Babyspullen

Bugaboo by Niark1 Monsters on the Move

8 april 2017
Bugaboo-by-Niark1-GoodGirlsCompany

Na de Bugaboo Cameleon Kite lanceerde het merk afgelopen week in Palais de Tokyo ( Parijs) haar laatste limited edition collectie; Bugaboo by Niark1. De collectie is een kleurrijke uiting van Monsters on the Move en is verkrijgbaar als de Bugaboo Cameleon³, Bugaboo Bee5, Bugaboo Donkey en de Bugaboo Buffalo.

limited-edition-Bugaboo-by-Niark1-GoodGirlsCompany

Bugaboo by Niark1 is ontworpen in samenwerking met de Franse kunstenaar Niark1. De o zo karakteristieke monsters van de kunstenaar spelen een hoofdrol in deze collectie. De Parijse kunstenaar Sébastien Féraut ( Niark1) is een creatieve duizendpoot. Hij is zowel grafisch ontwerper, illustrator en kunstenaar. Handelsmerk zijn de prachtige kunstwerken van surrealistische en psychedelische illustraties. Daarvoor haalt hij  zijn inspiratie uit grafische fanzines, posters van de punkmuziek en pop surrealisme. Wat opvalt is dat zijn werk is barst van de kleur, vorm en karakter.

Bugaboo-by-Niark1-Monsters-on-the-Move-GoodGirlsCompany

Bugaboo by Niark1

Niark1 werd in 1975 geboren en ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor de opvallende monsters. Deze bedacht en tekende hij  in zijn slaapkamer. Sindsdien heeft hij naam in de grafische kunstscene gevestigd. Zo werkte hij onder meer samen met Converse en popicoon Pharrell Williams. En van Bugaboo kreeg hij carte blanche om een platform te creëren voor een compleet nieuw publiek – ouders!

Ook op de bekleding van de Bugaboo by Niark1 spelen de kleurrijke monsters ene hoofdrol. Ze komen tot leven komen op de contrasterende zwarte stof. Door de  uitgesproken kleuren en vormen zal dit zelfs de allerkleinsten fascineren. En schijnt het warme lentezonnetje? Dan  gebruik je de petrolblauwe breezy zonnekap met monsters ter verkoeling. Bugaboo by Niark1 kan je nieuw kopen, maar je kan de bekleding ook apart kopen om jouw huidige kinderwagen mee op te frissen.

imited-edition-by-Niark1-Bugaboo-GoodGirlsCompany.jpg

Kunst voor iedereen

Bugaboo gelooft in exclusiviteit zonder uitsluiting en dat kunst voor iedereen is. Door de originele Bugaboo kinderwagen te zien als een leeg canvas, heeft Bugaboo gewerkt met uitzonderlijke creatieven en merken van over de hele wereld, om zo ouders iets nieuws en onverwachts aan te bieden. Het begon allemaal in 2003, waarbij Bugaboo aan de Dutch Fashion Foundation vroeg om de beste portfolio’s te laten zien. Eén ontwerper viel meteen op, de toen nog tamelijk onbekende ontwerper Bas Kosters. “Zijn werk was zo verfrissend en anders. We hebben hem carte blanche gegeven om de Bugaboo Cameleon te gebruiken als leeg canvas en iets compleet nieuws te creëren.” – Barber Ebbinge, Special Collections Designer.

limited-edition-Bugaboo-by-Niark1-Monsters-on-the-Move-GoodGirlsCompany

 

Sindsdien rolt Bugaboo de passie voor kunst en creativiteit verder uit door het samenwerken met toonaangevende namen bij het tot stand komen van limited edition kinderwagens. Bugaboo selecteert de partners zorgvuldig, van modehuis Missoni tot de Andy Warhol Foundation voor de beeldende kunst en het Van Gogh Museum, altijd met het doel om ouders nieuwe wegen te laten zien om hun persoonlijke stijl te uiten.

Wanneer is de Bugaboo by Niark1 verkrijgbaar?

Een van de eerste limited editons die ik van Bugaboo zag was de collectie met Bas Kosters. Niet mijn smaak, maar ik vond het wel onwijs stoer. De Bugaboo Van Gogh vond ik prachtig, Ik mocht aanwezig zijn op de launch party van Bugaboo by Viktor & Rolf en ook die met Marc Jacobs vond ik een juweeltje. De afgelopen jaren zijn er heel wat mooie geslaagde samenwerkingen geweest. De Bugaboo by Niark1 collectie is voor een tijdelijke periode wereldwijd verkrijgbaar

Houd jij van limited edition kinderwagens?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]