Babyspullen Moeder & Kind

Bugaboo Van Gogh

3 maart 2015
Bugaboo Van Gogh-GoodGirlsCompany-Bugaboo Bee Van Gogh-wiegnestje

Het is Bugaboo weer gelukt! In de afgelopen jaren ging de Nederlandse kinderwagenfabrikant al verschillende gave samenwerkingen aan. Zo was er de Bugaboo Missoni met de karakteristieke vrolijke kleuren. De Bugaboo Paul Frank met de kenmerkende cartoon achtige tekeningen. Voor de fashion mama’s was er de Bugaboo by Marc Jacobs. Ontwerpers duo Viktor & Rolf maakten van de kinderwagen een variant die leek op een   auto. Inclusief een custom-made kentekenplaat met: bb – ♥ – V&R. Bugaboo was de eerste kinderwagen die werd opgenomen in de Red collectie. Ook met Bas Kosters werkte het merk al meerdere keren samen. Door de Andy Warhol collectie combineerde Bugaboo lifestyle met kunst. Nu is het de beurt aan het Van Gogh museum met de Bugaboo Bee³ + Van Gogh collection.

Van Gogh schilderde het voor zijn pasgeboren neefje waardoor het voor Bugaboo de perfecte print is om kleine wereldreizigers anno nu mee te omarmen. De Amandelbloesem is als muze gebruikt voor de Bugaboo Bee³ + Van Gogh-collectie: een volledig uitgeruste kinderwagen waarbij de bekende print terugkeert op de zonnekap en de diverse accessoires.

Bugaboo Van Gogh- Bugaboo Bee Van Gogh- stroller-Bugaboo Van Gogh bestellen

Bugaboo Van Gogh

Vandaag de dag wordt Vincent van Gogh gezien als een van ’s werelds meest invloedrijke en gekoesterde kunstenaars, terwijl men in de 19e eeuw in Nederland – met uitzondering van zijn broer Theo – zijn talent niet altijd erkende. Hij begon te schilderen in een tijd waarin kunst voornamelijk realistisch en natuurgetrouw was. Vincent daarentegen experimenteerde vanaf het begin met perspectief en menselijke trekken op een manier waardoor het bijna abstract werd. In 1886 vestigde hij zich in Parijs en werd geïnspireerd door Japanse beelden en impressionistische kunst, wat zijn werk sterk beïnvloedde. Zo creëerde hij met ritmische penseelstreken in tegengestelde kleuren een groots effect.

Vincent maakte meer dan 700 schilderijen in de laatste vijf jaar van zijn leven. Zijn gedrevenheid om zijn dromen en visioenen op papier en doek te zetten was bijna onuitputtelijk. Omdat hij zichzelf en de wereld uitdaagde schreef hij kunstgeschiedenis. Tot op de dag van vandaag beïnvloed het werk van Vincent van Gogh de manier waarop mensen kunst en schoonheid zien.

Bugaboo Bee Van Gogh collectie- Breezy sun canopy- Bugaboo Van Gogh

Nederlandse originals

Bijna twee decennia na het eerste baanbrekende Bugaboo ontwerp, blijft het mobiliteitsmerk de manier waarop ouders zich verplaatsen veranderen. “Innovatief zijn betekent een nieuwe en onverwachte route kiezen. Zelfs als mensen het product (nog) niet begrijpen moet je trouw blijven aan je concept.” Aldus Max Barenbrug, founder en Chief Design Officer van Bugaboo. Visionairs, dromers, gepassioneerde perfectionisten met oog voor detail en design: het samenbrengen van deze twee Nederlandse originals voelt volkomen juist.

Spring is here

De heldere Amandelbloesem keert terug als print op de zijde-achtige zonnekap, de bugaboo breezy zonnekap en de voetenzak van de Bugaboo + Van Gogh collectie. Zowel het gecoate groene chassis en de bijpassende faux lederen handvatten weerspiegelen de kleur van de takken van de boom, terwijl de stoelbekleding en de wieg dezelfde kleur hebben als Van Gogh’s helder blauwe hemel. De Bugaboo Bee³ + Van Gogh-collectie voegt een touch of nature toe in een urban setting en ademt lente en sereniteit, hoe onstuimig het weer ook is.

Bugaboo Bee Van Gogh-Bugaboo Van Gogh footmuff- Bugaboo Van gogh voetenzak-Bugaboo Bee Van Gogh prijzen-GoodGirlsCompany

De collectie + prijzen

  • Complete Bugaboo Bee³ + Van Gogh-collectie inclusief wiegje (0 tot 6 mnd), zitting (vanaf 6 mnd) en zonnekap, € 989,-.
  • Complete Bugaboo Bee³ + Van Gogh-collectie inclusief zitting (vanaf 6 mnd) en zonnekap, € 759,-.
  • Bugaboo Bee³ Wiegje, €230,-
  • Bugaboo Bee³ Tailored Fabric Set Van Gogh, € 120,- (geschikt voor elke Bugaboo Bee³)
  • Bugaboo Bee³ Breezy Zonnekap Van Gogh, € 94,95 (geschikt voor elke Bugaboo Bee³)
  • Bugaboo Footmuff Van Gogh, € 134,95 (geschikt voor elk type Bugaboo)

Wereldwijd is de Bugaboo collectie verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]