Beauty

Cattier Paris multifunctionele droge olie

11 augustus 2016
Cattier Paris multifunctionele droge olie_GoodGirlsCompany_Cattier Paris droge olie

Dat mijn hart sneller gaat kloppen van de beste biologische verzorgingsproducten voor kinderen, wist je al. Ik vind het een fijne ontwikkeling om te zien dat er voor volwassenen ook steeds meer moois bij komt. De Cattier Paris multifunctionele droge olie is hier een mooi voorbeeld van. Sinds begin deze maand is dit product verkrijgbaar bij verschillende reform- en natuurcosmeticawinkels. Cattier Paris multifunctionele droge olie  is gemaakt op basis van camelia en arganolie. En zoals de naam zegt is hij multifunctioneel. Of in dit geval geschikt voor je huid, haar en gezicht. Het voedt, hydrateert en laat alles weer mooi stralen. Het is de perfecte combinatie tussen een zachte textuur en een betoverende geur.

Cattier Paris multifunctionele droge olie_GoodGirlsCompany_Cattier Paris multifunctionele olie

In een zomer heb ik een andere verzorgingsroutine dan in de winter. Dat zie je ook heel goed terug in de producten die ik dan gebruik. Ik ben altijd een beetje huiverig met olie. Met warme temperaturen ben ik toch bang dat het uitloopt of van je huis aflekt. Gelukkig komen er steeds meer mooie olieproducten bij die je ook in de zomer kan dragen. De Cattier Paris multifunctionele droge olie is daar een mooi voorbeeld van. De olie zit in een goudkleurige spray flacon wat hem meteen een mooie luxe uitstraling geeft.

Cattier Paris_Eco cert keurmerk_huidolie die snel intrekt_GoodGirlsCompany

Wat zit er in Cattier Paris multifunctionele droge olie

In een droge olie mag je verschillende oliën verwachten. En omdat het natuurlijk is, zijn dat geen minerale oliën. Maar wat dan wel? Kijk je naar de ingrediëntenlijst dan zie je als eerste Helianthus Annuus Hybrid Oil staan. Ook wel zonnebloemolie. Hoewel deze biologische zonnebloemolie voedt hydrateert en de huid soepel en glad maakt, is het een veel goedkopere olie dan het rijkere camelia, argan en jojobaolie. Toch is het niet zo dat dit product alleen goedkopere olie als opvulmateriaal gebruikt. De overige olies worden als eerste 5 van de 14 ingrediënten op de verpakking genoemd. Daarnaast bevat het ook Dicaprylyl carbonaat een plantaardige verzachter. En het bekende Tocopherol. Tocopehrol (vitamine E) gaat huidveroudering door UV licht tegen en werkt ontstekingsremmend en wond helend.

De ingrediënten zijn voor 100% afkomstig uit natuurlijke ingrediënten en voor 59,9% uit biologische landbouw. Daarnaast heeft het product een keurmerk van Cosmébio en Ecocert.

Deze unieke combinatie van camelia, argan, jojoba en zonnebloemolie voorkomt een droge huid en maakt deze zacht en glad. Daarnaast versterkt het de haarvezels en zorgt voor glans en zachtheid.

Wat zit er in Cattier Paris multifunctionele droge olie_GoodGirlsCompany_droge huidolie

 

Hoe werken de ingrediënten?

 • Biologische cameliaolie: laat de huid zacht en glad aanvoelen, droge en poederachtige aanraking op de huid, rijk aan omega 6, herstructureert de huid. Cameliaolie heeft een laag verzadigd vetniveau maar is rijk aan oliezuur waardoor het opvallende verzachtende eigenschappen heeft.
 • Biologische arganolie;rijk aan omega-9, gaat huidveroudering tegen, hydrateert en voedt
 • Biologische jojoba olie:verbetert de huidtextuur en vergemakkelijkt het kammen van het haar, maak de huid zacht, glanzend en hydrateert
 • Complex van natuurlijke biologische lipiden: biologische lipiden (fosfolipiden, glycolipiden en fytosterolen): heeft een biologische affiniteit ,et celmembraan lipide, deze vormen een laagje waardoor de huid gehydrateerd en comfortabel aanvoelt.

Review Cattier Paris multifunctionele droge olie

Om het effect optimaal te testen nam ik een week waarin ik mijn huid eerst te heet douchte. Daarna gebruikte ik geen bodylotions of andere verzorgende producten. Na 5 dagen had ik het gewenste effect. Zo’n droge huid, dat hij inmiddels grijs uitsloeg en begon te schilferen. Verschrikkelijk. Qua uiterlijk maar ook qua onherroepelijke jeuk die daar bij hoort. En toen was het tijd voor de multifunctionele olie om haar werk te doen. Ik sprayde het op mijn huid, smeerde het uit en keek na het resultaat. Zacht, glad en verzorgt. Het effect bleef ook de dagen er na. Daarnaast ruikt de olie heerlijk.

Review Cattier Paris multifunctionele droge olie_Ervaringen Wat zit er in Cattier Paris droge olie

Een aanrader voor luie mama’s

Dat de olie in een spray flacon zit, vind ik zelf echt een pré. Na het douchen heb ik niet altijd zin om mij in te smeren. Waarschijnlijk kost het nog geen 10 minuten maar dat vind ik dan teveel werk. Het is niet goed, maar het is waarschijnlijk wat veel ander vrouwen met mij ervaren.

Als je een drukke moeder bent voor wie douchen echt even haar quality time momentje is, is deze olie echt een aanrader. Hij trekt snel in en laat je huid en haar zijdezacht aanvoelen.

100 ml kost €15,99 en is te koop bij Green Smile of Cattier Paris.be .

Ik ben benieuwd. Ben ik de enige die af en toe lui is na het douchen? Verzorg jij je huid goed nadat je een bad of douche genomen hebt?

Liefs Josan

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product.

 • Reply
  -N | Mommies Life
  11 augustus 2016 at 10:02

  Dit lijkt me een heel fijn product! Vooral omdat het een spray is. Ik ben ook erg lui. Ik heb genoeg verzorgingsproducten, maar smeer bijna nooit. Terwijl ik weet dat het zoveel goeds kan doen voor mijn huid..,

  • Reply
   Josan
   11 augustus 2016 at 21:44

   Hahaha ik wist dat ik niet de enige ben die gewoon erg lui is op dat vlak. Nu hoef ik mij minder te schamen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]