Dierentuin Gelderland Nederland Uitstapjes met kinderen video en vlogs

Burgers’ Zoo Mangrove

27 juli 2017
Burgers Zoo Mangrove cover

Midden juli werd de Burgers’ Zoo Mangrove geopend. De Burgers’ Zoo Mangrove is de grootste overdekte mangrove ter wereld. Met dit paradepaardje heeft de Arnhemse dierentuin de verwachtingen overtroffen. Wat is het prachtig!

Als we in het verleden naar de dierentuin gingen, sloegen we de mangrove haast altijd over. Het kleine gebouwtje stak toch een beetje armetierige af tegen de imposante Bush, majestueuze Ocean en geweldige Dessert. Het stonk er een beetje. En op wat schildpadden, een kameleon en slijkspringers na was er ook niet zoveel te zien. Vandaar dat we er meestal met een grote boog omheen liepen. Zeker toen we hoorden dat er nieuwbouwplannen waren.

klik hier wanneer de video niet goed zichtbaar is.

Opening Burgers’ Mangrove

 In de afgelopen maanden, wierpen we regelmatig een nieuwsgierige blik achter de hekken. Volgden we de vorderingen op Facebook en telden we de dagen af. Juli 2017 zou de Burgers’ Zoo Mangrove eindelijk open gaan. Stiekem had ik gehoopt dat hij al open zou zijn. Konden we na een bezoek aan Zoë & Silos de Mangrove musical direct doorlopen. Maar de bouwplannen hadden helaas wat vertraging opgelopen. Nog enkele dagen wachten. Maar een ding stond vast: we konden niet Kroatië voordat we een bezoek aan onze favoriete dierentuin hadden gebracht..

 En zo stonden we ons op een zondagmiddag tussen honderden toeristen te vergapen. Wel even wennen hoor. Omdat we een abonnement hebben gaan we in de zomer meestal pas tegen het einde van de middag naar de dierentuin. Zijn alle toeristen weg en is het park van ons. Zo voelt het tenminste. Ondanks de enorme drukte, waren we erg onder de indruk.

Burgers_Zoo_Mangrove_vlinders

Burgers’ Zoo Mangrove

 Zoals ik al eerder schreef, is de Burgers’ Zoo Mangrove de grootste overdekte mangrove ter wereld. Het is geïnspireerd op de mangroves van Belize. Met deze nieuwe ecodisplay wil de dierentuin de bezoeker bewust laten worden van de belangrijke functie die de mangrove heeft. Wereldwijd verdwijnen er steeds meer grote stukken bos. Maar de verschillende flora en fauna die in dit extreme zout habitat overleven zijn uniek. Onder andere de Atlantische degenkrab, purperen suikervogel, Wenkkrab en Caribische Zeekoe vinden hier hun thuis. Via de brug ga je als bezoeker op reis door het mangrovebos.

Publiekstrekker is toch wel de meterslange panoramawand. Achter deze ruit van 12 meter lang en 1,8 meter hoog kan je oog in oog met de Caribische zeekoe komen te staan. Voorheen bevonden deze zich in de Burgers’ Bush. Vanaf de loopbrug vlakbij de waterval keek je van bovenaf op ze. Nu kan je ze vanaf de brug zien en achter het raam. Als je geluk hebt. Een mooie vooruitgang zeker voor kleine kinderen. Ook de honderden vlinders die vrij rondvliegen zijn prachtig om te zien. Als je stilstaat, komen ze zo op je zitten. Oh misschien iets minder geschikt voor mensen met een vlinder fobie.

Burgers_Zoo_Mangrove_vlinder_GoodGirlsCompany

Beste moment voor bezoeken Burgers’ Zoo Mangrove

Zoals ik al schreef, was het ontzettend druk op de dag dat wij de Burgers’ Zoo Mangrove bezochten. Vanwege zijn unieke karakter en omdat het natuurlijk pas nieuw is, zal dit nog wel een tijdje zo blijven. Ervaring leert dat het in et najaar en de winter meestal niet zo druk is in de dierentuin. Maar dat is natuurlijk nog erg lang wachten. Dus wil je Burgers’ Zoo Mangrove binnenkort bekijken? Doe dit dan net zoals ons, ga aan het einde van de middag. Vanaf 16:00 uur wordt het vaak een stuk rustiger. Bezoek overdag de andere locaties en ga tegen het einde van de middag naar de Mangrove. Bovendien zijn er dagen waarop het park ’s avonds ook open is. Dit is het perfecte moment om in wat meer rust de honderden vlinders te bewonderen.Burgers' Zoo_Mangrove_vlinder_GoodGirlsCompany

Zoomeravonden

Zoals elk jaar vinden er in augustus ook de Burgers’ Zoomeravonden plaats. Op deze zaterdagavonden in augustus vinden er na sluitingstijd speciale rondleidingen plaats,. Dit jaar staat de gloednieuwe Burgers’ Mangrove centraal. Van 18.30 uur tot 20.30 uur verken je onder leiding van een gids dit nieuwe ecodisplay en enkele andere plekken van het park. Als je interesse hebt moet je je wel aanmelden via de website. De entree is voor abonnementhouders gratis, overige bezoekers betalen 10 euro entree. Er wordt van iedereen een symbolisch bedrag van 1 euro gevraagd voor het project in Belize.

Andere leuke uitjes met kinderen

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]