Beauty Verzorging

Cattier Paris family shampoo & shower gel

28 augustus 2016
Review Cattier Paris family shampoo & shower gel_GoodGirlsCompany

Vaak is er een strikte scheiding tussen verzorgingsproducten voor kinderen en volwassenen. Maar Cattier Paris family shampoo & shower gel is biologische zeepvrije 2-in-1 wasgel die door de hele familie gebruikt kan worden. Dit eco-vriendelijke product zorgt voor bellenplezier bij jong en oud.

Ervaringen Cattier Paris family shampoo & shower gel_GoodGirlsCompany

Ik gebruik regelmatig de verzorgingsproducten van mijn kinderen. Wat goed is voor hen, is ook goed voor mij. Doordat ik uitsluitend biologische producten voor ze gebruik, maak ik mij niet zo snel zorgen over het effect dat eventueel gebruik op mijn huid heeft. Omgekeerd komt het haast niet voor dat ze iets van mij gebruiken. Dit komt ook doordat ik niet altijd natuurlijke verzorgingsproducten gebruik. Nu let ik wel goed op parabenen, maar ik heb er niet altijd moeite mee als mijn eigen producten SLES bevatten. Terwijl ik dit juist voor de kinderen probeer te vermijden. Vandaar dat wij geen familieverpakkingen hebben en een strikte scheiding.

Cattier Paris Family shampoo & Shower gel

Om die reden sprak het concept van Cattier Paris family shampoo & shower gel mij erg aan. Een zeepvrije wasgel voor het hele gezin. Gemaakt met respect voor de huid en de natuur. Het verzachtende en hydraterende melkserum (een yoghurt-extract) vormt eiwitten die de natuurlijke weerstand van de huid verstrekt, het haar laat glanzen en het makkelijker te kammen maakt. De wasgel is verrijkt met korenbloemwater en andere ingrediënten van plantaardige oorsprong. Dit reinigt, kalmeert en verzacht de huid. De formule is zo mild dat het ook geschikt is voor de meest gevoelige kinderhuid.

Hoe werken de ingrediënten?

 • Lactoserum (yoghurt-exttact): verzacht en hydrateert, versterkt het natuurlijke afweersysteem van de huid.
 • Kokkelextract: zorgt voor een milde verfrissende werking en schuim
 • Derivaten van Kopra en betaïne; milde reinigingsmiddelen (van plantaardige oorsprong)
 • biologische korenbloemwater; verzacht en kalmeert
 • Biologische etherische grapefruitolie; stimuleert en verkwikt

Wat zit er in Cattier Paris family shampoo & shower gel?

Hierboven heb ik al een beetje verteld over wat er in zit, maar jullie kennen mijn voorliefde om de ingrediëntenlijst uit te pluizen. Dus dat deed ik ook. Er stonden wat ingrediënten op die ik niet kende en waarvan ik de werking ook niet eerder besproken heb. Naast (gewoon) water is Centaurea Cyanus Flower water het tweede ingrediënt. Dat is overduidelijk de korenbloem. Niks mis mee. Volgens de informatie die ik kreeg, zorgt een extract van kokkel voor een rijke hoeveelheid schuim. Maar Saponaria Officinalis Extract komt pas als 7de ingrediënt op de lijst voor. Kijk ik naar de derde plaats dan zie ik  daar Ammonium Lauryl Sulfate staan. En wie mijn product reviews vaker heeft gelezen, weet dat Sulfaten in producten er voor zorgen dat het ontvettend werkt maar ze schuimen ook. De kans is vrij groot dat dit rijke schuim vooral van Ammonium Lauryl Sulfate (ALS) komt en wat minder van het kokkelextract. Maar is dat erg? Om daar een goed antwoord op te kunnen geven, wil ik eerst wat meer vertellen over ALS. Een ingrediënt dat ik nog niet eerder besproken heb.

98,99% is afkomstig van ingrediënten van natuurlijke oorsprong. 11,15 % is afkomstig van natuurlijke landbouw.

Cattier Paris family shampoo & shower gel_GoodGirlsCompany

Is Ammonium Lauryl Sulfate beter dan SLS?

Hoewel je geen schuim nodig hebt om je schoon te maken, zijn wij mensen in de loop der jaren zo erg voorgeprogrammeerd dat we denken; hoe mee schuim, hoe beter! En ik heb je ook al verteld dat deze vaak wordt veroorzaakt door sulfaten toe te voegen als SLES of SLS. Want deze werken heel lekker ontvettend.  Maar SLES/ SLS ontbreekt in natuurlijke producten waardoor ze vaak ook minder schuim afgeven. Ammonium Lauryl Sulfate (ALS) kende ik nog niet. Maar omdat het een sulfaat is, vroeg ik mijzelf meteen af: is Ammonium Lauryl Sulfate beter/slechter dan SLES/ SLS?

Hierover zijn de meningen verdeeld. ALS wordt ook uit kokos- of palmolie gehaald. Net zoals SLS bevat ALS ook de negatief geladen ion lauryl sulfaat. Maar daarbij verschilt de positief geladen ion: ALS bevat ammonium NH4+ en SLS bevat Na+. Met andere woorden: de actieve componenten zijn hetzelfde. Daardoor werken beide sulfaten hetzelfde.

Is Ammonium Lauryl Sulfate beter dan SLS_GoodGirlsCompany_wat doet SLES

Review Cattier Paris family shampoo & shower gel

Er wordt beweert dat ALS minder agressief zou zijn…de tijd zal het leren of dit wetenschappelijk juist is. Als je al van tevoren weet dat je kind gevoelig reageert op sulfaten, dan zou ik het links laten liggen.

Ik weet dat de huid van mijn oudste kinderen altijd wat trekkerig wordt door sulfaten. Maar daarbij is het ook heel afhankelijk van het product zelf. Een badschuim richt meer schade aan dan een wasgel of mouse. Dit komt door het korte huidcontact. Sowieso zijn natuurlijke producten geen 100% garantie dat je geen allergische reacties kan krijgen. Sommige huid reageert ook gevoelig op ingrediënten zoals citroen en lavendel. Dus als je een negatieve reactie ziet, heb ik maar 1 advies; stop er mee.

Verfrissend

Cattier Paris family shampoo & shower gel ruikt heerlijk fris. Het werkt verfrissend en oppeppend dus echt een aanrader om de dag mee te beginnen als je maar moeilijk uit je bed kan komen. Met het schuim spoelt ook je ‘ik heb er geen zin in’ in het doucheputje.

Voor een douche vind ik hem prima, ik merk wel dat hij in bad rijkelijk schuimt maar mijn huid ook erg uitdroogt dus dan moet ik weer verzorgende olie gebruiken. 500 ml kost € 9,99 . Deze wasgel is online te bestellen via Big Green Smile of Cattier paris.be.

Kende jij deze wasgel van Cattier Paris al?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
  • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
  • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
  • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
  • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
  • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
  • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
  • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
  • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
  • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
  • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

  Dit zijn wij!