Beauty Verzorging

Cattier Paris family shampoo & shower gel

28 augustus 2016
Review Cattier Paris family shampoo & shower gel_GoodGirlsCompany

Vaak is er een strikte scheiding tussen verzorgingsproducten voor kinderen en volwassenen. Maar Cattier Paris family shampoo & shower gel is biologische zeepvrije 2-in-1 wasgel die door de hele familie gebruikt kan worden. Dit eco-vriendelijke product zorgt voor bellenplezier bij jong en oud.

Ervaringen Cattier Paris family shampoo & shower gel_GoodGirlsCompany

Ik gebruik regelmatig de verzorgingsproducten van mijn kinderen. Wat goed is voor hen, is ook goed voor mij. Doordat ik uitsluitend biologische producten voor ze gebruik, maak ik mij niet zo snel zorgen over het effect dat eventueel gebruik op mijn huid heeft. Omgekeerd komt het haast niet voor dat ze iets van mij gebruiken. Dit komt ook doordat ik niet altijd natuurlijke verzorgingsproducten gebruik. Nu let ik wel goed op parabenen, maar ik heb er niet altijd moeite mee als mijn eigen producten SLES bevatten. Terwijl ik dit juist voor de kinderen probeer te vermijden. Vandaar dat wij geen familieverpakkingen hebben en een strikte scheiding.

Cattier Paris Family shampoo & Shower gel

Om die reden sprak het concept van Cattier Paris family shampoo & shower gel mij erg aan. Een zeepvrije wasgel voor het hele gezin. Gemaakt met respect voor de huid en de natuur. Het verzachtende en hydraterende melkserum (een yoghurt-extract) vormt eiwitten die de natuurlijke weerstand van de huid verstrekt, het haar laat glanzen en het makkelijker te kammen maakt. De wasgel is verrijkt met korenbloemwater en andere ingrediënten van plantaardige oorsprong. Dit reinigt, kalmeert en verzacht de huid. De formule is zo mild dat het ook geschikt is voor de meest gevoelige kinderhuid.

Hoe werken de ingrediënten?

  • Lactoserum (yoghurt-exttact): verzacht en hydrateert, versterkt het natuurlijke afweersysteem van de huid.
  • Kokkelextract: zorgt voor een milde verfrissende werking en schuim
  • Derivaten van Kopra en betaïne; milde reinigingsmiddelen (van plantaardige oorsprong)
  • biologische korenbloemwater; verzacht en kalmeert
  • Biologische etherische grapefruitolie; stimuleert en verkwikt

Wat zit er in Cattier Paris family shampoo & shower gel?

Hierboven heb ik al een beetje verteld over wat er in zit, maar jullie kennen mijn voorliefde om de ingrediëntenlijst uit te pluizen. Dus dat deed ik ook. Er stonden wat ingrediënten op die ik niet kende en waarvan ik de werking ook niet eerder besproken heb. Naast (gewoon) water is Centaurea Cyanus Flower water het tweede ingrediënt. Dat is overduidelijk de korenbloem. Niks mis mee. Volgens de informatie die ik kreeg, zorgt een extract van kokkel voor een rijke hoeveelheid schuim. Maar Saponaria Officinalis Extract komt pas als 7de ingrediënt op de lijst voor. Kijk ik naar de derde plaats dan zie ik  daar Ammonium Lauryl Sulfate staan. En wie mijn product reviews vaker heeft gelezen, weet dat Sulfaten in producten er voor zorgen dat het ontvettend werkt maar ze schuimen ook. De kans is vrij groot dat dit rijke schuim vooral van Ammonium Lauryl Sulfate (ALS) komt en wat minder van het kokkelextract. Maar is dat erg? Om daar een goed antwoord op te kunnen geven, wil ik eerst wat meer vertellen over ALS. Een ingrediënt dat ik nog niet eerder besproken heb.

98,99% is afkomstig van ingrediënten van natuurlijke oorsprong. 11,15 % is afkomstig van natuurlijke landbouw.

Cattier Paris family shampoo & shower gel_GoodGirlsCompany

Is Ammonium Lauryl Sulfate beter dan SLS?

Hoewel je geen schuim nodig hebt om je schoon te maken, zijn wij mensen in de loop der jaren zo erg voorgeprogrammeerd dat we denken; hoe mee schuim, hoe beter! En ik heb je ook al verteld dat deze vaak wordt veroorzaakt door sulfaten toe te voegen als SLES of SLS. Want deze werken heel lekker ontvettend.  Maar SLES/ SLS ontbreekt in natuurlijke producten waardoor ze vaak ook minder schuim afgeven. Ammonium Lauryl Sulfate (ALS) kende ik nog niet. Maar omdat het een sulfaat is, vroeg ik mijzelf meteen af: is Ammonium Lauryl Sulfate beter/slechter dan SLES/ SLS?

Hierover zijn de meningen verdeeld. ALS wordt ook uit kokos- of palmolie gehaald. Net zoals SLS bevat ALS ook de negatief geladen ion lauryl sulfaat. Maar daarbij verschilt de positief geladen ion: ALS bevat ammonium NH4+ en SLS bevat Na+. Met andere woorden: de actieve componenten zijn hetzelfde. Daardoor werken beide sulfaten hetzelfde.

Is Ammonium Lauryl Sulfate beter dan SLS_GoodGirlsCompany_wat doet SLES

Review Cattier Paris family shampoo & shower gel

Er wordt beweert dat ALS minder agressief zou zijn…de tijd zal het leren of dit wetenschappelijk juist is. Als je al van tevoren weet dat je kind gevoelig reageert op sulfaten, dan zou ik het links laten liggen.

Ik weet dat de huid van mijn oudste kinderen altijd wat trekkerig wordt door sulfaten. Maar daarbij is het ook heel afhankelijk van het product zelf. Een badschuim richt meer schade aan dan een wasgel of mouse. Dit komt door het korte huidcontact. Sowieso zijn natuurlijke producten geen 100% garantie dat je geen allergische reacties kan krijgen. Sommige huid reageert ook gevoelig op ingrediënten zoals citroen en lavendel. Dus als je een negatieve reactie ziet, heb ik maar 1 advies; stop er mee.

Verfrissend

Cattier Paris family shampoo & shower gel ruikt heerlijk fris. Het werkt verfrissend en oppeppend dus echt een aanrader om de dag mee te beginnen als je maar moeilijk uit je bed kan komen. Met het schuim spoelt ook je ‘ik heb er geen zin in’ in het doucheputje.

Voor een douche vind ik hem prima, ik merk wel dat hij in bad rijkelijk schuimt maar mijn huid ook erg uitdroogt dus dan moet ik weer verzorgende olie gebruiken. 500 ml kost € 9,99 . Deze wasgel is online te bestellen via Big Green Smile of Cattier paris.be.

Kende jij deze wasgel van Cattier Paris al?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]