Mama

Rugklachten tijdens de zwangerschap

28 oktober 2015
rugklachten tijdens de zwangerschap-Carriwell overbelly-buikband

Zwanger zijn, is iets heel bijzonders. Je draagt toch maar ‘mooi’ even een kindje in je buik. Nou ja, mooi?! De een is mooi zwanger als in; die ziet er ook nog stralend uit. De ander is mooi zwanger als in; je bent er maar mooi klaar mee. Naast het magische gevoel, kan je namelijk ook gewoon best last hebben van je lichaam. Misselijkheid, overgeven, vermoeidheid. Het zijn klachten waar veen zwangere vrouwen mee te maken krijgen.  Ook ik had er bij al mijn drie dochters behoorlijk last van. Mijn laatste zwangerschap hield het zelfs tot 6 maanden aan. En rugklachten had ik ook. Niet gek als je bedenkt dat ik mijn eerste zwangerschappen meer dan 20 kilo aan kwam. Een verdubbeling van mijngewicht.

Carriwell-buikband-zwangerschapsbh-GoodGirlsCompany

Je lichaam heeft dus heel wat te stellen tijdens deze periode.  Een buikband kan helpen om het net een beetje dat extra support te geven. Het Deense merk Carriwell lanceerde vorige maand de Overbelly. Dit is een buikband voor zwangere vrouwen dus ondersteuning biedt aan rug én buik.

Rugklachten tijdens de zwangerschap

Wist je dat zo’n 70% van alle zwangere te maken krijgt met rugklachten? Vooral aan het eind wanneer je buik topzwaar is.  De Overbelly buikband helpt om deze pijn te verlichten. Het bedekt je hele buik. Bovendien is hij makkelijk in breedte te verstellen en geeft hij een stevige ondersteuning  aan de rug. Met de klittenbandsluiting bepaal je zelf hoeveel ondersteuning je wilt. Iets meer steun? Dan zet je de band wat strakker. Zoals de naam al aangeeft draag je de Overbelly Buikband over je buik heen. Aan de achterkant sluit hij op de rug met klittenband.

Doordat de onderkant extra breed is, wordt de buik goed ondersteunt en een beetje uit het bekken gelift. De Overbelly buikband  zorgt voor stevige ondersteuning in de rug. Daardoor worden je  rugspieren ontlast en dit verlicht de pijn.

De Carriwell Overbelly buikband wordt geleverd in wit en zwart. Bovendien is hij beschikbaar in de maten S/M – L/M. Hij kost zo’n € 29,95

Had jij ook last van rugklachten tijdens je zwangerschap? En wat was jouw ultieme tip?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]