Sensopatisch spelen Spelen

Buba Bloon | Veilig spelen met ballonnen voor baby’s

28 augustus 2020
geschikt speelgoed voor baby's_The millennialmom

De Buba Bloon maakt het spelen met een ballon veilig voor baby’s en kleine kinderen. Door de stoffen hoes hoef je niet meer bang te zijn dat je kindje bij het knappen er van de stukken in haar mond kan steken.

Voor kinderen is er niks leuker dan om met een bal te spelen. Je kunt er tegen trappen, gooien, rollen, stuiteren, dribbelen, op gaan zitten of liggen. Er zijn zijn heel wat mogelijkheden om je er mee te vermaken. Zowel binnen als buiten. Zolang ze klein zijn, vind ik het niet erg als ze met de bal binnen spelen. Mits ze het maar niet te wild doen. Voor binnen vinde ik een kleine zachte bal handig of een ballon.

Nu Novan niet alleen meer in de box ligt, maar ook al buikschuivend en kruipend op onderzoek gaat, vind ik niet altijd veilig als Chloe in de woonkamer met een ballon speelt. Wanneer deze knapt, schrikt hij daar enorm van. Bovendien hoop ik dan altijd maar dat we alle stukjes rubber konden terugvinden en weggooien. En hij niet zelf in een onbewaakt ogenblik nog een klein stukje vindt en in zijn mond steekt. Met alle gevolgen van dien.

Buba Bloon_Veilig spelen met ballonnen voor baby’s

Buba bloon

BubaBloon is een soort van katoenen hoes die je over een ballon heen trekt. Dat klinkt als gepriegel. Maar dE makkelijkste manier is om een van de 3 meegeleverde latex ballonnen in de opening te stoppen. Als je deze dan opblaast, zit de ballon meteen goed. Groter dan de hoed kan hij niet worden, dus je weet dat hij meteen het juiste formaat heeft en niet kapot knapt. Het tuitje van de ballon kun je vervolgens ook naar binnen stoppen zodat er niets uitsteekt.

Inhoud van de verpakking

Inhoud Buba Bloon verpakking

Bubba Bloon komt is een kleine verpakking waarbij je aan de voorkant al kunt zien welke kleur de hoed heeft. Op de zijkant van de verpakking staan instructies voor hoe je hem moet opblazen en gebruiken.

Veilige ballon voor kleine kinderen

Veilige ballon voor kleine kinderen

 • In de verpakking zit 1 Bubbabloon
 • 3 latex ballonnen

Voordelen Buba Bloon

 • veilig doordat bij knappen deeltjes in de hoes blijven
 • herbruikbaar en daardoor ook
 • duurzaam
 • uitwasbaar
 • geschikt voor binnen en buiten
 • lichtgewicht dus makkelijk mee te nemen op speelafspraakjes

Onze ervaringen

Buba Bloon voordelen

Novan is alweer mijn vierde kind. Toch blijf ik het leuk vinden om te zien dat er nog steeds handige babyspullen ontwikkeld worden die ik niet ken. Vergeleken met zijn zussen maak ik deze keer veel meer gebruik van de box en ook heb ik (nog) geen babygym. Maar sinds enkele weken speelt hij wel heel actief en met veel plezier met zijn Buba Bloon.

Het stimuleert zijn motoriek. Hij kan het vasthouden probeert het -natuurlijk- in zijn mond te stoppen, en kruipt er achteraan als hij weg rolt. Daarbij vind Chloe het ook erg leuk om met Novan met de Buba Bloon te spelen. Terwijl ik bij een normale bal nog wel eens moet waarschuwen dat ze hem zacht naar Novan moet gooien, heb ik daar nu geen last van.

speelgoed baby 7 maanden_the millennialmom

Een ballon komt toch minder hard aan. En als Novan in al zijn enthousiasme en motorische onhandigheid net iets te hard in de ballon knijpt? Geen paniek! Meestal heeft hij gewoon alleen de stoffen hoest vast. DE ballon is nog steeds in tact. En vergeleken met een standaard ballon, loopt deze latex ballon ook minder snel leeg.

Waar kan je een Buba Bloon kopen?

Ik heb mijne gekregen als kraamcadeautje voor Novan. Maar je kan een Buba Bloon ook gewoon hier kopen.

Buba Bloon

Liefs Josan Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]