooft zij dat de Bijbel ook antwoorden geeft op onze levensvragen. Vragen die van alle tijden zijn. Maar misschien juist nu wel door de huidige tijdsgeest ons aan het nadenken zetten. Waar we vroeger accepteerden dat lijden bij leven hoort. Hemel na het leven op aarde kwam, willen we nu de hemel op aarde. Zijn we gefrustreerd als we er achter komen dat de wereld niet altijd dat paradijs is.

In de webwinkel vind je christelijke streetwear zoals T-shirts, sweaters en Hoodies. Daarnaast kun je ook nog kaarten andere accessoires bestellen.  Een T-shirt met de tekst “ Wijsheid is meer waard dan zilver en inzicht is kostbaarder dan goud” , kost  zo’n 45.

TwinkleNL

TwinkleNL maakt kleding met een christelijke boodschap. In de Etsy shop van Susan vind je hoodies, T-shirts maar ook canvas tassen bedrukt met Bijbeltekst. Als je wilt, kun je artikelen ook nog laten personaliseren.  De artikelen hebben een esthetische boho-vibe die helemaal in het huidige straatbeeld passen. Met brush lettertypes en andere sierlijke letters. Zo is dit T-shirt Bloom with Grace natuurlijk het perfecte cadeau voor mijn dochter Grace.

Spreadshirt

Via Spreadshirt kun je allerlei bedrukte kleding laten maken. Van gepersonaliseerde kinderkleding voor een babyshower tot T-shirts met logo van je bedrijf. Maar het leuke is dat ze ook een ruim aanbod hebben van christelijke kleding. En dan vooral hoodies, sweaters en Long sleeves voor zowel mannen en vrouwen. 

Dus wil je een hoodie met de tekst “This person loves Jesus”, dan ben je hier aan het juiste adres. Maar natuurlijk is er ook ruimte voor je eigen inbreng en creativiteit. De prijzen beginnen bij €39,99 voor een long sleeve en hoodies kosten al snel € 51,99. Je koopt het hier

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]